Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Diplomski ispit (predbolonjski studiji)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,...
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 21:31 ned, 18. 10. 2009    Naslov: Diplomski ispit (predbolonjski studiji) Citirajte i odgovorite

htio bih da mi netko odgovori na sljdeće pitanje: Zanima me do koje dubine se ispituje onih 6 obaveznih kolegija i dodatnih najmanje 2 kolegija(koji vrijede 24 boda). Ne ispituje se valjda dokaz svakog teorema i tvrdnje iz tih kolegija?
htio bih da mi netko odgovori na sljdeće pitanje: Zanima me do koje dubine se ispituje onih 6 obaveznih kolegija i dodatnih najmanje 2 kolegija(koji vrijede 24 boda). Ne ispituje se valjda dokaz svakog teorema i tvrdnje iz tih kolegija?

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
43 = 94 - 51

PostPostano: 22:54 ned, 18. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iz mojeg iskustva - NE. Diplomirao sam prije 3 mjeseca, profesorski smjer. Pitanja su bila jako dobra. Traži se da razumiješ o čemu pričaš. Dobio sam dojam da se ne mora niti prestrogo matematički reći.

Evo, moja pitanja su bila (kojih se sjećam):

* Svojstvene vrijednosti i svojstveni vektori
* Determinanta
* Invertibilne matrice (3 karakterizacije)...potpitanje - Binet-Cauchyjev tm. (koristi se kod dokazivanja da je A*A^(-1) = A^(-1)*A= I ekvivalentno sa det(A)<>0)
* Neprekidnost u R --> R
* Diferencijabilnost u R^n --> R^m....potpitanje - Jacobijeva matrica
* Parcijalne derivacije

(ovo je bilo iz gradiva Uvoda u diferencijalnu geometriju):

* fleksija i torzija
* minimalne plohe
Iz mojeg iskustva - NE. Diplomirao sam prije 3 mjeseca, profesorski smjer. Pitanja su bila jako dobra. Traži se da razumiješ o čemu pričaš. Dobio sam dojam da se ne mora niti prestrogo matematički reći.

Evo, moja pitanja su bila (kojih se sjećam):

* Svojstvene vrijednosti i svojstveni vektori
* Determinanta
* Invertibilne matrice (3 karakterizacije)...potpitanje - Binet-Cauchyjev tm. (koristi se kod dokazivanja da je A*A^(-1) = A^(-1)*A= I ekvivalentno sa det(A)<>0)
* Neprekidnost u R --> R
* Diferencijabilnost u R^n --> R^m....potpitanje - Jacobijeva matrica
* Parcijalne derivacije

(ovo je bilo iz gradiva Uvoda u diferencijalnu geometriju):

* fleksija i torzija
* minimalne plohe

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 19:44 uto, 20. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čini mi se da je ovo dobro mjesto da postavim jedno pitanje u vezi diplomskog, naime, zanima me da li postoji ograničenje odozdo broja stranica diplomskog, tj. da li postoji minimalan broj stranica koji mora imati diplomski rad?
Zahvaljuem na odgovoru.
Čini mi se da je ovo dobro mjesto da postavim jedno pitanje u vezi diplomskog, naime, zanima me da li postoji ograničenje odozdo broja stranica diplomskog, tj. da li postoji minimalan broj stranica koji mora imati diplomski rad?
Zahvaljuem na odgovoru.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:02 uto, 20. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam je l' ima formalno, ali tako nesto je definitivno bolje pitati mentora. Ako se on(a) (ne) slozi, tesko da ce netko drugi proturijeciti.
Ne znam je l' ima formalno, ali tako nesto je definitivno bolje pitati mentora. Ako se on(a) (ne) slozi, tesko da ce netko drugi proturijeciti.

[Vrh]
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 21:23 uto, 20. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

minimalno je negdje oko 1000, barem, neki primaju oko 900, ali tesko... :P

shala, pa evo oko 40 je dovoljno. 35+ mislim da je prihvatljivo
minimalno je negdje oko 1000, barem, neki primaju oko 900, ali tesko... Razz

shala, pa evo oko 40 je dovoljno. 35+ mislim da je prihvatljivo

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
72 = 110 - 38

PostPostano: 21:42 uto, 20. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Čini mi se da je ovo dobro mjesto da postavim jedno pitanje u vezi diplomskog, naime, zanima me da li postoji ograničenje odozdo broja stranica diplomskog, tj. da li postoji minimalan broj stranica koji mora imati diplomski rad?
Zahvaljuem na odgovoru.[/quote]

ja sam vidio diplomske i od 25 stranica.

najbitnije je da se mentor slozi pa ucini kako ti je vsego i predlozio. pitaj mentora
Anonymous (napisa):
Zahvaljuem na odgovoru.

ja sam vidio diplomske i od 25 stranica.

najbitnije je da se mentor slozi pa ucini kako ti je vsego i predlozio. pitaj mentora

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 9:45 sri, 21. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni je moja mentorica rekla "Očekujem da diplomski rad ima 30ak stranica". Na kraju je bilo 59... Sve ovisi o mentoru.
Meni je moja mentorica rekla "Očekujem da diplomski rad ima 30ak stranica". Na kraju je bilo 59... Sve ovisi o mentoru.

by A.Einstein
[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:11 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li netko možda zna da li postoji kakav kriterij kod okupljanja komisije za diplomski ispit?
da li to mogu biti naprasto bilo koja 3 profesora+zmjena sa Mtematik?
da li netko možda zna da li postoji kakav kriterij kod okupljanja komisije za diplomski ispit?
da li to mogu biti naprasto bilo koja 3 profesora+zmjena sa Mtematik?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:12 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

isprike na tipfelerima
isprike na tipfelerima

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:18 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne. Komisija mora imati neke veze s izbornim kolegijima.

Konacni amen daje sef studija, mislim prof. Huzak, pa za detalje radije pitaj direktno njega.
Ne. Komisija mora imati neke veze s izbornim kolegijima.

Konacni amen daje sef studija, mislim prof. Huzak, pa za detalje radije pitaj direktno njega.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 20:19 čet, 5. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ti biras predmete i predlazes profesore
to onda voditelj studija odobrava ili ne

gleda se da profesori koje si predlozio imaju nekakve veze s predmetima koje si odabrao

i formalno, mentor se sa svime treba sloziti (i kolegijima i komisijom)
ti biras predmete i predlazes profesore
to onda voditelj studija odobrava ili ne

gleda se da profesori koje si predlozio imaju nekakve veze s predmetima koje si odabrao

i formalno, mentor se sa svime treba sloziti (i kolegijima i komisijom)

Gost

PostPostano: 20:20 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

dakle, profesor huzak je voditelj studija i on odlučuje o podudarnosti komisije sa predmetima na diplomskom ispitu?
dakle, profesor huzak je voditelj studija i on odlučuje o podudarnosti komisije sa predmetima na diplomskom ispitu?

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 21:36 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Profesor Huzak je voditelj za ing smjerove, a prof Milin-Šipuš je voditelj studija za prof smjerove...

A gle...naravno da ćeš i sam gledati da se sve slaže. Nećeš valjda uzeti u varijabilni dio Teoriju skupova, a u komisiju birati one koji su jači u Analizama. ;) Uostalom, kad budeš žicao komisiju, onda im odmah spomeni i koje kolegije uzimaš za varijabilni dio, pa pitaj da li im to odgovara.
Profesor Huzak je voditelj za ing smjerove, a prof Milin-Šipuš je voditelj studija za prof smjerove...

A gle...naravno da ćeš i sam gledati da se sve slaže. Nećeš valjda uzeti u varijabilni dio Teoriju skupova, a u komisiju birati one koji su jači u Analizama. Wink Uostalom, kad budeš žicao komisiju, onda im odmah spomeni i koje kolegije uzimaš za varijabilni dio, pa pitaj da li im to odgovara.

by A.Einstein
[Vrh]
iizuzetan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:34 čet, 26. 8. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Čini mi se da je ovo dobro mjesto da postavim jedno pitanje u vezi diplomskog, naime, zanima me da li postoji ograničenje odozdo broja stranica diplomskog, tj. da li postoji minimalan broj stranica koji mora imati diplomski rad?
Zahvaljuem na odgovoru.[/quote]

Mislim da je ipak ispod 20 strana neumesno a i ne verujem da postoji tema na diplomskom koja moze da se odradi sa manje od 20 strana. Mislim da ne postoji niti gornji a ni donji limit jer same teme odredjuju broj stranica.
Anonymous (napisa):
Zahvaljuem na odgovoru.

Mislim da je ipak ispod 20 strana neumesno a i ne verujem da postoji tema na diplomskom koja moze da se odradi sa manje od 20 strana. Mislim da ne postoji niti gornji a ni donji limit jer same teme odredjuju broj stranica.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,... Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum