Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Osobno obavještavanje službenim obavijestima (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:34 sub, 3. 10. 2009    Naslov: Re: Osobno obavještavanje službenim obavijestima Citirajte i odgovorite

[quote="jp"]...
Tako bi prof., asistentima i ostalim službenim osobama stvarno bilo omogućeno da objavljuju obavijest u 2 min i da svi lako prate.[/quote]

Mislim da ne bi zazivjelo, no promislit cu o realizaciji.

[quote="jp"](možda bi se mogla dati ta mogućnost i svim registriranim korisnicima. Isto bi vrijedio kodeks kao u slučaju psovanja i vrijeđanja pa vjerujem da se ne bi zlorabilo [može se staviti za njih i timer na 5, 10 min da ne možeš koristiti tu opciju od zadnje obavijesti, pa se usera stigne izbaciti u slučaju spama]).[/quote]

Nemojmo pretjerivati. ;)

[quote="jp"]Da. Poanta je da studenti to mogu raditi radi svoje dobre volje, ali nemaju nikakvu obvezu (ne znam dal su plaćeni za to), dok djelatnici fakulteta imaju obvezu stavljati obavijesti na službena glasila i za to su plaćeni, odnosno, to im je u opisu radnog mjesta. + da se ja kasnije ne mogu pozvati na informaciju na studenskom webu ako to nije službeno glasilo fakulteta.[/quote]

Ne mozes se pozvati niti na Forum; jednako je nesluzben, neovisno o mom statusu na Fakultetu.

[quote="jp"]E sad samo definiraj u statutu ili gdje već, da je web stranica i e-mail službeno glasilo i riješili smo veći dio problema.
Ponavljam, da se sve da srediti da se nikome ne poveća obim posla.[/quote]

Promjene se uvijek tesko dobijaju; ljudi ih ne vole, cak niti na fakultetima.
jp (napisa):
...
Tako bi prof., asistentima i ostalim službenim osobama stvarno bilo omogućeno da objavljuju obavijest u 2 min i da svi lako prate.

Mislim da ne bi zazivjelo, no promislit cu o realizaciji.

jp (napisa):
(možda bi se mogla dati ta mogućnost i svim registriranim korisnicima. Isto bi vrijedio kodeks kao u slučaju psovanja i vrijeđanja pa vjerujem da se ne bi zlorabilo [može se staviti za njih i timer na 5, 10 min da ne možeš koristiti tu opciju od zadnje obavijesti, pa se usera stigne izbaciti u slučaju spama]).

Nemojmo pretjerivati. Wink

jp (napisa):
Da. Poanta je da studenti to mogu raditi radi svoje dobre volje, ali nemaju nikakvu obvezu (ne znam dal su plaćeni za to), dok djelatnici fakulteta imaju obvezu stavljati obavijesti na službena glasila i za to su plaćeni, odnosno, to im je u opisu radnog mjesta. + da se ja kasnije ne mogu pozvati na informaciju na studenskom webu ako to nije službeno glasilo fakulteta.

Ne mozes se pozvati niti na Forum; jednako je nesluzben, neovisno o mom statusu na Fakultetu.

jp (napisa):
E sad samo definiraj u statutu ili gdje već, da je web stranica i e-mail službeno glasilo i riješili smo veći dio problema.
Ponavljam, da se sve da srediti da se nikome ne poveća obim posla.

Promjene se uvijek tesko dobijaju; ljudi ih ne vole, cak niti na fakultetima.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 12:46 sub, 3. 10. 2009    Naslov: Re: Osobno obavještavanje službenim obavijestima Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="jp"]Da. Poanta je da studenti to mogu raditi radi svoje dobre volje, ali nemaju nikakvu obvezu (ne znam dal su plaćeni za to), dok djelatnici fakulteta imaju obvezu stavljati obavijesti na službena glasila i za to su plaćeni, odnosno, to im je u opisu radnog mjesta. + da se ja kasnije ne mogu pozvati na informaciju na studenskom webu ako to nije službeno glasilo fakulteta.[/quote]

[/quote]
[quote="jp"]
Naravno da ovo nema veze sa forumom, ono gore, prije spomenuta ideja, bi samo bila ugodna, najbrža i najjednostavnija alternativa dok se nešto ne pomakne.[/quote]

Ovim sam mislio da shvaćam da forum i dalje ne bi bio službeno glasilo, al, dok se nešto ne provede sa službenim glasilima, bila bi zgodna alternativa sa puno manje truda nego da se sad ide raditi web site za studenta koji opet ne bi bio službeno glasilo i da se gore, više manje, copy/pastea obavijesti sa foruma/službenog weba.

Mislim, nemam ništa protiv studentskog weba, al vjerujem da će trebati još dosta vremena da se složi.
vsego (napisa):
jp (napisa):
Da. Poanta je da studenti to mogu raditi radi svoje dobre volje, ali nemaju nikakvu obvezu (ne znam dal su plaćeni za to), dok djelatnici fakulteta imaju obvezu stavljati obavijesti na službena glasila i za to su plaćeni, odnosno, to im je u opisu radnog mjesta. + da se ja kasnije ne mogu pozvati na informaciju na studenskom webu ako to nije službeno glasilo fakulteta.

jp (napisa):

Naravno da ovo nema veze sa forumom, ono gore, prije spomenuta ideja, bi samo bila ugodna, najbrža i najjednostavnija alternativa dok se nešto ne pomakne.

Ovim sam mislio da shvaćam da forum i dalje ne bi bio službeno glasilo, al, dok se nešto ne provede sa službenim glasilima, bila bi zgodna alternativa sa puno manje truda nego da se sad ide raditi web site za studenta koji opet ne bi bio službeno glasilo i da se gore, više manje, copy/pastea obavijesti sa foruma/službenog weba.

Mislim, nemam ništa protiv studentskog weba, al vjerujem da će trebati još dosta vremena da se složi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 13:56 sub, 3. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@jp:

Kad sam preuzela studentski web, nakon sto sam ga se ozbiljno primila, relativno brzo je zazivio i asistenti i profesori su mi znali sami poslati obavijesti da ih stavim na web. od odrzavanja nastave, do posebnih poziva za ispit i slicno.

To je zamrlo kad su stranice po kolegijima zazivjele.

To je bilo kad je bolonja dosla, recimo tamo s drugom godinom bolonje kod nas.

Pa ti sad vuci zakljucke. Moj je bio da osoblje ostavi obavijest na stranicama kolegija. Dakle, studenti imaju pratiti obavijesti na stranici kolegija.

Eventualno da netko svaki dan obilazi sve stranice i kopira obavijesti u neki RSS kanal sa linkom na stranicu odakle je info. Meni se to ne radi, a tebi?

Ne, webmaster studenta nije placen.
@jp:

Kad sam preuzela studentski web, nakon sto sam ga se ozbiljno primila, relativno brzo je zazivio i asistenti i profesori su mi znali sami poslati obavijesti da ih stavim na web. od odrzavanja nastave, do posebnih poziva za ispit i slicno.

To je zamrlo kad su stranice po kolegijima zazivjele.

To je bilo kad je bolonja dosla, recimo tamo s drugom godinom bolonje kod nas.

Pa ti sad vuci zakljucke. Moj je bio da osoblje ostavi obavijest na stranicama kolegija. Dakle, studenti imaju pratiti obavijesti na stranici kolegija.

Eventualno da netko svaki dan obilazi sve stranice i kopira obavijesti u neki RSS kanal sa linkom na stranicu odakle je info. Meni se to ne radi, a tebi?

Ne, webmaster studenta nije placen.

jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 14:12 sub, 3. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]
Eventualno da netko svaki dan obilazi sve stranice i kopira obavijesti u neki RSS kanal sa linkom na stranicu odakle je info. Meni se to ne radi, a tebi?[/quote]

To i ja mislim da osoblje ostavalja obavijesti na str. koegija i to mi je najlogičnije. Samo studenti ne moraju pratiti tako da svaki dan posjećuju stranice, već stranice automatski formiraju rss po stavljanju obavijesti, tako rss zapravo i funkcionira. Nema smisla da neko kopira obavijesti...

Gauss je to već napisao i potpuno se slažem s njim:

[quote="GauSs_"]ja sam predlozio RCu da postave rss/atom na sluzbenu stranicu i rekli su da ce tako napraviti u skoroj buducnosti

to bi trebalo rijesiti vecinu problema oko pracenja obavijesti na sluzbenoj stranici

ono sto se dodatno moze napraviti jest da se postavi i rss/atom na stranice kolegija i onda se studenti mogu lako pretplatiti na feed. Dobar primjer toga je stranica od programiranja[/quote]

Eventualno se može staviti na studentski web rss reader pa da prati sve to + dodatne neslužbene obavijesti inofrmacije i savjeti, iako mi je za ovo drugo opet bolji Forum ;)
Nesi (napisa):

To i ja mislim da osoblje ostavalja obavijesti na str. koegija i to mi je najlogičnije. Samo studenti ne moraju pratiti tako da svaki dan posjećuju stranice, već stranice automatski formiraju rss po stavljanju obavijesti, tako rss zapravo i funkcionira. Nema smisla da neko kopira obavijesti...

Gauss je to već napisao i potpuno se slažem s njim:

GauSs_ (napisa):
ja sam predlozio RCu da postave rss/atom na sluzbenu stranicu i rekli su da ce tako napraviti u skoroj buducnosti

to bi trebalo rijesiti vecinu problema oko pracenja obavijesti na sluzbenoj stranici

ono sto se dodatno moze napraviti jest da se postavi i rss/atom na stranice kolegija i onda se studenti mogu lako pretplatiti na feed. Dobar primjer toga je stranica od programiranja

Eventualno se može staviti na studentski web rss reader pa da prati sve to + dodatne neslužbene obavijesti inofrmacije i savjeti, iako mi je za ovo drugo opet bolji Forum Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 0:38 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@jp:

Ne znam koliko si upoznat, al da ti kazem 'jedan' tehnicki, a vrlo bitan detalj. (ima ih vise, citaj redom)

GauSs_ je rekao 'sluzbenu stranicu' - pri tome se misli na www.math.hr

Ja pricam o sluzbenim stranicama kolegija, to su one web.math.hr/nastava/blabla

SVAKU takvu stranicu odrzava druga osoba (nacelno, cesto neki asistent drzi par stranica, ovisno na kojem je kolegiju, a neki ne drze nista) i nitko od njih nije osoba koja drzi glavni web. Znaci, imas red velicine 20tak i vise ljudi koji odrzavaju sto kakve stranice.

Dakle, trebalo bi urgirati da se na stranice kolegija dodaju RSS feedovi.

Trebam li ti spomenuti da su stranice kolegija vecinom plain html, i da se obavijesti pisu 'na ruke'? (po nekim mojim saznanjima kad su tipizirane stranice zazivjele)

To znaci da bi netko ili trebao automatizirati stranice kolegija i nagovoriti sve koji odrzavaju stranice kolegija da predju na novi sistem koji bi automatski radio feed....

ili nagovoriti ljude da si sami sloze feed....

ili da ga filaju na ruke....

Jel sad uocavas problem u realizaciji?

Ne, ne mozes nekoga natjerati da radi rss feed na bilo koji nacin (za pocetak, mnogi niti ne znaju o cemu pricas), i ne, stranice kolegija nisu sluzbeno glasilo u onoj kategoriji da bi se MORALO nesto raditi s njima.

Dakle, jedini nacin koji se [b]ovog trena[/b] MOZE realizirati je da netko RUCNO fila neki feed tako da svaki dan ta neka osoba trci po svim stranicama i gleda sto ima novoga i jos daje linkove odakle mu to.

Ja rekoh da se meni to ne radi. Ti si ovdje najagilniji - da li se tebi to radi? :-k
If not, zasto bi netko treci to napravio? Jer se tebi tako svidja? Jer ti mislis da je to super ideja... nesto trece... (hint: nije bitno, citaj dalje, nije napad vec zdravoseljacko objasnjavanje :wink:)

Jedan poznanik je rekao da na svijetu ima jako puno ljudi koji su shouldbe-isti - ljudi koji govore 'trebalo bi' a sami se nece primiti posla. S time se slazem. I bas zato sam te pitala - da li bi ti radio taj posao?
If yes, ja vjerujem da ti vsego taj cas slozi (ili prebaci) skripticu s kojom generiras feed. (lijepo covjeka zamolis, jel :wink:)
Pa ga ti puni. I budi opcedrustveno koristan. :g:

Ja sam svoju kvotu drustveno korisnog rada ispunila do daljnjega, hvala lijepo. :g:
@jp:

Ne znam koliko si upoznat, al da ti kazem 'jedan' tehnicki, a vrlo bitan detalj. (ima ih vise, citaj redom)

SVAKU takvu stranicu odrzava druga osoba (nacelno, cesto neki asistent drzi par stranica, ovisno na kojem je kolegiju, a neki ne drze nista) i nitko od njih nije osoba koja drzi glavni web. Znaci, imas red velicine 20tak i vise ljudi koji odrzavaju sto kakve stranice.

Trebam li ti spomenuti da su stranice kolegija vecinom plain html, i da se obavijesti pisu 'na ruke'? (po nekim mojim saznanjima kad su tipizirane stranice zazivjele)

To znaci da bi netko ili trebao automatizirati stranice kolegija i nagovoriti sve koji odrzavaju stranice kolegija da predju na novi sistem koji bi automatski radio feed....

Ne, ne mozes nekoga natjerati da radi rss feed na bilo koji nacin (za pocetak, mnogi niti ne znaju o cemu pricas), i ne, stranice kolegija nisu sluzbeno glasilo u onoj kategoriji da bi se MORALO nesto raditi s njima.

Dakle, jedini nacin koji se ovog trena MOZE realizirati je da netko RUCNO fila neki feed tako da svaki dan ta neka osoba trci po svim stranicama i gleda sto ima novoga i jos daje linkove odakle mu to.

Ja rekoh da se meni to ne radi. Ti si ovdje najagilniji - da li se tebi to radi? Think
If not, zasto bi netko treci to napravio? Jer se tebi tako svidja? Jer ti mislis da je to super ideja... nesto trece... (hint: nije bitno, citaj dalje, nije napad vec zdravoseljacko objasnjavanje Wink)

Jedan poznanik je rekao da na svijetu ima jako puno ljudi koji su shouldbe-isti - ljudi koji govore 'trebalo bi' a sami se nece primiti posla. S time se slazem. I bas zato sam te pitala - da li bi ti radio taj posao?
If yes, ja vjerujem da ti vsego taj cas slozi (ili prebaci) skripticu s kojom generiras feed. (lijepo covjeka zamolis, jel Wink)
Pa ga ti puni. I budi opcedrustveno koristan. Mr. Green

Ja sam svoju kvotu drustveno korisnog rada ispunila do daljnjega, hvala lijepo. Mr. Green

jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 8:17 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Nesi Uhhh!! Ne znam odakle da počnem :)
[quote="Nesi"]@jp:

[/quote]

Ok! Pročitaj do kraja njegov post. Pri kraju navodi da bi se to dalo napraviti i za svaku stranicu kolegija.

[quote="Nesi"]

[/quote]

Znaš li ti koliko vremena treba da bi se iz jednog plain html-a dobio php??
Reda veličine 3 sec :)

A znaš li ti kolko bi trebalo da se ugradi GauSs_ova skirpta sa kolegija programiranja??
(E, to ne znam ni ja, pa ne mogu biti sarkastičan :) al vjerujem jedno 15-tak min)

Jednostavnom skriptom može se sve složiti brzo. Bilo bi dobro da GauSs_ uleti sa tom informacijom.

[quote="Nesi"]

[/quote]

Nitko nikoga neće na ništa tjerat. Vjerujem da su mnogi programerski pismeni da naprave i sami u svrhu poboljšanja uvjeta i njima i studentima, a vjerujem da će bez problema uskočit i RC kao (pri)pomoć. Ok, shvaćam da to stoji na dobroj volji.

[quote="Nesi"]
Dakle, jedini nacin koji se [b]ovog trena[/b] MOZE realizirati je da netko RUCNO fila neki feed tako da svaki dan ta neka osoba trci po svim stranicama i gleda sto ima novoga i jos daje linkove odakle mu to.
[/quote]
JEDINI?????????????? MOŽE????????????????

Ovo definitivno nije jedini, a po meni nije ni način. Radije bi išo od kolegija do kolegija i sam im složio sve. nego radio ovo. Jel shvaćaš kolko je ovo, u smislu računarstva, besmisleno?

Ono što bi mogo, najranije u čet, napraviti je skripta koja provjerava dal se dogodila kakva promijena na stranici kolegija pa, ako je, radi rss feed i link na tu stranicu. To bi se onda lako dalo i popraviti da, asistent, profesor, ili bilo ko ko stavlja obavijesti, pogotovo ručno, stavi obavijest u html div id="obavijest" ili sl. pa bi se onda dalo i samu obavijest izbaciti. Možda netko već ima sličnu skriptu, pa neka mi se javi na pp.
Samo što treba tu skriptu onda staviti na neki server s cron jobom. Valjda se to da srediti.
Ovo mi za sad prvo pada na pamet, vjerojatno postoje i još elegantniji načini.

[quote="Nesi"]
Ja rekoh da se meni to ne radi. Ti si ovdje najagilniji - da li se tebi to radi? :-k
If not, zasto bi netko treci to napravio? Jer se tebi tako svidja? Jer ti mislis da je to super ideja... nesto trece... (hint: nije bitno, citaj dalje, nije napad vec zdravoseljacko objasnjavanje :wink:)

If yes, ja vjerujem da ti vsego taj cas slozi (ili prebaci) skripticu s kojom generiras feed. (lijepo covjeka zamolis, jel :wink:)
Pa ga ti puni. I budi opcedrustveno koristan. :g:

Ja sam svoju kvotu drustveno korisnog rada ispunila do daljnjega, hvala lijepo. :g:[/quote]

A istina, ovo stoji.
Ja se nadam završiti ovaj faks za koji mjesec pa, više manje, ni od jedne solucije neću imati koristi, već sam ovdje potrošio previše vremena i nisam samo kvocao, nis ne valja, već sam pokušao biti konstruktivan u postovima.
Kažem, možda onu ideju složim, al i to nisam siguran da ću stić.
@Nesi Uhhh!! Ne znam odakle da počnem Smile
Nesi (napisa):
@jp:

Ok! Pročitaj do kraja njegov post. Pri kraju navodi da bi se to dalo napraviti i za svaku stranicu kolegija.

Nesi (napisa):

Reda veličine 3 sec Smile

A znaš li ti kolko bi trebalo da se ugradi GauSs_ova skirpta sa kolegija programiranja??
(E, to ne znam ni ja, pa ne mogu biti sarkastičan Smile al vjerujem jedno 15-tak min)

Jednostavnom skriptom može se sve složiti brzo. Bilo bi dobro da GauSs_ uleti sa tom informacijom.

Nesi (napisa):

Nitko nikoga neće na ništa tjerat. Vjerujem da su mnogi programerski pismeni da naprave i sami u svrhu poboljšanja uvjeta i njima i studentima, a vjerujem da će bez problema uskočit i RC kao (pri)pomoć. Ok, shvaćam da to stoji na dobroj volji.

Nesi (napisa):

Dakle, jedini nacin koji se ovog trena MOZE realizirati je da netko RUCNO fila neki feed tako da svaki dan ta neka osoba trci po svim stranicama i gleda sto ima novoga i jos daje linkove odakle mu to.

JEDINI?????????????? MOŽE????????????????

Ovo definitivno nije jedini, a po meni nije ni način. Radije bi išo od kolegija do kolegija i sam im složio sve. nego radio ovo. Jel shvaćaš kolko je ovo, u smislu računarstva, besmisleno?

Ono što bi mogo, najranije u čet, napraviti je skripta koja provjerava dal se dogodila kakva promijena na stranici kolegija pa, ako je, radi rss feed i link na tu stranicu. To bi se onda lako dalo i popraviti da, asistent, profesor, ili bilo ko ko stavlja obavijesti, pogotovo ručno, stavi obavijest u html div id="obavijest" ili sl. pa bi se onda dalo i samu obavijest izbaciti. Možda netko već ima sličnu skriptu, pa neka mi se javi na pp.
Samo što treba tu skriptu onda staviti na neki server s cron jobom. Valjda se to da srediti.
Ovo mi za sad prvo pada na pamet, vjerojatno postoje i još elegantniji načini.

Nesi (napisa):

Ja rekoh da se meni to ne radi. Ti si ovdje najagilniji - da li se tebi to radi? Think
If not, zasto bi netko treci to napravio? Jer se tebi tako svidja? Jer ti mislis da je to super ideja... nesto trece... (hint: nije bitno, citaj dalje, nije napad vec zdravoseljacko objasnjavanje Wink)

If yes, ja vjerujem da ti vsego taj cas slozi (ili prebaci) skripticu s kojom generiras feed. (lijepo covjeka zamolis, jel Wink)
Pa ga ti puni. I budi opcedrustveno koristan. Mr. Green

Ja sam svoju kvotu drustveno korisnog rada ispunila do daljnjega, hvala lijepo. Mr. Green

A istina, ovo stoji.
Ja se nadam završiti ovaj faks za koji mjesec pa, više manje, ni od jedne solucije neću imati koristi, već sam ovdje potrošio previše vremena i nisam samo kvocao, nis ne valja, već sam pokušao biti konstruktivan u postovima.
Kažem, možda onu ideju složim, al i to nisam siguran da ću stić.

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
72 = 110 - 38

PostPostano: 9:30 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jp"]@Nesi Uhhh!! Ne znam odakle da počnem :)
[quote="Nesi"]@jp:

[/quote]

[/quote]

to sto sam ja rekao da bi se dalo ne znaci da ja mogu natjerati nekog asistenta da to i napravi

[quote="jp"]
[quote="Nesi"]

[/quote]

Reda veličine 3 sec :)

(E, to ne znam ni ja, pa ne mogu biti sarkastičan :) al vjerujem jedno 15-tak min)

[/quote]

Nije moja skripta vec vsegina pa on moze malo vise reci o tome.
jp (napisa):
@Nesi Uhhh!! Ne znam odakle da počnem Smile
Nesi (napisa):
@jp:

to sto sam ja rekao da bi se dalo ne znaci da ja mogu natjerati nekog asistenta da to i napravi

jp (napisa):

Nesi (napisa):

Reda veličine 3 sec Smile

(E, to ne znam ni ja, pa ne mogu biti sarkastičan Smile al vjerujem jedno 15-tak min)

Nije moja skripta vec vsegina pa on moze malo vise reci o tome.

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:15 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@jp: Da pricamo teoretski, o skolskom projektu, rekao bih ti da si skroz u pravu. Ovako, kad uracunamo "ljudski faktor", Nesi je daleko bliza stvarnosti. Sorry.

Ljudi vole svoju kolotecinu, i dobiti da rade ista drugacije, pogotovo s nejasnom svrhom (jer je RSS mnogima nepoznanica), je teska misija. Ajde, vjeruj meni, ako neces Nesi.

Nadalje, asistenti koji odrzavaju stranice od toga nemaju apsolutno nista. Zasto mislis da je meni lakse odrzavati stranice Prog1&2, umjesto da samo kazem na vjezbama sto trebam reci (svi su duzni pohadjati nastavu, pa ce onda i svi cuti obavijesti)? Sto ja imam od toga da radim na neki "posebni" nacin da bi studenti imali RSS kad mi je lakse nabaciti samo plain-text? Ja te stvari i znam i volim, pa radim u dobroj mjeri "u skladu sa strukom" (web programerskom, ne asistentskom), no pretenciozno je ocekivati to od asistenata kojima su ispiti, doktorati, konferencije i brojanje clanaka za vratom, pa im je nastava samo nuzno zlo.

Sto se RCa tice, tu zaboravi na neku masovnu pomoc; Sandro je nov i ima dovoljno posla oko studentskih accountova i hvatanja konaca, Kruno da se klonira ne bi stigao obaviti sve sto treba, a Zarko se bavi s Win i ne znam koliko je zauzet niti koliko zna o programiranju za web.

Sto se moje skripte tice, vijesti se trpaju u [tt]array()[/tt] (s time da i timestamp treba ubaciti na ruke; ima jednolinijska shell skripta koja ti to izbaci, pa napravis copy/paste) i onda PHP skriptica to izbacuje kao RSS. Nekome sam slao svoju verziju sitea, no nikad nisu preuzeli RSS dio, sto je takodjer sugestija kako bi zavrsilo uvjeravanje ljudstva da promijene (RSSiziraju) nacin rada.

Bottom line: stvari su tako postavljene da su asistenti apsolutno antimotivirani raditi takve stvari (prvenstveno pricam o uvjetima Ministarstva prema asistentima).

A motivacija je, zapravo, "(nekim) studentima se ne da obilaziti onih nekoliko stranica koje ih se ticu" (naslovnica sluzbenog sitea i stranice onih par kolegija koje iduce polazu, plus - [b]eventualno[/b] - "svjezi" postovi na Forumu).
@jp: Da pricamo teoretski, o skolskom projektu, rekao bih ti da si skroz u pravu. Ovako, kad uracunamo "ljudski faktor", Nesi je daleko bliza stvarnosti. Sorry.

Ljudi vole svoju kolotecinu, i dobiti da rade ista drugacije, pogotovo s nejasnom svrhom (jer je RSS mnogima nepoznanica), je teska misija. Ajde, vjeruj meni, ako neces Nesi.

Nadalje, asistenti koji odrzavaju stranice od toga nemaju apsolutno nista. Zasto mislis da je meni lakse odrzavati stranice Prog1&2, umjesto da samo kazem na vjezbama sto trebam reci (svi su duzni pohadjati nastavu, pa ce onda i svi cuti obavijesti)? Sto ja imam od toga da radim na neki "posebni" nacin da bi studenti imali RSS kad mi je lakse nabaciti samo plain-text? Ja te stvari i znam i volim, pa radim u dobroj mjeri "u skladu sa strukom" (web programerskom, ne asistentskom), no pretenciozno je ocekivati to od asistenata kojima su ispiti, doktorati, konferencije i brojanje clanaka za vratom, pa im je nastava samo nuzno zlo.

Sto se RCa tice, tu zaboravi na neku masovnu pomoc; Sandro je nov i ima dovoljno posla oko studentskih accountova i hvatanja konaca, Kruno da se klonira ne bi stigao obaviti sve sto treba, a Zarko se bavi s Win i ne znam koliko je zauzet niti koliko zna o programiranju za web.

Sto se moje skripte tice, vijesti se trpaju u array() (s time da i timestamp treba ubaciti na ruke; ima jednolinijska shell skripta koja ti to izbaci, pa napravis copy/paste) i onda PHP skriptica to izbacuje kao RSS. Nekome sam slao svoju verziju sitea, no nikad nisu preuzeli RSS dio, sto je takodjer sugestija kako bi zavrsilo uvjeravanje ljudstva da promijene (RSSiziraju) nacin rada.

Bottom line: stvari su tako postavljene da su asistenti apsolutno antimotivirani raditi takve stvari (prvenstveno pricam o uvjetima Ministarstva prema asistentima).

A motivacija je, zapravo, "(nekim) studentima se ne da obilaziti onih nekoliko stranica koje ih se ticu" (naslovnica sluzbenog sitea i stranice onih par kolegija koje iduce polazu, plus - eventualno - "svjezi" postovi na Forumu).

[Vrh]
Bubba
Forumaš s poteškoćama u pisanju

10 = 27 - 17

PostPostano: 12:11 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Re: Osobno obavještavanje službenim obavijestima Citirajte i odgovorite

@vsego OT: Ovdje nema multiquotea ili ga ja ne vidim? IIRC, phpbb2 ga nativno ne podrzava, jelda, ali postoji nekakav mod/hack/stolivec?

[quote="krcko"]Naravno da nije bitno i da nitko nece goriti u paklu zbog tvojeg misljenja. Ali onda se postavlja pitanje zasto upoce rantas po forumu.[/quote]Divan niz. Ako nije bitno, a i sam si zakljucio da nije, zasto onda uopce pitas?[quote]Ovo je jos jedan od onih nista-mi-ne-valja, ja-sam-najpametniji topica [size=9](a znam i sto je RSS!)[/size].[/quote]...[quote]Zelim vam ugodno forumasenje, dragi moji frustrirani studenti.[/quote]Zapravo je zanimljivo da jedine znakove frustracije od svih sudionika niti pokazujes upravo ti. Projekcija, anyone? A koliko primjecujem, nije prvi puta da ad hominemski vrijedjas studente, koji su a priori bagra ili stolivec?

Jasno mi je da je ovo sluzbeno nesluzbeni forum Matha, ali valjda kapica ispod imena povlaci da ce vrijedjenje barem imati akademski nivo argumentacije. Koji ovdje izostaje, jer studenti zele biti bolje i kvalitetnije informrani, pa ih to cini frustriranima?

Ili je pak krajnje vrijeme za nesto ovakvo:

[img]http://www.imagesforme.com/upload/fe03f329.gif[/img]
[quote]Odoh ja na vikend.[/quote]Jucer sam sreo neke ribe iz Gornjih Milanovac na izlet u Zagreb i one su rekle da bez ove hvale vrijedne i iznimno bitne cinjenice za ovaj topik sos bord buducnost vasione ne bi bila ista.

[quote="Nesi"]Pa obzirom da tu pljuckas, razumijem da te se pita po kojoj strani uopce pljujes.[/quote]Zasto mislis da ja ikoga pljujem? Samo navodim cinjenice. Sto se one tebi ne svidjaju, zaista mi nije bitno.
[quote]Idem redo.[/quote]Hajmo...
[quote]1. vrijeme javljanja - tih dvoje se javilo PRIJE tebe[/quote]Izvanredno. I kada sam te pitao je li kasno za prijavu (jer forum ne pratim), rekla si, da pace, da nije, nego da ces cak produziti rok za x tjedana ne bi li se itko javio. Konzistentnost - 0 bodova, ako je kriterij bio "ko prvi, njegova webovka".

[quote]2. na sastanku tvoje jedino sto si pricao je bilo, po keywordima
/snip
[b]ma vise se ni ne sjecam sto si sve nabrojao[/b][/quote]U tome i je problem.

[quote]3. ja i dalje ne poznam nikoga od vas koji ste se prijavili[/quote]Zato sto si trazila reference, prijedloge, ideje i slicno na pismenom, zbrojila ih, iznjela pred kandidatima, pitala za kratku debatu i elaborat i slicno?

Da sad ne kopam po mailovima, nakon sto sam poslao prvi, ako se ne varam, iznjeo sam kratku listu referenci i slicno i pitao je li potrebno jos stogod, na sto sam dobio negativan odgovor.

[quote]moj odabir je bio po kriteriju toga tko mi je u tom trenutku izgledao kao prikladniji
/snip
moja odluka je donesena na osnovu vase prezentacije sebe meni[/quote]

Tvoj kriterij, duso draga, kad me vec vuces za jezik, je bio, and I qoute:

[quote="On Wed, 1 Apr 2009 21:41:48 +0200 Nesi <nesi(at)student(dot)math(dot)hr>"]...bivanje webmasterima prepustam njima - jer su se prvi javili.[/quote]

[quote]njihove su mi zvucale bolje i prepustila sam mjesto ideji koja mi se vise svidjela[/quote]Mozes li nam (ne mi, nego nam) nabrojati te ideje, i reci tocno sto se od njih izrealiziralo?

Cijenim da to ne zanima samo mene, nego i mozda jos par utopista koji misle da bi web.student.math.hr trebao izgledati (i tu ne mislim vizualno) bolje nego sada?

Jer, iskreno, ja se ne sjecam niti jedne njihove ideje (a buduci da se ti "ne sjecas ni svega sto sam nabrojao", nabrojao sam i dio koji se upravo provlaci po ovom topicu), osim da je djevojka koja je bila u "timu" skruseno izmucala da "ona bas web i ne zna", dok je momak bio nesto suvereniji u nastupu.

[quote]ja s realizacijom ideje nemam veze[/quote]Nemas? Djoko Jovanic im je predao student kao sto je predao sebe '36. u buturu? Cinjenica da su oni "krivi" za status quo kazualno je vezana za tvoju indolenciju pri predaji sitea.

...

Here's the Python part - na proslom natjecaju kojeg si objavila, javilo se dvoje ljudi (de facto). Ti si predala svoje ovlasti i nemas vise nikakvu odgovornost po tom pitanju. Divno. I sad, cik pogodi, nista se nije dogodilo 6 mjeseci, raja je nasrnula na hadzije, iii... Sto cemo sada? Recimo, for the sake of the argument, da ljudi koji trenutno imaju site ne zele vise raditi na njemu, otisli su u Honduras, nemaju volje i sluha za suradnjom, ti ih ne poznas (kao sto si rekla, no to nije ni bitno, jer da ih i poznas, nemas vise veze sa siteom). I tko ce biti Pedro? Tko ce (i hoce li uopce!) podnijeti odgovornost "raspisivanja" novog natjecaja, tko ce oduzet ovlasti postojecim korisnicima i predat ih na nove? Ako postoji takova osoba, gdje je bila do sada?

Generalno, nitko ne trazi FER-ovski Ahyco ili neku slicnu skalameriju, ali da se ne moze izcentralizirati groupware koji bi na ovaj ili onaj nacin omogucio brz i transparentan dohvat informacija je necuveno.

[quote="vsego"]A motivacija je, zapravo, "(nekim) studentima se ne da obilaziti onih nekoliko stranica koje ih se ticu" (naslovnica sluzbenog sitea i stranice onih par kolegija koje iduce polazu, plus - [b]eventualno[/b] - "svjezi" postovi na Forumu).[/quote]Nemoj suditi po sebi i kolegijima koje ti drzis i generalno su lijepo osvjezeni i pravilno dokumentirani.

Kolegijalno je drzati stangu, ali i sami znamo da je *puno* manje kolegija sa nivoom informiranja kao sto su Programiranja i ekipa, zar ne?
@vsego OT: Ovdje nema multiquotea ili ga ja ne vidim? IIRC, phpbb2 ga nativno ne podrzava, jelda, ali postoji nekakav mod/hack/stolivec?

krcko (napisa):
Naravno da nije bitno i da nitko nece goriti u paklu zbog tvojeg misljenja. Ali onda se postavlja pitanje zasto upoce rantas po forumu.
Divan niz. Ako nije bitno, a i sam si zakljucio da nije, zasto onda uopce pitas?
Citat:
Ovo je jos jedan od onih nista-mi-ne-valja, ja-sam-najpametniji topica (a znam i sto je RSS!).
...
Citat:
Zelim vam ugodno forumasenje, dragi moji frustrirani studenti.
Zapravo je zanimljivo da jedine znakove frustracije od svih sudionika niti pokazujes upravo ti. Projekcija, anyone? A koliko primjecujem, nije prvi puta da ad hominemski vrijedjas studente, koji su a priori bagra ili stolivec?

Jasno mi je da je ovo sluzbeno nesluzbeni forum Matha, ali valjda kapica ispod imena povlaci da ce vrijedjenje barem imati akademski nivo argumentacije. Koji ovdje izostaje, jer studenti zele biti bolje i kvalitetnije informrani, pa ih to cini frustriranima?

Ili je pak krajnje vrijeme za nesto ovakvo:

Citat:
Odoh ja na vikend.
Jucer sam sreo neke ribe iz Gornjih Milanovac na izlet u Zagreb i one su rekle da bez ove hvale vrijedne i iznimno bitne cinjenice za ovaj topik sos bord buducnost vasione ne bi bila ista.

Nesi (napisa):
Pa obzirom da tu pljuckas, razumijem da te se pita po kojoj strani uopce pljujes.
Zasto mislis da ja ikoga pljujem? Samo navodim cinjenice. Sto se one tebi ne svidjaju, zaista mi nije bitno.
Citat:
Idem redo.
Hajmo...
Citat:
1. vrijeme javljanja - tih dvoje se javilo PRIJE tebe
Izvanredno. I kada sam te pitao je li kasno za prijavu (jer forum ne pratim), rekla si, da pace, da nije, nego da ces cak produziti rok za x tjedana ne bi li se itko javio. Konzistentnost - 0 bodova, ako je kriterij bio "ko prvi, njegova webovka".

Citat:
2. na sastanku tvoje jedino sto si pricao je bilo, po keywordima
/snip
ma vise se ni ne sjecam sto si sve nabrojao
U tome i je problem.

Citat:
3. ja i dalje ne poznam nikoga od vas koji ste se prijavili
Zato sto si trazila reference, prijedloge, ideje i slicno na pismenom, zbrojila ih, iznjela pred kandidatima, pitala za kratku debatu i elaborat i slicno?

Da sad ne kopam po mailovima, nakon sto sam poslao prvi, ako se ne varam, iznjeo sam kratku listu referenci i slicno i pitao je li potrebno jos stogod, na sto sam dobio negativan odgovor.

Citat:
moj odabir je bio po kriteriju toga tko mi je u tom trenutku izgledao kao prikladniji
/snip
moja odluka je donesena na osnovu vase prezentacije sebe meni

Tvoj kriterij, duso draga, kad me vec vuces za jezik, je bio, and I qoute:

On Wed, 1 Apr 2009 21:41:48 +0200 Nesi <nesi(at)student(dot)math(dot)hr> (napisa):
...bivanje webmasterima prepustam njima - jer su se prvi javili.

Citat:
njihove su mi zvucale bolje i prepustila sam mjesto ideji koja mi se vise svidjela
Mozes li nam (ne mi, nego nam) nabrojati te ideje, i reci tocno sto se od njih izrealiziralo?

Cijenim da to ne zanima samo mene, nego i mozda jos par utopista koji misle da bi web.student.math.hr trebao izgledati (i tu ne mislim vizualno) bolje nego sada?

Jer, iskreno, ja se ne sjecam niti jedne njihove ideje (a buduci da se ti "ne sjecas ni svega sto sam nabrojao", nabrojao sam i dio koji se upravo provlaci po ovom topicu), osim da je djevojka koja je bila u "timu" skruseno izmucala da "ona bas web i ne zna", dok je momak bio nesto suvereniji u nastupu.

Citat:
ja s realizacijom ideje nemam veze
Nemas? Djoko Jovanic im je predao student kao sto je predao sebe '36. u buturu? Cinjenica da su oni "krivi" za status quo kazualno je vezana za tvoju indolenciju pri predaji sitea.

...

Here's the Python part - na proslom natjecaju kojeg si objavila, javilo se dvoje ljudi (de facto). Ti si predala svoje ovlasti i nemas vise nikakvu odgovornost po tom pitanju. Divno. I sad, cik pogodi, nista se nije dogodilo 6 mjeseci, raja je nasrnula na hadzije, iii... Sto cemo sada? Recimo, for the sake of the argument, da ljudi koji trenutno imaju site ne zele vise raditi na njemu, otisli su u Honduras, nemaju volje i sluha za suradnjom, ti ih ne poznas (kao sto si rekla, no to nije ni bitno, jer da ih i poznas, nemas vise veze sa siteom). I tko ce biti Pedro? Tko ce (i hoce li uopce!) podnijeti odgovornost "raspisivanja" novog natjecaja, tko ce oduzet ovlasti postojecim korisnicima i predat ih na nove? Ako postoji takova osoba, gdje je bila do sada?

Generalno, nitko ne trazi FER-ovski Ahyco ili neku slicnu skalameriju, ali da se ne moze izcentralizirati groupware koji bi na ovaj ili onaj nacin omogucio brz i transparentan dohvat informacija je necuveno.

vsego (napisa):
A motivacija je, zapravo, "(nekim) studentima se ne da obilaziti onih nekoliko stranica koje ih se ticu" (naslovnica sluzbenog sitea i stranice onih par kolegija koje iduce polazu, plus - eventualno - "svjezi" postovi na Forumu).
Nemoj suditi po sebi i kolegijima koje ti drzis i generalno su lijepo osvjezeni i pravilno dokumentirani.

Kolegijalno je drzati stangu, ali i sami znamo da je *puno* manje kolegija sa nivoom informiranja kao sto su Programiranja i ekipa, zar ne?

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:55 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"]Kolegijalno je drzati stangu, ali i sami znamo da je *puno* manje kolegija sa nivoom informiranja kao sto su Programiranja i ekipa, zar ne?[/quote]

Nije drzanje stange kolegama, nego podsjecanje na cinjenicno stanje: mi smo grubom silom motivirani sto manje se baviti nastavom i studentima. Kome web nije "zabavni hobi" kao meni, ne mozes ocekivati da ce ici nesto uciti i/ili novoga raditi, kad je to direktno protiv karijere te iste osobe. :( Slicno je i s produkcijom nastavnih materijala koji se spomenu kod izbora i sl, ali zapravo ne igraju ulogu.

Sto se studentskog weba tice, ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da zainteresirani studenti traze da ih se postavi za webmastere jer stvar trenutno stoji. Kome se tocno javiti... ne znam, no ja bih na vasem mjestu to ovako:
0. Javiti se aktualnim webmasterima i vidjeti zasto stvar stoji.
Ako to ne uspije:
1. Javiti se studentskim predstavnicima i objasniti situaciju.
2. S njima posjetiti sefa RCa (mislim prof. Manger) i zamoliti dozvolu da se to preuzme jer taj web stoji od preuzimanja aktualne garniture, vec ne-znam-koliko mjeseci.
3. Uz blagoslov sefa RCa prosetati u podrum i zamoliti da se prenesu ovlasti.

Nesin posao [b]NIJE[/b] bio organiziranje natjecaja. Ona je mogla pustiti da stvar zamre, kao sto se to u proslosti vec dogadjalo.

Da je vjerojatno napravila pogresan izbor - je, no to se tek sada vidi (general poslije bitke). Unaprijed, mogla je uzeti u obzir samo sto se prica i tu, na osnovu mojih iskustava s tobom na Forumu, vjerujem da su drugi ostavili bolji dojam od tebe.

No, sve to nije bitno i ostaje poanta: ili cete se uhvatiti sredjivanja situacije oko studentskog ili prica o "should be"-istima itekako drzi vodu, a Nesin "los izbor nasljednika" i uvrijedjenost (tvoj post od 9:12 Fri, 2. 10. 2009) su samo izgovor da se istresaju frustracije i pri tome nista ne radi.
Bubba (napisa):

Nije drzanje stange kolegama, nego podsjecanje na cinjenicno stanje: mi smo grubom silom motivirani sto manje se baviti nastavom i studentima. Kome web nije "zabavni hobi" kao meni, ne mozes ocekivati da ce ici nesto uciti i/ili novoga raditi, kad je to direktno protiv karijere te iste osobe. Sad Slicno je i s produkcijom nastavnih materijala koji se spomenu kod izbora i sl, ali zapravo ne igraju ulogu.

Sto se studentskog weba tice, ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da zainteresirani studenti traze da ih se postavi za webmastere jer stvar trenutno stoji. Kome se tocno javiti... ne znam, no ja bih na vasem mjestu to ovako:
0. Javiti se aktualnim webmasterima i vidjeti zasto stvar stoji.
Ako to ne uspije:
1. Javiti se studentskim predstavnicima i objasniti situaciju.
2. S njima posjetiti sefa RCa (mislim prof. Manger) i zamoliti dozvolu da se to preuzme jer taj web stoji od preuzimanja aktualne garniture, vec ne-znam-koliko mjeseci.
3. Uz blagoslov sefa RCa prosetati u podrum i zamoliti da se prenesu ovlasti.

Nesin posao NIJE bio organiziranje natjecaja. Ona je mogla pustiti da stvar zamre, kao sto se to u proslosti vec dogadjalo.

Da je vjerojatno napravila pogresan izbor - je, no to se tek sada vidi (general poslije bitke). Unaprijed, mogla je uzeti u obzir samo sto se prica i tu, na osnovu mojih iskustava s tobom na Forumu, vjerujem da su drugi ostavili bolji dojam od tebe.

No, sve to nije bitno i ostaje poanta: ili cete se uhvatiti sredjivanja situacije oko studentskog ili prica o "should be"-istima itekako drzi vodu, a Nesin "los izbor nasljednika" i uvrijedjenost (tvoj post od 9:12 Fri, 2. 10. 2009) su samo izgovor da se istresaju frustracije i pri tome nista ne radi.

[Vrh]
Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 15:51 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Nije drzanje stange kolegama, nego podsjecanje na cinjenicno stanje: mi smo grubom silom motivirani sto manje se baviti nastavom i studentima.[/quote]Tko to "vas" grubom silom motivira na takvo sto?

[quote]Kome web nije "zabavni hobi" kao meni, ne mozes ocekivati da ce ici nesto uciti i/ili novoga raditi, kad je to direktno protiv karijere te iste osobe. :([/quote]Zelis mi reci da visoko obrazovana osoba, asistent, na kraju prvog desetljeca 21. stoljeca nije u stanju na ovaj ili onaj nacin promptno i azurno objaviti relevantnu vijest na svojoj stranici, cak i ako mu web nije "zabavni hobi"? I LOL'd.

Uostalom, nisam li te ja pitao svojedobno mailom vezano za projekt unificiranja web stranica podrske kolegija, na sto si mi objasnio kako je to ono sto trenutno postoji i da to radi kako treba? Stoga mi nije jasno kakvo je to breme nad ubogim asistentima koji bi mogli *sluzbene* obavijesti zalijepiti na neko *sluzbeno* mjesto, a isto je izmedju ostalog i *sluzbeni* site podrske kolegiju?

[quote]Kome se tocno javiti... ne znam, no ja bih na vasem mjestu[/quote]"Nasem" mjestu? Koliko vidim, trenutno je (korisno) u ovoj niti sudjelovalo studenata aman taman da ih pobrojis na prste jedne ruke.

Opca inertnost na Mathu mi je poznata odavno, jos od kako sam zelio i dobio potpuni support "kopirati" fer2.net i materijali.fer2.net da bih u razgovoru s citavom svojom generacijom bio gledan s ogromnom SDV ("sto do vraga") u zraku od 99% ljudi.

To ni ne cudi - mali broj studenata jednostavno ne omogucuje kvalitetan rad i intuitivnu podrsku nastavi. S time u vezi, gotovo da i razumijem Krcadincev vulgarizam - za stoku sitnog zuba bolje od ovoga sto se trenutno nudi i nije.

Jer ako se oko, IMNSHO, poprilicno bitne stvari vezane za *studente* lome koplja oko svega tucet nicknameova po forumu, sapienti sat.

[quote]Nesin posao [b]NIJE[/b] bio organiziranje natjecaja.[/quote]Ne? Izvanredno. Znaci, osim sto ga je obavila lose, obavila ga je i bez ikakve ovlasti. Briljantno.

[quote]Ona je mogla pustiti da stvar zamre[/quote]Imas gresku, evo ti ispravljeno:

[quote]Ona je [strike]mogla[/strike] pustila[strike]ti[/strike] da stvar zamre[/quote]

[quote]Da je vjerojatno napravila pogresan izbor - je, no to se tek sada vidi (general poslije bitke).[/quote]Je, to se tek sad vidi. A kisik je otkriven 1773 te nije poznato kako su ljudi disali do tada.

[quote]Unaprijed, mogla je uzeti u obzir samo sto se prica i tu, na osnovu mojih iskustava s tobom na Forumu, vjerujem da su drugi ostavili bolji dojam od tebe.[/quote]Drazesno, ali o kakvom crnom "dojmu" ti pricas?

Tvoje misljenje o meni kao i moje o tebi je sasvim nebitno. Ono sto je bitno jest da nista nije napravljeno, a i to malo sto je bilo napravljeno, napravljeno je lose, traljavo, indolentno i aljkavo.

Stvar je bila profesionalne prirode, a ne svidja li se osoba A osobi B. Jer ako je to bio kriterij izbora, well... 'Nuff said.

[quote]No, sve to nije bitno i ostaje poanta: ili cete se uhvatiti sredjivanja situacije oko studentskog ili prica o "should be"-istima itekako drzi vodu, a Nesin "los izbor nasljednika" i uvrijedjenost (tvoj post od 9:12 Fri, 2. 10. 2009) su samo izgovor da se istresaju frustracije i pri tome nista ne radi.[/quote]Zasto mislis da sam ja uvrijedjen ili da bi me bilo kakva prica oko studentskog weba ikako mogla "uvrijediti"? Prica je stara 6 mjeseci, a da sam bio uvrijedjen ili na bilo koji nacin osjetio da sam "zakinut", mogao sam urgirati kud i kamo prije, zar ne?

Kao sto sam rekao u postu koji si naveo, 'vaćanje sa studentskim webom je Sizifov posao jer si, nakon svega, i ti potvrdio da se tu ne zna tko pije a tko placa. Izgleda da su ulozi podijeljeni po principu "pola meni, pola tebi, pola Bagi". Uostalom, kad se vec generalisemo poslje bitke; lako je tako, rece veterinar doktoru - usred semestra, 20ak dana prije kolokvija. Jer je citavo ljeto izgubljeno, a sada da se netko toga i primi (osim ako zaista ne bude koordiniran i dobro podrzan), tesko je da ce makar uz studentske obaveze, ista pametno biti od toga.[/quote]
vsego (napisa):
Nije drzanje stange kolegama, nego podsjecanje na cinjenicno stanje: mi smo grubom silom motivirani sto manje se baviti nastavom i studentima.
Tko to "vas" grubom silom motivira na takvo sto?

Citat:
Kome web nije "zabavni hobi" kao meni, ne mozes ocekivati da ce ici nesto uciti i/ili novoga raditi, kad je to direktno protiv karijere te iste osobe. Sad
Zelis mi reci da visoko obrazovana osoba, asistent, na kraju prvog desetljeca 21. stoljeca nije u stanju na ovaj ili onaj nacin promptno i azurno objaviti relevantnu vijest na svojoj stranici, cak i ako mu web nije "zabavni hobi"? I LOL'd.

Uostalom, nisam li te ja pitao svojedobno mailom vezano za projekt unificiranja web stranica podrske kolegija, na sto si mi objasnio kako je to ono sto trenutno postoji i da to radi kako treba? Stoga mi nije jasno kakvo je to breme nad ubogim asistentima koji bi mogli *sluzbene* obavijesti zalijepiti na neko *sluzbeno* mjesto, a isto je izmedju ostalog i *sluzbeni* site podrske kolegiju?

Citat:
Kome se tocno javiti... ne znam, no ja bih na vasem mjestu
"Nasem" mjestu? Koliko vidim, trenutno je (korisno) u ovoj niti sudjelovalo studenata aman taman da ih pobrojis na prste jedne ruke.

Opca inertnost na Mathu mi je poznata odavno, jos od kako sam zelio i dobio potpuni support "kopirati" fer2.net i materijali.fer2.net da bih u razgovoru s citavom svojom generacijom bio gledan s ogromnom SDV ("sto do vraga") u zraku od 99% ljudi.

To ni ne cudi - mali broj studenata jednostavno ne omogucuje kvalitetan rad i intuitivnu podrsku nastavi. S time u vezi, gotovo da i razumijem Krcadincev vulgarizam - za stoku sitnog zuba bolje od ovoga sto se trenutno nudi i nije.

Jer ako se oko, IMNSHO, poprilicno bitne stvari vezane za *studente* lome koplja oko svega tucet nicknameova po forumu, sapienti sat.

Citat:
Nesin posao NIJE bio organiziranje natjecaja.
Ne? Izvanredno. Znaci, osim sto ga je obavila lose, obavila ga je i bez ikakve ovlasti. Briljantno.

Citat:
Ona je mogla pustiti da stvar zamre
Imas gresku, evo ti ispravljeno:

Citat:
Ona je mogla pustilati da stvar zamre

Citat:
Da je vjerojatno napravila pogresan izbor - je, no to se tek sada vidi (general poslije bitke).
Je, to se tek sad vidi. A kisik je otkriven 1773 te nije poznato kako su ljudi disali do tada.

Citat:
Unaprijed, mogla je uzeti u obzir samo sto se prica i tu, na osnovu mojih iskustava s tobom na Forumu, vjerujem da su drugi ostavili bolji dojam od tebe.
Drazesno, ali o kakvom crnom "dojmu" ti pricas?

Tvoje misljenje o meni kao i moje o tebi je sasvim nebitno. Ono sto je bitno jest da nista nije napravljeno, a i to malo sto je bilo napravljeno, napravljeno je lose, traljavo, indolentno i aljkavo.

Stvar je bila profesionalne prirode, a ne svidja li se osoba A osobi B. Jer ako je to bio kriterij izbora, well... 'Nuff said.

Citat:
Zasto mislis da sam ja uvrijedjen ili da bi me bilo kakva prica oko studentskog weba ikako mogla "uvrijediti"? Prica je stara 6 mjeseci, a da sam bio uvrijedjen ili na bilo koji nacin osjetio da sam "zakinut", mogao sam urgirati kud i kamo prije, zar ne?

Kao sto sam rekao u postu koji si naveo, 'vaćanje sa studentskim webom je Sizifov posao jer si, nakon svega, i ti potvrdio da se tu ne zna tko pije a tko placa. Izgleda da su ulozi podijeljeni po principu "pola meni, pola tebi, pola Bagi". Uostalom, kad se vec generalisemo poslje bitke; lako je tako, rece veterinar doktoru - usred semestra, 20ak dana prije kolokvija. Jer je citavo ljeto izgubljeno, a sada da se netko toga i primi (osim ako zaista ne bude koordiniran i dobro podrzan), tesko je da ce makar uz studentske obaveze, ista pametno biti od toga.[/quote]

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:30 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Nije drzanje stange kolegama, nego podsjecanje na cinjenicno stanje: mi smo grubom silom motivirani sto manje se baviti nastavom i studentima.[/quote]
Tko to "vas" grubom silom motivira na takvo sto?[/quote]

Kao sto je vise puta napisano: Ministarstvo, otkazom koji dobijemo ako ne skupimo titule i dovoljno radova na vrijeme, jer smo se bavili stvarima koje se za nista ne broje (to ti je bilo sto vezano uz nastavu). Znam da je tebi odrzavanje weba sitnica, no nabaci puno sitnica...

[quote="Bubba"]Uostalom, nisam li te ja pitao svojedobno mailom vezano za projekt unificiranja web stranica podrske kolegija, na sto si mi objasnio kako je to ono sto trenutno postoji i da to radi kako treba?[/quote]

Ako kazes da sam to rekao, vjerujem ti (ne pamtim sve konverzacije sa studentima) i rekao bih da stvar dobro funkcionira. To sto se nekome hoce RSS, ne smatram problemom s nase strane.

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Kome se tocno javiti... ne znam, no ja bih na vasem mjestu[/quote]"Nasem" mjestu? Koliko vidim, trenutno je (korisno) u ovoj niti sudjelovalo studenata aman taman da ih pobrojis na prste jedne ruke.[/quote]

"Vasem" = "vas nezadovoljnih studenata", bez da prejudiciram je l' rijec o jednoj, dvije ili 1719 osoba.

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Nesin posao [b]NIJE[/b] bio organiziranje natjecaja.[/quote]Ne? Izvanredno. Znaci, osim sto ga je obavila lose, obavila ga je i bez ikakve ovlasti. Briljantno.[/quote]

Brkas pojmove. "Ovlasti" i "posao" nisu isto. Ja imam "ovlasti" odrzavati web Programiranja i ovaj Forum, ali mi nista od toga nije posao. Sto se nastave tice, posao mi je: odrzati nastavu, konzultacije i kolokvije, obavijesti izreci na nastavi i rezultate kolokvija staviti na oglasnu plocu. Nikakav web (sa ili bez RSSa), mail, Forum,... sve to je moja volja u koju ulazem vrijeme naustrb meni osobno korisnijih aktivnosti (trenutno je to dokazivanje konvergencije jednog algoritma).

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Ona je mogla pustiti da stvar zamre[/quote]Imas gresku, evo ti ispravljeno:
[quote]Ona je [strike]mogla[/strike] pustila[strike]ti[/strike] da stvar zamre[/quote]
[quote]Da je vjerojatno napravila pogresan izbor - je, no to se tek sada vidi (general poslije bitke).[/quote]Je, to se tek sad vidi. A kisik je otkriven 1773 te nije poznato kako su ljudi disali do tada.[/quote]

Ne, nije (pustila da stvar zamre). Ona je nasla zamjenu. Zamjena ne radi svoj posao. Nije Nesin problem. "Pustiti da zamre" = "prestati to raditi bez ikakvog pokusaja da preuzme netko drugi".

Ako cemo rezonirati tako kako to ti radis, mozemo reci i da si ti kriv, jer se nisi prezentirao kao bolji kandidat, pa su zbog tebe posao preuzeli ljudi koji taj posao - cini se - ne obavljaju. :P

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Unaprijed, mogla je uzeti u obzir samo sto se prica i tu, na osnovu mojih iskustava s tobom na Forumu, vjerujem da su drugi ostavili bolji dojam od tebe.[/quote]Drazesno, ali o kakvom crnom "dojmu" ti pricas?
Tvoje misljenje o meni kao i moje o tebi je sasvim nebitno.[/quote]

Ako pricamo o razgovoru za obaviti nekakav posao, onda je izuzetno bitan dojam koji ostavljas na sugovornike. Bez okolisanja, kod mene je taj dojam negativan (IMO, nastupas s previse arogancije u smislu "ja sam najpametniji, a svi drugi su glupi") i lako mi je zamisliti da i netko drugi dobije taj dojam, pa posao prepusti nekom drugom (studentski web ili nesto drugo, svejedno). Ovdje je sporedno je l' taj dojam ispravan; ako nije, predlazem vise takta u razgovorima.

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Stvar je bila profesionalne prirode, a ne svidja li se osoba A osobi B. Jer ako je to bio kriterij izbora, well... 'Nuff said.[/quote]

Kriterij je "hoce li posao obaviti bolje osoba A ili osoba B", pri cemu ooba A nastupi kako sam ti gore napisao i, ako sam dobro iscitao Nesin post, "ja bih kojekakve tehnikalije, a za sadrzaj me nije briga".

[quote="Bubba"]Zasto mislis da sam ja uvrijedjen ili da bi me bilo kakva prica oko studentskog weba ikako mogla "uvrijediti"?[/quote]

Ti nisi izabran i sada te to vise ne zanima. Stav uvrijedjenog teenagera, NHF. Po meni, ako te to stvarno zanimalo i nisi uvrijedjen, trebao bi imati stav blize "ovi to ne rade, pa cu ja preuzeti i pokazati da bih bio bolji izbor".

[quote="Bubba"]Kao sto sam rekao u postu koji si naveo, 'vaćanje sa studentskim webom je Sizifov posao jer si, nakon svega, i ti potvrdio da se tu ne zna tko pije a tko placa. Izgleda da su ulozi podijeljeni po principu "pola meni, pola tebi, pola Bagi".[/quote]

Pije? Placa? Sto ti mislis da je studentski web?! Jos ce ispasti da je to prestizni posao koji se dodjeljuje po vezi i uz provizije... :rotfl:

Ponavljam: to je dobrovoljni studentski rad koji radi gotovo bilo koji student koji se potrudi preuzeti to na sebe.

[quote="Bubba"]Jer je citavo ljeto izgubljeno, a sada da se netko toga i primi (osim ako zaista ne bude koordiniran i dobro podrzan), tesko je da ce makar uz studentske obaveze, ista pametno biti od toga.[/quote]

Da, ljeto je izgubljeno, no bez toga bi bilo malo teze zakljuciti da ovi dvoje ne obavljaju posao. Ili si od njih ocekivao aktivnost prije ljeta, dakle u istoj situaciji kao sada?

Nitko ne kaze da novi webmaster treba sutra to srediti... ali, recimo, nakon kolokvija ima smisla.

Sve skupa, ovo je skroz off-topic i ja se povlacim iz rasprave o studentskom webu. To sam vodio prije 10ak godina, a ovdje sam uletio da vam ukazem kako to jednostavno mozete rijesiti (preuzeti posao i obavljati ga) i nikako mi se ne nateze oko nekonstruktivnih optuzbi tko je za sto kriv i zasto, dok stvar i dalje skuplja prasinu.
Bubba (napisa):
vsego (napisa):
Nije drzanje stange kolegama, nego podsjecanje na cinjenicno stanje: mi smo grubom silom motivirani sto manje se baviti nastavom i studentima.

Tko to "vas" grubom silom motivira na takvo sto?

Kao sto je vise puta napisano: Ministarstvo, otkazom koji dobijemo ako ne skupimo titule i dovoljno radova na vrijeme, jer smo se bavili stvarima koje se za nista ne broje (to ti je bilo sto vezano uz nastavu). Znam da je tebi odrzavanje weba sitnica, no nabaci puno sitnica...

Bubba (napisa):
Uostalom, nisam li te ja pitao svojedobno mailom vezano za projekt unificiranja web stranica podrske kolegija, na sto si mi objasnio kako je to ono sto trenutno postoji i da to radi kako treba?

Ako kazes da sam to rekao, vjerujem ti (ne pamtim sve konverzacije sa studentima) i rekao bih da stvar dobro funkcionira. To sto se nekome hoce RSS, ne smatram problemom s nase strane.

Bubba (napisa):
vsego (napisa):
Kome se tocno javiti... ne znam, no ja bih na vasem mjestu
"Nasem" mjestu? Koliko vidim, trenutno je (korisno) u ovoj niti sudjelovalo studenata aman taman da ih pobrojis na prste jedne ruke.

"Vasem" = "vas nezadovoljnih studenata", bez da prejudiciram je l' rijec o jednoj, dvije ili 1719 osoba.

Bubba (napisa):
vsego (napisa):
Ne? Izvanredno. Znaci, osim sto ga je obavila lose, obavila ga je i bez ikakve ovlasti. Briljantno.

Brkas pojmove. "Ovlasti" i "posao" nisu isto. Ja imam "ovlasti" odrzavati web Programiranja i ovaj Forum, ali mi nista od toga nije posao. Sto se nastave tice, posao mi je: odrzati nastavu, konzultacije i kolokvije, obavijesti izreci na nastavi i rezultate kolokvija staviti na oglasnu plocu. Nikakav web (sa ili bez RSSa), mail, Forum,... sve to je moja volja u koju ulazem vrijeme naustrb meni osobno korisnijih aktivnosti (trenutno je to dokazivanje konvergencije jednog algoritma).

Bubba (napisa):
vsego (napisa):
Ona je mogla pustiti da stvar zamre
Imas gresku, evo ti ispravljeno:
Citat:
Ona je mogla pustilati da stvar zamre

Citat:
Da je vjerojatno napravila pogresan izbor - je, no to se tek sada vidi (general poslije bitke).
Je, to se tek sad vidi. A kisik je otkriven 1773 te nije poznato kako su ljudi disali do tada.

Ne, nije (pustila da stvar zamre). Ona je nasla zamjenu. Zamjena ne radi svoj posao. Nije Nesin problem. "Pustiti da zamre" = "prestati to raditi bez ikakvog pokusaja da preuzme netko drugi".

Ako cemo rezonirati tako kako to ti radis, mozemo reci i da si ti kriv, jer se nisi prezentirao kao bolji kandidat, pa su zbog tebe posao preuzeli ljudi koji taj posao - cini se - ne obavljaju. Razz

Bubba (napisa):
vsego (napisa):
Unaprijed, mogla je uzeti u obzir samo sto se prica i tu, na osnovu mojih iskustava s tobom na Forumu, vjerujem da su drugi ostavili bolji dojam od tebe.
Drazesno, ali o kakvom crnom "dojmu" ti pricas?
Tvoje misljenje o meni kao i moje o tebi je sasvim nebitno.

Ako pricamo o razgovoru za obaviti nekakav posao, onda je izuzetno bitan dojam koji ostavljas na sugovornike. Bez okolisanja, kod mene je taj dojam negativan (IMO, nastupas s previse arogancije u smislu "ja sam najpametniji, a svi drugi su glupi") i lako mi je zamisliti da i netko drugi dobije taj dojam, pa posao prepusti nekom drugom (studentski web ili nesto drugo, svejedno). Ovdje je sporedno je l' taj dojam ispravan; ako nije, predlazem vise takta u razgovorima.

[quote="Bubba"]
vsego (napisa):

Kriterij je "hoce li posao obaviti bolje osoba A ili osoba B", pri cemu ooba A nastupi kako sam ti gore napisao i, ako sam dobro iscitao Nesin post, "ja bih kojekakve tehnikalije, a za sadrzaj me nije briga".

Bubba (napisa):
Zasto mislis da sam ja uvrijedjen ili da bi me bilo kakva prica oko studentskog weba ikako mogla "uvrijediti"?

Ti nisi izabran i sada te to vise ne zanima. Stav uvrijedjenog teenagera, NHF. Po meni, ako te to stvarno zanimalo i nisi uvrijedjen, trebao bi imati stav blize "ovi to ne rade, pa cu ja preuzeti i pokazati da bih bio bolji izbor".

Bubba (napisa):
Kao sto sam rekao u postu koji si naveo, 'vaćanje sa studentskim webom je Sizifov posao jer si, nakon svega, i ti potvrdio da se tu ne zna tko pije a tko placa. Izgleda da su ulozi podijeljeni po principu "pola meni, pola tebi, pola Bagi".

Pije? Placa? Sto ti mislis da je studentski web?! Jos ce ispasti da je to prestizni posao koji se dodjeljuje po vezi i uz provizije... Valjam se po podu od smijeha

Ponavljam: to je dobrovoljni studentski rad koji radi gotovo bilo koji student koji se potrudi preuzeti to na sebe.

Bubba (napisa):
Jer je citavo ljeto izgubljeno, a sada da se netko toga i primi (osim ako zaista ne bude koordiniran i dobro podrzan), tesko je da ce makar uz studentske obaveze, ista pametno biti od toga.

Da, ljeto je izgubljeno, no bez toga bi bilo malo teze zakljuciti da ovi dvoje ne obavljaju posao. Ili si od njih ocekivao aktivnost prije ljeta, dakle u istoj situaciji kao sada?

Nitko ne kaze da novi webmaster treba sutra to srediti... ali, recimo, nakon kolokvija ima smisla.

Sve skupa, ovo je skroz off-topic i ja se povlacim iz rasprave o studentskom webu. To sam vodio prije 10ak godina, a ovdje sam uletio da vam ukazem kako to jednostavno mozete rijesiti (preuzeti posao i obavljati ga) i nikako mi se ne nateze oko nekonstruktivnih optuzbi tko je za sto kriv i zasto, dok stvar i dalje skuplja prasinu.

[Vrh]
Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 17:50 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Kao sto je vise puta napisano: Ministarstvo, otkazom koji dobijemo ako ne skupimo titule i dovoljno radova na vrijeme, jer smo se bavili stvarima koje se za nista ne broje (to ti je bilo sto vezano uz nastavu). Znam da je tebi odrzavanje weba sitnica, no nabaci puno sitnica...[/quote][i]Diskusija nasa zavaca
siroku lepezu problema
drugovi mi ne smemo dozvoliti
da sudentskog we, da studentsko weba nema![/i]

Ti meni zelis reci da obavijesti koje se svode na recenicu ili dvije predstavljaju takav obim posla zbog kojeg moras izabrati hoces li (O tempora! O mores!) objaviti novost vezanu za svoj kolegij ili dobiti otkaz?

[quote]Ako kazes da sam to rekao, vjerujem ti (ne pamtim sve konverzacije sa studentima) i rekao bih da stvar dobro funkcionira. To sto se nekome hoce RSS, ne smatram problemom s nase strane.[/quote]Pa da - sto ce nam RSS ako se vijesti onako ne objavljuju, one way or another?

Nemoj da ti sad moram samo nabrajati koliko sam se puta osobno nasao u situaciji (zajedno s kolegama na <...> kolegiju) da nismo imali pojma sto/tko/gdje/kako/zasto, a stranice kolegija ako su i postojale, bile su neazurirane eonima.

I da, bas tu lezi poanta maila - jer unatoc svemu, svaki puta kada bih upitao profesora/asistenta spornog kolegija nesto na mail, rijetko bi se dogodilo da ne bih dobio odgovor. Odgovor koji bih redovito sam objavio negdje po forumu ili usmeno predao ljudima na faksu.

Vidis na sto se cilja? Ma mani cak bilo kakve stranice i sve - ali jos jednom mi reci da slanje jednog maila na adresu xyz(at)math.hr na koju bi ljudi bili pretplaceni ili ciji bi sadrzaj parsala skripta u nekom od opskurnih jezika kosta djelatnika faksa citave karijere i pokrivam se usima i posipam ostatcima Cokolina.

Ideja je tehnoloski trivijalna (i ti to znas, Bobo), a sada je samo pitanje kulture djelatnika fakulteta bi li ista zazivjela. Se enkrat - ne trazi se Ahyco, ne trazi se groupware ranga Biztalka - samo se trazi da se se neke sitnice dovedu u red.

[quote="Bubba"][quote="vsego"]Nesin posao [b]NIJE[/b] bio organiziranje natjecaja.[/quote]Ne? Izvanredno. Znaci, osim sto ga je obavila lose, obavila ga je i bez ikakve ovlasti. Briljantno.[/quote]

[quote]Brkas pojmove. "Ovlasti" i "posao" nisu isto. Ja imam "ovlasti" odrzavati web Programiranja i ovaj Forum, ali mi nista od toga nije posao.[/quote]Ne, ti brkas pojmove. Jer da ti ovo nije "posao", zvali bi te Degiorgievski Buljubasic.

No dobro, poanta ove replike je bila sto tocno?

[quote]Ne, nije (pustila da stvar zamre). Ona je nasla zamjenu. Zamjena ne radi svoj posao. Nije Nesin problem. "Pustiti da zamre" = "prestati to raditi bez ikakvog pokusaja da preuzme netko drugi".[/quote]A krajnja konsekvenca je ista.

[quote]Ako cemo rezonirati tako kako to ti radis, mozemo reci i da si ti kriv, jer se nisi prezentirao kao bolji kandidat, pa su zbog tebe posao preuzeli ljudi koji taj posao - cini se - ne obavljaju. :P[/quote]Lose ti je reznoiranje, jer sam se ja jedini i prezentirao, AFAIK, i to pismeno.

[quote]Ako pricamo o razgovoru za obaviti nekakav posao, onda je izuzetno bitan dojam koji ostavljas na sugovornike. Bez okolisanja, kod mene je taj dojam negativan (IMO, nastupas s previse arogancije u smislu "ja sam najpametniji, a svi drugi su glupi") i lako mi je zamisliti da i netko drugi dobije taj dojam, pa posao prepusti nekom drugom (studentski web ili nesto drugo, svejedno). Ovdje je sporedno je l' taj dojam ispravan; ako nije, predlazem vise takta u razgovorima.[/quote]Likvidnost tvrtke ciji sam vlasnik i dovoljno uspjesnih poslovnih utakmicama u nogama govori dovoljno o mojem dojmu na sugovornike.

[quote]Kriterij je "hoce li posao obaviti bolje osoba A ili osoba B", pri cemu ooba A nastupi kako sam ti gore napisao i, ako sam dobro iscitao Nesin post, "ja bih kojekakve tehnikalije, a za sadrzaj me nije briga".[/quote]Nesi je vlastitu kazualnost pobila visestruko.

No kad je tako grcevito iz ne znam kojih pobuda branis, moji *upiti* vezani za tehnologiju bili su smjerani zbog dodavanja novog sadrzaja i oplemenjivanja weba ili su pak bili tehnokratski pamflet usmjeren prema konacnom padu studentskih web stranica? I wonder...

[quote]Ti nisi izabran i sada te to vise ne zanima. Stav uvrijedjenog teenagera, NHF. Po meni, ako te to stvarno zanimalo i nisi uvrijedjen, trebao bi imati stav blize "ovi to ne rade, pa cu ja preuzeti i pokazati da bih bio bolji izbor".[/quote]Ali Vedrane, zasto ti mislis da bih se ja trebao ikome dokazivati? Imati egotrip jer sam hadzija na studentskom webu? Postedi me.

Moj *entuzijazam* bio je usmjeren samo prema pozitivnom smjeru razvoja studentskog weba. Nesi, osoba kripticnih ovlasti, poslova i stolivec, me okarakterizirala kao nepotreban visak veselom dvojcu koji je preuzeo site.

I sada ti poletno zakljucis da se trebaju skupiti tri drugara planinara, otici gdjevec i napraviti coup d'(w)é(b)tat? I sto njih cini boljima od neka druga tri veseljaka s istom agendom? Hocemo opet imati profesionalnu arbitrazu neometanu osobnim preferencama ili ce izniknuti osoba X koja ce imenom, prezimenom, titulom i komadom odgovornosti stati iza svojeg izbora, bio on dobar ili los?

Jer kao sto sam ti rekoa, nema kruha ni za koga bez takvog stava.

[quote]Pije? Placa? Sto ti mislis da je studentski web?! Jos ce ispasti da je to prestizni posao koji se dodjeljuje po vezi i uz provizije... :rotfl:[/quote]Bas si luckast. Hi hi.

[quote]Ponavljam: to je dobrovoljni studentski rad koji radi gotovo bilo koji student koji se potrudi preuzeti to na sebe.[/quote]Meni je obecavana nekakva niskogradnja - 70ak kvadrata, A6ica, stalno zaposlenje i sindikalne svinjske polovice, pa ti vidi...

[quote]Da, ljeto je izgubljeno, no bez toga bi bilo malo teze zakljuciti da ovi dvoje ne obavljaju posao. Ili si od njih ocekivao aktivnost prije ljeta, dakle u istoj situaciji kao sada?[/quote]Ja nisam ocekivao nista ni od koga.

Pitanje je je li ostalih 1000 studenata ocekivalo ista. Ocito da ne. Oprosti mom poltronstvu, ali onda "ja" ne cinim nikakvu razliku.

[quote]Nitko ne kaze da novi webmaster treba sutra to srediti... ali, recimo, nakon kolokvija ima smisla.[/quote]Ima li? Isto tako onda ima smisla da i vi, asistenti, nakon kolokvija sredite stranice, komunikacije sa studentima i jos stosta, zar ne? Aha, ne mozete, da, prokleti Radovan i ostala bagra; no dobro, mislis da (svi) studenti samo *studiraju*? Stoga, kad i gdje tokom semest(a)ra ima ili nema smisla, nekom drugom prilikom, no da je prakticki najbolji period prosao - zaista jest.

[quote]ovdje sam uletio da vam ukazem kako to jednostavno mozete rijesiti (preuzeti posao i obavljati ga)[/quote]I ti ne mislis da to, recimo, nije fer prema dvojcu (bez kormilara) koji je preuzeo site i cekao nadolazeci ponedeljak da ga vjesto isuce iz rukava i iznenadi sveprisutne?

Drugim rijecima, moze li netko isprintati tvoj post, otici gdje si vec rekao da ode i kaze: "nama je vsego rekao da su ovi prosli losi, evo, tu pise, dajte sad to nama. Zasto bas nama? Pa ono... Mislim... Da... vsego je reko..."?

Da ti preformuliram (odnosno, ne tebi per se; vrlo rado bih cuo odgovor od erudita koji je upoznat s time) - sto je tocno "studentski web", tko je regulatorno odgovoran za njega i na koji nacin se obavlja birokracija vezana uza nj?
vsego (napisa):
Diskusija nasa zavaca
siroku lepezu problema
drugovi mi ne smemo dozvoliti
da sudentskog we, da studentsko weba nema!

Ti meni zelis reci da obavijesti koje se svode na recenicu ili dvije predstavljaju takav obim posla zbog kojeg moras izabrati hoces li (O tempora! O mores!) objaviti novost vezanu za svoj kolegij ili dobiti otkaz?

Citat:
Pa da - sto ce nam RSS ako se vijesti onako ne objavljuju, one way or another?

Nemoj da ti sad moram samo nabrajati koliko sam se puta osobno nasao u situaciji (zajedno s kolegama na <...> kolegiju) da nismo imali pojma sto/tko/gdje/kako/zasto, a stranice kolegija ako su i postojale, bile su neazurirane eonima.

I da, bas tu lezi poanta maila - jer unatoc svemu, svaki puta kada bih upitao profesora/asistenta spornog kolegija nesto na mail, rijetko bi se dogodilo da ne bih dobio odgovor. Odgovor koji bih redovito sam objavio negdje po forumu ili usmeno predao ljudima na faksu.

Vidis na sto se cilja? Ma mani cak bilo kakve stranice i sve - ali jos jednom mi reci da slanje jednog maila na adresu xyz(at)math.hr na koju bi ljudi bili pretplaceni ili ciji bi sadrzaj parsala skripta u nekom od opskurnih jezika kosta djelatnika faksa citave karijere i pokrivam se usima i posipam ostatcima Cokolina.

Ideja je tehnoloski trivijalna (i ti to znas, Bobo), a sada je samo pitanje kulture djelatnika fakulteta bi li ista zazivjela. Se enkrat - ne trazi se Ahyco, ne trazi se groupware ranga Biztalka - samo se trazi da se se neke sitnice dovedu u red.

Bubba (napisa):
vsego (napisa):

Citat:
Brkas pojmove. "Ovlasti" i "posao" nisu isto. Ja imam "ovlasti" odrzavati web Programiranja i ovaj Forum, ali mi nista od toga nije posao.
Ne, ti brkas pojmove. Jer da ti ovo nije "posao", zvali bi te Degiorgievski Buljubasic.

No dobro, poanta ove replike je bila sto tocno?

Citat:
A krajnja konsekvenca je ista.

Citat:
Ako cemo rezonirati tako kako to ti radis, mozemo reci i da si ti kriv, jer se nisi prezentirao kao bolji kandidat, pa su zbog tebe posao preuzeli ljudi koji taj posao - cini se - ne obavljaju. Razz
Lose ti je reznoiranje, jer sam se ja jedini i prezentirao, AFAIK, i to pismeno.

Citat:
Likvidnost tvrtke ciji sam vlasnik i dovoljno uspjesnih poslovnih utakmicama u nogama govori dovoljno o mojem dojmu na sugovornike.

Citat:
Nesi je vlastitu kazualnost pobila visestruko.

No kad je tako grcevito iz ne znam kojih pobuda branis, moji *upiti* vezani za tehnologiju bili su smjerani zbog dodavanja novog sadrzaja i oplemenjivanja weba ili su pak bili tehnokratski pamflet usmjeren prema konacnom padu studentskih web stranica? I wonder...

Citat:
Ali Vedrane, zasto ti mislis da bih se ja trebao ikome dokazivati? Imati egotrip jer sam hadzija na studentskom webu? Postedi me.

Moj *entuzijazam* bio je usmjeren samo prema pozitivnom smjeru razvoja studentskog weba. Nesi, osoba kripticnih ovlasti, poslova i stolivec, me okarakterizirala kao nepotreban visak veselom dvojcu koji je preuzeo site.

I sada ti poletno zakljucis da se trebaju skupiti tri drugara planinara, otici gdjevec i napraviti coup d'(w)é(b)tat? I sto njih cini boljima od neka druga tri veseljaka s istom agendom? Hocemo opet imati profesionalnu arbitrazu neometanu osobnim preferencama ili ce izniknuti osoba X koja ce imenom, prezimenom, titulom i komadom odgovornosti stati iza svojeg izbora, bio on dobar ili los?

Jer kao sto sam ti rekoa, nema kruha ni za koga bez takvog stava.

Citat:
Pije? Placa? Sto ti mislis da je studentski web?! Jos ce ispasti da je to prestizni posao koji se dodjeljuje po vezi i uz provizije... Valjam se po podu od smijeha
Bas si luckast. Hi hi.

Citat:
Meni je obecavana nekakva niskogradnja - 70ak kvadrata, A6ica, stalno zaposlenje i sindikalne svinjske polovice, pa ti vidi...

Citat:
Ja nisam ocekivao nista ni od koga.

Pitanje je je li ostalih 1000 studenata ocekivalo ista. Ocito da ne. Oprosti mom poltronstvu, ali onda "ja" ne cinim nikakvu razliku.

Citat:
Ima li? Isto tako onda ima smisla da i vi, asistenti, nakon kolokvija sredite stranice, komunikacije sa studentima i jos stosta, zar ne? Aha, ne mozete, da, prokleti Radovan i ostala bagra; no dobro, mislis da (svi) studenti samo *studiraju*? Stoga, kad i gdje tokom semest(a)ra ima ili nema smisla, nekom drugom prilikom, no da je prakticki najbolji period prosao - zaista jest.

Citat:
ovdje sam uletio da vam ukazem kako to jednostavno mozete rijesiti (preuzeti posao i obavljati ga)
I ti ne mislis da to, recimo, nije fer prema dvojcu (bez kormilara) koji je preuzeo site i cekao nadolazeci ponedeljak da ga vjesto isuce iz rukava i iznenadi sveprisutne?

Drugim rijecima, moze li netko isprintati tvoj post, otici gdje si vec rekao da ode i kaze: "nama je vsego rekao da su ovi prosli losi, evo, tu pise, dajte sad to nama. Zasto bas nama? Pa ono... Mislim... Da... vsego je reko..."?

Da ti preformuliram (odnosno, ne tebi per se; vrlo rado bih cuo odgovor od erudita koji je upoznat s time) - sto je tocno "studentski web", tko je regulatorno odgovoran za njega i na koji nacin se obavlja birokracija vezana uza nj?

jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 18:35 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rasprava je malo otišla u krivom toku... :)

Evo mojih prijedloga kako bi faks to mozda mogao rijesiti:

1. Plati studente webmastere, kao sto placa demose da sjede u praktikumima i nek rade, odrzavaju stranice vezane za faks.

2. Da demosima obvezu izrade, odrzavanja, uredjivanja stranica+ plus da im se mozda dodatno plati to.

3. Da se studentima seminar tipa programiranje za web za ocjenu, dodatne bodove (tipa kao sto smo imali praktikum iz html+css, pa onda ne moras ici na to ako znas, nego napravis projekt npr. s php-om).

4. Napravi se natjecaj za najbolji projekt kod studenata i onima koji pobjede se da malo povoljniji status kod studiranja.

5. Studentima koji moraju placati skolarinu, a naprave projekt, faks da popust ili ukine skolarinu. (to bi ja :) )

6. Udje u statut da su web stranice i e-mail službena i prioritetna glasila fakulteta.

7. (najvjerojatnije u kombinaciji s nekim od prijasnjih) Postavi se gotov cms za sluzbenu stranicu i na njemu su i svi kolegiji.

Evo za pocetak pa pljujte, podrzite, dodajte prijedloge :)

mali edit: ovo sve sto sam naveo se odnosi na sluzbene stranice i stranice kolegija.

Jedna od dodatnih mogucnosti (al tu sad mislim bas na studentski web) je da se doda google adds ili neka vrst reklame, sponzorstva. Google bi bio najjednostavniji dok sve ne bi zazivilo, a studenti bi u znak solidarnosti samo kliknuli na link, sto nikoga ne bi nista kostalo, a opet bi webmaster dobio neki vid zadovoljstine. Pa ce se mozda uspjeti sam izfinancirati.
Rasprava je malo otišla u krivom toku... Smile

Evo mojih prijedloga kako bi faks to mozda mogao rijesiti:

1. Plati studente webmastere, kao sto placa demose da sjede u praktikumima i nek rade, odrzavaju stranice vezane za faks.

2. Da demosima obvezu izrade, odrzavanja, uredjivanja stranica+ plus da im se mozda dodatno plati to.

3. Da se studentima seminar tipa programiranje za web za ocjenu, dodatne bodove (tipa kao sto smo imali praktikum iz html+css, pa onda ne moras ici na to ako znas, nego napravis projekt npr. s php-om).

4. Napravi se natjecaj za najbolji projekt kod studenata i onima koji pobjede se da malo povoljniji status kod studiranja.

5. Studentima koji moraju placati skolarinu, a naprave projekt, faks da popust ili ukine skolarinu. (to bi ja Smile )

6. Udje u statut da su web stranice i e-mail službena i prioritetna glasila fakulteta.

7. (najvjerojatnije u kombinaciji s nekim od prijasnjih) Postavi se gotov cms za sluzbenu stranicu i na njemu su i svi kolegiji.

Evo za pocetak pa pljujte, podrzite, dodajte prijedloge Smile

mali edit: ovo sve sto sam naveo se odnosi na sluzbene stranice i stranice kolegija.

Jedna od dodatnih mogucnosti (al tu sad mislim bas na studentski web) je da se doda google adds ili neka vrst reklame, sponzorstva. Google bi bio najjednostavniji dok sve ne bi zazivilo, a studenti bi u znak solidarnosti samo kliknuli na link, sto nikoga ne bi nista kostalo, a opet bi webmaster dobio neki vid zadovoljstine. Pa ce se mozda uspjeti sam izfinancirati.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:25 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"]A koliko primjecujem, nije prvi puta da ad hominemski vrijedjas studente, koji su a priori bagra ili stolivec?[/quote]

[quote="Bubba"]S time u vezi, gotovo da i razumijem Krcadincev vulgarizam - za stoku sitnog zuba bolje od ovoga sto se trenutno nudi i nije.[/quote]

Bubba, molim te ne imputiraj mi stvari koje nisam rekao niti mislio :evil: Ako nastavis trazit cu da te se izbaci s foruma.

[quote="Bubba"]Jasno mi je da je ovo sluzbeno nesluzbeni forum Matha, ali valjda kapica ispod imena povlaci da ce vrijedjenje barem imati akademski nivo argumentacije. Koji ovdje izostaje, jer studenti zele biti bolje i kvalitetnije informrani, pa ih to cini frustriranima?[/quote]

Kad sam pozdravio "frustrirane studente" mislio sam na tebe i jp-a. Pretpostavljam da njega cini frustriranim 200 kn koje mora platiti zbog obavijesti koju nije vidio, a tebe cinjenica da nisi izabran za webmastera. Ipak, to vam ne daje pravo ponasati se na forumu ovako kao ti sada.

Tesko su mi razumljive reakcije poput one "Ne moras mi crtati, nisam debil!" na polinkani video o RSS-u. U istom postu jp pise da to smatra zadovoljavajucim rjesenjem, a prethodno se raspravljalo o mailing listama. No covjek se ispricao, ja mu vise necu predlagati rjesenja (pogotovo ne videom :) ) i idemo dalje.

Tvoje rantovi su mi jos teze razumljivi. Zato sam i pitao koga smatras odgovornim za stanje studentskog weba. Nadam se da te nece uvrijediti, ali stvarno nisam znao pricu o primopredaji i "natjecaju" na kojem nisi izabran. Nakon svega ipak mi se cini da je Nesi donijela ispravnu odluku - hvala ti sto si mi pomogao da nju bolje razumijem :twisted:
Bubba (napisa):
A koliko primjecujem, nije prvi puta da ad hominemski vrijedjas studente, koji su a priori bagra ili stolivec?

Bubba (napisa):
S time u vezi, gotovo da i razumijem Krcadincev vulgarizam - za stoku sitnog zuba bolje od ovoga sto se trenutno nudi i nije.

Bubba, molim te ne imputiraj mi stvari koje nisam rekao niti mislio Evil or Very Mad Ako nastavis trazit cu da te se izbaci s foruma.

Bubba (napisa):

Kad sam pozdravio "frustrirane studente" mislio sam na tebe i jp-a. Pretpostavljam da njega cini frustriranim 200 kn koje mora platiti zbog obavijesti koju nije vidio, a tebe cinjenica da nisi izabran za webmastera. Ipak, to vam ne daje pravo ponasati se na forumu ovako kao ti sada.

Tesko su mi razumljive reakcije poput one "Ne moras mi crtati, nisam debil!" na polinkani video o RSS-u. U istom postu jp pise da to smatra zadovoljavajucim rjesenjem, a prethodno se raspravljalo o mailing listama. No covjek se ispricao, ja mu vise necu predlagati rjesenja (pogotovo ne videom Smile ) i idemo dalje.

Tvoje rantovi su mi jos teze razumljivi. Zato sam i pitao koga smatras odgovornim za stanje studentskog weba. Nadam se da te nece uvrijediti, ali stvarno nisam znao pricu o primopredaji i "natjecaju" na kojem nisi izabran. Nakon svega ipak mi se cini da je Nesi donijela ispravnu odluku - hvala ti sto si mi pomogao da nju bolje razumijem Twisted Evil

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:38 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Bubba:

Ja sam naivno mislila da mozda svi troje mozete raditi skupa.

Kad si dosao i pokazao i prezentirao sa svojim stavom 'ja sam ultra mega super', kao sto se i sada ponasas ovdje - da, ja sam odlucila da ne zelim administratorima nekoga takvog natovariti na ledja pa da moraju udovoljavati tvojim zahtjevima ili smisljati kulturno 'ne' za iste.

Oni su preuzeli posao. Oni su punoljetne osobe koje su odgovorne za svoje postupke i JA nemam nista s time sto su oni preuzeli na sebe.

Ti tvrdis da JA trebam snositi nekakvu odgovornost za nekoga drugoga, zapravo rantajuci - zasto - jer nisam tebe odabrala?!
I onda naglasavas da tebi nije stalo do tog weba. Onda nemoj trositi kilobajte pisuci ovdje i riskirajuci sankcije na svoje ponasanje.

Inace sve sto si ovdje rekao je na toliko tankoj granici uopce pristojnog, a kamoli akademskog govora, i mislim da je krajnje vrijeme da naucis postivati sugovornike, koji su za studente matematike ucinili vise nego li ti, a osim sto mozes uciniti da ti koji su napravili za studente, zbog TEBE odluce da se ne zele petljati sa studentima, jer ako dozivljavaju toliki attack od studenta - ZASTO bi nesto radili za iste?

To sto se ovdje hvalis da imas firmu ne cini te nista kompetentnijim za komuniciranje s ljudima OVDJE.

Dakle, upristoji se ako zelis komunicirati ovdje. Jer i ja cu podrzati krckov prijedlog ako ovako nastavis.

O ostalom uopce necu komentirati, jer je sve lijepo receno i tko zeli - shvatit ce tehnicko stanje stvari, tko ne zeli, ja ga necu uvjeravati.
@Bubba:

Kad si dosao i pokazao i prezentirao sa svojim stavom 'ja sam ultra mega super', kao sto se i sada ponasas ovdje - da, ja sam odlucila da ne zelim administratorima nekoga takvog natovariti na ledja pa da moraju udovoljavati tvojim zahtjevima ili smisljati kulturno 'ne' za iste.

Oni su preuzeli posao. Oni su punoljetne osobe koje su odgovorne za svoje postupke i JA nemam nista s time sto su oni preuzeli na sebe.

Ti tvrdis da JA trebam snositi nekakvu odgovornost za nekoga drugoga, zapravo rantajuci - zasto - jer nisam tebe odabrala?!
I onda naglasavas da tebi nije stalo do tog weba. Onda nemoj trositi kilobajte pisuci ovdje i riskirajuci sankcije na svoje ponasanje.

Inace sve sto si ovdje rekao je na toliko tankoj granici uopce pristojnog, a kamoli akademskog govora, i mislim da je krajnje vrijeme da naucis postivati sugovornike, koji su za studente matematike ucinili vise nego li ti, a osim sto mozes uciniti da ti koji su napravili za studente, zbog TEBE odluce da se ne zele petljati sa studentima, jer ako dozivljavaju toliki attack od studenta - ZASTO bi nesto radili za iste?

To sto se ovdje hvalis da imas firmu ne cini te nista kompetentnijim za komuniciranje s ljudima OVDJE.

Dakle, upristoji se ako zelis komunicirati ovdje. Jer i ja cu podrzati krckov prijedlog ako ovako nastavis.

O ostalom uopce necu komentirati, jer je sve lijepo receno i tko zeli - shvatit ce tehnicko stanje stvari, tko ne zeli, ja ga necu uvjeravati.

Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 22:47 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Bubba, molim te ne imputiraj mi stvari koje nisam rekao niti mislio :evil:[/quote]Nije ni na kraj pameti baviti se otkrivanjem sto je tko mislio po forumima.

A stvar koju si rekao jest da smo frustrirani trazeci bolju elektronicku interakciju na potezu studenti - djelatnici fakulteta. Sto je tvoja slobodna procjena, u principu totalno nebitna za tijek rasprave i eventualne (pozitivne, nadam se) reperkusije koje bi ona mogla imati.

[quote]Ako nastavis trazit cu da te se izbaci s foruma.[/quote]Samo me nemoj jos reci i mami...

Smijemo li jp i ja traziti da se tebe izbaci s foruma jer si nam dijagnosticirao psiholoski poremecaj bez valjane lijecnicke licencije, sto je, kao nadrilijecnistvo, cak i kazneno djelo?

Nakon svega (ukljucivo i susprezanja mog smijeha na ovo - dobro da mi nisi prijetio da ces mi uzeti sve pikule), ti ces traziti da me se (oh!) izbaci s foruma zbog toga sto ti se ne svidja moja argumentacija i vidjenje predaje studentskog web? Ti ces traziti da se mene izbaci s foruma a u replikama na moje postove si jedino eksplicitno vrijedjao govoreci mi da sam frustriran, i to eto tako, jer je to stosno i nije bilo mesa za dodat stogod drugo?

Nesi je, sto je napokon sama uspjela srociti tek sada, rekla da je umjesto mene, jer joj se nisam svidio, izabrala druge ljude, koji eto nisu napravili nista. I to je OK, ja sam joj se cak ispricao ako sam je povrijedio gdjegod tokom moje zustre elaboracije, jer ako i jesam, to je bio zato sto sam bio u zabludi. Ali do tebe, nitko se medjusobno nije castio pejorativima i slicnim jezicnim formama (meni je vise poeticki prostakluk pobjegao dvaput, na sto me Vedran kulturno upozorio), pa ne vidim zasto bih ja bio taj koji bi zavrijedio (sigh) izbacivanje s foruma.

[quote]Kad sam pozdravio "frustrirane studente" mislio sam na tebe i jp-a.[/quote]Ja sam na ruzne rijeci imun, medjutim opetovano ad hominemsko vrijedjanje definitivno ne govori nista o meni i mojim frustracijama(?), au contraire.

C'mon, uletis na thread u kojem jednom se prema jednom liku ponasas kao da je de facto debil dok drugog etiketiras kao frustriranog bez nekog evidentnog razloga. A meni jos i "prijetis" nakon toga. Stoga, do neceg konstruktivnog, jer ovo sigurno nije, EOD po ovom pitanju sto se mene tice.

[quote="Nesi"]Ja sam naivno mislila da mozda svi troje mozete raditi skupa.

Kad si dosao i pokazao i prezentirao sa svojim stavom 'ja sam ultra mega super', kao sto se i sada ponasas ovdje - da, ja sam odlucila da ne zelim administratorima nekoga takvog natovariti na ledja pa da moraju udovoljavati tvojim zahtjevima ili smisljati kulturno 'ne' za iste.[/quote]Oprosti, nisam znao da je to bilo tako. Ja sam mislio da je to zato sto su se oni javili prvi, kao sto si mi i rekla.

Sada mi je puno jasnije, hvala ti na pojasnjenju tvojeg dijela price - zao mi je sto nisi to tako srocila 6 mjeseci ranije, jer do ovoga onda ne bi ni bilo potrebe doci, barem sto se tice tvoje strane predaje studentskog weba. Ne vidim zasto mi to nisi odmah rekla na sastancicu koji smo imali, jer je bilo ocito da po mom tehnokratskom, bahatom, bezobraznom, arogantnom i naprasitom nastupu taj puta ne bih imao nista protiv takvog rijesenja. Ako si vec smatrala da to nije prikladno tada, mogla si mi to priopciti makar mailom nakon toga, a ne se izmotavati.

No u svakom slucaju, zao mi je zbog nesporazuma koji je iskrsao izmedju nas dvoje i primi jos jednom moje isprike.

Uzivaj.
krcko (napisa):
Bubba, molim te ne imputiraj mi stvari koje nisam rekao niti mislio Evil or Very Mad
Nije ni na kraj pameti baviti se otkrivanjem sto je tko mislio po forumima.

A stvar koju si rekao jest da smo frustrirani trazeci bolju elektronicku interakciju na potezu studenti - djelatnici fakulteta. Sto je tvoja slobodna procjena, u principu totalno nebitna za tijek rasprave i eventualne (pozitivne, nadam se) reperkusije koje bi ona mogla imati.

Citat:
Ako nastavis trazit cu da te se izbaci s foruma.
Samo me nemoj jos reci i mami...

Smijemo li jp i ja traziti da se tebe izbaci s foruma jer si nam dijagnosticirao psiholoski poremecaj bez valjane lijecnicke licencije, sto je, kao nadrilijecnistvo, cak i kazneno djelo?

Nakon svega (ukljucivo i susprezanja mog smijeha na ovo - dobro da mi nisi prijetio da ces mi uzeti sve pikule), ti ces traziti da me se (oh!) izbaci s foruma zbog toga sto ti se ne svidja moja argumentacija i vidjenje predaje studentskog web? Ti ces traziti da se mene izbaci s foruma a u replikama na moje postove si jedino eksplicitno vrijedjao govoreci mi da sam frustriran, i to eto tako, jer je to stosno i nije bilo mesa za dodat stogod drugo?

Nesi je, sto je napokon sama uspjela srociti tek sada, rekla da je umjesto mene, jer joj se nisam svidio, izabrala druge ljude, koji eto nisu napravili nista. I to je OK, ja sam joj se cak ispricao ako sam je povrijedio gdjegod tokom moje zustre elaboracije, jer ako i jesam, to je bio zato sto sam bio u zabludi. Ali do tebe, nitko se medjusobno nije castio pejorativima i slicnim jezicnim formama (meni je vise poeticki prostakluk pobjegao dvaput, na sto me Vedran kulturno upozorio), pa ne vidim zasto bih ja bio taj koji bi zavrijedio (sigh) izbacivanje s foruma.

Citat:
Kad sam pozdravio "frustrirane studente" mislio sam na tebe i jp-a.
Ja sam na ruzne rijeci imun, medjutim opetovano ad hominemsko vrijedjanje definitivno ne govori nista o meni i mojim frustracijama(?), au contraire.

C'mon, uletis na thread u kojem jednom se prema jednom liku ponasas kao da je de facto debil dok drugog etiketiras kao frustriranog bez nekog evidentnog razloga. A meni jos i "prijetis" nakon toga. Stoga, do neceg konstruktivnog, jer ovo sigurno nije, EOD po ovom pitanju sto se mene tice.

Nesi (napisa):

Oprosti, nisam znao da je to bilo tako. Ja sam mislio da je to zato sto su se oni javili prvi, kao sto si mi i rekla.

Sada mi je puno jasnije, hvala ti na pojasnjenju tvojeg dijela price - zao mi je sto nisi to tako srocila 6 mjeseci ranije, jer do ovoga onda ne bi ni bilo potrebe doci, barem sto se tice tvoje strane predaje studentskog weba. Ne vidim zasto mi to nisi odmah rekla na sastancicu koji smo imali, jer je bilo ocito da po mom tehnokratskom, bahatom, bezobraznom, arogantnom i naprasitom nastupu taj puta ne bih imao nista protiv takvog rijesenja. Ako si vec smatrala da to nije prikladno tada, mogla si mi to priopciti makar mailom nakon toga, a ne se izmotavati.

No u svakom slucaju, zao mi je zbog nesporazuma koji je iskrsao izmedju nas dvoje i primi jos jednom moje isprike.

Uzivaj.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:37 ned, 4. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubba"]A stvar koju si rekao jest da smo frustrirani trazeci bolju elektronicku interakciju na potezu studenti - djelatnici fakulteta.[/quote]

Rekao sam da ste frustrirani zbog nervozne reakcije na konkretan prijedlog za "bolju elektronicku interakciju" i pitanja o problemima sa studentskim webom.

[quote="Bubba"]C'mon, uletis na thread u kojem jednom se prema jednom liku ponasas kao da je de facto debil[/quote]

Glupo mi je stalno se opravdavati za ovo, jos cu jednom. Osobno ne koristim RSS, ali mi je koncept poznat i sjetio sam ga se kad sam procitao jp-ov prijedlog o mailing listama. Guglao sam da bih provjerio je li to prava stvar i naletio na onaj video. Svidio mi se i zato sam ga polinkao.

[quote="Bubba"]Nije ni na kraj pameti baviti se otkrivanjem sto je tko mislio po forumima.
.
.
.
Smijemo li jp i ja traziti da se tebe izbaci s foruma [color=red]jer si nam dijagnosticirao psiholoski poremecaj[/color] bez valjane lijecnicke licencije, sto je, kao nadrilijecnistvo, cak i kazneno djelo?[/quote]

Ja bih ti savjetovao da pocnes citati sto ljudi pisu prije nego sto ih na forumu optuzis da studente proglasavaju "bagrom" i "stokom sitnog zuba", a tebe i jp-a "psiholoski poremecenima". Evo ti "in plain English" sto znaci [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Frustration]frustracija[/url].

Ovo sto radis je kleveta, a to je na forumu zabranjeno. Zato cu traziti odgovarajuce sankcije.
Bubba (napisa):
A stvar koju si rekao jest da smo frustrirani trazeci bolju elektronicku interakciju na potezu studenti - djelatnici fakulteta.

Rekao sam da ste frustrirani zbog nervozne reakcije na konkretan prijedlog za "bolju elektronicku interakciju" i pitanja o problemima sa studentskim webom.

Bubba (napisa):
C'mon, uletis na thread u kojem jednom se prema jednom liku ponasas kao da je de facto debil

Glupo mi je stalno se opravdavati za ovo, jos cu jednom. Osobno ne koristim RSS, ali mi je koncept poznat i sjetio sam ga se kad sam procitao jp-ov prijedlog o mailing listama. Guglao sam da bih provjerio je li to prava stvar i naletio na onaj video. Svidio mi se i zato sam ga polinkao.

Bubba (napisa):
Nije ni na kraj pameti baviti se otkrivanjem sto je tko mislio po forumima.
.
.
.

Ja bih ti savjetovao da pocnes citati sto ljudi pisu prije nego sto ih na forumu optuzis da studente proglasavaju "bagrom" i "stokom sitnog zuba", a tebe i jp-a "psiholoski poremecenima". Evo ti "in plain English" sto znaci frustracija.

Ovo sto radis je kleveta, a to je na forumu zabranjeno. Zato cu traziti odgovarajuce sankcije.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Bubba

10 = 27 - 17

PostPostano: 0:01 pon, 5. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Rekao sam da ste frustrirani

/snip

Zato cu traziti odgovarajuce sankcije.[/quote]Izvanredno. Takodjer.
krcko (napisa):
Rekao sam da ste frustrirani

/snip

Zato cu traziti odgovarajuce sankcije.
Izvanredno. Takodjer.

ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

41 = 46 - 5

PostPostano: 9:57 pon, 5. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovdje webmaster studentskog weba.
Premda vidim da se puno rasprave oko istog razvilo, nisam siguran da pratim gdje sve to ide i mogu li ikako doprinijeti, ali ipak misilm da sam dužan reći ponešto. Vezano uz naše neosvježavanje sajta, tu ne mogu ništa drugo osim ispričati se - bilo je drugih obaveza, i to poprilično više nego što smo očekivali u trenutku predaje, a kako je već istaknuto - nit' nam je to posao ni dužnost, nit' smo plaćeni za to, tako da je to u neku ruku zadnja rupa na svirali. Znam da se nešto i moglo i trebalo napraviti u međuvremenu, ali eto, tako je kako je. Činjenica je da je studentski web stagnirao i puno prije nego što smo ga mi preuzeli (kao što je Nesi istaknula - od pojave službenih stranica za (skoro) sve masovnije kolegije pomalo se gubi smisao koji je studentski web imao prije - bar sam ja to tako shvatio).
E sad, da se osvrnem na početak rasprave - ne čini mi se da bi studentski web trebao ispunjavati neku zadaću sličnu onoj koju je jp predložio. Nisam siguran zašto bi, od svih mogućih načina da se unaprijedi obavještavanje studenata o aktualnostima vezanim uz pojedine kolegije (to je bila poanta, right? :? ), upravo web.studenti.math.hr bio jedini i konačni odgovor. Moje je skromno mišljenje da se taj posao, na većini postojećih stranica za podršku nastavi, vrlo dobro obavlja. Jest, i meni bi dobro došao RSS ili barem mailing lista, ali opet, mislim da je traženje da se nekog obveže (studente? asistente? tete u referadi?) da sve informacije koje bi studenti trebali dobiti ažurira u jedinstven/lako dostupan format...hm, teško izvedivo. Ne kažem da se tome ne treba težiti, ali ponavljam, informacije koje se dobivaju bilo putem glavne stranice fakulteta, bilo putem /nastava/, bilo putem foruma mi se čine sasvim dobrom alternativnom za pregledavanje oglasnih ploča na fakultetu svako pola sata, ili whatever.
Ipak, budući da mi se sviđa ideja guranja svega na višu razinu (a sam je ne mislim realizirati, još manje nagovarati nekog drugog da to napravi, još manje od tog žaliti se kako toga nema i da bi netko to trebao napraviti (nek se nitko od ljudi gore ne uvrijedi, nije mi to namjera)), rado ću nekome tko misli da zna i može dati da to napravi na studentskom webu. Bubba, ako si stvarno toliko uvjeren da su u našem izboru sudjelovale crnomagijske sile/mito-korupcija/rodbinskoprijateljske veze/(...), ako misliš da ćeš napraviti nešto ubermegasjajno (premda imam dojam da cijelu tu priču preozbiljno shvaćaš, nhf), odgovori tu dolje ili na pm ili na mail ili gdje već hoćeš i u najkraćem roku ću pokrenut priču oko prenošenja ovlasti na tebe. Ako ne, hm, slobodno se nastavi prepucavati/konstruktivno doprinositi raspravi, što god već smatraš da radiš na ovom threadu.
Ovdje webmaster studentskog weba.
Premda vidim da se puno rasprave oko istog razvilo, nisam siguran da pratim gdje sve to ide i mogu li ikako doprinijeti, ali ipak misilm da sam dužan reći ponešto. Vezano uz naše neosvježavanje sajta, tu ne mogu ništa drugo osim ispričati se - bilo je drugih obaveza, i to poprilično više nego što smo očekivali u trenutku predaje, a kako je već istaknuto - nit' nam je to posao ni dužnost, nit' smo plaćeni za to, tako da je to u neku ruku zadnja rupa na svirali. Znam da se nešto i moglo i trebalo napraviti u međuvremenu, ali eto, tako je kako je. Činjenica je da je studentski web stagnirao i puno prije nego što smo ga mi preuzeli (kao što je Nesi istaknula - od pojave službenih stranica za (skoro) sve masovnije kolegije pomalo se gubi smisao koji je studentski web imao prije - bar sam ja to tako shvatio).
E sad, da se osvrnem na početak rasprave - ne čini mi se da bi studentski web trebao ispunjavati neku zadaću sličnu onoj koju je jp predložio. Nisam siguran zašto bi, od svih mogućih načina da se unaprijedi obavještavanje studenata o aktualnostima vezanim uz pojedine kolegije (to je bila poanta, right? Confused ), upravo web.studenti.math.hr bio jedini i konačni odgovor. Moje je skromno mišljenje da se taj posao, na većini postojećih stranica za podršku nastavi, vrlo dobro obavlja. Jest, i meni bi dobro došao RSS ili barem mailing lista, ali opet, mislim da je traženje da se nekog obveže (studente? asistente? tete u referadi?) da sve informacije koje bi studenti trebali dobiti ažurira u jedinstven/lako dostupan format...hm, teško izvedivo. Ne kažem da se tome ne treba težiti, ali ponavljam, informacije koje se dobivaju bilo putem glavne stranice fakulteta, bilo putem /nastava/, bilo putem foruma mi se čine sasvim dobrom alternativnom za pregledavanje oglasnih ploča na fakultetu svako pola sata, ili whatever.
Ipak, budući da mi se sviđa ideja guranja svega na višu razinu (a sam je ne mislim realizirati, još manje nagovarati nekog drugog da to napravi, još manje od tog žaliti se kako toga nema i da bi netko to trebao napraviti (nek se nitko od ljudi gore ne uvrijedi, nije mi to namjera)), rado ću nekome tko misli da zna i može dati da to napravi na studentskom webu. Bubba, ako si stvarno toliko uvjeren da su u našem izboru sudjelovale crnomagijske sile/mito-korupcija/rodbinskoprijateljske veze/(...), ako misliš da ćeš napraviti nešto ubermegasjajno (premda imam dojam da cijelu tu priču preozbiljno shvaćaš, nhf), odgovori tu dolje ili na pm ili na mail ili gdje već hoćeš i u najkraćem roku ću pokrenut priču oko prenošenja ovlasti na tebe. Ako ne, hm, slobodno se nastavi prepucavati/konstruktivno doprinositi raspravi, što god već smatraš da radiš na ovom threadu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 2 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum