Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:26 sri, 4. 11. 2009 Naslov: slaganje konfiguracije |
|
|
Pozdrav svima :D
Nakon više od 5 godina, odlučismo moj otac i ja da bi bilo vrijeme da kupimo novi kompjuter. Kako sam ja izgubio baš svaki dodir sa najnovijom tehnologijom, otvoren sam za prijedloge svake vrste. :D
Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve.
Komponente bih kupio sve u jednom dućanu, koji bi onda to sve lijepo složili, i ne moram mislit kaj sam di kupio ako se pokvari. U obzir dolaze svi dućani sa takvom vrstom robe (HgSpot, Ve-Mil itd)
Konfiguracija kakva mi treba bi bila neka koja se može nositi sa programima i mutimedijom svake vrste narednih 5god (recimo). Ne treba mi zvijer za neke turbo extra zahtjevne igrice, samo neka mašina koja može trajat uz minimalne promjene.
Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoći, savjetima za komponente, gdje ih kupiti, i kako ukomponirati. Također, ako ste se susreli sa nečim što vas je oduševilo ili što je ispalo promašaj, ito bi bila odlična informacija.
Hvala puno :D
Pozdrav svima
Nakon više od 5 godina, odlučismo moj otac i ja da bi bilo vrijeme da kupimo novi kompjuter. Kako sam ja izgubio baš svaki dodir sa najnovijom tehnologijom, otvoren sam za prijedloge svake vrste.
Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve.
Komponente bih kupio sve u jednom dućanu, koji bi onda to sve lijepo složili, i ne moram mislit kaj sam di kupio ako se pokvari. U obzir dolaze svi dućani sa takvom vrstom robe (HgSpot, Ve-Mil itd)
Konfiguracija kakva mi treba bi bila neka koja se može nositi sa programima i mutimedijom svake vrste narednih 5god (recimo). Ne treba mi zvijer za neke turbo extra zahtjevne igrice, samo neka mašina koja može trajat uz minimalne promjene.
Bio bih zahvalan na bilo kakvoj pomoći, savjetima za komponente, gdje ih kupiti, i kako ukomponirati. Također, ako ste se susreli sa nečim što vas je oduševilo ili što je ispalo promašaj, ito bi bila odlična informacija.
Hvala puno
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 0:26 čet, 5. 11. 2009 Naslov: Re: slaganje konfiguracije |
|
|
[quote="Luuka"]
Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve.[/quote]
Ma fora sa gotovim konfiguracijama je što dobiš garanciju na godinu, dvije. A kad kupiš dio po dio, onda na neke stvari dobiješ i dužu garanciju. Dodatan plus kupnji po komponentama je što možeš sam stavljati nove stvari unutra, a kad kupiš gotovu konfiguraciju, ne smiješ razbiti onu naljepnicu jer gubiš garanciju. I da, u gotove konfiguracije često znaju stavljati neke ŽNJ marke. :/
Luuka (napisa): |
Najradije bi da se konfiguracija složi dio po dio, kupnja neke gotove mi je bezveze, a i koliko sam čuo, sve je međusobno povezano, pa ako nešto crkne moraš mijenjat sve. |
Ma fora sa gotovim konfiguracijama je što dobiš garanciju na godinu, dvije. A kad kupiš dio po dio, onda na neke stvari dobiješ i dužu garanciju. Dodatan plus kupnji po komponentama je što možeš sam stavljati nove stvari unutra, a kad kupiš gotovu konfiguraciju, ne smiješ razbiti onu naljepnicu jer gubiš garanciju. I da, u gotove konfiguracije često znaju stavljati neke ŽNJ marke.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:17 čet, 5. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Sto se tice ducana, nema dvojbe, odi u [url]http://www.adm.hr/[/url]. Ako ne znas gdje su, imas na linku 'O nama' slikicu, u kvartu Pescenica su.
Tamo sam ja svoj komp kupio, u dijelovima, daju ti da si sam slozis dijelove (oni ce htjeti sami, ali ako znas i imas volje usparas si tih 100-200 kn) i imas garanciju na dijelove koliko pise na racunu.
U HG spot nemoj, iz vise razloga. Ako ne mozes u ADM, onda Links (links.hr).
A sto se konfe tice, najbolje ti je otici na ovaj forum: [url]http://forum.pcekspert.com/[/url]. Ja sam si kupovao komp prije 2 godine, isto kao ti nisam imao pojma o komponentama, pa sam tamo citao par dana i informirao se. Imas vec predlozeno hrpu konfi, pa si gledas sta tebi pase. A mozes i pitati da ti predloze konfiguraciju, ljudi koji tamo pisu ce ti dati stvarno dobre savjete. :wink:
Sto se tice ducana, nema dvojbe, odi u http://www.adm.hr/. Ako ne znas gdje su, imas na linku 'O nama' slikicu, u kvartu Pescenica su.
Tamo sam ja svoj komp kupio, u dijelovima, daju ti da si sam slozis dijelove (oni ce htjeti sami, ali ako znas i imas volje usparas si tih 100-200 kn) i imas garanciju na dijelove koliko pise na racunu.
U HG spot nemoj, iz vise razloga. Ako ne mozes u ADM, onda Links (links.hr).
A sto se konfe tice, najbolje ti je otici na ovaj forum: http://forum.pcekspert.com/. Ja sam si kupovao komp prije 2 godine, isto kao ti nisam imao pojma o komponentama, pa sam tamo citao par dana i informirao se. Imas vec predlozeno hrpu konfi, pa si gledas sta tebi pase. A mozes i pitati da ti predloze konfiguraciju, ljudi koji tamo pisu ce ti dati stvarno dobre savjete.
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 4:18 čet, 5. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Links je skroz ok :wink:
Kupovah tamo gotovu konfiguraciju za oca i nije bilo nekih vecih problema za natjerati ju da radi pod Fedorom. + trebalo je jos nesto dodati u kuciste, i to su slozili odmah. Ne znam kad je komp zadnje updatean, ali sve sto se koristi radi bez greske. To ima sad vec i 2 godine valjda.
Sto se osobnosti tice, preporucam www.nobilis-informatika.hr (tresnjevka) - pogotovo za servis ako ti ikad zatreba. Mali ducan, par zaposlenih, ali spremni su odgovarati na svakakva pitanja, zahtjeve i slicno.
Meni su nasli majku plocu za komp star.... hm, a jedno 5-6 godina, i prije toga testirali zasto je ljetos odbio upaliti se i rekli da je MB, rekli cijenu i to je bilo to. S time da su rekli da je testiranje toliko i toliko i da sam ja duzna platiti samo testiranje, iako su oni morali narucivati novu MB da bi uopce mogli testiranje obaviti.
Ok, kupila sam jos novi disk i jos rama, ali ono, moj komp je star i 'slab' i uredno izvrsava sve s cim ga mucim.
Ali covjek nema osjecaj da je broj, vec da je klijent.
Takodjer, ako trebate laptop - preporucam ih :)
Cjenik na netu nije za pouzdati se, al ako im posaljete mejl vjerujem da cete ga dobiti.
Links je skroz ok
Kupovah tamo gotovu konfiguraciju za oca i nije bilo nekih vecih problema za natjerati ju da radi pod Fedorom. + trebalo je jos nesto dodati u kuciste, i to su slozili odmah. Ne znam kad je komp zadnje updatean, ali sve sto se koristi radi bez greske. To ima sad vec i 2 godine valjda.
Sto se osobnosti tice, preporucam www.nobilis-informatika.hr (tresnjevka) - pogotovo za servis ako ti ikad zatreba. Mali ducan, par zaposlenih, ali spremni su odgovarati na svakakva pitanja, zahtjeve i slicno.
Meni su nasli majku plocu za komp star.... hm, a jedno 5-6 godina, i prije toga testirali zasto je ljetos odbio upaliti se i rekli da je MB, rekli cijenu i to je bilo to. S time da su rekli da je testiranje toliko i toliko i da sam ja duzna platiti samo testiranje, iako su oni morali narucivati novu MB da bi uopce mogli testiranje obaviti.
Ok, kupila sam jos novi disk i jos rama, ali ono, moj komp je star i 'slab' i uredno izvrsava sve s cim ga mucim.
Ali covjek nema osjecaj da je broj, vec da je klijent.
Takodjer, ako trebate laptop - preporucam ih
Cjenik na netu nije za pouzdati se, al ako im posaljete mejl vjerujem da cete ga dobiti.
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:54 čet, 5. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Hvala ljudi :D
Evo registrirao sam se na onaj forum koji je ivo preporučio, kupio Bug pa ćemo vidjet :D
Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo?
Hvala ljudi
Evo registrirao sam se na onaj forum koji je ivo preporučio, kupio Bug pa ćemo vidjet
Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo?
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy 
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:58 čet, 5. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo?[/quote]
Dostavu znam da imaju preko nekog iznosa koji bi ti sigurno premasio, ali ne znam do kuda, najbolje da ih nazoves.
Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan).
Sto se tice nobilisa, nisu losi i stoji sto je Nesi napisala. Medjutim, adm ima puno veci izbor i nesto bolje cijene. A i ljudi koji tamo rade su stvarno OK.
Luuka (napisa): | Što se tiče ADM-a, jel imaju oni dostavu van Zg? Ja sam kod Zaprešića, ne znam dal idu do tamo... i ako nemaju, kako doć do njih, koji tramvaji/busevi voze tamo? |
Dostavu znam da imaju preko nekog iznosa koji bi ti sigurno premasio, ali ne znam do kuda, najbolje da ih nazoves.
Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan).
Sto se tice nobilisa, nisu losi i stoji sto je Nesi napisala. Medjutim, adm ima puno veci izbor i nesto bolje cijene. A i ljudi koji tamo rade su stvarno OK.
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 20:12 čet, 5. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="ivo34"]Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan).[/quote]
stanica na kojoj se silazi se zove 'Ivanićgradska', to je stanicu nakon konzuma (slijeve) i lidla (zdesne strane)
zgrada je nekakve krem zute boje, cca 7-8 katova ili tako nesto, na jednom od haustora na balkonima pise dinamo, po svakom katu jedno slovo....
za obici zgradu ima dva prolaza, blizi stanici je kad krenes nalijevo obilaziti zgradu, da ju bas jel, ne obilazis skroz
i voze tramvaji 2, 3, i 13 :D
ne, ne uocavam tako dobro, to mi je bivsi kvart :wink:
a koliko vidim, na sajtu im pise sve o dostavi http://www.adm.hr/shipping.php
ivo34 (napisa): | Tramvaj 2 ti vozi do tamo, sjednes na crnomercu i picis do one crkve betonske u Pescenici (stanica iza superkonzuma na vukovarskoj). Kad izadjes, adm ti je u zgradi desno od stanice (sa druge strane zgrade, imas tablu, u podrumu je ducan). |
stanica na kojoj se silazi se zove 'Ivanićgradska', to je stanicu nakon konzuma (slijeve) i lidla (zdesne strane)
zgrada je nekakve krem zute boje, cca 7-8 katova ili tako nesto, na jednom od haustora na balkonima pise dinamo, po svakom katu jedno slovo....
za obici zgradu ima dva prolaza, blizi stanici je kad krenes nalijevo obilaziti zgradu, da ju bas jel, ne obilazis skroz
i voze tramvaji 2, 3, i 13
ne, ne uocavam tako dobro, to mi je bivsi kvart
a koliko vidim, na sajtu im pise sve o dostavi http://www.adm.hr/shipping.php
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Mali_42 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:48 čet, 5. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Melkor"]Evo, i ja mogu potvrditi da je [url]http://www.adm.hr/[/url] ok. Plus, ne moraš čak ni ići tamo. Imaju besplatnu dostavu ako ukupna cijena prijeđe određen iznos koji će sigurno prijeći ako kupuješ cijelo računalo. Tako da, ubaciš što ti treba u košaricu, platiš i čekaš da dođe. :)[/quote]
E, jel imaju garanciju na laptope?
Melkor (napisa): | Evo, i ja mogu potvrditi da je http://www.adm.hr/ ok. Plus, ne moraš čak ni ići tamo. Imaju besplatnu dostavu ako ukupna cijena prijeđe određen iznos koji će sigurno prijeći ako kupuješ cijelo računalo. Tako da, ubaciš što ti treba u košaricu, platiš i čekaš da dođe.  |
E, jel imaju garanciju na laptope?
_________________ Sphere is a cow-shaped inanimate round object with no legs, no horns, no udders, no big sad brown eyes, no floppy ears, is totally bereft of fur, and is also prominently missing a tail and a head.
Zadnja promjena: Mali_42; 14:20 sub, 7. 11. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: