Ako ćemo baš biti sitničavi, u ovom dijelu u zagradi želiš pokazati [latex]((x\leq y)\wedge (z\geq 0)\Rightarrow xz\leq yz)[/latex], dakle, [latex]z[/latex] ne mora biti strogo pozitivan jer u njega kasnije uvrštavaš [latex]x[/latex] (i [latex]y[/latex], kad množiš obje strane [latex]z\leq l[/latex] s [latex]y[/latex]), koji ne mora biti strogo pozitivan.
Zapravo, kad bolje pogledam, možda i piše [latex]z\geq 0[/latex], samo meni izgleda kao [latex]z>0[/latex]... :oops:
I naravno, u toj zagradi isto na jednom mjestu koristiš [latex](-x)z=-xz[/latex] i van nje na minimalno jednom mjestu komutativnost, ali bilo bi sitničavo tražiti da se zaista svaki put označi sve što se koristi. Doduše, u sitničavosti je i smisao aksioma. :twisted:
Sve u svemu, čini mi se OK. :) (Možeš slobodno smatrati da sam ovo gore napisao čisto da imam na nešto prigovarati. :D)
Ako ćemo baš biti sitničavi, u ovom dijelu u zagradi želiš pokazati , dakle, ne mora biti strogo pozitivan jer u njega kasnije uvrštavaš (i , kad množiš obje strane s ), koji ne mora biti strogo pozitivan.
Zapravo, kad bolje pogledam, možda i piše , samo meni izgleda kao ...
I naravno, u toj zagradi isto na jednom mjestu koristiš i van nje na minimalno jednom mjestu komutativnost, ali bilo bi sitničavo tražiti da se zaista svaki put označi sve što se koristi. Doduše, u sitničavosti je i smisao aksioma.
Sve u svemu, čini mi se OK. (Možeš slobodno smatrati da sam ovo gore napisao čisto da imam na nešto prigovarati. )
|