Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Parcijala na diplomskim studijima
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
shumi1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
55 = 57 - 2

PostPostano: 11:36 uto, 1. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vanja"]pošto je ovdje tema "parcijala na diplomskim studijima" mene bi zanimalo ovo: kako se upisuje parcijala s prve na drugu godinu diplomskog?
Da li se mora pisati neka molba za upis kolegija s više godine studija (za koje imam položene prethodnike a to zadovoljavaju svi predmeti u zimskom semestru)? Ako da, da li se treba pisati za svaki predmet posebno ili se sve piše u jednoj molbi?
(naime, do sada sam upisivala redovno višu godinu studija i nemam još iskustva s parcijalom) :?[/quote]

Ovako, ja sam razgovarao s prodekanom za nastavu i rekao je da su pravila za upis predmeta s više godine na diplomskom iste kao i na preddiplomskom, jedino mi je rekao da se neće moći upisivati više od 35 ECTS bodova zbog stroge definiranosti pojma učenika koji redovno obavlja sve dužnosti (ako na 1. godini upisujes predmete s 2 godine, onda se nemoze govoriti da si redovno ispunjavao obveze jer si tek 1. godina).

Procedura je ovakva: kupis molbu u skriptarnici, platis sa uplatnicom neku lovu (nisam siguran 100 ili 200 kn), na SAMO JEDNOJ MOLBI navedes sve predmete sa kojima neces prelaziti 35 ECTS bodova, odeš teti kosjenki da ti potvrdi molbu i odneses to u skriptarnicu zajedno sa indexom u isto vrijeme kada se upisuješ.
vanja (napisa):
pošto je ovdje tema "parcijala na diplomskim studijima" mene bi zanimalo ovo: kako se upisuje parcijala s prve na drugu godinu diplomskog?
Da li se mora pisati neka molba za upis kolegija s više godine studija (za koje imam položene prethodnike a to zadovoljavaju svi predmeti u zimskom semestru)? Ako da, da li se treba pisati za svaki predmet posebno ili se sve piše u jednoj molbi?
(naime, do sada sam upisivala redovno višu godinu studija i nemam još iskustva s parcijalom) Confused

Ovako, ja sam razgovarao s prodekanom za nastavu i rekao je da su pravila za upis predmeta s više godine na diplomskom iste kao i na preddiplomskom, jedino mi je rekao da se neće moći upisivati više od 35 ECTS bodova zbog stroge definiranosti pojma učenika koji redovno obavlja sve dužnosti (ako na 1. godini upisujes predmete s 2 godine, onda se nemoze govoriti da si redovno ispunjavao obveze jer si tek 1. godina).

Procedura je ovakva: kupis molbu u skriptarnici, platis sa uplatnicom neku lovu (nisam siguran 100 ili 200 kn), na SAMO JEDNOJ MOLBI navedes sve predmete sa kojima neces prelaziti 35 ECTS bodova, odeš teti kosjenki da ti potvrdi molbu i odneses to u skriptarnicu zajedno sa indexom u isto vrijeme kada se upisuješ.

vanja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 12 - 2

PostPostano: 7:27 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

zanimalo bi me kako stoje stvari sa izbornim predmetima koji nisu položeni - da li umjesto nepoloženih izbornih predmeta mogu upisati neke druge izborne predmete?
ako imam nepoložen izborni predmet iz 2. semestra diplomskog studija da li mogu takav predmet "odraditi" tako da položim 1 izborni predmet više u 3. semestru diplomskog studija :?:
molila bih za pomoć ako ovo netko zna..
zanimalo bi me kako stoje stvari sa izbornim predmetima koji nisu položeni - da li umjesto nepoloženih izbornih predmeta mogu upisati neke druge izborne predmete?
ako imam nepoložen izborni predmet iz 2. semestra diplomskog studija da li mogu takav predmet "odraditi" tako da položim 1 izborni predmet više u 3. semestru diplomskog studija Question
molila bih za pomoć ako ovo netko zna..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Pearl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 8:16 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako imaš nepoloženi izborni, možeš upisati drugi izborni umjesto njega ali mora biti iz istog semestra. Dakle, odgovor na drugo pitanje je ne. Ali mislim da nećeš moći upisati drugi izborni preko studomata već ćeš morati u referadu da ti ponište stari izborni.
Ako imaš nepoloženi izborni, možeš upisati drugi izborni umjesto njega ali mora biti iz istog semestra. Dakle, odgovor na drugo pitanje je ne. Ali mislim da nećeš moći upisati drugi izborni preko studomata već ćeš morati u referadu da ti ponište stari izborni.

[Vrh]
d@nijel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 9:28 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="shumi1"]

Procedura je ovakva: kupis molbu u skriptarnici, platis sa uplatnicom neku lovu (nisam siguran 100 ili 200 kn), na SAMO JEDNOJ MOLBI navedes sve predmete sa kojima neces prelaziti 35 ECTS bodova, odeš teti kosjenki da ti potvrdi molbu i odneses to u skriptarnicu zajedno sa indexom u isto vrijeme kada se upisuješ.[/quote]

Studenti diplomskog studija ne pisu nikakvu molbu,vec samo upisu predmete kojima su polozili sve prethodnike.
shumi1 (napisa):

Studenti diplomskog studija ne pisu nikakvu molbu,vec samo upisu predmete kojima su polozili sve prethodnike.

[Vrh]
shumi1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

55 = 57 - 2

PostPostano: 9:32 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

E evo najnovijih vijesti vezanih uz ovo ... upravo sam razgovaral s tetama iz referade:
meni su tete iz referade rekle da moram pisati molbu, ali da se molbe za diplomski studij ništa ne plaćaju
E evo najnovijih vijesti vezanih uz ovo ... upravo sam razgovaral s tetama iz referade:
meni su tete iz referade rekle da moram pisati molbu, ali da se molbe za diplomski studij ništa ne plaćaju

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum