Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Opisi kolegija sa diplomskog studija racunarstva (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
23 = 34 - 11

PostPostano: 16:01 pet, 28. 8. 2009    Naslov: Opisi kolegija sa diplomskog studija racunarstva Citirajte i odgovorite

... fale na webu matematike, pa dok se problem ne rijesi:
[url]http://web.studenti.math.hr/~xscript/opisi/[/url]
... fale na webu matematike, pa dok se problem ne rijesi:
http://web.studenti.math.hr/~xscript/opisi/

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 17:49 pet, 28. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad si već tu ovo objavio da pitam za dojmove sa Računalne grafike... kakav je kolegij, čemu te uči, kakve aplikacije znaš napravit nakon toga?

Hvala :D
Kad si već tu ovo objavio da pitam za dojmove sa Računalne grafike... kakav je kolegij, čemu te uči, kakve aplikacije znaš napravit nakon toga?

Hvala Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 10:26 sub, 29. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Luuka"]
kakve aplikacije znaš napravit nakon toga?
[/quote]
Taj kolegij se prvi put odrzava ove godine; odrzavao se i prosle, ali ga je odrzavala profesorica na zamjeni - kako ce on izgledati ove godine nitko ne zna.

[quote="Luuka"]
kakav je kolegij, čemu te uči
[/quote]
Sve ti pise ovdje http://www.math.hr/Default.aspx?art=1883
Luuka (napisa):

kakve aplikacije znaš napravit nakon toga?

Taj kolegij se prvi put odrzava ove godine; odrzavao se i prosle, ali ga je odrzavala profesorica na zamjeni - kako ce on izgledati ove godine nitko ne zna.

Luuka (napisa):

kakav je kolegij, čemu te uči

Sve ti pise ovdje http://www.math.hr/Default.aspx?art=1883

Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 20:21 ned, 30. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

što je sa Bazama podataka? Koliko je koristan kolegij? I također paralelno računanje...

hvala
što je sa Bazama podataka? Koliko je koristan kolegij? I također paralelno računanje...

hvala

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vedraf
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 15 - 4

PostPostano: 8:14 pon, 31. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo,mogu ja odgovoriti iako nisam sa računarstva nego sa statistike,ali i mi smo imali taj kolegij u drugom semestru. Dakle,ovako: Baze podataka su općenito koristan kolegij koji je jako lagan za položiti (i dobiti jako dobru ocjenu) s time da je (barem meni) bilo sve zanimljivo i zabavno osim predavanja zadnjih mjesec i pol (ali to se može izbjeći :) ).
Evo,mogu ja odgovoriti iako nisam sa računarstva nego sa statistike,ali i mi smo imali taj kolegij u drugom semestru. Dakle,ovako: Baze podataka su općenito koristan kolegij koji je jako lagan za položiti (i dobiti jako dobru ocjenu) s time da je (barem meni) bilo sve zanimljivo i zabavno osim predavanja zadnjih mjesec i pol (ali to se može izbjeći Smile ).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
17 = 20 - 3

PostPostano: 19:54 čet, 3. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, da ne otvaram novu temu, ako bi mogao netko s računarstva malo opisati studij, reći koliko su predmeti teški u odnosu na dosadašnje računarske predmete? Čine mi se skroz zanimljivi predmeti i imam volju to naučiti , ali me malo strah toga što kao da vlada neki opći dojam da na računarstvu prolaze samo ljudi koji su onak uvijek imali 4-5 iz programiranja i jako su prirodno nadareni, a ja sam više onak 2-3!Znam da je slično pitanje pitano na temi o primjenjenoj,ali nije bas odgovoreno vjerojatno zato što u naslovu pise primjenjena.Pliz, pomozite!
Evo, da ne otvaram novu temu, ako bi mogao netko s računarstva malo opisati studij, reći koliko su predmeti teški u odnosu na dosadašnje računarske predmete? Čine mi se skroz zanimljivi predmeti i imam volju to naučiti , ali me malo strah toga što kao da vlada neki opći dojam da na računarstvu prolaze samo ljudi koji su onak uvijek imali 4-5 iz programiranja i jako su prirodno nadareni, a ja sam više onak 2-3!Znam da je slično pitanje pitano na temi o primjenjenoj,ali nije bas odgovoreno vjerojatno zato što u naslovu pise primjenjena.Pliz, pomozite!

shumi1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

55 = 57 - 2

PostPostano: 21:49 čet, 3. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo ja sam slušal kvaziparcijalu tamo. Prošle godine jesu tamo bili ljudi koji su imali 4,5 iz preddiplomskih računarskih predmeta, ali su to također ljudi koji su sve završili iz prve .... i imali visoke ocjene iz većine predmeta.

Predmeti tamo nisu pretjerano teški što se tiče programiranja, tj. nema klasičnih predmeta kao što su to bili na preddiplomskom (tipa objektno, rp2, mreze ...). To se sada podrazumijeva da se zna i neće biti previše toga novog.

Vecina takvih predmeta se moze zaobići pažljivim biranjem izbornih predmeta (uvalili na računarstvo i neke statističke predmete, teoriju igara, kombinatoriku i sl.).

Uglavnom nebi smio biti problem završiti računarstvo nekom ko nije genije za programiranje uz par uvjeta:
- ono što se učilo na preddiplomskom se jednostavno mora ZNATI i RAZUMIJETI (računarske predmete)
- moraš biti jaaaako zainteresirana i imati želju da to stvarno i završiš

Uglavnom na računarskom smjeru je prošle godine bilo samo 12-ak ljudi tako da su predavači imali prostora za gotovo individualan pristup i ako se nešto nije razumijelo, spremno su pomagali. Ako volju i zanimanje imaš kao što si rekla, preporučam ti da preddiplomske računarske predmete propisno savladaš i rasturaš na računarstvu ^_^
Evo ja sam slušal kvaziparcijalu tamo. Prošle godine jesu tamo bili ljudi koji su imali 4,5 iz preddiplomskih računarskih predmeta, ali su to također ljudi koji su sve završili iz prve .... i imali visoke ocjene iz većine predmeta.

Predmeti tamo nisu pretjerano teški što se tiče programiranja, tj. nema klasičnih predmeta kao što su to bili na preddiplomskom (tipa objektno, rp2, mreze ...). To se sada podrazumijeva da se zna i neće biti previše toga novog.

Vecina takvih predmeta se moze zaobići pažljivim biranjem izbornih predmeta (uvalili na računarstvo i neke statističke predmete, teoriju igara, kombinatoriku i sl.).

Uglavnom nebi smio biti problem završiti računarstvo nekom ko nije genije za programiranje uz par uvjeta:
- ono što se učilo na preddiplomskom se jednostavno mora ZNATI i RAZUMIJETI (računarske predmete)
- moraš biti jaaaako zainteresirana i imati želju da to stvarno i završiš

Uglavnom na računarskom smjeru je prošle godine bilo samo 12-ak ljudi tako da su predavači imali prostora za gotovo individualan pristup i ako se nešto nije razumijelo, spremno su pomagali. Ako volju i zanimanje imaš kao što si rekla, preporučam ti da preddiplomske računarske predmete propisno savladaš i rasturaš na računarstvu ^_^

Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
17 = 20 - 3

PostPostano: 14:41 pet, 4. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala puuuuuuuuuuuno...danas sam se upisala...
hvala puuuuuuuuuuuno...danas sam se upisala...

shumi1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

55 = 57 - 2

PostPostano: 15:41 pet, 4. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

sretno :) :computer: :drinking: :weee:
sretno Smile Opasni su ti danasnji PCi #Beer Weeeeeee!!!!!!!!!!!

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum