Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hampton&richmond Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
Postano: 20:07 sri, 2. 9. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="hampton&richmond"][quote="kenny"]U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.[/quote]
Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. :D[/quote]
Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. :roll:
hampton&richmond (napisa): | kenny (napisa): | U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine. |
Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. |
Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 21:25 sri, 2. 9. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"][quote="hampton&richmond"][quote="kenny"]U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.[/quote]
Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. :D[/quote]
Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. :roll:[/quote]
Da, ali za mirovanje moraš imati jako dobar razlog, ne može svatko kom se sprdne reć idem zamrznut godinu.
[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
[quote="goranm"]
Od kuda sad to da se svi kolegiji koji su upisani u studomatu moraju biti položeni? Potrebno je položiti sve obvezne kolegije i onoliko izbornih koliko je na tvom smjeru potrebno da bi imao dovoljan broj bodova za izlazak na diplomski ispit. :)[/quote]
Tako su rekle tete u referadi kad sam ih pitao kaj s tim predmetima.
kenny (napisa): | hampton&richmond (napisa): | kenny (napisa): | U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine. |
Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. |
Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. |
Da, ali za mirovanje moraš imati jako dobar razlog, ne može svatko kom se sprdne reć idem zamrznut godinu.
Added after 3 minutes:
goranm (napisa): |
Od kuda sad to da se svi kolegiji koji su upisani u studomatu moraju biti položeni? Potrebno je položiti sve obvezne kolegije i onoliko izbornih koliko je na tvom smjeru potrebno da bi imao dovoljan broj bodova za izlazak na diplomski ispit. |
Tako su rekle tete u referadi kad sam ih pitao kaj s tim predmetima.
_________________ 28.08.1969. Shamrock Rovers-Schalke 2:1
Shamrock Rovers=most successful football club in Ireland
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 0:02 čet, 3. 9. 2009 Naslov: |
|
|
1. na Matematici postoje 2 tipa mirovanja
a) mirovanje obveza
b) mirovanje prava i obveza, takodjer zvano i zamrzavanje godine ili pauza
2. a) kaze - mozes polagati ispite, ali ti se ne broji u ukupnu duljinu studiranja (i obicno se skolarina ne placa)
b) kaze - NE mozes polagati ispite i ne broji ti se u ukupnu duljinu studiranja, ali ti se cuva mjesto na faxu
3. a) ide uz debelo obrazlozenje, obicno medicinska dokumentacija
b) mozes doci BILO kada i traziti zamrzavanje na godinu dana, obicno se to, ako je planirano - radi na pocetku godine, no mi (barem do sada smo mogli) mozemo to traziti bilo kada - i za razlog je dovoljno navesti 'zelim zamrzavanje godine'
na nekim drugim faxevima ne postoji takva distinkcija uz to da cak opciju b) nije moguce upisati bilo kada (iako mislim da je statuom bilo omoguceno da se stavi studij u mirovanje)
takodjer, na Matematici obicno varijanta a) ide retrogradno u popularnom nazivu 'pad bez pada'
i za kraj - nemam blage koja su pravila za bolonjce...
1. na Matematici postoje 2 tipa mirovanja
a) mirovanje obveza
2. a) kaze - mozes polagati ispite, ali ti se ne broji u ukupnu duljinu studiranja (i obicno se skolarina ne placa)
b) kaze - NE mozes polagati ispite i ne broji ti se u ukupnu duljinu studiranja, ali ti se cuva mjesto na faxu
b) mozes doci BILO kada i traziti zamrzavanje na godinu dana, obicno se to, ako je planirano - radi na pocetku godine, no mi (barem do sada smo mogli) mozemo to traziti bilo kada - i za razlog je dovoljno navesti 'zelim zamrzavanje godine'
na nekim drugim faxevima ne postoji takva distinkcija uz to da cak opciju b) nije moguce upisati bilo kada (iako mislim da je statuom bilo omoguceno da se stavi studij u mirovanje)
takodjer, na Matematici obicno varijanta a) ide retrogradno u popularnom nazivu 'pad bez pada'
i za kraj - nemam blage koja su pravila za bolonjce...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
ivanak Forumaš(ica)
|
Postano: 14:09 čet, 3. 9. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]1. na Matematici postoje 2 tipa mirovanja
a) mirovanje obveza
[/quote]
Tako je, moj slučaj je pod a) i nije nikakvo kršenje zakona. Štoviše, imam takve tri godine, za svako dijete koje sam rodila sam dobila po jednu, u kojima sam imala prava ali ne i obveze. Čak nisu bili padovi te godine nego sam normalno upisala višu godinu i išla na predavanja i polagala ispite. Samo što se te godine ne računaju u ukupnu duljinu trajanja studija.
I Matematika je jedan od rijetkih fakulteta na kojemu je to tako regulirano (baby-friendly faks :) kad već nemamo takvih bolnica). Ja se moram zahvaliti dobrim tetama u referadi jer su me one kad god je trebalo uputile što napraviti i kome se obratiti.
:referada:
Nesi (napisa): | 1. na Matematici postoje 2 tipa mirovanja
a) mirovanje obveza
|
Tako je, moj slučaj je pod a) i nije nikakvo kršenje zakona. Štoviše, imam takve tri godine, za svako dijete koje sam rodila sam dobila po jednu, u kojima sam imala prava ali ne i obveze. Čak nisu bili padovi te godine nego sam normalno upisala višu godinu i išla na predavanja i polagala ispite. Samo što se te godine ne računaju u ukupnu duljinu trajanja studija.
I Matematika je jedan od rijetkih fakulteta na kojemu je to tako regulirano (baby-friendly faks kad već nemamo takvih bolnica). Ja se moram zahvaliti dobrim tetama u referadi jer su me one kad god je trebalo uputile što napraviti i kome se obratiti.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:29 pon, 14. 9. 2009 Naslov: |
|
|
a mene zanima slijedece...
znam da na FF postoji varijanta da ne platiš cijelu godinu, nego se plaćaju pojedinačni izlasci na ispite, kao i obrana diplomskog (koja košta više, ofkors).
ja naivno odmah pomislila da tako nešto postoji i na našem faksu... stvarno ne znam što mi bi
postoji li neki način da se izbjegne plaćanje 2500kn radi diplomskog i (eventualno) još jednog ispita, koji čak nema niti pismeni... ? te aktivnosti sigurno ne koštaju faks toliko :tso:
a mene zanima slijedece...
znam da na FF postoji varijanta da ne platiš cijelu godinu, nego se plaćaju pojedinačni izlasci na ispite, kao i obrana diplomskog (koja košta više, ofkors).
ja naivno odmah pomislila da tako nešto postoji i na našem faksu... stvarno ne znam što mi bi
postoji li neki način da se izbjegne plaćanje 2500kn radi diplomskog i (eventualno) još jednog ispita, koji čak nema niti pismeni... ? te aktivnosti sigurno ne koštaju faks toliko
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:07 pon, 14. 9. 2009 Naslov: |
|
|
kako sad 30.11., piše 30. listopada (a to nema šanseee)
kako sad 30.11., piše 30. listopada (a to nema šanseee)
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
ivanak Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:24 pon, 14. 9. 2009 Naslov: |
|
|
nazvala referadu i pitala (jos prije pisanja ovdje). nista takvo mi nije spomenuto...
nazvala referadu i pitala (jos prije pisanja ovdje). nista takvo mi nije spomenuto...
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
ainotna Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 12:15 pon, 14. 9. 2009 Naslov: |
|
|
Bila je odluka na VVSu, a u petak u referadi su mi uredno pricali i o rokovima (30.11) i o proceduri s prijavom diplomskog i o potvrdama - tako da, referada sigurno zna :)
I ne trebaju nikakve molbe.
BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja.
Ako diplomira nece imati mogucnosti obnoviti (tako im pise u propisima - od dana gubitka osiguranja po nekoj osnovi, potrebno je prijaviti se na HZZO kako bi se steklo pravo osiguranja po osnovi nezaposlena osoba), ako se upise, onda mislim da ce imati jurnjavu ali ce biti rjesivo :)
Pogledati [url=http://www.hzz.hr/default.aspx?id=3969]ovdje[/url]
Da, ZNAM da je ovo sa stranica zavoda za zaposljavanje, a ne HZZOa, ali cinjenica je da ljudi ne znaju da NE moraju biti prijavljeni na burzu da bi ostvarili pravo zdr. osiguranja, pa su ovi na burzi stavili taj info na stranicu (da se brzo moze naci), a nisam ga nikad uspjela (rel. brzo) naci na stranicama od HZZOa..... a da mi se da kopati - neda :)
Bila je odluka na VVSu, a u petak u referadi su mi uredno pricali i o rokovima (30.11) i o proceduri s prijavom diplomskog i o potvrdama - tako da, referada sigurno zna
I ne trebaju nikakve molbe.
BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja.
Ako diplomira nece imati mogucnosti obnoviti (tako im pise u propisima - od dana gubitka osiguranja po nekoj osnovi, potrebno je prijaviti se na HZZO kako bi se steklo pravo osiguranja po osnovi nezaposlena osoba), ako se upise, onda mislim da ce imati jurnjavu ali ce biti rjesivo
Pogledati ovdje
Da, ZNAM da je ovo sa stranica zavoda za zaposljavanje, a ne HZZOa, ali cinjenica je da ljudi ne znaju da NE moraju biti prijavljeni na burzu da bi ostvarili pravo zdr. osiguranja, pa su ovi na burzi stavili taj info na stranicu (da se brzo moze naci), a nisam ga nikad uspjela (rel. brzo) naci na stranicama od HZZOa..... a da mi se da kopati - neda
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
mimi16 Forumaš(ica)
|
Postano: 12:58 pet, 18. 9. 2009 Naslov: |
|
|
[quote]BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja.[/quote]
PITANJE!
Vrijedi nam zdravstveno 2 mjeseca (od isteka studentskih prava 30.9)? To je sigurno? I samo je bitno U ta dva mjeseca prebacit se na hzzo?
@vsego: lapsus, prebacit hzzo (pitanje je zato sto na link koji je stavila pise 30 dana, a ne spomenuta 2 mjeseca)
Citat: | BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja. |
PITANJE!
Vrijedi nam zdravstveno 2 mjeseca (od isteka studentskih prava 30.9)? To je sigurno? I samo je bitno U ta dva mjeseca prebacit se na hzzo?
@vsego: lapsus, prebacit hzzo (pitanje je zato sto na link koji je stavila pise 30 dana, a ne spomenuta 2 mjeseca)
Zadnja promjena: mimi16; 13:43 pet, 18. 9. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
|