Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
jp Forumaš(ica)

|
Postano: 12:42 ned, 4. 10. 2009 Naslov: Apache port |
|
|
Da li mi netko moze reci na kojem portu da slusa apache?
Mislim, stvar je ovakava:
Stavim apache da slusa na standardnom 80 i stavim na routeru da forwardira port 80 na masinu koja ima apache: NE RADI izvana (localhost radi)
Stavim apache da slusa na 8080 i forwardiram taj port: RADI izvana (i lokahost:8080 radi, naravno)
Stavim utorrent na port 6881 i forwardam 6881 port na svoju masinu i sa check port toolom ga vidim da je otvoren, sve radi ok.
Iskljucim utorrent i stavim apache da slusa na istom portu 6881 i ne radi izvana (localhost:6881 opet radi) i check port tool kaze da je zatvoren.
Znaci samo 8080 radi izvana za apache. Zasto??
Da li postoji jos neki specificni port ko 8080 na kojem bi radilo i kako da upogonim da radi na 80, sto bi bilo najbolje?
Iste su situacije i na win i na linuxu.
Koristim thomson speedtouch 780 kod metroneta.
(Mislim da je i ftp radio na portu 23. Na 21 nije takodjer htio, kolko se sjecam.)
Da li mi netko moze reci na kojem portu da slusa apache?
Mislim, stvar je ovakava:
Stavim apache da slusa na standardnom 80 i stavim na routeru da forwardira port 80 na masinu koja ima apache: NE RADI izvana (localhost radi)
Stavim apache da slusa na 8080 i forwardiram taj port: RADI izvana (i lokahost:8080 radi, naravno)
Stavim utorrent na port 6881 i forwardam 6881 port na svoju masinu i sa check port toolom ga vidim da je otvoren, sve radi ok.
Iskljucim utorrent i stavim apache da slusa na istom portu 6881 i ne radi izvana (localhost:6881 opet radi) i check port tool kaze da je zatvoren.
Znaci samo 8080 radi izvana za apache. Zasto??
Da li postoji jos neki specificni port ko 8080 na kojem bi radilo i kako da upogonim da radi na 80, sto bi bilo najbolje?
Iste su situacije i na win i na linuxu.
Koristim thomson speedtouch 780 kod metroneta.
(Mislim da je i ftp radio na portu 23. Na 21 nije takodjer htio, kolko se sjecam.)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:02 ned, 4. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Meni zvuci kao da je do tvog providera. Ja sam na istom Thomson Speedtouch 780, ali kod Iskona, i meni sve radi besprijekorno (forwardam 80 Apacheu i 22 SSH serveru). Dakle, ako si dobro podesio (a valjda jesi, kad ti za torrent radi), onda bih rekao da je nesto s providerom.
Ako se ne varam, neki (svi?) provideri po defaultu imaju filtriranje prometa da "zastite" svoje [i]clueless[/i] korisnike. Jedna od prvih stvari koje sam kod Iskona napravio je da sam ubio njihov firewall, unatoc upozorenju da je to "jako korisno za mene". :lol: Za te stvari bi trebao imati neko web sucelje; ako ne, zovi korisnicku.
Pada mi jos na pamet tvoj firewall, ali sumnjam da imas isti software i pravila filtriranja na Win i Lin, pa to gotovo sigurno nije.
Meni zvuci kao da je do tvog providera. Ja sam na istom Thomson Speedtouch 780, ali kod Iskona, i meni sve radi besprijekorno (forwardam 80 Apacheu i 22 SSH serveru). Dakle, ako si dobro podesio (a valjda jesi, kad ti za torrent radi), onda bih rekao da je nesto s providerom.
Ako se ne varam, neki (svi?) provideri po defaultu imaju filtriranje prometa da "zastite" svoje clueless korisnike. Jedna od prvih stvari koje sam kod Iskona napravio je da sam ubio njihov firewall, unatoc upozorenju da je to "jako korisno za mene". Za te stvari bi trebao imati neko web sucelje; ako ne, zovi korisnicku.
Pada mi jos na pamet tvoj firewall, ali sumnjam da imas isti software i pravila filtriranja na Win i Lin, pa to gotovo sigurno nije.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
jp Forumaš(ica)

|
Postano: 13:35 ned, 4. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Pada mi jos na pamet tvoj firewall, ali sumnjam da imas isti software i pravila filtriranja na Win i Lin, pa to gotovo sigurno nije.[/quote]
:weee: :weee: :weee:
A fora je ovakva, da utorrent je exception u win firewallu kao aplikacija pa, vjerojatno kad se digne, firewall provijeri na kojem portu slusa i taj ostavi otvoren. E a apache sam imao kao port narihtan, 80 i 8080, pa makar ja promijenio port nije radilo. Na linuxu sam, sad sam skuzio provijerio samo za port 80 i on ne radi, vjerojatno zbog ISP-a, e al nisam 6881. Sad sam stavio apache ko aplikaciju u firewall exception i radi :)
vsego (napisa): |
Pada mi jos na pamet tvoj firewall, ali sumnjam da imas isti software i pravila filtriranja na Win i Lin, pa to gotovo sigurno nije. |
A fora je ovakva, da utorrent je exception u win firewallu kao aplikacija pa, vjerojatno kad se digne, firewall provijeri na kojem portu slusa i taj ostavi otvoren. E a apache sam imao kao port narihtan, 80 i 8080, pa makar ja promijenio port nije radilo. Na linuxu sam, sad sam skuzio provijerio samo za port 80 i on ne radi, vjerojatno zbog ISP-a, e al nisam 6881. Sad sam stavio apache ko aplikaciju u firewall exception i radi
|
|
[Vrh] |
|
|