Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
miam Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pmfovka Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:14 pon, 9. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Ne bas. Na prakticnom kolokviju (kao i inace) nizove treba znati kad budu obradjeni. Dakle, u prvoj rundi ne, no neki ce mozda malo i pasti prakticni kolokvij, pa ce se pri drugom i eventualnom trecem pokusaju ocekivati da znate i nizove.
Ne bas. Na prakticnom kolokviju (kao i inace) nizove treba znati kad budu obradjeni. Dakle, u prvoj rundi ne, no neki ce mozda malo i pasti prakticni kolokvij, pa ce se pri drugom i eventualnom trecem pokusaju ocekivati da znate i nizove.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
pajopatak Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
some_dude Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:25 pon, 9. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote=".anchy."]mi može netko napisat rješenje ovog zadatka?
Napisite regularni izraz koji prepoznaje sve linije u
tekstu koje zapocinju validnim JMBAGom iza kojeg se mogu (ali i ne
moraju) nalaziti podaci o vlasniku JMBAGa (ako se nalaze, odvojeni
su barem jednim razmakom). JMBAG izdvojite u jednu grupaciju, a
podatke (bez pocetnih razmaka) u drugu.
neznam koji su uvjeti da bi nekaj bilo JMBAG..
i jel bi mi sad "trebali bit sposobni" rješit neke zadatke iz praktičnog? :lol:[/quote]
119121 su ti prvih 6 znamenki. Zadnje 4 su proizvoljne. Rješavaš dakle konkatencijom prvih 6 sa bilo koje 4 ostale. onda ide \s+ razmak, a podatke o vlasniku(ime, prezime, "godina", smjer) u drugoj grupaciji.
rješenje(ne znam jel točno): 119121(\d{4})\s+((ime:[A-Za-z]+(prezime:)...)?
... su za ostale podatke jer će biti gotovo sve na istu "foru" - prezime, godina, smjer na fakultetu, adresa...
.anchy. (napisa): | mi može netko napisat rješenje ovog zadatka?
Napisite regularni izraz koji prepoznaje sve linije u
tekstu koje zapocinju validnim JMBAGom iza kojeg se mogu (ali i ne
moraju) nalaziti podaci o vlasniku JMBAGa (ako se nalaze, odvojeni
su barem jednim razmakom). JMBAG izdvojite u jednu grupaciju, a
podatke (bez pocetnih razmaka) u drugu.
neznam koji su uvjeti da bi nekaj bilo JMBAG..
i jel bi mi sad "trebali bit sposobni" rješit neke zadatke iz praktičnog?  |
119121 su ti prvih 6 znamenki. Zadnje 4 su proizvoljne. Rješavaš dakle konkatencijom prvih 6 sa bilo koje 4 ostale. onda ide \s+ razmak, a podatke o vlasniku(ime, prezime, "godina", smjer) u drugoj grupaciji.
rješenje(ne znam jel točno): 119121(\d{4})\s+((ime:[A-Za-z]+(prezime:)...)?
... su za ostale podatke jer će biti gotovo sve na istu "foru" - prezime, godina, smjer na fakultetu, adresa...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:43 pon, 9. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Treba samo provjeravati da ima 10 znamenaka (ne, ne pocinju svi s 119121; cak niti s 119). Poanta je, naravno, u nastavku (ima/nema podataka).
@some_dude: Treba ti negdje upitnik, jer ne mora biti podataka o vlasniku (pa, ocito, niti onih razmaka). ;)
Treba samo provjeravati da ima 10 znamenaka (ne, ne pocinju svi s 119121; cak niti s 119). Poanta je, naravno, u nastavku (ima/nema podataka).
@some_dude: Treba ti negdje upitnik, jer ne mora biti podataka o vlasniku (pa, ocito, niti onih razmaka).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
marijana07 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
some_dude Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:11 pon, 9. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Treba samo provjeravati da ima 10 znamenaka (ne, ne pocinju svi s 119121; cak niti s 119). Poanta je, naravno, u nastavku (ima/nema podataka).
@some_dude: Treba ti negdje upitnik, jer ne mora biti podataka o vlasniku (pa, ocito, niti onih razmaka). ;)[/quote]
Pa stavio sam upitnik na kraj - ((ime:[A-Za-z]+(prezime:)...)? samo što nisam obuhvatio i \s+. :oops:
vsego (napisa): | Treba samo provjeravati da ima 10 znamenaka (ne, ne pocinju svi s 119121; cak niti s 119). Poanta je, naravno, u nastavku (ima/nema podataka).
@some_dude: Treba ti negdje upitnik, jer ne mora biti podataka o vlasniku (pa, ocito, niti onih razmaka).  |
Pa stavio sam upitnik na kraj - ((ime:[A-Za-z]+(prezime:)...)? samo što nisam obuhvatio i \s+.
|
|
[Vrh] |
|
marijana07 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
jkrstic Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:50 uto, 10. 11. 2009 Naslov: |
|
|
jedan zad iz skripte koji mi nikako ne ide u glavu...Napišite regularni izraz koji prepoznaje bilo kakvu riječ (u klasičnom smislu, dakle niz slova omedenih razmacima)...rjesenje u toj istoj skripti glasi: (^|\s)([A-Za-z]+)(\s|$)....medutim,ako to isto prepisemo u onaj programcic za on-line vjezbanje regularnih izraza dobijemo otprilike nista,tj ne ono sta se od nas trazilo,jer ne moze pripoznat dvi rici zaredon koje su odvojene razmacima...pa bih zamolio nekoga da napise pravo rjesenje...a ako je tribalo nac sve rici u klasicnom smislu,onda nije bitno dal su omedene razmacima ili ne...pa bi po meni logicno rjesenje bilo otprilike ovako: (\b)([A-Za-z]+)(\b) ...ako lazen,molin da me neko ispravi,jer mi nije ovo sve bas najjasnije...
jedan zad iz skripte koji mi nikako ne ide u glavu...Napišite regularni izraz koji prepoznaje bilo kakvu riječ (u klasičnom smislu, dakle niz slova omedenih razmacima)...rjesenje u toj istoj skripti glasi: (^|\s)([A-Za-z]+)(\s|$)....medutim,ako to isto prepisemo u onaj programcic za on-line vjezbanje regularnih izraza dobijemo otprilike nista,tj ne ono sta se od nas trazilo,jer ne moze pripoznat dvi rici zaredon koje su odvojene razmacima...pa bih zamolio nekoga da napise pravo rjesenje...a ako je tribalo nac sve rici u klasicnom smislu,onda nije bitno dal su omedene razmacima ili ne...pa bi po meni logicno rjesenje bilo otprilike ovako: (\b)([A-Za-z]+)(\b) ...ako lazen,molin da me neko ispravi,jer mi nije ovo sve bas najjasnije...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
jkrstic Forumaš(ica)

Spol: