Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ivančica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 11:17 uto, 23. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Jaako rado ! Link ? Koliko para ?
Jaako rado ! Link ? Koliko para ?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)
|
Postano: 14:38 uto, 23. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Oduvijek sam bio dosljedan svojim uvjerenjima, a jedno od njih je da se o ukusima ne raspravlja - jer se zna sta je dobro!
Buduci da se na ovom forumu ne smije blatiti druge osobe ili institucije (sta se ne bi reklo sudeci po topicima :wink: , ali ipak) dovoljno je rec da da su Pixies bend koji ne zelim nikada poslusat uzivo.
Vsego, nemoj si predbacivat sta nisi nikad cuo za njih, zavidim ti....
Oduvijek sam bio dosljedan svojim uvjerenjima, a jedno od njih je da se o ukusima ne raspravlja - jer se zna sta je dobro!
Buduci da se na ovom forumu ne smije blatiti druge osobe ili institucije (sta se ne bi reklo sudeci po topicima , ali ipak) dovoljno je rec da da su Pixies bend koji ne zelim nikada poslusat uzivo.
Vsego, nemoj si predbacivat sta nisi nikad cuo za njih, zavidim ti....
_________________ Sig pobrisan by Admin zbog krsenja Pravila... hehe, fair enough
|
|
[Vrh] |
|
diex Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator
|
Postano: 22:17 uto, 23. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="jaZz"]dovoljno je rec da da su Pixies bend koji ne zelim nikada poslusat uzivo.
Vsego, nemoj si predbacivat sta nisi nikad cuo za njih, zavidim ti....[/quote]
mkay, imas pravo na svoje misljenje, kolko god ono krivo bilo :twisted:
pixiesi su, uz sonic youth predvodnici alt-rock scene druge polovice 80-tih. mada nikad nisu bili nesto popularni, utjecali su na hrpetinu bendova, pogotovo na sve ovo sto se trpa pod grunge i sto je bilo megapopularno pocetkom 90-tih.
enivej, nacuh da ce ulaznica biti oko 4000sita, cca 130 kn, cini mi se da je povratna vlakom do ljubljane otprilike isto tolko.
ja cu mozda otic, ako se ne poklopi s necim bitnijim u 6. mjesecu .... animafestom :D (da ne bi neko pomislio da mislim na ispite :D )
jaZz (napisa): | dovoljno je rec da da su Pixies bend koji ne zelim nikada poslusat uzivo.
Vsego, nemoj si predbacivat sta nisi nikad cuo za njih, zavidim ti.... |
mkay, imas pravo na svoje misljenje, kolko god ono krivo bilo
pixiesi su, uz sonic youth predvodnici alt-rock scene druge polovice 80-tih. mada nikad nisu bili nesto popularni, utjecali su na hrpetinu bendova, pogotovo na sve ovo sto se trpa pod grunge i sto je bilo megapopularno pocetkom 90-tih.
enivej, nacuh da ce ulaznica biti oko 4000sita, cca 130 kn, cini mi se da je povratna vlakom do ljubljane otprilike isto tolko.
ja cu mozda otic, ako se ne poklopi s necim bitnijim u 6. mjesecu .... animafestom (da ne bi neko pomislio da mislim na ispite )
_________________ Your logic does not resemble our Earth logic.
Mine is much more advanced.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:05 uto, 23. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="dodge"]pixiesi su, uz sonic youth predvodnici alt-rock scene druge polovice 80-tih. mada nikad nisu bili nesto popularni, utjecali su na hrpetinu bendova, pogotovo na sve ovo sto se trpa pod [b]grunge[/b] i sto je bilo megapopularno pocetkom 90-tih. [/quote]
Nisam nikad čul' za Pixiese, al' znam jednu stvar. A to je da je na grunge najviše utjecal' [b]Neil Young[/b]. Da, da, onaj isti hippie-šajser! Inače ga zovu "Kum grungea". Oni koji su imali slušnog doticaja sa [i]Nirvanom[/i], [i]Pearl Jamom[/i], [i]Alice In Chains[/i], neka poslušaju Youngovu [i]Cowgirl In The Sand[/i], ak' mi ne vjeruju.
dodge (napisa): | pixiesi su, uz sonic youth predvodnici alt-rock scene druge polovice 80-tih. mada nikad nisu bili nesto popularni, utjecali su na hrpetinu bendova, pogotovo na sve ovo sto se trpa pod grunge i sto je bilo megapopularno pocetkom 90-tih. |
Nisam nikad čul' za Pixiese, al' znam jednu stvar. A to je da je na grunge najviše utjecal' Neil Young. Da, da, onaj isti hippie-šajser! Inače ga zovu "Kum grungea". Oni koji su imali slušnog doticaja sa Nirvanom, Pearl Jamom, Alice In Chains, neka poslušaju Youngovu Cowgirl In The Sand, ak' mi ne vjeruju.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:15 sri, 24. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]
Nisam nikad čul' za Pixiese, al' znam jednu stvar. A to je da je na grunge najviše utjecal' [b]Neil Young[/b]. Da, da, onaj isti hippie-šajser! Inače ga zovu "Kum grungea". Oni koji su imali slušnog doticaja sa [i]Nirvanom[/i], [i]Pearl Jamom[/i], [i]Alice In Chains[/i], neka poslušaju Youngovu [i]Cowgirl In The Sand[/i], ak' mi ne vjeruju.[/quote]
Po jednoj pjesmi se nemože odrediti da li je netko ostavio utjecaj na cijelu scenu.
To što je Neil Young radio, David Bowie je radio 10 godina prije pa ga nitko ne zove dedom grungea...
I neznam otkud baš Nirvanu i Alice in Chains..
Nirvana je totalna katastrofa i ja bih zabranio da se to naziva grungeom, a Alice In Chains nemaju bas neke veze sa Neil Youngom, oni vise vuku na neku progresivu ili metal..
jedino pearl jam ima mozda nekog utjecaja, ali to samo sa strane eddiea veddera kojem je neil young najveci uzor...
mislim da su pixiesi i sonic youth ostavili daleko najveci utisak na razvoj seattle scene...pogotovo sonic youth..
(a ima tu i jos štočega ali mi se stvarno neda...)
Crni (napisa): |
Nisam nikad čul' za Pixiese, al' znam jednu stvar. A to je da je na grunge najviše utjecal' Neil Young. Da, da, onaj isti hippie-šajser! Inače ga zovu "Kum grungea". Oni koji su imali slušnog doticaja sa Nirvanom, Pearl Jamom, Alice In Chains, neka poslušaju Youngovu Cowgirl In The Sand, ak' mi ne vjeruju. |
Po jednoj pjesmi se nemože odrediti da li je netko ostavio utjecaj na cijelu scenu.
To što je Neil Young radio, David Bowie je radio 10 godina prije pa ga nitko ne zove dedom grungea...
I neznam otkud baš Nirvanu i Alice in Chains..
Nirvana je totalna katastrofa i ja bih zabranio da se to naziva grungeom, a Alice In Chains nemaju bas neke veze sa Neil Youngom, oni vise vuku na neku progresivu ili metal..
jedino pearl jam ima mozda nekog utjecaja, ali to samo sa strane eddiea veddera kojem je neil young najveci uzor...
mislim da su pixiesi i sonic youth ostavili daleko najveci utisak na razvoj seattle scene...pogotovo sonic youth..
(a ima tu i jos štočega ali mi se stvarno neda...)
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:59 sri, 24. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="dodge"]ja cu mozda otic, ako se ne poklopi s necim bitnijim u 6. mjesecu ....[/quote]
Metallica, W.A.S.P. i, vjerojatno, Helloween. :banana: ;) A neke ce valjda i Peppersi zanimati. :D
Jazz, jedno je reci "[i]Meni se ne svidjaju zato i zato[/i]", a drugo "[i]To je smece, otpad,...[/i]". 8) Smijes reci misljenje dok je razumno pristojno i, po mogucnosti, argumentirano... :) Pa valjda znas razlikovati misljenje od vrijedjanja/klevetanja/... :-k
dodge (napisa): | ja cu mozda otic, ako se ne poklopi s necim bitnijim u 6. mjesecu .... |
Metallica, W.A.S.P. i, vjerojatno, Helloween. A neke ce valjda i Peppersi zanimati.
Jazz, jedno je reci "Meni se ne svidjaju zato i zato", a drugo "To je smece, otpad,...". Smijes reci misljenje dok je razumno pristojno i, po mogucnosti, argumentirano... Pa valjda znas razlikovati misljenje od vrijedjanja/klevetanja/...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:35 sri, 24. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]
David Bowie nije nikakav [u]inovator[/u] u rocku općenito. On je "samo" genijalan autor.[/quote]
ako ti tako kažeš
[quote="Crni"]
[quote="Lord Sirius"]kaj ti to znaci "naivan"?[/quote]
To bi jedan muzički znalac kao ti trebal' znat. To je stil koji nije nema čvrste korijene u žanrovima koji mu prethode.[/quote]
pa nisam dosada čuo za "naivan" gitaristički stil...
čuo sam za svakakve stilove, a često tim stilovima nisu potrebni navodnici jer zapravo postoje.
a ti kažeš da grunge nema čvrste korijene u žanrovima koji mu prethode?
ma...ovo više nije vrijedno rasprave...
naslušao sam se grungea koliko hoćeš, a vjerujem da za mnoge od tih bendova nisi ni čuo pa nemoj onda pričati gluposti.
svaka vrsta muzike je odrasla uz pomoć neke druge. isto tako nemožeš reći da su satriani i vai nastali niotkud i da njihova muzika nema čvrste korijene u žanrovia koji joj prethode - da nije bilo zappe, pagea, blackmorea i slicnih virtuoza, nebi bilo ni satriania i vaia koji su ucili na njihovoj muzici (a vai je svojevremeno i svirao sa zappom)
David Bowie nije nikakav inovator u rocku općenito. On je "samo" genijalan autor. |
ako ti tako kažeš
Lord Sirius (napisa): | kaj ti to znaci "naivan"? |
To bi jedan muzički znalac kao ti trebal' znat. To je stil koji nije nema čvrste korijene u žanrovima koji mu prethode. |
pa nisam dosada čuo za "naivan" gitaristički stil...
čuo sam za svakakve stilove, a često tim stilovima nisu potrebni navodnici jer zapravo postoje.
a ti kažeš da grunge nema čvrste korijene u žanrovima koji mu prethode?
ma...ovo više nije vrijedno rasprave...
naslušao sam se grungea koliko hoćeš, a vjerujem da za mnoge od tih bendova nisi ni čuo pa nemoj onda pričati gluposti.
svaka vrsta muzike je odrasla uz pomoć neke druge. isto tako nemožeš reći da su satriani i vai nastali niotkud i da njihova muzika nema čvrste korijene u žanrovia koji joj prethode - da nije bilo zappe, pagea, blackmorea i slicnih virtuoza, nebi bilo ni satriania i vaia koji su ucili na njihovoj muzici (a vai je svojevremeno i svirao sa zappom)
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator
|
Postano: 20:06 čet, 25. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"][quote="dodge"]cek, nisi nikada cuo za pixiese, a osjecas se kompetentnim komentirati grunge i njegove korijene? [/quote]
Naravno da da. Znam sasvim dovoljno.[/quote]
nekako sumnjam u to, bar mi se cini da kad bi nesto znao da ne bi koristio izraze poput "naivni" gitaristicki stil(jel to nesto sta se svira u hlebinama?) i pokusaja definicije istog za koji je kolega Lord sasvim solidno pojasnio zasto je besmislen.
da ne trazim kvot sad, jos si rekao da je Neil Young izmislio zvuk grungea i nabrojao tri benda Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains, tri benda koja se trpaju u grunge i koja imaju poprilicno razlicit zvuk, tolko razlicit da svakih par minuta se negdje na netu otvori debata sto je to zapravo grunge i sta tu tocno spada. AIC ti je opet uzasno los primjer, jer oni vuku korijene vise sa metalne strane, najvise od svih popularnijih grunge bendova.
so... yeah, mislim da nemas pojma o cem pricas. bar ne kuzim kako mozes reci da _znas_ da je NY najvise utjecao na grunge, kad nemas pojma o icemu drugome sto je utjecalo na grunge, niti si ista od toga cuo?
a nekako i cisto sumnjam da znas sto je sve NY radio tokom ovih 40-tak godina sto se bavi glazbom.
Crni (napisa): | dodge (napisa): | cek, nisi nikada cuo za pixiese, a osjecas se kompetentnim komentirati grunge i njegove korijene? |
Naravno da da. Znam sasvim dovoljno. |
nekako sumnjam u to, bar mi se cini da kad bi nesto znao da ne bi koristio izraze poput "naivni" gitaristicki stil(jel to nesto sta se svira u hlebinama?) i pokusaja definicije istog za koji je kolega Lord sasvim solidno pojasnio zasto je besmislen.
da ne trazim kvot sad, jos si rekao da je Neil Young izmislio zvuk grungea i nabrojao tri benda Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains, tri benda koja se trpaju u grunge i koja imaju poprilicno razlicit zvuk, tolko razlicit da svakih par minuta se negdje na netu otvori debata sto je to zapravo grunge i sta tu tocno spada. AIC ti je opet uzasno los primjer, jer oni vuku korijene vise sa metalne strane, najvise od svih popularnijih grunge bendova.
so... yeah, mislim da nemas pojma o cem pricas. bar ne kuzim kako mozes reci da _znas_ da je NY najvise utjecao na grunge, kad nemas pojma o icemu drugome sto je utjecalo na grunge, niti si ista od toga cuo?
a nekako i cisto sumnjam da znas sto je sve NY radio tokom ovih 40-tak godina sto se bavi glazbom.
_________________ Your logic does not resemble our Earth logic.
Mine is much more advanced.
Zadnja promjena: dodge; 20:10 čet, 25. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)
|
Postano: 20:06 čet, 25. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"][quote="dodge"]cek, nisi nikada cuo za pixiese, a osjecas se kompetentnim komentirati grunge i njegove korijene? [/quote]
Naravno da da. Znam sasvim dovoljno.[/quote]
gle, crni, granđ je ipak puno više bendova od ove MTV djece koju ti nabrajaš. jedino dostojno tvojih izjava je:
TKO NE ZNA, A NE ZNA DA NE ZNA, OPASAN JE, IZBJEGAVAJTE GA!!!
[quote="jazz"]Oduvijek sam bio dosljedan svojim uvjerenjima, a jedno od njih je da se o ukusima ne raspravlja - jer se zna sta je dobro!
[/quote]
dobro je prati uši, i ne pisati ako nemaš kaj pametno (koji licemjer :roll: )
Crni (napisa): | dodge (napisa): | cek, nisi nikada cuo za pixiese, a osjecas se kompetentnim komentirati grunge i njegove korijene? |
Naravno da da. Znam sasvim dovoljno. |
gle, crni, granđ je ipak puno više bendova od ove MTV djece koju ti nabrajaš. jedino dostojno tvojih izjava je:
TKO NE ZNA, A NE ZNA DA NE ZNA, OPASAN JE, IZBJEGAVAJTE GA!!!
jazz (napisa): | Oduvijek sam bio dosljedan svojim uvjerenjima, a jedno od njih je da se o ukusima ne raspravlja - jer se zna sta je dobro!
|
dobro je prati uši, i ne pisati ako nemaš kaj pametno (koji licemjer )
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|