Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
brlja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:52 pet, 21. 8. 2009 Naslov: |
|
|
[tt]align[/tt] je matematicki environment, kao i [tt]equation[/tt], pa ne idu jedan u drugi. :ccc: Tebi treba [tt]align[b]ed[/b][/tt] (bez zvjezdice, jer kod [tt]aligned[/tt]-a nema numeracije). 8)
align je matematicki environment, kao i equation, pa ne idu jedan u drugi. Tebi treba aligned (bez zvjezdice, jer kod aligned-a nema numeracije).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
brlja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:51 sub, 29. 8. 2009 Naslov: |
|
|
Imam pitanje u vezi literature... Negdje sam već vidjela ali to trenutno ne mogu naći da umjesto bibliografije piše literatura, što se treba napraviti?
I to sad ne bi bio moj najveći problem jer imam jedan drugi. U winedtu mi javlja stalno grešku kako naredba \bibitem nije poznata. Što trebam napraviti da ja konačno vidim kako izgleda moj pois literature??? cry Kao prvu literaturu stavila sam
\begin{bibliography}{9}
\bibitem {pa} D. Palman,
\emph{Trokut i kru\v{z}nica}, Element,Zagreb, 2004.
\end{bibliography}.
Što tu ne valja???
Imam pitanje u vezi literature... Negdje sam već vidjela ali to trenutno ne mogu naći da umjesto bibliografije piše literatura, što se treba napraviti?
I to sad ne bi bio moj najveći problem jer imam jedan drugi. U winedtu mi javlja stalno grešku kako naredba \bibitem nije poznata. Što trebam napraviti da ja konačno vidim kako izgleda moj pois literature??? Kao prvu literaturu stavila sam:
\begin{bibliography}{9}
\bibitem {pa} D. Palman,
\emph{Trokut i kru\v{z}nica}, Element,Zagreb, 2004.
\end{bibliography}.
Što tu ne valja???
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 0:51 ned, 30. 8. 2009 Naslov: |
|
|
[code:1]\AtBeginDocument{\renewcommand\bibname{Literatura}}
\AtBeginDocument{\renewcommand\indexname{Indeks pojmova}}
\AtBeginDocument{\renewcommand{\chaptername}{\uppercase{Poglavlje}}}
[/code:1]
ovo su neki primjeri izmjene :D
ovaj "\AtBeginDocument" je bitan - ima neka shema da ako se ne stavi tako onda documentclass to pregazi, pa ovo zapravo gazi ono iz documentclass... ili tako nekako :D bilo je neko smisleno objasnjenje
nadalje, moglo bi ti ustrebati i postelavanje stranica i sadrzaja.... ovisno jel koristis book ili amsbook :) pa ono, da vidis koje naredbe vrijedi googlati :D
mislim da je bio slucaj da bez ovoga dolje u sadrzaju pise stari naziv, ali nemoj me drzati za rijec, bilo je davno kad pisah fajl iz kojeg upravo pocupah ovo :g:
[code:1]
%%%% za book, ne amsbook
\cleardoublepage
\phantomsection
\addcontentsline{toc}{chapter}{Indeks pojmova}
\printindex
\cleardoublepage
\phantomsection
%%%% za book, ne amsbook
\addcontentsline{toc}{chapter}{Literatura}
\begin{thebibliography}{10}
\bibitem{knjiga1} knjiga prva
\bibitem{knjiga2} knjiga druga
\end{thebibliography}
Kod: | \AtBeginDocument{\renewcommand\bibname{Literatura}}
\AtBeginDocument{\renewcommand\indexname{Indeks pojmova}}
\AtBeginDocument{\renewcommand{\chaptername}{\uppercase{Poglavlje}}}
|
ovo su neki primjeri izmjene
ovaj "\AtBeginDocument" je bitan - ima neka shema da ako se ne stavi tako onda documentclass to pregazi, pa ovo zapravo gazi ono iz documentclass... ili tako nekako bilo je neko smisleno objasnjenje
nadalje, moglo bi ti ustrebati i postelavanje stranica i sadrzaja.... ovisno jel koristis book ili amsbook pa ono, da vidis koje naredbe vrijedi googlati
mislim da je bio slucaj da bez ovoga dolje u sadrzaju pise stari naziv, ali nemoj me drzati za rijec, bilo je davno kad pisah fajl iz kojeg upravo pocupah ovo
Kod: |
%%%% za book, ne amsbook
\cleardoublepage
\phantomsection
\addcontentsline{toc}{chapter}{Indeks pojmova}
\printindex
\cleardoublepage
\phantomsection
%%%% za book, ne amsbook
\addcontentsline{toc}{chapter}{Literatura}
\begin{thebibliography}{10}
\bibitem{knjiga1} knjiga prva
\bibitem{knjiga2} knjiga druga
\end{thebibliography}
|
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 10:16 sub, 19. 9. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="rafaelm"]Sitan problem. Nanovo sam reinstalirao Miktex/Texniccentre kombinaciju. Sada mi redovito javlja warning:
[code:1]Package babel Warning: No hyphenation patterns were loaded for
(babel) the language `Croatian'
(babel) I will use the patterns loaded for \language=0 instead.[/code:1]
imam "\usepackage[croatian]{babel}" u preambuli. Što bih trebao napraviti da normalno loadira hyphenation patterns ?[/quote]
[win] start->all programs -> miktex (ili kako vec) ... sve do preferences ili options
tamo stavis kvacicu na croatian za hyphenation i to je to
rafaelm (napisa): | Sitan problem. Nanovo sam reinstalirao Miktex/Texniccentre kombinaciju. Sada mi redovito javlja warning:
Kod: | Package babel Warning: No hyphenation patterns were loaded for
(babel) the language `Croatian'
(babel) I will use the patterns loaded for \language=0 instead. |
imam "\usepackage[croatian]{babel}" u preambuli. Što bih trebao napraviti da normalno loadira hyphenation patterns ? |
[win] start→all programs → miktex (ili kako vec) ... sve do preferences ili options
tamo stavis kvacicu na croatian za hyphenation i to je to
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
burin Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
burin Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
Postano: 18:11 uto, 17. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Ekipa, molim pomoć...
Trebam ovako napraviti: dva stupca, u svakom stupcu po jedna sličica. Pokušao sam sa:
[code:1]
\begin{multicols}{2}
a) \\
\begin{figure*}[!h]
\includegraphics[scale=0.5]{slika/Azad1a.png}
\end{figure*}
b) \\
\begin{figure*}[!h]
\includegraphics[scale=0.5]{slika/Azad1b.png}
\end{figure*}
\end{multicols}
...i slike mi jednostavno ne prikazuje gdje bi trebale biti nego ih šutne na iduću stranicu. Pokušao sam sa raznim opcijama, googlao sam, ali mi jednostavno ništa pametnog ne daje... Čak sam smanjivao scale slike misleći da su možda prevelike, ali ni tako ih ne želi smjestiti u stupac.
Savjeti?
Da preduhitrim one koji će savjetovati da cijeli dokument postavim kao twocolumns - ne, to mi ne odgovara...
Ekipa, molim pomoć...
Trebam ovako napraviti: dva stupca, u svakom stupcu po jedna sličica. Pokušao sam sa:
Kod: |
\begin{multicols}{2}
a) \\
\begin{figure*}[!h]
\includegraphics[scale=0.5]{slika/Azad1a.png}
\end{figure*}
b) \\
\begin{figure*}[!h]
\includegraphics[scale=0.5]{slika/Azad1b.png}
\end{figure*}
\end{multicols}
|
...i slike mi jednostavno ne prikazuje gdje bi trebale biti nego ih šutne na iduću stranicu. Pokušao sam sa raznim opcijama, googlao sam, ali mi jednostavno ništa pametnog ne daje... Čak sam smanjivao scale slike misleći da su možda prevelike, ali ni tako ih ne želi smjestiti u stupac.
Savjeti?
Da preduhitrim one koji će savjetovati da cijeli dokument postavim kao twocolumns - ne, to mi ne odgovara...
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 19:29 uto, 17. 11. 2009 Naslov: |
|
|
@kenny: [tt]figure[/tt] je floating environment. Zakelji jednostavno slike bez [tt]\begin{float*}...\end{float*}[/tt] i trebalo bi raditi (samo nece uletjeti u popis slika; ako trebas i to, vristi, pa cemo i to srediti).
Inace, moze se preko [tt]minipage[/tt] environmenta, kako je objasnjeno u skripti prof. Ungara. Tamo su slika (grb grada Zagreba; stari, a ne [url=http://degiorgi.math.hr/~vsego/phun/novi_grb_grada_zagreba.jpg]ovaj aktualni[/url] ;)) i text... no, u osnovi, ista fora.
@kenny: figure je floating environment. Zakelji jednostavno slike bez \begin{float*}...\end{float*} i trebalo bi raditi (samo nece uletjeti u popis slika; ako trebas i to, vristi, pa cemo i to srediti).
Inace, moze se preko minipage environmenta, kako je objasnjeno u skripti prof. Ungara. Tamo su slika (grb grada Zagreba; stari, a ne ovaj aktualni ) i text... no, u osnovi, ista fora.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|