[quote="divERgenT"]sad razlika izmedju informiranja i navodjnja je golema i po ucinku i samoj izvedbu.. ono sto se provodi je shturo informiranje pogresnih ljudi roditelja nece nista postic(kao sto reko u jednom od prij. postova ), cij je naucit djecu generalnim i sto tocnijim informacijama o tome sto stavljaju u sebe...........
btw navodjenje je bio kao primjer suptilnog oblika edukacije......
navodjenje je neposredno informiranje il dezinf.(mislio sam na samo inf.[/quote]
Ja ne znam sto je tim ljudima cilj, ono sto vidim jest izvedba. Izvedba je (uglavnom)netocno informiranje (koje kao i u svakom ratu, tako i u ratu protiv droge) ima sva svojstva kvalitetne propagande: obraca se neodlucnima i onima koji dijele tvoje stajaliste, sa druge strane ne trudi se toliko oko istine i informiranja koliko o impresiji koju ce ostaviti na ciljanu populaciju. Ljude koji su, iz raznih zivotnih razloga, nasli u onoj drugoj populaciji, bivaju odbaceni i izvan tog "informiranja" i njih se ta propaganda ne tice. "Navodjenje" se na njih vise ne odnosi i vise nitko njih ne navodi i vise-manje nitko se njima ne bavi do trenutka dok se (one sretnije) ne strpa u komunu (btw samo spanjolska tu igra, u italiji (npr) navodno dilaju dop po ekskluzivnim cijenama unutar komune kaze dvoje ljudi koji su tamo bili).
Na srecu, mnogi nesto nauce iz losih primjera svojih prijatelja i poznanika i nikad se ne dovedu u tu situaciju, nadju svoje informacije koje su morali nauciti iz prve i druge ruke jer ih o njima nitko nije "informirao" osim losih primjera iz njihove okoline i provedu nekoliko godina da usklade ono sto je tokom godina bivalo neuskladjeno.
Pitanje jest, da li je do toga uopce trebalo doci i da li je bilo moguce da zanemarene populacije doznaju sto moraju znati na laksi nacin ? <=> [b]da li je bilo moguce da se te populacije ne zanemare?[/b]
Zakonsko stigmatiziranje ljudi koje su stvorile iste strukture koje su te zakone donijeli, dosjei koji ce biti njihovi do kraja zivota, nemogucnost zaposlenja u inozemstvu, stalne neugodnosti sa policijom desetljecima kasnije i problemi sa zaposlenjem u domovini i sve to zbog "pljuge u parkicu" sa 18 godina (zbog koje su te budireceno dobro mlatili cijelu noc na tresnjevci ne bi li nekog prijatelja strpao u cjuzu) koja ide direktno u dosje je nesto sto je precesto kod nas.
Opcenito: harm reduction i briga o ugrozenim populacijama je nesto sto u Hrvatskoj bas i ne zivi, zato mi je narocito drago zbog incijative par dragih ljudi koja je malo ojacala u zadnje dvije godine:
[size=18][url=http://www.spica-info.hr/]SPICA - udruga za zdraviju subkulturnu scenu[/url][/size] i [url=http://www.spica-info.hr/forum/]njihov forum[/url]
[quote="divERgenT"]vidim moj hrvatski i tvoj se mnogo razlikuju)[/quote]
ajde da ga malko uskladismo :)
[quote="divERgenT"]trava pospjesuje percepciju vishe dimenzioniranih prostora al sumljam da ce ti pomoc na faxu jel isto izaziva krajnje krive predodjbe zakljucaka, posljedica i eventualnih svojstava[/quote]
Trava ne pospjesuje, koliko siri spektar perceptivnosti (poput mashte) uz cijenu kratkorocnog pamcenja i opce razine energije, dakle i tehnicke izvedbe same ideje. Istina da dobro lezi uz linearnu algebru :) (i assembler :shock:) ali to, koliko sam za sada primjetio, nije aplikativno na druge discipline, male kolicine pive dobro sijedaju uz zadatke iz ma1 i ma2, ali za sve ostalo, POGOTOVO za diskretnu matematiku to ne vrijedi iz nekih razloga, a ona mi je dosta draga :)
Bsajds, nisam ovaj faks upisao da se bavim stvarima u kojima bi mi trava bila od pomoci, ali to nikako ne mijenja moja stajalista o dekriminalizaciji/legalizaciji.
[b]Uostalom... Kako bi ti kaznio vecinu tih ljudi? Na kraju krajeva, treba li tim ljudima kazna ili rehabilitacija? Da li rehabilitacija znaci upis u dosje, problemi pri zaposlenju, emigriranju i problemi sa policijom do kraja zivota i mlacenje sa dva cigana u celiji u djordjicevoj zato sto pljuju po dvojici dopera u krizi [/b](pokraj 12 preplasenih kineza zaogrnutim u deke koji se boje dici pogled cijelu noc)[b] i novcana kazna koju ce sigurno platiti osoba koja jos nema svoja primanja a ne njezini roditelji ?[/b]
divERgenT (napisa): | sad razlika izmedju informiranja i navodjnja je golema i po ucinku i samoj izvedbu.. ono sto se provodi je shturo informiranje pogresnih ljudi roditelja nece nista postic(kao sto reko u jednom od prij. postova ), cij je naucit djecu generalnim i sto tocnijim informacijama o tome sto stavljaju u sebe...........
btw navodjenje je bio kao primjer suptilnog oblika edukacije......
navodjenje je neposredno informiranje il dezinf.(mislio sam na samo inf. |
Ja ne znam sto je tim ljudima cilj, ono sto vidim jest izvedba. Izvedba je (uglavnom)netocno informiranje (koje kao i u svakom ratu, tako i u ratu protiv droge) ima sva svojstva kvalitetne propagande: obraca se neodlucnima i onima koji dijele tvoje stajaliste, sa druge strane ne trudi se toliko oko istine i informiranja koliko o impresiji koju ce ostaviti na ciljanu populaciju. Ljude koji su, iz raznih zivotnih razloga, nasli u onoj drugoj populaciji, bivaju odbaceni i izvan tog "informiranja" i njih se ta propaganda ne tice. "Navodjenje" se na njih vise ne odnosi i vise nitko njih ne navodi i vise-manje nitko se njima ne bavi do trenutka dok se (one sretnije) ne strpa u komunu (btw samo spanjolska tu igra, u italiji (npr) navodno dilaju dop po ekskluzivnim cijenama unutar komune kaze dvoje ljudi koji su tamo bili).
Na srecu, mnogi nesto nauce iz losih primjera svojih prijatelja i poznanika i nikad se ne dovedu u tu situaciju, nadju svoje informacije koje su morali nauciti iz prve i druge ruke jer ih o njima nitko nije "informirao" osim losih primjera iz njihove okoline i provedu nekoliko godina da usklade ono sto je tokom godina bivalo neuskladjeno.
Pitanje jest, da li je do toga uopce trebalo doci i da li je bilo moguce da zanemarene populacije doznaju sto moraju znati na laksi nacin ? ⇔ da li je bilo moguce da se te populacije ne zanemare?
Zakonsko stigmatiziranje ljudi koje su stvorile iste strukture koje su te zakone donijeli, dosjei koji ce biti njihovi do kraja zivota, nemogucnost zaposlenja u inozemstvu, stalne neugodnosti sa policijom desetljecima kasnije i problemi sa zaposlenjem u domovini i sve to zbog "pljuge u parkicu" sa 18 godina (zbog koje su te budireceno dobro mlatili cijelu noc na tresnjevci ne bi li nekog prijatelja strpao u cjuzu) koja ide direktno u dosje je nesto sto je precesto kod nas.
Opcenito: harm reduction i briga o ugrozenim populacijama je nesto sto u Hrvatskoj bas i ne zivi, zato mi je narocito drago zbog incijative par dragih ljudi koja je malo ojacala u zadnje dvije godine:
SPICA - udruga za zdraviju subkulturnu scenu i njihov forum
divERgenT (napisa): | vidim moj hrvatski i tvoj se mnogo razlikuju) |
ajde da ga malko uskladismo
divERgenT (napisa): | trava pospjesuje percepciju vishe dimenzioniranih prostora al sumljam da ce ti pomoc na faxu jel isto izaziva krajnje krive predodjbe zakljucaka, posljedica i eventualnih svojstava |
Trava ne pospjesuje, koliko siri spektar perceptivnosti (poput mashte) uz cijenu kratkorocnog pamcenja i opce razine energije, dakle i tehnicke izvedbe same ideje. Istina da dobro lezi uz linearnu algebru (i assembler ) ali to, koliko sam za sada primjetio, nije aplikativno na druge discipline, male kolicine pive dobro sijedaju uz zadatke iz ma1 i ma2, ali za sve ostalo, POGOTOVO za diskretnu matematiku to ne vrijedi iz nekih razloga, a ona mi je dosta draga
Bsajds, nisam ovaj faks upisao da se bavim stvarima u kojima bi mi trava bila od pomoci, ali to nikako ne mijenja moja stajalista o dekriminalizaciji/legalizaciji.
Uostalom... Kako bi ti kaznio vecinu tih ljudi? Na kraju krajeva, treba li tim ljudima kazna ili rehabilitacija? Da li rehabilitacija znaci upis u dosje, problemi pri zaposlenju, emigriranju i problemi sa policijom do kraja zivota i mlacenje sa dva cigana u celiji u djordjicevoj zato sto pljuju po dvojici dopera u krizi (pokraj 12 preplasenih kineza zaogrnutim u deke koji se boje dici pogled cijelu noc) i novcana kazna koju ce sigurno platiti osoba koja jos nema svoja primanja a ne njezini roditelji ?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|