Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
burin Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
burin Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
mops Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mops Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mops Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:46 čet, 4. 2. 2016 Naslov: |
|
|
[quote="mops"]sad sam provjerila i u 21. liniji se nalazi č i u pdf je normalno napisano.[/quote]
Onda nema problema.
[quote]postoji li mogućnost da su fontovi podešeni izabranom temom pa da ih on mjenje jer mu ne odgovaraju?[/quote]
Da, veličina fontova je odabrana beamer temom. Ne diraj to! :)
[quote]stvarno ne znam šta da više promijenim i da se te greške maknu[/quote]
Moj najdobronamjerniji savjet (please, nemoj ovo pročitati u pogrešnom tonu): prestani se zamarati glupostima - ako output izgleda kako treba, onda je sve OK.
Ne znam jesam li ikad procesirao ijedan dokument bez da mi je LaTeX javio hrpu upozorenja. To stvarno nije nešto za zabrinjavati se.
Prestani tretirati LaTeXove poruke kao "greške". Radi se o upozorenjima na koja treba reagirati ovako:
[b]LaTeX:[/b] Promijenio sam ti veličinu fonta iz [i]x[/i] pt u [i]x+1[/i] pt.
[b]Ti:[/b] Ok, whatever.
[b]LaTeX:[/b] Za figuru si mi rekla da je stavim [tt][h][/tt], ali to ne ide, pa sam ja to promijenio u [tt][ht][/tt].
[b]LaTeX:[/b] nešto, nešto... čžš nešto, nešto... na liniji [i]xyz[/i]
[b]Ti:[/b] Uvjeri se da su ta slova s te linije stvarno prikazana kako treba.
[b]LaTeX:[/b] Na liniji [i]xyz[/i] ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za nešto sitno pointa (npr. 2pt).
[b]LaTeX:[/b] Na liniji [i]xyz[/i] ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za ne baš trivijalan broj pointa (npr. 10pt).
[b]Ti:[/b] Vidi šta si to napisala na liniji [i]xyz[/i] i kako je to renderirano u PDF-u. Popravi to što ti strši, jer izgleda ružno. (Ako se radi o prezentaciji, onda čak i ovakve stvari mogu izgledati sasvim OK.)
I tako dalje...
Ukratko, nemoj se truditi da eliminiraš sva upozorenja jer ćeš izluditi sebe i sve oko sebe. LaTeX je prepedantan da bi ga normalni ljudi zadovoljili. :wink:
mops (napisa): | sad sam provjerila i u 21. liniji se nalazi č i u pdf je normalno napisano. |
Onda nema problema.
Citat: | postoji li mogućnost da su fontovi podešeni izabranom temom pa da ih on mjenje jer mu ne odgovaraju? |
Da, veličina fontova je odabrana beamer temom. Ne diraj to!
Citat: | stvarno ne znam šta da više promijenim i da se te greške maknu |
Moj najdobronamjerniji savjet (please, nemoj ovo pročitati u pogrešnom tonu): prestani se zamarati glupostima - ako output izgleda kako treba, onda je sve OK.
Ne znam jesam li ikad procesirao ijedan dokument bez da mi je LaTeX javio hrpu upozorenja. To stvarno nije nešto za zabrinjavati se.
Prestani tretirati LaTeXove poruke kao "greške". Radi se o upozorenjima na koja treba reagirati ovako:
LaTeX: Promijenio sam ti veličinu fonta iz x pt u x+1 pt.
Ti: Ok, whatever.
LaTeX: Za figuru si mi rekla da je stavim [h], ali to ne ide, pa sam ja to promijenio u [ht].
LaTeX: nešto, nešto... čžš nešto, nešto... na liniji xyz
Ti: Uvjeri se da su ta slova s te linije stvarno prikazana kako treba.
LaTeX: Na liniji xyz ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za nešto sitno pointa (npr. 2pt).
LaTeX: Na liniji xyz ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za ne baš trivijalan broj pointa (npr. 10pt).
Ti: Vidi šta si to napisala na liniji xyz i kako je to renderirano u PDF-u. Popravi to što ti strši, jer izgleda ružno. (Ako se radi o prezentaciji, onda čak i ovakve stvari mogu izgledati sasvim OK.)
I tako dalje...
Ukratko, nemoj se truditi da eliminiraš sva upozorenja jer ćeš izluditi sebe i sve oko sebe. LaTeX je prepedantan da bi ga normalni ljudi zadovoljili.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
mops Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:23 čet, 4. 2. 2016 Naslov: |
|
|
[b]LaTeX:[/b] Promijenio sam ti veličinu fonta iz [i]x[/i] pt u [i]x+1[/i] pt.
[b]LaTeX:[/b] Za figuru si mi rekla da je stavim [tt][h][/tt], ali to ne ide, pa sam ja to promijenio u [tt][ht][/tt].
[b]LaTeX:[/b] nešto, nešto... čžš nešto, nešto... na liniji [i]xyz[/i]
[b]Ti:[/b] Uvjeri se da su ta slova s te linije stvarno prikazana kako treba.
[b]LaTeX:[/b] Na liniji [i]xyz[/i] ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za nešto sitno pointa (npr. 2pt).
[b]LaTeX:[/b] Na liniji [i]xyz[/i] ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za ne baš trivijalan broj pointa (npr. 10pt).
[b]Ti:[/b] Vidi šta si to napisala na liniji [i]xyz[/i] i kako je to renderirano u PDF-u. Popravi to što ti strši, jer izgleda ružno. (Ako se radi o prezentaciji, onda čak i ovakve stvari mogu izgledati sasvim OK.)
I tako dalje...
Ukratko, nemoj se truditi da eliminiraš sva upozorenja jer ćeš izluditi sebe i sve oko sebe. LaTeX je prepedantan da bi ga normalni ljudi zadovoljili. :wink:[/quote]
baas si me nasmijao ovim postom-napokon nesto od srca napisano :D
primiti ću na znanje,jer vec sam pomalo šenila od ovog latex-a :wink:
ako može samo još jedno pitanje :wink:
uglavnom imam problem s postavljanjem slike,čitala sam po forumima,isprobale sve moguće načine,čak sam kontaktirala i prof koja mi je rekla da ne zna zasto se to događa...
latex ne javlja nijednu grešku,u ispisu se vidi naslov slike ali ona se ne vidi :roll:
ovako mi izgleda kod:
[table]
\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage[croatian]{babel}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amssymb}
\usepackage{amsthm}
\usepackage[dvipdfmx]{graphicx}
\usepackage{bmpsize}
\usepackage{xcolor}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{bookmark}
\usepackage{hyperref}
...
\begin{figure}[h!]
\centering
\includegraphics[width=0.40\textwidth]{laplace.jpg}
\caption{Laplace}
\end{figure}
[/table]
slika je spremljena u istom folderu gdje i tex...
stavljala sam i \clearpage,i lokaciju slike sa K:blabla pa u preambuli definirala u kojem folderu je slika,negdi sam procitala da moze biti do ghostsripta pa sam ga update-ala ali nije ni to,uglavnom probala sam sve i nista ne pomaže da se ta vražja slika vidi... :roll:
[size=9][color=#999999]Added after 11 minutes:[/color][/size]
evo sam napokon uspjela to riješiti :bananagreen:
trebalo je promijeniti na pdflatex,a meni je bilo postavljeno na pdflatex+makeindex+bibtex...
uglavnom,hvala na pomoći,dugujem kavu... :D :wink:
LaTeX: Promijenio sam ti veličinu fonta iz x pt u x+1 pt.
LaTeX: Za figuru si mi rekla da je stavim [h], ali to ne ide, pa sam ja to promijenio u [ht].
LaTeX: nešto, nešto... čžš nešto, nešto... na liniji xyz
Ti: Uvjeri se da su ta slova s te linije stvarno prikazana kako treba.
LaTeX: Na liniji xyz ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za nešto sitno pointa (npr. 2pt).
LaTeX: Na liniji xyz ti nešto strši van margine (aka "overfull hbox") za ne baš trivijalan broj pointa (npr. 10pt).
Ti: Vidi šta si to napisala na liniji xyz i kako je to renderirano u PDF-u. Popravi to što ti strši, jer izgleda ružno. (Ako se radi o prezentaciji, onda čak i ovakve stvari mogu izgledati sasvim OK.)
I tako dalje...
Ukratko, nemoj se truditi da eliminiraš sva upozorenja jer ćeš izluditi sebe i sve oko sebe. LaTeX je prepedantan da bi ga normalni ljudi zadovoljili. [/quote]
baas si me nasmijao ovim postom-napokon nesto od srca napisano
primiti ću na znanje,jer vec sam pomalo šenila od ovog latex-a
ako može samo još jedno pitanje
uglavnom imam problem s postavljanjem slike,čitala sam po forumima,isprobale sve moguće načine,čak sam kontaktirala i prof koja mi je rekla da ne zna zasto se to događa...
latex ne javlja nijednu grešku,u ispisu se vidi naslov slike ali ona se ne vidi
ovako mi izgleda kod:
documentclass[a4paper,12pt]{article} | usepackage[croatian]{babel} | usepackage[cp1250]{inputenc} | usepackage[T1]{fontenc} | usepackage{amssymb} | usepackage{amsthm} | usepackage[dvipdfmx]{graphicx} | usepackage{bmpsize} | usepackage{xcolor} | usepackage{amsmath} | usepackage{bookmark} | usepackage{hyperref} | ... | begin{figure}[h!] | centering | | | includegraphics[width=0.40textwidth]{laplace.jpg} | | caption{Laplace} | | end{figure} | | |
slika je spremljena u istom folderu gdje i tex...
stavljala sam i \clearpage,i lokaciju slike sa K:blabla pa u preambuli definirala u kojem folderu je slika,negdi sam procitala da moze biti do ghostsripta pa sam ga update-ala ali nije ni to,uglavnom probala sam sve i nista ne pomaže da se ta vražja slika vidi...
Added after 11 minutes:
evo sam napokon uspjela to riješiti
trebalo je promijeniti na pdflatex,a meni je bilo postavljeno na pdflatex+makeindex+bibtex...
uglavnom,hvala na pomoći,dugujem kavu...
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|