Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 14:16 sri, 28. 10. 2009 Naslov: Prosvjed na Markovom trgu |
|
|
Cini se da se sindikatima sece po Markovom trgu ([url=http://www.nsz.hr/novosti-aktualnosti-aktivnosti.php?NID=411]click[/url]).
Za one koji nisu iz Zagreba, to je jedan lijepi trg sa simpaticnom crkvicom, pa predlazem da dodjete prosetati s kolegama kad ovo bude (ne zna se jos tocan termin)... Ako nista drugo, mozda vidite svog najdrazeg profesora ili asistenta kako odlazi odande u povlastenom prijevozu u aranzmanu zagrebacke policije ili hitne pomoci... :g:
Tocan termin cu staviti kad ga budem znao.
Cini se da se sindikatima sece po Markovom trgu (click).
Za one koji nisu iz Zagreba, to je jedan lijepi trg sa simpaticnom crkvicom, pa predlazem da dodjete prosetati s kolegama kad ovo bude (ne zna se jos tocan termin)... Ako nista drugo, mozda vidite svog najdrazeg profesora ili asistenta kako odlazi odande u povlastenom prijevozu u aranzmanu zagrebacke policije ili hitne pomoci...
Tocan termin cu staviti kad ga budem znao.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
Postano: 19:25 sri, 28. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Bez obzira na hvalevrijednu akciju sindikata, moram istaknuti ovaj dio:
[quote]Vlada je svojevremeno zabranila prosvjed na Markovom trgu, navodno zbog sigurnosnih razloga, u čemu je tražila i dobila potporu većine sindikalnih središnjica. Sindikati su tada procijenili da je sigurnosna argumentacija Vlade imala smisla. [/quote]
Ističem ga jer se u njemu vidi pravo licemjerno lice sindikata koji trebaju štiti naša prava. Ponašaju se upravo kao i Vlada: kada treba [i]njima[/i] zaklinju se na partnerstvo, kada treba [i]nama[/i] onda od tog partnestva ni "p". Tako i naši sindikati - uzimaju nam sa svake plaće 1%, priklone se Vladi kad nam treba skinuti plaće, a sada bi prosvjedovali protiv te iste Vlade? I mi glupe ovce što dopuštamo sindikatima da nas vuku za nos. :roll:
Bez obzira na hvalevrijednu akciju sindikata, moram istaknuti ovaj dio:
Citat: | Vlada je svojevremeno zabranila prosvjed na Markovom trgu, navodno zbog sigurnosnih razloga, u čemu je tražila i dobila potporu većine sindikalnih središnjica. Sindikati su tada procijenili da je sigurnosna argumentacija Vlade imala smisla. |
Ističem ga jer se u njemu vidi pravo licemjerno lice sindikata koji trebaju štiti naša prava. Ponašaju se upravo kao i Vlada: kada treba njima zaklinju se na partnerstvo, kada treba nama onda od tog partnestva ni "p". Tako i naši sindikati - uzimaju nam sa svake plaće 1%, priklone se Vladi kad nam treba skinuti plaće, a sada bi prosvjedovali protiv te iste Vlade? I mi glupe ovce što dopuštamo sindikatima da nas vuku za nos.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:22 sri, 28. 10. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="[url=http://www.nacional.hr/clanak/69743/novi-zakon-o-radu-minimum-4-tjedna-godisnjeg-odmora]Nacional[/url]"]22.10.2009. / 14:50
...
Trakavica je okončana dogovorom poslodavaca, sindikata i Vlade da se u Sabor kao konačni prijedlog pošalje Zakon o radu koji će u sebi imati ugrađene odredbe za usklađivanje sa europskim zakonodavstvom, čime će se ispuniti sva mjerila za zatvaranje poglavlja 19. u pregovorima sa EU.[/quote]
[quote="[url=http://www.nsz.hr/novosti-aktualnosti-aktivnosti.php?NID=411]NSZ[/url]"]Razlog prosvjeda je odluka Vlade RH da zadrži dosadašnja rješenja koja omogućuju beskrupuloznu zloupotrebu rada na određeno vrijeme.
...
Razlog prosvjeda je i način na koji Vlada RH pristupa dogovorima sa sindikatima o ovim pitanjima. [color=red]Na sastanku se suglasila sa sindikalnim zahtjevima i zaključila da će pokušati u to uvjeriti poslodavce, međutim, nakon sastanka s poslodavcima poslodavci su uvjerili Vladu.[/color][/quote]
Dakle, meni se cini da clanak pise o sastanku na kojem su dogovorene stvari za koje sindikati tvrde da su naknadno izigrane. Iskreno, ne da mi se proucavati sto je od Vlade otislo u saborsku proceduru... neka demantiraju ako misle da sindikati lazu, pa cu onda prouciti prijedlog zakona (vjerujem da je dostupan na stranicama Sabora).
Inace, meni isto sindikati idu na zivce (recimo, jako im zamjeram sto su nas prije lokalnih izbora prodali (bolje reci izdali) samo za prazna obecanja kao nadomjestak za prethodno izigrana obecanja), no to nema veze s mojim (ne)podrzavanjem konkretnih akcija. Ako se s nekom akcijom slazem, podrzat cu ju neovisno o tome tko organizira.
Info sam na Forum zalijepio manje zbog moje podrske, a vise zbog toga sto je info malo teze dobiti, a vremena za obavjestavanje ljudi je ocito malo. Takodjer, ono sto su novine prenijele ne nosi cijelu informaciju koja pise na siteu NSZa, pa mislim da je i utoliko bitno promovirati gornji link.
Smatram da je bitno prosvjedovati da se konacno stane na kraj opcoj apatiji. Apatija je u svakoj drzavi najveci prijatelj vlasti i najveci neprijatelj "malog covjeka".
Uostalom, ako moze neki tamo kauboj na Markov trg, red je da mozemo i mi, gradjani ove drzave, pa mi je vec i mjesto odrzavanja dovoljno poticajno da se odazovem.
Nacional (napisa): | 22.10.2009. / 14:50
...
Trakavica je okončana dogovorom poslodavaca, sindikata i Vlade da se u Sabor kao konačni prijedlog pošalje Zakon o radu koji će u sebi imati ugrađene odredbe za usklađivanje sa europskim zakonodavstvom, čime će se ispuniti sva mjerila za zatvaranje poglavlja 19. u pregovorima sa EU. |
NSZ (napisa): | Razlog prosvjeda je odluka Vlade RH da zadrži dosadašnja rješenja koja omogućuju beskrupuloznu zloupotrebu rada na određeno vrijeme.
...
Razlog prosvjeda je i način na koji Vlada RH pristupa dogovorima sa sindikatima o ovim pitanjima. Na sastanku se suglasila sa sindikalnim zahtjevima i zaključila da će pokušati u to uvjeriti poslodavce, međutim, nakon sastanka s poslodavcima poslodavci su uvjerili Vladu. |
Dakle, meni se cini da clanak pise o sastanku na kojem su dogovorene stvari za koje sindikati tvrde da su naknadno izigrane. Iskreno, ne da mi se proucavati sto je od Vlade otislo u saborsku proceduru... neka demantiraju ako misle da sindikati lazu, pa cu onda prouciti prijedlog zakona (vjerujem da je dostupan na stranicama Sabora).
Inace, meni isto sindikati idu na zivce (recimo, jako im zamjeram sto su nas prije lokalnih izbora prodali (bolje reci izdali) samo za prazna obecanja kao nadomjestak za prethodno izigrana obecanja), no to nema veze s mojim (ne)podrzavanjem konkretnih akcija. Ako se s nekom akcijom slazem, podrzat cu ju neovisno o tome tko organizira.
Info sam na Forum zalijepio manje zbog moje podrske, a vise zbog toga sto je info malo teze dobiti, a vremena za obavjestavanje ljudi je ocito malo. Takodjer, ono sto su novine prenijele ne nosi cijelu informaciju koja pise na siteu NSZa, pa mislim da je i utoliko bitno promovirati gornji link.
Smatram da je bitno prosvjedovati da se konacno stane na kraj opcoj apatiji. Apatija je u svakoj drzavi najveci prijatelj vlasti i najveci neprijatelj "malog covjeka".
Uostalom, ako moze neki tamo kauboj na Markov trg, red je da mozemo i mi, gradjani ove drzave, pa mi je vec i mjesto odrzavanja dovoljno poticajno da se odazovem.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Tygy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:20 čet, 19. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Za ocjenu ustavnosti "haraca" bilo je 10000 zahtjeva. To pokazuje koliko ljudi cijene pravo prosvjedovanja... 2% place im je puno vaznije.[/quote]
Teta premijer(ka?) kaze da ne smijes to zvati "harac". :ccc: Lesar predlaze "hadezarina". :lol:
Salu na stranu, [url=http://business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/VIDEO-Ustavni-sud-presudio-Harac-je-ustavan]tu ocjenu ustavnosti zatrazilo je oko 35000 ljudi i organizacija[/url], a ne njih "samo" 10000.
Mislim da je razlog u tome da sam zakon, cini mi se, nije protuustavan (izgovor mu je "sigurnost"), ali je nekonzistentan (promet je i dalje dozvoljen) i Vlada ga sama, po potrebi, krsi (Bush, prosvjed novinara).
[quote="tperkov"]Možda je to zato što je naša Matica protiv prosvjeda, mada onda ne kužim zašto su uopće prvu najavu objavljivali.[/quote]
Bas to: bilo bi logicnije da su stavili da ce prosvjeda ipak biti, ali da ga oni ne podrzavaju zato-i-zato. Ovo mi je djetinjasto.
krcko (napisa): | Za ocjenu ustavnosti "haraca" bilo je 10000 zahtjeva. To pokazuje koliko ljudi cijene pravo prosvjedovanja... 2% place im je puno vaznije. |
Teta premijer(ka?) kaze da ne smijes to zvati "harac". Lesar predlaze "hadezarina".
Salu na stranu, tu ocjenu ustavnosti zatrazilo je oko 35000 ljudi i organizacija, a ne njih "samo" 10000.
Mislim da je razlog u tome da sam zakon, cini mi se, nije protuustavan (izgovor mu je "sigurnost"), ali je nekonzistentan (promet je i dalje dozvoljen) i Vlada ga sama, po potrebi, krsi (Bush, prosvjed novinara).
tperkov (napisa): | Možda je to zato što je naša Matica protiv prosvjeda, mada onda ne kužim zašto su uopće prvu najavu objavljivali. |
Bas to: bilo bi logicnije da su stavili da ce prosvjeda ipak biti, ali da ga oni ne podrzavaju zato-i-zato. Ovo mi je djetinjasto.
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|