Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Rijetke vrste
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
43 = 94 - 51

PostPostano: 23:27 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pipi duga čarapa"]
ha, ha, ha, ha :roll:
zato i imamo toliko matematičara! kinezi nam nisu niti do koljena :wink:[/quote]

Nema to veze sa matematikom i stavom prema matematici, nego općenito sa organizacijom nastave i tjednim fondom sati. Prouči materiju prije nego blaneš. ;) Za primjer - u Japanu je puno drugačija organizacija nastave i veći je fond sati iz matematike. Nastava je organizirana na način da nastavnik opiše problem na satu i onda svi imaju neko vrijeme za razmisliti i problemu. Nakon toga jedan po jedan izlažu svoje rješenje, a nastavnik ih ne zaustavlja čak ni ako je učenik dao pogrešan odgovor. Ali oni imaju vremena za tako nešto kad imaju barem 2 puta veći godišnji fond sati iz matematike nego mi.

[quote]
ja sam psihologuša[/quote]

Oh, ovo puno toga objašnjava ;)
pipi duga čarapa (napisa):

ha, ha, ha, ha Rolling Eyes
zato i imamo toliko matematičara! kinezi nam nisu niti do koljena Wink

Nema to veze sa matematikom i stavom prema matematici, nego općenito sa organizacijom nastave i tjednim fondom sati. Prouči materiju prije nego blaneš. Wink Za primjer - u Japanu je puno drugačija organizacija nastave i veći je fond sati iz matematike. Nastava je organizirana na način da nastavnik opiše problem na satu i onda svi imaju neko vrijeme za razmisliti i problemu. Nakon toga jedan po jedan izlažu svoje rješenje, a nastavnik ih ne zaustavlja čak ni ako je učenik dao pogrešan odgovor. Ali oni imaju vremena za tako nešto kad imaju barem 2 puta veći godišnji fond sati iz matematike nego mi.

Citat:

ja sam psihologuša

Oh, ovo puno toga objašnjava Wink

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 23:53 sri, 11. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

u Japanu je sram prepisivat. Tamo si crna ovca ako prepisujes i totalno je drugačiji mentalitet.
u Japanu je sram prepisivat. Tamo si crna ovca ako prepisujes i totalno je drugačiji mentalitet.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:51 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ante003"]@ pipi
jesi zavrsila MO ili Filozofski ili jos studiras ili neke [size=17][color=red]3[/color][/size] ? :D[/quote]

Netko s nastavnickog smjera matematike bi trebao znati brojati do 4. :PP

[quote="kenny"]Oprosti, ali sad STVARNO baljezgaš.[/quote]

[color=darkred]Molim smiriti strasti.[/color] Ne dajes dobar primjer djeci. :PP
ante003 (napisa):
@ pipi
jesi zavrsila MO ili Filozofski ili jos studiras ili neke 3 ? Very Happy

Netko s nastavnickog smjera matematike bi trebao znati brojati do 4. Weeee-heeee!!!

kenny (napisa):
Oprosti, ali sad STVARNO baljezgaš.

Molim smiriti strasti. Ne dajes dobar primjer djeci. Weeee-heeee!!!

[Vrh]
pipi duga čarapa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 3 - 8

PostPostano: 8:10 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Nema to veze sa matematikom i stavom prema matematici, nego općenito sa organizacijom nastave i tjednim fondom sati. Prouči materiju prije nego blaneš. ;) Za primjer - u Japanu je puno drugačija organizacija nastave i veći je fond sati iz matematike. Nastava je organizirana na način da nastavnik opiše problem na satu i onda svi imaju neko vrijeme za razmisliti i problemu. Nakon toga jedan po jedan izlažu svoje rješenje, a nastavnik ih ne zaustavlja čak ni ako je učenik dao pogrešan odgovor. Ali oni imaju vremena za tako nešto kad imaju barem 2 puta veći godišnji fond sati iz matematike nego mi.[/quote]
po čemu je i gdje to tvoj info o japanu u suprotnosti s mojom tezom:

[quote]to znači da ipak nedostaje promidžba ali ne studija nego matematike općenito. ili bolje rečeno senzibilizacija za matematiku od malena.
ne umanjujem niti podcjenjujem talent ali kod nas se od oš "uči" i djeci uvaljuje stav da je matematika nešto jako teško i strašno što je nemoguće svladati radom i zalaganjem. i da za matematiku moraš imati žicu ili plaćati instrukcije[/quote]???????????????????????????????

dapače ti ju podkrepljuješ! :lol: :lol: :lol: i hvala ti na tome!

u azijatskim kulturama duboko je internaliziran stav da je za uspjeh u matematici presudno zalaganje. stoga oni i rade (barem) 2x više.
nije uobičajeno niti socijalno poželjno odustati zato što nemaš žicu za matematiku - već sjestie i grijati stolicu.
@vsego zašto ja nemam beljeće smajlije :wink: ?
kenny (napisa):
Nema to veze sa matematikom i stavom prema matematici, nego općenito sa organizacijom nastave i tjednim fondom sati. Prouči materiju prije nego blaneš. Wink Za primjer - u Japanu je puno drugačija organizacija nastave i veći je fond sati iz matematike. Nastava je organizirana na način da nastavnik opiše problem na satu i onda svi imaju neko vrijeme za razmisliti i problemu. Nakon toga jedan po jedan izlažu svoje rješenje, a nastavnik ih ne zaustavlja čak ni ako je učenik dao pogrešan odgovor. Ali oni imaju vremena za tako nešto kad imaju barem 2 puta veći godišnji fond sati iz matematike nego mi.

po čemu je i gdje to tvoj info o japanu u suprotnosti s mojom tezom:

Citat:
to znači da ipak nedostaje promidžba ali ne studija nego matematike općenito. ili bolje rečeno senzibilizacija za matematiku od malena.
ne umanjujem niti podcjenjujem talent ali kod nas se od oš "uči" i djeci uvaljuje stav da je matematika nešto jako teško i strašno što je nemoguće svladati radom i zalaganjem. i da za matematiku moraš imati žicu ili plaćati instrukcije
???????????????????????????????

dapače ti ju podkrepljuješ! Laughing Laughing Laughing i hvala ti na tome!

u azijatskim kulturama duboko je internaliziran stav da je za uspjeh u matematici presudno zalaganje. stoga oni i rade (barem) 2x više.
nije uobičajeno niti socijalno poželjno odustati zato što nemaš žicu za matematiku - već sjestie i grijati stolicu.
@vsego zašto ja nemam beljeće smajlije Wink ?

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 8:32 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam aludirao na tvoje ironično smijanje, rolanje okicama i izjavu da zbog razmišljanja da je za matematiku potreban red, rad i zalaganje nije ni čudno što imamo toliko matematičara. A to nije potrebno? :lol: Da bi kasnije onda TI napisala da je u azijatskim kulturama stav da je za matematiku presudno zalaganje. Malo smo si kontradiktorni? Ajde se odluči, je li potrebno zalaganje ili nije?
Ja sam aludirao na tvoje ironično smijanje, rolanje okicama i izjavu da zbog razmišljanja da je za matematiku potreban red, rad i zalaganje nije ni čudno što imamo toliko matematičara. A to nije potrebno? Laughing Da bi kasnije onda TI napisala da je u azijatskim kulturama stav da je za matematiku presudno zalaganje. Malo smo si kontradiktorni? Ajde se odluči, je li potrebno zalaganje ili nije?

by A.Einstein
[Vrh]
pipi duga čarapa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 3 - 8

PostPostano: 9:33 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Ja sam aludirao na tvoje ironično smijanje, rolanje okicama i izjavu da zbog razmišljanja da je za matematiku potreban red, rad i zalaganje nije ni čudno što imamo toliko matematičara. A to nije potrebno? :lol: Da bi kasnije onda TI napisala da je u azijatskim kulturama stav da je za matematiku presudno zalaganje. Malo smo si kontradiktorni? Ajde se odluči, je li potrebno zalaganje ili nije?[/quote]

rolanje okicama i ironično smijanje odnosilo se na ovaj tvoj izričaj:

[quote]Oprosti, ali sad STVARNO baljezgaš[/quote]

matematičare nemamo zato što je uvriježen stav da je za uspjeh u tom području potreban talent; ne učimo djecu da treba sjest i raditi.
kenny (napisa):
Ja sam aludirao na tvoje ironično smijanje, rolanje okicama i izjavu da zbog razmišljanja da je za matematiku potreban red, rad i zalaganje nije ni čudno što imamo toliko matematičara. A to nije potrebno? Laughing Da bi kasnije onda TI napisala da je u azijatskim kulturama stav da je za matematiku presudno zalaganje. Malo smo si kontradiktorni? Ajde se odluči, je li potrebno zalaganje ili nije?

Citat:
Oprosti, ali sad STVARNO baljezgaš

matematičare nemamo zato što je uvriježen stav da je za uspjeh u tom području potreban talent; ne učimo djecu da treba sjest i raditi.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 10:14 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pipi duga čarapa"]

[quote]Oprosti, ali sad STVARNO baljezgaš[/quote]
[/quote]

U tom slučaju onda citiraš taj dio, a ne i 5 rečenica poslije toga. ;)

Profesora matematike nemamo jer su ljudi zaključili da im je bolje za veće pare i bolje uvjete ići raditi u privredu, a ne u nastavu.

Citat:
Oprosti, ali sad STVARNO baljezgaš

U tom slučaju onda citiraš taj dio, a ne i 5 rečenica poslije toga. Wink

Profesora matematike nemamo jer su ljudi zaključili da im je bolje za veće pare i bolje uvjete ići raditi u privredu, a ne u nastavu.

by A.Einstein
[Vrh]
tperkov
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 6

PostPostano: 10:25 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ante003"]npr. kaj ce ti matka za filozofski ili hrvatski za matematiku ?
[/quote]

Pa nije školski hrvatski priprema za doktorat o Krleži, nego daje elementarnu pismenost, koja treba svakoj struci. A matematika je jedini predmet koji kroz cijelo opće školovanje uči logičnom razmišljanju, koje isto treba svakoj struci.
ante003 (napisa):
npr. kaj ce ti matka za filozofski ili hrvatski za matematiku ?

Pa nije školski hrvatski priprema za doktorat o Krleži, nego daje elementarnu pismenost, koja treba svakoj struci. A matematika je jedini predmet koji kroz cijelo opće školovanje uči logičnom razmišljanju, koje isto treba svakoj struci.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:48 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih cak rekao da je Hrvatski vrlo bitan za studij matematike. Mnogi studenti nazalost dosta loše pišu. Na kolokviju iz Elementarne dobio sam hrpu recenica koje ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep.
Ja bih cak rekao da je Hrvatski vrlo bitan za studij matematike. Mnogi studenti nazalost dosta loše pišu. Na kolokviju iz Elementarne dobio sam hrpu recenica koje ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 28 - 4

PostPostano: 16:22 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]
[quote]
ja sam psihologuša[/quote]

Oh, ovo puno toga objašnjava ;)[/quote]

Uzeo mi rijeci iz usta :lol: :lol: :lol:

Meni u biti cijelo ovo vrijeme stvarno nije jasno sta ti Pipi uopce zelis? Ono, puno rijeci nizasto. Lako je pljuvati po necemu, govoriti da ne valja, a ne dati ni jednu jedinu ideju kako popraviti trenutno stanje.
Tipican psiholog ;)

[quote="pipi duga čarapa"]zašto ja nemam beljeće smajlije[/quote]

Nisam Vsego, al ti mogu odgovorit... imas ih i ti, naravno. Pretpostavljam da mislis da postoje samo ovi najosnovniji koje vidis s lijeve strane, al kad pises post imas iznad gomilu box-ova s raznim kategorijama smajlica. Go wild :)

[size=9][color=#999999]Added after 33 minutes:[/color][/size]

Usput, nikada nisam imala osjecaj da je matematika nesto tesko, vjerojatno zato sto se od mene ocekivalo da mi u skoli sve ide (roditeljski odgoj..).
Dakle, nikad nisam cula nesto u stilu - ok je ako iz tog_i_tog imas 2, to je ionako tesko, to nikom nejde, evo ti instrukcije. Ne, ako sam u necemu bila slabija, od mene se ocekivalo da zagrijem stolicu.
S druge strane, dosta dugo vec drzim instrukcije, i velika vecina roditelja djece kojima drzim instrukcije (matematika, naravno) ima stav-matematika je teska, moram uzet instrukcije. Nigdje nisam vidla stav-drago dijete zagrij stolicu, pa ako ti ni nakon toga ne bude jasno, uzet cemo instrukcije da ti se objasni to sto ti eventualno nije jasno.

Tako da ja uglavnom za ovaj famozni stav oko matematike krivim roditelje, jer ne tjeraju djecu dovoljno.
Hipotetska situacija: da si dijete u skoli i da ti kazem da je npr tablica mnozenja do 100 nesto sto je jako tesko napraviti, i da te ne gnjavim da to moras i mozes, kolko bi se potrudila da ju napises?
S druge strane, da ti kazem da to moras napraviti, da se to ocekuje od tebe, i da to mozes...jel bi barem pokusala? Ja mislim da bi.
I to je ona razlika izmedju djece u "nase vrijeme" i djece danas.
Danasnja djeca su definitivno prerazmazena; nista ne moraju, sve im je tesko, nista ne postuju, ocekuju da ce sve dobiti bez imalo truda.
Cast izuzecima, al vecina je ovakva.

[quote="pipi duga čarapa"]matematičare nemamo zato što je uvriježen stav da je za uspjeh u tom području potreban talent; ne učimo djecu da treba sjest i raditi.[/quote]

TOCNO TO!
I to uopce nije stvar koju trebaju rjesavati profesori. Ali kako to objasniti roditeljima?
Zato mi i nije jasno zbog cega si protiv ocjena, tj zasto smatras da one nebi trebale biti odgojna mjera? Kako bi po tebi profesori trebali "odgajati" djecu? Uzmi u obzir to da ucenici sve manje postuju svoje profesore, i sve manje ih slusaju. Do cega je isto doslo bas zbog toga sto ni roditelji ne postuju profesore, i ne pustaju ih da rade svoj posao.

[quote="kenny"]
Profesora matematike nemamo jer su ljudi zaključili da im je bolje za veće pare i bolje uvjete ići raditi u privredu, a ne u nastavu. [/quote]

Ne slazem se s tim u potpunosti. Vjerojatno ima puno ljudi koji ne zele raditi u skoli zbog place, ali s druge strane jedan od razloga zasto sam ja na inzinjerskom smjeru je taj sto znam kakva su djeca danas, i nema tih novaca koji bi me natjerali da idem radit u skolu. Da je placa 2-3 puta veca, ja bi i dalje radje radila nesto drugo.
kenny (napisa):

Citat:

ja sam psihologuša

Oh, ovo puno toga objašnjava Wink

Uzeo mi rijeci iz usta Laughing Laughing Laughing

Meni u biti cijelo ovo vrijeme stvarno nije jasno sta ti Pipi uopce zelis? Ono, puno rijeci nizasto. Lako je pljuvati po necemu, govoriti da ne valja, a ne dati ni jednu jedinu ideju kako popraviti trenutno stanje.
Tipican psiholog Wink

zašto ja nemam beljeće smajlije

Nisam Vsego, al ti mogu odgovorit... imas ih i ti, naravno. Pretpostavljam da mislis da postoje samo ovi najosnovniji koje vidis s lijeve strane, al kad pises post imas iznad gomilu box-ova s raznim kategorijama smajlica. Go wild Smile

Added after 33 minutes:

Usput, nikada nisam imala osjecaj da je matematika nesto tesko, vjerojatno zato sto se od mene ocekivalo da mi u skoli sve ide (roditeljski odgoj..).
Dakle, nikad nisam cula nesto u stilu - ok je ako iz tog_i_tog imas 2, to je ionako tesko, to nikom nejde, evo ti instrukcije. Ne, ako sam u necemu bila slabija, od mene se ocekivalo da zagrijem stolicu.
S druge strane, dosta dugo vec drzim instrukcije, i velika vecina roditelja djece kojima drzim instrukcije (matematika, naravno) ima stav-matematika je teska, moram uzet instrukcije. Nigdje nisam vidla stav-drago dijete zagrij stolicu, pa ako ti ni nakon toga ne bude jasno, uzet cemo instrukcije da ti se objasni to sto ti eventualno nije jasno.

Tako da ja uglavnom za ovaj famozni stav oko matematike krivim roditelje, jer ne tjeraju djecu dovoljno.
Hipotetska situacija: da si dijete u skoli i da ti kazem da je npr tablica mnozenja do 100 nesto sto je jako tesko napraviti, i da te ne gnjavim da to moras i mozes, kolko bi se potrudila da ju napises?
S druge strane, da ti kazem da to moras napraviti, da se to ocekuje od tebe, i da to mozes...jel bi barem pokusala? Ja mislim da bi.
I to je ona razlika izmedju djece u "nase vrijeme" i djece danas.
Danasnja djeca su definitivno prerazmazena; nista ne moraju, sve im je tesko, nista ne postuju, ocekuju da ce sve dobiti bez imalo truda.
Cast izuzecima, al vecina je ovakva.

TOCNO TO!
I to uopce nije stvar koju trebaju rjesavati profesori. Ali kako to objasniti roditeljima?
Zato mi i nije jasno zbog cega si protiv ocjena, tj zasto smatras da one nebi trebale biti odgojna mjera? Kako bi po tebi profesori trebali "odgajati" djecu? Uzmi u obzir to da ucenici sve manje postuju svoje profesore, i sve manje ih slusaju. Do cega je isto doslo bas zbog toga sto ni roditelji ne postuju profesore, i ne pustaju ih da rade svoj posao.

kenny (napisa):

Ne slazem se s tim u potpunosti. Vjerojatno ima puno ljudi koji ne zele raditi u skoli zbog place, ali s druge strane jedan od razloga zasto sam ja na inzinjerskom smjeru je taj sto znam kakva su djeca danas, i nema tih novaca koji bi me natjerali da idem radit u skolu. Da je placa 2-3 puta veca, ja bi i dalje radje radila nesto drugo.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 17:53 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Do manjka poštovanja je došlo onog trenutka kada naj se država pretvorila u činovnike, umjesto da i dalje budemo poučavatelji. I onog trenutka kada se počelo pričati o dječjim pravima, a ne o dječjim obavezama. Da, imaju prava - zašto ne? - ali imaju i OBAVEZE. Na žalost, svima su danas usta puna dječjih prava, a malo kome dječjih obaveza.

@ allllice - napisao sam i "bolje uvjete", a upravo radno okružje spada u to. ;)
Do manjka poštovanja je došlo onog trenutka kada naj se država pretvorila u činovnike, umjesto da i dalje budemo poučavatelji. I onog trenutka kada se počelo pričati o dječjim pravima, a ne o dječjim obavezama. Da, imaju prava - zašto ne? - ali imaju i OBAVEZE. Na žalost, svima su danas usta puna dječjih prava, a malo kome dječjih obaveza.

@ allllice - napisao sam i "bolje uvjete", a upravo radno okružje spada u to. Wink

by A.Einstein
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:30 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

A fakat smo jadnu pipi docekali na noz. Evo ja joj se prvi ispricavam jer sam rekao da lupeta. Ponekad je dobro cuti misljenje iz druge perspektive, makar se s njim ne slagali.

Uopce ne bi bilo na odmet imati faksovsku psihologinju. Mislim da bi nam bila korisnija od pravnice... meni narocito sad kad budu zalbe na rezultate kolokvija :) Nemojte mi je otjerat, naucit ce ona kvotat i koristit smajlove :wink:
A fakat smo jadnu pipi docekali na noz. Evo ja joj se prvi ispricavam jer sam rekao da lupeta. Ponekad je dobro cuti misljenje iz druge perspektive, makar se s njim ne slagali.

Uopce ne bi bilo na odmet imati faksovsku psihologinju. Mislim da bi nam bila korisnija od pravnice... meni narocito sad kad budu zalbe na rezultate kolokvija Smile Nemojte mi je otjerat, naucit ce ona kvotat i koristit smajlove Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 22:34 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krcko, nije to noz. Nego je stvarno glupo govorit kad neznas o cemu pricas. Ona sigurno nije nikad predavala matematiku i nema pojma koji je to pritisak predavat neki predmet koji vecina mrzi. Ja se divim ljudima koji bas zele bit profesori makar je placa niska, uvjeti uzasni i sve. I slazem se da ocjene nisu mjerilo znanja, ali, jel postoji nekakvo mjerilo ?
Krcko, nije to noz. Nego je stvarno glupo govorit kad neznas o cemu pricas. Ona sigurno nije nikad predavala matematiku i nema pojma koji je to pritisak predavat neki predmet koji vecina mrzi. Ja se divim ljudima koji bas zele bit profesori makar je placa niska, uvjeti uzasni i sve. I slazem se da ocjene nisu mjerilo znanja, ali, jel postoji nekakvo mjerilo ?

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:53 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

A sto mislis zasto vecina mrzi matematiku? (Usput, ne slazem se s tom tvrdnjom.)
A sto mislis zasto vecina mrzi matematiku? (Usput, ne slazem se s tom tvrdnjom.)

[Vrh]
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 23:01 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne mrze samo matku da nebi bilo da mislim to. ali druge predmete je lagano rijesiti ( nauciti ) dok matku trebas kuziti bar nesto ( i fiziku takoder) ali ostalo se sve da nastrebati.
Mozda sam se krivo izrazil u tome da vecina mrzi matku ali matematika je sigurno puno ljudi trn u oku. Kad god me netko pita sto studiram i cuju odgovor vele uff i sl. Svi misle da je tesko jer im se nije dalo mislit ili neke drugo.
Ne mrze samo matku da nebi bilo da mislim to. ali druge predmete je lagano rijesiti ( nauciti ) dok matku trebas kuziti bar nesto ( i fiziku takoder) ali ostalo se sve da nastrebati.
Mozda sam se krivo izrazil u tome da vecina mrzi matku ali matematika je sigurno puno ljudi trn u oku. Kad god me netko pita sto studiram i cuju odgovor vele uff i sl. Svi misle da je tesko jer im se nije dalo mislit ili neke drugo.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 23:20 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krcko me podsjetio na ovo, pa da i to kažem:

Veliki problem u školama jesu upravo stručne službe: psiholog, defektolog, pedagog... Smatra se da su oni tu samo zbog učenika. Ali NISU i to se zaboravlja. Oni su tu i zbog NAS nastavnika. Mi smo stalno pod stresom zbog raznoraznih pritisaka, a nitko nam ne pomaže. Mi smo cjepljeni protiv stresa? Da citiram psihologinju iz škole u kojoj sam radio prošle godine: "Kolega, zašto bi itko pomagao nastavnicima?". :roll:
Krcko me podsjetio na ovo, pa da i to kažem:

Veliki problem u školama jesu upravo stručne službe: psiholog, defektolog, pedagog... Smatra se da su oni tu samo zbog učenika. Ali NISU i to se zaboravlja. Oni su tu i zbog NAS nastavnika. Mi smo stalno pod stresom zbog raznoraznih pritisaka, a nitko nam ne pomaže. Mi smo cjepljeni protiv stresa? Da citiram psihologinju iz škole u kojoj sam radio prošle godine: "Kolega, zašto bi itko pomagao nastavnicima?". Rolling Eyes

by A.Einstein
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:39 čet, 12. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kenny, mislim da malo previse generaliziras.
Kenny, mislim da malo previse generaliziras.

[Vrh]
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 0:58 pet, 13. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ova tema je totalni VRH
većina komentara nema veze s onim što se citira/komentira
nisam to skonto otprije pa sam nekima spustio karmu, a sad im ne mogu dić, pardon
ova tema je totalni VRH
većina komentara nema veze s onim što se citira/komentira
nisam to skonto otprije pa sam nekima spustio karmu, a sad im ne mogu dić, pardon

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:53 pet, 13. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pipi duga čarapa"]@vsego zašto ja nemam beljeće smajlije :wink: ?[/quote]

Sigurno imas, samo ih trebas pronaci u svim silnim kategorijama. Bas kako allllice bijase napisala.

[quote="krcko"]Ja bih cak rekao da je Hrvatski vrlo bitan za studij matematike. Mnogi studenti nazalost dosta loše pišu. Na kolokviju iz Elementarne dobio sam hrpu recenica koje ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep.[/quote]

A bude i problema oko razumijevanja textova zadataka, cak i kad su nedvosmisleno napisani.

[quote="krcko"]...naucit ce ona kvotat..[/quote]

Rijeci ti se pozlatile. :pray: O:)

[quote="ante003"]Krcko, nije to noz. Nego je stvarno glupo govorit kad neznas o cemu pricas. Ona sigurno nije nikad predavala matematiku i nema pojma koji je to pritisak predavat neki predmet koji vecina mrzi.[/quote]

NHF, ali zasto onda ti sudjelujes u raspravi? Sigurno niti ti nisi nikad predavao matematiku... :P

I zasto mislis da je psihologija omiljenija medju ucenicima? Ja sam mrzio takve (strebetaljske, barem tada u MIOCu) predmete.
@vsego zašto ja nemam beljeće smajlije Wink ?

Sigurno imas, samo ih trebas pronaci u svim silnim kategorijama. Bas kako allllice bijase napisala.

krcko (napisa):

A bude i problema oko razumijevanja textova zadataka, cak i kad su nedvosmisleno napisani.

krcko (napisa):
...naucit ce ona kvotat..

Rijeci ti se pozlatile. Pray Angel

ante003 (napisa):
Krcko, nije to noz. Nego je stvarno glupo govorit kad neznas o cemu pricas. Ona sigurno nije nikad predavala matematiku i nema pojma koji je to pritisak predavat neki predmet koji vecina mrzi.

NHF, ali zasto onda ti sudjelujes u raspravi? Sigurno niti ti nisi nikad predavao matematiku... Razz

I zasto mislis da je psihologija omiljenija medju ucenicima? Ja sam mrzio takve (strebetaljske, barem tada u MIOCu) predmete.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 9:57 pet, 13. 11. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@ krcko - moguće. Zapravo, NADAM se da je to samo jedna moja blesava generalizacija. Nisam još čuo ni za jednu školu u kojoj se stručna služba bavila i nastavnicima. Iskreno se nadam da takva škola postoji.
@ krcko - moguće. Zapravo, NADAM se da je to samo jedna moja blesava generalizacija. Nisam još čuo ni za jednu školu u kojoj se stručna služba bavila i nastavnicima. Iskreno se nadam da takva škola postoji.

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Stranica 6 / 10.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum