Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

upis za apsolvente u ak.god. 2009/2010 (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
43 = 94 - 51

PostPostano: 12:33 pet, 14. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ h&r- zaboravio sam napomenuti da ne znam kako je to rjeseno na PMF-MO sa pravne strane. Iznio sam osobno mišljenje i kako bi to trebalo biti. Ne znam kako to funkcionira na medicini, ali mi se to cini kao nesto sto bih se usudio nazvati krsenjem zakona. Po toj logici sam ja mogao zadnju godinu faxa zamrznuti, ne placati, i na kraju diplomirati bez da me itko pita kune.
@ h&r- zaboravio sam napomenuti da ne znam kako je to rjeseno na PMF-MO sa pravne strane. Iznio sam osobno mišljenje i kako bi to trebalo biti. Ne znam kako to funkcionira na medicini, ali mi se to cini kao nesto sto bih se usudio nazvati krsenjem zakona. Po toj logici sam ja mogao zadnju godinu faxa zamrznuti, ne placati, i na kraju diplomirati bez da me itko pita kune.

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
hampton&richmond
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 5 - 26

PostPostano: 15:02 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.[/quote]

Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. :D
kenny (napisa):
U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.

Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. Very Happy

hampton&richmond
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 5 - 26

PostPostano: 18:38 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam je li ovo spada ovdje, ako ne nek moderatori premjeste.
Uglavnom zanima me kaj je s onim predmetima koje sam upisao prije xy godina i koji se već dugo vremena ne održavaju, a imam ih u indeksu i imam ih prijavljene preko studomata? Iz nekih od tih predmeta više nema ni ispita (npr. nepotpunost aritmetike) i kak da onda to položim? U referadi kažu da svaki ispit kojeg imam u studomatu mora biti položen. A sumnjam da će se profesorima dati održavati nove ispite iz starih kolegija samo radi mene :roll:
Uglavnom zanima me kaj je s onim predmetima koje sam upisao prije xy godina i koji se već dugo vremena ne održavaju, a imam ih u indeksu i imam ih prijavljene preko studomata? Iz nekih od tih predmeta više nema ni ispita (npr. nepotpunost aritmetike) i kak da onda to položim? U referadi kažu da svaki ispit kojeg imam u studomatu mora biti položen. A sumnjam da će se profesorima dati održavati nove ispite iz starih kolegija samo radi mene Rolling Eyes

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 20:07 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hampton&richmond"][quote="kenny"]U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.[/quote]

Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. :D[/quote]

Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. :roll:
hampton&richmond (napisa):
kenny (napisa):
U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.

Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. Very Happy

Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. Rolling Eyes

by A.Einstein
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:46 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hampton&richmond"]Ne znam je li ovo spada ovdje, ako ne nek moderatori premjeste.
Uglavnom zanima me kaj je s onim predmetima koje sam upisao prije xy godina i koji se već dugo vremena ne održavaju, a imam ih u indeksu i imam ih prijavljene preko studomata? Iz nekih od tih predmeta više nema ni ispita (npr. nepotpunost aritmetike) i kak da onda to položim? U referadi kažu da svaki ispit kojeg imam u studomatu mora biti položen. A sumnjam da će se profesorima dati održavati nove ispite iz starih kolegija samo radi mene :roll:[/quote]
Od kuda sad to da se svi kolegiji koji su upisani u studomatu moraju biti položeni? Potrebno je položiti sve obvezne kolegije i onoliko izbornih koliko je na tvom smjeru potrebno da bi imao dovoljan broj bodova za izlazak na diplomski ispit. :)
Uglavnom zanima me kaj je s onim predmetima koje sam upisao prije xy godina i koji se već dugo vremena ne održavaju, a imam ih u indeksu i imam ih prijavljene preko studomata? Iz nekih od tih predmeta više nema ni ispita (npr. nepotpunost aritmetike) i kak da onda to položim? U referadi kažu da svaki ispit kojeg imam u studomatu mora biti položen. A sumnjam da će se profesorima dati održavati nove ispite iz starih kolegija samo radi mene Rolling Eyes

Od kuda sad to da se svi kolegiji koji su upisani u studomatu moraju biti položeni? Potrebno je položiti sve obvezne kolegije i onoliko izbornih koliko je na tvom smjeru potrebno da bi imao dovoljan broj bodova za izlazak na diplomski ispit. Smile

hampton&richmond
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 5 - 26

PostPostano: 21:25 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"][quote="hampton&richmond"][quote="kenny"]U slučaju zamrzavanja godine se ne mogu polagati ispiti. To bi bila nebuloza - da polažeš ispite, a izbjegao si plaćanje godine.[/quote]

Pogrešno. Dobio sam status mirovanja, mogu polagati sve ispite, a ne moram platit školarinu. Savršeno. :D[/quote]

Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. :roll:[/quote]

Da, ali za mirovanje moraš imati jako dobar razlog, ne može svatko kom se sprdne reć idem zamrznut godinu.

[size=9][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]

[quote="goranm"]
Od kuda sad to da se svi kolegiji koji su upisani u studomatu moraju biti položeni? Potrebno je položiti sve obvezne kolegije i onoliko izbornih koliko je na tvom smjeru potrebno da bi imao dovoljan broj bodova za izlazak na diplomski ispit. :)[/quote]

Tako su rekle tete u referadi kad sam ih pitao kaj s tim predmetima.
kenny (napisa):
kenny (napisa):

Again - usudio bih se to nazvati kršenjem zakona/pravilnika/statuta/koječeg. Nek se onda svi prave glupi, upišu mirovanje, ne plaćaju ni kune, a diplomiraju. Rolling Eyes

Da, ali za mirovanje moraš imati jako dobar razlog, ne može svatko kom se sprdne reć idem zamrznut godinu.

Added after 3 minutes:

goranm (napisa):

Od kuda sad to da se svi kolegiji koji su upisani u studomatu moraju biti položeni? Potrebno je položiti sve obvezne kolegije i onoliko izbornih koliko je na tvom smjeru potrebno da bi imao dovoljan broj bodova za izlazak na diplomski ispit. Smile

Tako su rekle tete u referadi kad sam ih pitao kaj s tim predmetima.

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:39 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kaj je s drustveno-humanistickim? Njih isto imas upisane, a ne moras ih poloziti...
A kaj je s drustveno-humanistickim? Njih isto imas upisane, a ne moras ih poloziti...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
hampton&richmond
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 5 - 26

PostPostano: 22:39 sri, 2. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]A kaj je s drustveno-humanistickim? Njih isto imas upisane, a ne moras ih poloziti...[/quote]

Ma njih sam položio još prije 10 godina na Bogoslovnom faksu, bilo mi zanimljivo pa sam učio i to :D
krcko (napisa):

Ma njih sam položio još prije 10 godina na Bogoslovnom faksu, bilo mi zanimljivo pa sam učio i to Very Happy

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 0:02 čet, 3. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. na Matematici postoje 2 tipa mirovanja
a) mirovanje obveza
b) mirovanje prava i obveza, takodjer zvano i zamrzavanje godine ili pauza

2. a) kaze - mozes polagati ispite, ali ti se ne broji u ukupnu duljinu studiranja (i obicno se skolarina ne placa)
b) kaze - NE mozes polagati ispite i ne broji ti se u ukupnu duljinu studiranja, ali ti se cuva mjesto na faxu

3. a) ide uz debelo obrazlozenje, obicno medicinska dokumentacija
b) mozes doci BILO kada i traziti zamrzavanje na godinu dana, obicno se to, ako je planirano - radi na pocetku godine, no mi (barem do sada smo mogli) mozemo to traziti bilo kada - i za razlog je dovoljno navesti 'zelim zamrzavanje godine'

na nekim drugim faxevima ne postoji takva distinkcija uz to da cak opciju b) nije moguce upisati bilo kada (iako mislim da je statuom bilo omoguceno da se stavi studij u mirovanje)

takodjer, na Matematici obicno varijanta a) ide retrogradno u popularnom nazivu 'pad bez pada'

i za kraj - nemam blage koja su pravila za bolonjce...
a) mirovanje obveza

2. a) kaze - mozes polagati ispite, ali ti se ne broji u ukupnu duljinu studiranja (i obicno se skolarina ne placa)
b) kaze - NE mozes polagati ispite i ne broji ti se u ukupnu duljinu studiranja, ali ti se cuva mjesto na faxu

b) mozes doci BILO kada i traziti zamrzavanje na godinu dana, obicno se to, ako je planirano - radi na pocetku godine, no mi (barem do sada smo mogli) mozemo to traziti bilo kada - i za razlog je dovoljno navesti 'zelim zamrzavanje godine'

na nekim drugim faxevima ne postoji takva distinkcija uz to da cak opciju b) nije moguce upisati bilo kada (iako mislim da je statuom bilo omoguceno da se stavi studij u mirovanje)

takodjer, na Matematici obicno varijanta a) ide retrogradno u popularnom nazivu 'pad bez pada'

i za kraj - nemam blage koja su pravila za bolonjce...

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:23 čet, 3. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hampton&richmond"][quote="krcko"]A kaj je s drustveno-humanistickim? Njih isto imas upisane, a ne moras ih poloziti...[/quote]

Ma njih sam položio još prije 10 godina na Bogoslovnom faksu, bilo mi zanimljivo pa sam učio i to :D[/quote]

Samo htjedoh reci da ne moras poloziti sve sto upises.
krcko (napisa):

Ma njih sam položio još prije 10 godina na Bogoslovnom faksu, bilo mi zanimljivo pa sam učio i to Very Happy

Samo htjedoh reci da ne moras poloziti sve sto upises.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ivanak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 14:09 čet, 3. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]1. na Matematici postoje 2 tipa mirovanja
a) mirovanje obveza

[/quote]

Tako je, moj slučaj je pod a) i nije nikakvo kršenje zakona. Štoviše, imam takve tri godine, za svako dijete koje sam rodila sam dobila po jednu, u kojima sam imala prava ali ne i obveze. Čak nisu bili padovi te godine nego sam normalno upisala višu godinu i išla na predavanja i polagala ispite. Samo što se te godine ne računaju u ukupnu duljinu trajanja studija.
I Matematika je jedan od rijetkih fakulteta na kojemu je to tako regulirano (baby-friendly faks :) kad već nemamo takvih bolnica). Ja se moram zahvaliti dobrim tetama u referadi jer su me one kad god je trebalo uputile što napraviti i kome se obratiti.
:referada:
Nesi (napisa):
a) mirovanje obveza

Tako je, moj slučaj je pod a) i nije nikakvo kršenje zakona. Štoviše, imam takve tri godine, za svako dijete koje sam rodila sam dobila po jednu, u kojima sam imala prava ali ne i obveze. Čak nisu bili padovi te godine nego sam normalno upisala višu godinu i išla na predavanja i polagala ispite. Samo što se te godine ne računaju u ukupnu duljinu trajanja studija.
I Matematika je jedan od rijetkih fakulteta na kojemu je to tako regulirano (baby-friendly faks Smile kad već nemamo takvih bolnica). Ja se moram zahvaliti dobrim tetama u referadi jer su me one kad god je trebalo uputile što napraviti i kome se obratiti.
Referada je tvoj prijatelj...

hampton&richmond
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 5 - 26

PostPostano: 14:34 pet, 4. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemreš vjerovat, studentice mlađe od mene već počele djecu rađat, a ja tražim gdje ću kupit najjeftiniju pivu :grrr:
Nemreš vjerovat, studentice mlađe od mene već počele djecu rađat, a ja tražim gdje ću kupit najjeftiniju pivu Grrrrr....

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 8:29 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

a mene zanima slijedece...
znam da na FF postoji varijanta da ne platiš cijelu godinu, nego se plaćaju pojedinačni izlasci na ispite, kao i obrana diplomskog (koja košta više, ofkors).
ja naivno odmah pomislila da tako nešto postoji i na našem faksu... stvarno ne znam što mi bi
postoji li neki način da se izbjegne plaćanje 2500kn radi diplomskog i (eventualno) još jednog ispita, koji čak nema niti pismeni... ? te aktivnosti sigurno ne koštaju faks toliko :tso:
a mene zanima slijedece...
znam da na FF postoji varijanta da ne platiš cijelu godinu, nego se plaćaju pojedinačni izlasci na ispite, kao i obrana diplomskog (koja košta više, ofkors).
ja naivno odmah pomislila da tako nešto postoji i na našem faksu... stvarno ne znam što mi bi
postoji li neki način da se izbjegne plaćanje 2500kn radi diplomskog i (eventualno) još jednog ispita, koji čak nema niti pismeni... ? te aktivnosti sigurno ne koštaju faks toliko Trudim Se Objasniti...

allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 28 - 4

PostPostano: 9:00 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ako imas jos samo 1 ispit i diplomski, onda jos mozda stignes do 30.11. diplomirat pa ne moras uopce platit 8)
Pa ako imas jos samo 1 ispit i diplomski, onda jos mozda stignes do 30.11. diplomirat pa ne moras uopce platit Cool

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 9:07 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

kako sad 30.11., piše 30. listopada (a to nema šanseee)
kako sad 30.11., piše 30. listopada (a to nema šanseee)

ivanak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 9:23 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Piše negdje da je odlučeno da rok bude 30.11. Nazovi referadu, oni sigurno znaju.
Piše negdje da je odlučeno da rok bude 30.11. Nazovi referadu, oni sigurno znaju.

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 9:24 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

nazvala referadu i pitala (jos prije pisanja ovdje). nista takvo mi nije spomenuto...
nazvala referadu i pitala (jos prije pisanja ovdje). nista takvo mi nije spomenuto...

ainotna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 5 - 0

PostPostano: 10:30 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pogledaj [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=13599&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=30.11.]tu, točka 5.[/url] :)
Pogledaj tu, točka 5. Smile

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 12:15 pon, 14. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bila je odluka na VVSu, a u petak u referadi su mi uredno pricali i o rokovima (30.11) i o proceduri s prijavom diplomskog i o potvrdama - tako da, referada sigurno zna :)
I ne trebaju nikakve molbe.

BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja.

Ako diplomira nece imati mogucnosti obnoviti (tako im pise u propisima - od dana gubitka osiguranja po nekoj osnovi, potrebno je prijaviti se na HZZO kako bi se steklo pravo osiguranja po osnovi nezaposlena osoba), ako se upise, onda mislim da ce imati jurnjavu ali ce biti rjesivo :)

Pogledati [url=http://www.hzz.hr/default.aspx?id=3969]ovdje[/url]
Da, ZNAM da je ovo sa stranica zavoda za zaposljavanje, a ne HZZOa, ali cinjenica je da ljudi ne znaju da NE moraju biti prijavljeni na burzu da bi ostvarili pravo zdr. osiguranja, pa su ovi na burzi stavili taj info na stranicu (da se brzo moze naci), a nisam ga nikad uspjela (rel. brzo) naci na stranicama od HZZOa..... a da mi se da kopati - neda :)
Bila je odluka na VVSu, a u petak u referadi su mi uredno pricali i o rokovima (30.11) i o proceduri s prijavom diplomskog i o potvrdama - tako da, referada sigurno zna Smile
I ne trebaju nikakve molbe.

BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja.

Ako diplomira nece imati mogucnosti obnoviti (tako im pise u propisima - od dana gubitka osiguranja po nekoj osnovi, potrebno je prijaviti se na HZZO kako bi se steklo pravo osiguranja po osnovi nezaposlena osoba), ako se upise, onda mislim da ce imati jurnjavu ali ce biti rjesivo Smile

Pogledati ovdje
Da, ZNAM da je ovo sa stranica zavoda za zaposljavanje, a ne HZZOa, ali cinjenica je da ljudi ne znaju da NE moraju biti prijavljeni na burzu da bi ostvarili pravo zdr. osiguranja, pa su ovi na burzi stavili taj info na stranicu (da se brzo moze naci), a nisam ga nikad uspjela (rel. brzo) naci na stranicama od HZZOa..... a da mi se da kopati - neda Smile

mimi16
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:58 pet, 18. 9. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]BTW nemamo pravo ni na sto - ono za zdravstveno nam tece 2 mjeseca (od 01.10.) sto je propisani rok u kojem se treba prijaviti u HZZO kao nezaposlena osoba da bi imali osiguranje, tako da, ako netko ne stigne diplomirati ili diplomira na samom kraju tog roka - neka BRZO rjesava sa HZZOm, da ne ostane bez zdravstvenog osiguranja.[/quote]

PITANJE!
Vrijedi nam zdravstveno 2 mjeseca (od isteka studentskih prava 30.9)? To je sigurno? I samo je bitno U ta dva mjeseca prebacit se na hzzo?

@vsego: lapsus, prebacit hzzo (pitanje je zato sto na link koji je stavila pise 30 dana, a ne spomenuta 2 mjeseca)
Citat:

PITANJE!
Vrijedi nam zdravstveno 2 mjeseca (od isteka studentskih prava 30.9)? To je sigurno? I samo je bitno U ta dva mjeseca prebacit se na hzzo?

@vsego: lapsus, prebacit hzzo (pitanje je zato sto na link koji je stavila pise 30 dana, a ne spomenuta 2 mjeseca)

Zadnja promjena: mimi16; 13:43 pet, 18. 9. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum