Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
KKK Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 10:12 čet, 1. 10. 2009 Naslov: |
|
|
pitao sam u referadi za postdiplomski i oni kazu da trebas ovjereni dokument
od poslodavca u kojem on kaze da ce snositi troskove postdiplomskog
ako ti treba jos nesto reci pa cu pitati
pitao sam u referadi za postdiplomski i oni kazu da trebas ovjereni dokument
od poslodavca u kojem on kaze da ce snositi troskove postdiplomskog
ako ti treba jos nesto reci pa cu pitati
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
ssinger Forumaš(ica)

|
Postano: 21:11 čet, 1. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Možda nekome pomogne (Dodatak IV kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, zaključen 11. prosinca 2007.):
TROŠKOVI POSLIJEDIPLOMSKIH DOKTORSKIH STUDIJA
Članak 14.a
U slučaju kada zaposlenici u suradničkim zvanjima na javnim visokim učilištima i javnim institutima, radi izvršenja svoje obveze završetka poslijediplomskog doktorskog studija, takav studij pohađaju na ustanovi s kojom nemaju zaključen ugovor o radu, oni imaju pravo na pokriće troškova školarine navedenih poslijediplomskih studija, pod uvjetom da se radi o studijskim programima koji su neophodno potrebni za ispunjavanje njihovih obveza iz ugovora o radu te vezani uz radno mjesto na kojem su zaposleni i koji se ne izvode na ustanovi s kojom imaju zaključen ugovor o radu.
Zaposlenici u suradničkim zvanjima=znanstveni novaci (birani u suradničko zvanje asistent) i `obični' asistenti.
Hrpa propisa nalazi se na:
[url]http://www.nsz.hr/propisi-zakoni.php[/url]
Možda nekome pomogne (Dodatak IV kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, zaključen 11. prosinca 2007.):
Članak 14.a
U slučaju kada zaposlenici u suradničkim zvanjima na javnim visokim učilištima i javnim institutima, radi izvršenja svoje obveze završetka poslijediplomskog doktorskog studija, takav studij pohađaju na ustanovi s kojom nemaju zaključen ugovor o radu, oni imaju pravo na pokriće troškova školarine navedenih poslijediplomskih studija, pod uvjetom da se radi o studijskim programima koji su neophodno potrebni za ispunjavanje njihovih obveza iz ugovora o radu te vezani uz radno mjesto na kojem su zaposleni i koji se ne izvode na ustanovi s kojom imaju zaključen ugovor o radu.
Zaposlenici u suradničkim zvanjima=znanstveni novaci (birani u suradničko zvanje asistent) i `obični' asistenti.
Hrpa propisa nalazi se na:
http://www.nsz.hr/propisi-zakoni.php
_________________ Sanja Singer
|
|
[Vrh] |
|
KKK Forumaš(ica)

|
Postano: 7:08 pet, 2. 10. 2009 Naslov: Re: Natječaj za upis kandidata na doktorski studij |
|
|
[quote="Tvrtko"]
Mislim, da ako si znanstveni novak onda se mozes pozvat na to, jer ce ti MZOS snosit troskove studija[b] (bar veci dio)[/b]. Ako si pak asistent (klasicni, dakle nisi zn. novak), onda to ovisi o dobroj volji tvog poslodavca. Naime klasicnim asistentima ili snosi fakultet na kojem su zaposleni ili moraju sami.
[/quote]
Ja sam znanstveni novak. Ovo da MZOS snosi samo dio troškova za nas sam čuo i od jednog kolege asistenta. Dakle, od fakulteta na kojem radim (nije Math-MO) moram tražiti da pokriju tu razliku?!
Hvala svima na odgovorima.
Tvrtko (napisa): |
Mislim, da ako si znanstveni novak onda se mozes pozvat na to, jer ce ti MZOS snosit troskove studija (bar veci dio). Ako si pak asistent (klasicni, dakle nisi zn. novak), onda to ovisi o dobroj volji tvog poslodavca. Naime klasicnim asistentima ili snosi fakultet na kojem su zaposleni ili moraju sami.
|
Ja sam znanstveni novak. Ovo da MZOS snosi samo dio troškova za nas sam čuo i od jednog kolege asistenta. Dakle, od fakulteta na kojem radim (nije Math-MO) moram tražiti da pokriju tu razliku?!
Hvala svima na odgovorima.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)

|
Postano: 8:04 pet, 2. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ssinger"]Možda nekome pomogne (Dodatak IV kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, zaključen 11. prosinca 2007.):
Članak 14.a
[/quote]
Nisam gledao druge clanke ugovora, ali iz ovog nije jasno tko ce snosit te troskove MZOS ili institucija na kojoj je osoba zaposlena? Znam da je praksa kod obicnih asistenata vrlo raznolika, od toga da sami sve placaju do toga da im institucija na kojoj rade placa sve.
Prema mojim informacijama MZOS zn. novacima (na nasem doktorskom studiju) pokrije 6000 kn troskova, a studij kosta 10000 kn. (Mozda se nesto od ovih brojeva mijenjalo u medjuvremenu.) Navodno, vodstvo studija zamoli institucije s kojih dolaze zn. novaci da pokriju razliku i oni to uglavnom ucine.
KKK najbolje nazovi telefonom i raspitaj se sto ti je dovoljno donjet.
ssinger (napisa): | Možda nekome pomogne (Dodatak IV kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, zaključen 11. prosinca 2007.):
Članak 14.a
|
Nisam gledao druge clanke ugovora, ali iz ovog nije jasno tko ce snosit te troskove MZOS ili institucija na kojoj je osoba zaposlena? Znam da je praksa kod obicnih asistenata vrlo raznolika, od toga da sami sve placaju do toga da im institucija na kojoj rade placa sve.
Prema mojim informacijama MZOS zn. novacima (na nasem doktorskom studiju) pokrije 6000 kn troskova, a studij kosta 10000 kn. (Mozda se nesto od ovih brojeva mijenjalo u medjuvremenu.) Navodno, vodstvo studija zamoli institucije s kojih dolaze zn. novaci da pokriju razliku i oni to uglavnom ucine.
KKK najbolje nazovi telefonom i raspitaj se sto ti je dovoljno donjet.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:29 ned, 4. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Imas tri "pristupna ispita": ispiti jako opseznog gradiva pred troclanim povjerenstvom. Iz vecine (mozda i svih) je dostupna literatura, a navodno da imaju i kvalitetna predavanja. Nisam prosao kroz to (ja sam malo stariji), pa ne znam detalje.
[b]MISLIM[/b] da nisi obavezan dolaziti na ta predavanja, no svakako je korisno doci na njih. Tako sam barem cuo od onih koji su bili.
U prve dvije godine moras poloziti dva, u tri godine sva tri ispita.
S mentorom dogovaras suradnju i radis na radnji; kako i kada, ovisi o mentoru.
Imas tri "pristupna ispita": ispiti jako opseznog gradiva pred troclanim povjerenstvom. Iz vecine (mozda i svih) je dostupna literatura, a navodno da imaju i kvalitetna predavanja. Nisam prosao kroz to (ja sam malo stariji), pa ne znam detalje.
MISLIM da nisi obavezan dolaziti na ta predavanja, no svakako je korisno doci na njih. Tako sam barem cuo od onih koji su bili.
U prve dvije godine moras poloziti dva, u tri godine sva tri ispita.
S mentorom dogovaras suradnju i radis na radnji; kako i kada, ovisi o mentoru.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:10 sri, 7. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Mislim da je (prosao), jer smo maloprije na FV imali izbor komisija za "honorarce" i sl.
Inace, danas je cijena doktorskog dignuta na 20.000kn/god. Pitao sam posebno zbog "honoraraca" i slicnih: "za osobne potrebe" (tj. ako covjek sam financira doktorat), cifra ostaje 6.000kn/god + moze se dobiti na rate (treba dati molbu da se ostvari ovo pravo; detaljnije popricati s voditeljem doktorskog studija).
Mislim da je (prosao), jer smo maloprije na FV imali izbor komisija za "honorarce" i sl.
Inace, danas je cijena doktorskog dignuta na 20.000kn/god. Pitao sam posebno zbog "honoraraca" i slicnih: "za osobne potrebe" (tj. ako covjek sam financira doktorat), cifra ostaje 6.000kn/god + moze se dobiti na rate (treba dati molbu da se ostvari ovo pravo; detaljnije popricati s voditeljem doktorskog studija).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 14:12 sri, 7. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Mislim da je (prosao), jer smo maloprije na FV imali izbor komisija za "honorarce" i sl.
Inace, danas je cijena doktorskog dignuta na 20.000kn/god. Pitao sam posebno zbog "honoraraca" i slicnih: "za osobne potrebe" (tj. ako covjek sam financira doktorat), cifra ostaje 6.000kn/god + moze se dobiti na rate (treba dati molbu da se ostvari ovo pravo; detaljnije popricati s voditeljem doktorskog studija).[/quote]
to samo za novoupisane ili se primijenjuje i na nas starije?
vsego (napisa): | Mislim da je (prosao), jer smo maloprije na FV imali izbor komisija za "honorarce" i sl.
Inace, danas je cijena doktorskog dignuta na 20.000kn/god. Pitao sam posebno zbog "honoraraca" i slicnih: "za osobne potrebe" (tj. ako covjek sam financira doktorat), cifra ostaje 6.000kn/god + moze se dobiti na rate (treba dati molbu da se ostvari ovo pravo; detaljnije popricati s voditeljem doktorskog studija). |
to samo za novoupisane ili se primijenjuje i na nas starije?
|
|
[Vrh] |
|
Lara Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 14:40 sri, 7. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"][quote="vsego"]U prve dvije godine moras poloziti dva, u tri godine sva tri ispita.[/quote]
Što se događa ako netko ne uspije to ostvariti? Zauvijek gubi pravo pohađanja doktorskog studija na PMF-MO ili mora nanovo započet studij ili?[/quote]
mislim da cak u starom pravilniku pise da mora poloziti pristupne ispite sa 4 ili 5.
Ukoliko ih polozi, ali ne s odgovarajucim ocjenama, ide na izradu specijalistickog rada i dobiva titulu specijalista (ili nesto slicno). Novi nisam procitao pa ne znam
Ako ne polozi pristupne onda pada godinu (drugu valjda)
goranm (napisa): | vsego (napisa): | U prve dvije godine moras poloziti dva, u tri godine sva tri ispita. |
Što se događa ako netko ne uspije to ostvariti? Zauvijek gubi pravo pohađanja doktorskog studija na PMF-MO ili mora nanovo započet studij ili? |
mislim da cak u starom pravilniku pise da mora poloziti pristupne ispite sa 4 ili 5.
Ukoliko ih polozi, ali ne s odgovarajucim ocjenama, ide na izradu specijalistickog rada i dobiva titulu specijalista (ili nesto slicno). Novi nisam procitao pa ne znam
Ako ne polozi pristupne onda pada godinu (drugu valjda)
|
|
[Vrh] |
|
|