Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
anekalo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:57 sri, 4. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Termin privilegiran upis ne postoji, kolko znam. A sto se tice toga da ovo nije "izravan upis"... i je i nije. Jer cim predjes prag upao si na faks. Bez obzira sto npr netko ima bolji pismeni od tebe, i sveukupno vise bodova. Naprosto je dovoljno skupit tih 100b, tj 5 zadataka, i onda si upisan. A netko tko ima vise bodova moze izvisit, jer nema "izravan upis".
To je sve ono tomejto-tomato ;)
A po meni dobro je sto se treba preci prag, jer neki eto ni to ne uspiju. Pa sta bi onda bezveze imali izravan upis, kad ocito nisu u stanju ni zavrsit ovaj faks.
Termin privilegiran upis ne postoji, kolko znam. A sto se tice toga da ovo nije "izravan upis"... i je i nije. Jer cim predjes prag upao si na faks. Bez obzira sto npr netko ima bolji pismeni od tebe, i sveukupno vise bodova. Naprosto je dovoljno skupit tih 100b, tj 5 zadataka, i onda si upisan. A netko tko ima vise bodova moze izvisit, jer nema "izravan upis".
To je sve ono tomejto-tomato
A po meni dobro je sto se treba preci prag, jer neki eto ni to ne uspiju. Pa sta bi onda bezveze imali izravan upis, kad ocito nisu u stanju ni zavrsit ovaj faks.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:46 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Ako bas moras zanovijetati sjeti se da istu povlasticu imaju djeca branitelja (ili su je imali, ne sjecam se koji je aktualni status toga).[/quote]
Djeca branitelja imaju tu povlasticu ako su djeca poginulih branitelja, ili nestalih u ratu (ili 100%-tnih invalida?); vise se ni ja tocno ne sjecam.
Meni je ta pozitivna diskriminacija isto ok, ne kuzim Bily zakaj te to tako smeta? Nije bas da se ljudi trgaju za nas faks, pa da ce zbog toga netko "nadaren" izvisit, a uostalom pomaze im se samo kod upisa, nakon toga su prepusteni na milost i nemilost profesorima i asistentima kao i svi mi drugi jadnici... ovaj studenti :)
krcko (napisa): | Ako bas moras zanovijetati sjeti se da istu povlasticu imaju djeca branitelja (ili su je imali, ne sjecam se koji je aktualni status toga). |
Djeca branitelja imaju tu povlasticu ako su djeca poginulih branitelja, ili nestalih u ratu (ili 100%-tnih invalida?); vise se ni ja tocno ne sjecam.
Meni je ta pozitivna diskriminacija isto ok, ne kuzim Bily zakaj te to tako smeta? Nije bas da se ljudi trgaju za nas faks, pa da ce zbog toga netko "nadaren" izvisit, a uostalom pomaze im se samo kod upisa, nakon toga su prepusteni na milost i nemilost profesorima i asistentima kao i svi mi drugi jadnici... ovaj studenti
|
|
[Vrh] |
|
maxic Forumaš(ica)
|
Postano: 17:13 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Mislim da država ima mnogo načina kojima može olakšati život bilo ljudima s posebnim potrebama, bilo djeci poginulih branitelja, bilo pripadnicima romske zajednice, bilo siromašnije, bilo...
Iako sve mlade treba poticati da ustraju u obrazovanju, ljude koji su, ne svojom krivnjom, uskraćeni u određenoj stvari, treba još i dodatno poticati. Za tu svrhu postoje posebne stipendije, može im se osigurati osobno računalo i treba, ovisno o skupini, pomoći ljudima koliko je država u mogućnosti.
Ali mislim da bismo pri upisima na fakultete, kao i u srednje škole, svi trebali imati iste uvjete. Moje je mišljenje da bi u školstvu i znanosti jedini razlog napretka trebalo biti pokazano znanje i svatko bi se trebao sam boriti za određeni cilj.
Mislim da država ima mnogo načina kojima može olakšati život bilo ljudima s posebnim potrebama, bilo djeci poginulih branitelja, bilo pripadnicima romske zajednice, bilo siromašnije, bilo...
Iako sve mlade treba poticati da ustraju u obrazovanju, ljude koji su, ne svojom krivnjom, uskraćeni u određenoj stvari, treba još i dodatno poticati. Za tu svrhu postoje posebne stipendije, može im se osigurati osobno računalo i treba, ovisno o skupini, pomoći ljudima koliko je država u mogućnosti.
Ali mislim da bismo pri upisima na fakultete, kao i u srednje škole, svi trebali imati iste uvjete. Moje je mišljenje da bi u školstvu i znanosti jedini razlog napretka trebalo biti pokazano znanje i svatko bi se trebao sam boriti za određeni cilj.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
anekalo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 22:28 pet, 13. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Meni zapravo te 'povlastice' zvuce kao vrijedjanje ili omalovazavanje.
Ispada da zato sto netko npr nema nogu - da nema ni kapacitet mozga za rijesiti zadatke na prijemnom, pa mu treba popustati. Takav pristup nekome koga se zeli integrirati u drustvo zbilja nije pristojan.
Hoce li netko zavrsiti fax ili nece - to ce napraviti ako radi i trudi se, a ne zato sto ima ili nema nogu/ruku.
Cula sam za ljude koji nisu koristili takve ili povlastice za branitelje bas sa stavom 'ako sam glup, ne zasluzujem upasti, a ne da me se pusti jer sam invalid/dijete branitelja'. Naravno, ima onih koji 'zele' studirati radi opce zelje za studiranjem, pa im je tak svejedno i zele upasti po svaku cijenu nekamo. No, da li zbilja takav netko treba zauzeti mjesto u kvoti, bio on osoba s privilegiranim upisom ili ne?
@Masiela: a u cemu tocno ne moze sudjelovati osoba koja npr hoda na stakama, osim u tjelesnom, kod nas na faxu? :-k
Kad se ljudi polome u saobracajkama, ako se pise kolokvij, osobu se ne sece uokolo, nije problem neki posebi zahtjev za pozicijom za sjedenje i slicno, ne vidim da studenti invalidi imaju drugaciji tretman.
Ili zelis reci da to sto je netko fizicki invalid nije mentalno ravnopravan ostalim studentima? Jer jedina fizicka aktivnost koju ja vidim je dolazak na fax i kretanje unutar njega, no da je nekome to problem, vjerujem da bi nase nastavno osoblje izaslo osobi u susret. Ako imas neku prituzbu na neciji rad u tom smislu, iznesi, najbolje prodekanu za nastavu.
Meni zapravo te 'povlastice' zvuce kao vrijedjanje ili omalovazavanje.
Ispada da zato sto netko npr nema nogu - da nema ni kapacitet mozga za rijesiti zadatke na prijemnom, pa mu treba popustati. Takav pristup nekome koga se zeli integrirati u drustvo zbilja nije pristojan.
Hoce li netko zavrsiti fax ili nece - to ce napraviti ako radi i trudi se, a ne zato sto ima ili nema nogu/ruku.
Cula sam za ljude koji nisu koristili takve ili povlastice za branitelje bas sa stavom 'ako sam glup, ne zasluzujem upasti, a ne da me se pusti jer sam invalid/dijete branitelja'. Naravno, ima onih koji 'zele' studirati radi opce zelje za studiranjem, pa im je tak svejedno i zele upasti po svaku cijenu nekamo. No, da li zbilja takav netko treba zauzeti mjesto u kvoti, bio on osoba s privilegiranim upisom ili ne?
@Masiela: a u cemu tocno ne moze sudjelovati osoba koja npr hoda na stakama, osim u tjelesnom, kod nas na faxu?
Kad se ljudi polome u saobracajkama, ako se pise kolokvij, osobu se ne sece uokolo, nije problem neki posebi zahtjev za pozicijom za sjedenje i slicno, ne vidim da studenti invalidi imaju drugaciji tretman.
Ili zelis reci da to sto je netko fizicki invalid nije mentalno ravnopravan ostalim studentima? Jer jedina fizicka aktivnost koju ja vidim je dolazak na fax i kretanje unutar njega, no da je nekome to problem, vjerujem da bi nase nastavno osoblje izaslo osobi u susret. Ako imas neku prituzbu na neciji rad u tom smislu, iznesi, najbolje prodekanu za nastavu.
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:37 pet, 13. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]@Masiela: a u cemu tocno ne moze sudjelovati osoba koja npr hoda na stakama, osim u tjelesnom, kod nas na faxu? :-k
Ili zelis reci da to sto je netko fizicki invalid nije mentalno ravnopravan ostalim studentima? Jer jedina fizicka aktivnost koju ja vidim je dolazak na fax i kretanje unutar njega, no da je nekome to problem, vjerujem da bi nase nastavno osoblje izaslo osobi u susret. Ako imas neku prituzbu na neciji rad u tom smislu, iznesi, najbolje prodekanu za nastavu.[/quote]
Ne mislim na sudjelovanje na (našem) faksu nego općenito u društvenim događanjima, udrugama, aktivnostima, čemugod. Prvenstveno radi nedostatka liftova, a onda i radi neprilagođenosti interijera.
Nesi (napisa): | @Masiela: a u cemu tocno ne moze sudjelovati osoba koja npr hoda na stakama, osim u tjelesnom, kod nas na faxu?
Ili zelis reci da to sto je netko fizicki invalid nije mentalno ravnopravan ostalim studentima? Jer jedina fizicka aktivnost koju ja vidim je dolazak na fax i kretanje unutar njega, no da je nekome to problem, vjerujem da bi nase nastavno osoblje izaslo osobi u susret. Ako imas neku prituzbu na neciji rad u tom smislu, iznesi, najbolje prodekanu za nastavu. |
Ne mislim na sudjelovanje na (našem) faksu nego općenito u društvenim događanjima, udrugama, aktivnostima, čemugod. Prvenstveno radi nedostatka liftova, a onda i radi neprilagođenosti interijera.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko
|
|
[Vrh] |
|
anekalo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|