Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
darko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 18:39 pon, 5. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="SvekY"][u]Darko[/u] (odnosno netko tko zna), mozes napisati popis fileova koje smijemo brisati.[/quote]
smijes ti sve obrisati, ali vjerujem da ti to ne bi bilo pametno :)
dakle, po podfolderima (jerbo, neki folderi i njihovi sadrzaji hoce biti bitni)
ofkors, pisem o onima o kojima nesto znam
one ne spomenute, nek netko drugi odgovori
dakle, ja korisim jednu kobasicastu naredbu kada hocu izlistati problematicne fajlove (zavrse zadnji na listi i velicina je u kilobajtima)
du -s -k * .??* | sort -n
(stavis to kao alias npr disk=du -s -k * .??* | sort -n)
i onda odem tamo i pogledam sto mogu brisati
[quote="SvekY"][code:1].addressbook .addressbook.lu[/code:1][/quote]
mislim da je ovo jako usko povezano s tvojim adresarom kojeg slazes u nekom mail readeru, dakle, trebalo bi biti korisno :o) ([color=red]citaj: ne brisi[/color])
[quote="SvekY"][code:1].fonts.cache-1[/code:1][/quote]
za ovo su mi rekli da vjerojatno nije bitno, pa da se smije obrisati, ali ja jos nijednom nisam obrlisala ([color=blue]citaj: brisi ako bas moras[/color])
[quote="SvekY"][code:1].gconf .gconfd[/code:1][/quote]
ovi mi zvuce kao konfiguracijski fajlovi od Xwindowa u praktikumu 1 (ono u podrumu), ja to ne bi brisala, niti da mi kvota krepava ([color=red]citaj: ne brisi[/color])
[quote="SvekY"][code:1].history[/code:1][/quote]
vjerujem da se ovo moze pobrisati i to bezbolno, al nek nestko drugi kaze sudbonosno da ([color=blue]citaj: brisi ako bas moras[/color])
[quote="SvekY"][code:1].icewm[/code:1][/quote]
preporucam ne brisanje - sve postavke u Xima u podrumu bi tu trebale biti... ([color=red]citaj: ne brisi[/color])
[quote="SvekY"][code:1].phoenix[/code:1][/quote]
ne sve... samo odi u poddirektorije unutar .phoenix:
default/nestoruzno.slt/ (ako nema default, onda je tvoj nick, ime ili kako god da si imenovao profil unutar mozille)
i tamo mozes obrisati fajl [b]XUL.mfasl ([color=green]citaj: brisi[/color])[/b]
(puni path ~/.phoenix/default/nestoruzno.slt/XUL.mfasl <- fajl
ili umjesto default pise ime tvog profila)
i onda udji direktorij (u tom nestoruzno.slt si jos uvijek) Cache
i tamo smijes obrisati [b]sve :g: ([color=green]citaj: brisi[/color])[/b]
(puni path ~/.phoenix/default/nestoruzno.slt/Cache/ <- direktorij)
e da, ako ikad odes iz praktikuma u prizemlju (pr2) onda ista procedura vrijedi i za .mozilla
i da, u obje mozille, gdje god da ih pokrenes, odi u postavljanje opcija i stavi cache na 0 MB
[quote="SvekY"][code:1].pinerc[/code:1][/quote]
ja to ne bi brisala
pine je mail reader
ako si ista podesavao, to bi trebalo biti tu ([color=red]citaj: ne brisi[/color])
[quote="SvekY"][code:1].profile[/code:1][/quote]
nikako ne brisati, konfiguracija tvog accounta! ([color=red]citaj: ne brisi[/color])
[quote="SvekY"][code:1].sh_history[/code:1][/quote]
nisam sigurna, ali zvuci kao da nije neki bed.... ([color=blue]citaj: brisi ako bas moras[/color])
[quote="SvekY"][code:1].xine[/code:1][/quote]
to bi trebalo biti ono za filmeke... pretpostavljam da nutra cuce njegove postavke, ja to ne bi brisala ([color=red]citaj: ne brisi[/color])
[quote="SvekY"][code:1].xsession-errors[/code:1][/quote]
a ovo mi zvuci sasvim brisljivo, osim ako ne mislis kopati gdje su greske :o)([color=green]citaj: brisi[/color])
[code:1].pine-debug-nekibroj[/code:1]
je ono sto nekako nastane kao smece od pinea... smije se brisati([color=green]citaj: brisi[/color])
takodjer, pocisti i attachmente iz mejlova koji ti vise ne trebaju (ili cijele mejlove)
SvekY (napisa): | Darko (odnosno netko tko zna), mozes napisati popis fileova koje smijemo brisati. |
smijes ti sve obrisati, ali vjerujem da ti to ne bi bilo pametno
dakle, ja korisim jednu kobasicastu naredbu kada hocu izlistati problematicne fajlove (zavrse zadnji na listi i velicina je u kilobajtima)
du -s -k * .??* | sort -n
(stavis to kao alias npr disk=du -s -k * .??* | sort -n)
i onda odem tamo i pogledam sto mogu brisati
SvekY (napisa): | Kod: | .addressbook .addressbook.lu |
|
mislim da je ovo jako usko povezano s tvojim adresarom kojeg slazes u nekom mail readeru, dakle, trebalo bi biti korisno (citaj: ne brisi)
za ovo su mi rekli da vjerojatno nije bitno, pa da se smije obrisati, ali ja jos nijednom nisam obrlisala (citaj: brisi ako bas moras)
ovi mi zvuce kao konfiguracijski fajlovi od Xwindowa u praktikumu 1 (ono u podrumu), ja to ne bi brisala, niti da mi kvota krepava (citaj: ne brisi)
vjerujem da se ovo moze pobrisati i to bezbolno, al nek nestko drugi kaze sudbonosno da (citaj: brisi ako bas moras)
preporucam ne brisanje - sve postavke u Xima u podrumu bi tu trebale biti... (citaj: ne brisi)
ne sve... samo odi u poddirektorije unutar .phoenix:
default/nestoruzno.slt/ (ako nema default, onda je tvoj nick, ime ili kako god da si imenovao profil unutar mozille)
i tamo mozes obrisati fajl XUL.mfasl (citaj: brisi)
(puni path ~/.phoenix/default/nestoruzno.slt/XUL.mfasl ← fajl
ili umjesto default pise ime tvog profila)
i onda udji direktorij (u tom nestoruzno.slt si jos uvijek) Cache
i tamo smijes obrisati sve (citaj: brisi)
(puni path ~/.phoenix/default/nestoruzno.slt/Cache/ ← direktorij)
e da, ako ikad odes iz praktikuma u prizemlju (pr2) onda ista procedura vrijedi i za .mozilla
i da, u obje mozille, gdje god da ih pokrenes, odi u postavljanje opcija i stavi cache na 0 MB
ja to ne bi brisala
pine je mail reader
ako si ista podesavao, to bi trebalo biti tu (citaj: ne brisi)
nikako ne brisati, konfiguracija tvog accounta! (citaj: ne brisi)
nisam sigurna, ali zvuci kao da nije neki bed.... (citaj: brisi ako bas moras)
to bi trebalo biti ono za filmeke... pretpostavljam da nutra cuce njegove postavke, ja to ne bi brisala (citaj: ne brisi)
a ovo mi zvuci sasvim brisljivo, osim ako ne mislis kopati gdje su greske (citaj: brisi)
Kod: | .pine-debug-nekibroj |
je ono sto nekako nastane kao smece od pinea... smije se brisati(citaj: brisi)
takodjer, pocisti i attachmente iz mejlova koji ti vise ne trebaju (ili cijele mejlove)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)

|
Postano: 21:57 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"][quote="SvekY"][u]Darko[/u] (odnosno netko tko zna), mozes napisati popis fileova koje smijemo brisati.[/quote]
smijes ti sve obrisati, ali vjerujem da ti to ne bi bilo pametno :)
[/quote] Nesi je ovo vrlo dobro napisala, a ja ću je samo malo nadopuniti:
[quote="SvekY"][code:1] .ICEauthority .TTauthority .Xauthority [/code:1][/quote] Autorizacijski kolačići od X-a zanemarive veličine.
(čitaj: [color=red]ne briši .ICEauthority i .Xauthority[/color] ([color=blue] .TTauthority možeš ako ne koristiš Sun radne stanice u praktikumu 2[/color]))
[quote="SvekY"][code:1] .dt .dtprofile [/code:1][/quote] Konfiguracijske datoteke od CDE-a (desktop okružje u praktikumu 2). (čitaj: [color=blue]briši ako ne koristiš često strojeve u praktikumu 2[/color])
[quote="SvekY"][code:1] .exrc[/code:1][/quote] Pogledaj '[b]man ex[/b]' (čitaj: [color=blue]briši ako ne znaš čemu služi ili ako ti ne treba[/color])
[quote="Nesi"][quote="SvekY"][code:1].gconf .gconfd[/code:1][/quote]
ovi mi zvuce kao konfiguracijski fajlovi od Xwindowa u praktikumu 1 (ono u podrumu), ja to ne bi brisala, niti da mi kvota krepava ([color=red]citaj: ne brisi[/color])[/quote] Pogledaj [url=http://www.gnome.org/projects/gconf/]GNOME GConf-a[/url] - možeš brisati, samo što će neke GNOME aplikacije izgubiti dio konfiguracije koji si mijenjao.
[quote="Nesi"]
[quote="SvekY"][code:1].icewm[/code:1][/quote]
preporucam ne brisanje - sve postavke u Xima u podrumu bi tu trebale biti... ([color=red]citaj: ne brisi[/color])[/quote] Konfiguracija [url=http://www.icewm.org/]IceWM[/url] window managera.
[quote="SvekY"][code:1].mcop[/code:1][/quote] Pogledaj [url=http://arts-project.org/]aRts[/url] (čitaj: [color=blue]možeš brisati, ali procijeni sam[/color])
[quote="Nesi"][quote="SvekY"][code:1].history[/code:1][/quote]
vjerujem da se ovo moze pobrisati i to bezbolno, al nek nestko drugi kaze sudbonosno da ([color=blue]citaj: brisi ako bas moras[/color])[/quote] Lista pokrenutih naredbi bash ljuske (linux strojevi u praktikumu 1) (možeš birati, ali bolje nemoj, jer povremeno zna biti korisno - probaj strelicu gore ;)).
[quote="Nesi"][quote="SvekY"][code:1].sh_history[/code:1][/quote]
nisam sigurna, ali zvuci kao da nije neki bed.... ([color=blue]citaj: brisi ako bas moras[/color])[/quote] Lista pokrenutih naredbi Korn ljuske (ksh) na studentu (probaj ESC-k ;))
[quote="SvekY"][code:1].solregis[/code:1][/quote] Specifično za Solaris (Sun radne stanice u praktikumu 2) (čitaj: [color=red]briši ako možeš![/color] :twisted: ;) :D - u pitanju su (bili) sigurnosni razlozi ;))
Darko
Nesi (napisa): | SvekY (napisa): | Darko (odnosno netko tko zna), mozes napisati popis fileova koje smijemo brisati. |
smijes ti sve obrisati, ali vjerujem da ti to ne bi bilo pametno
| Nesi je ovo vrlo dobro napisala, a ja ću je samo malo nadopuniti:
SvekY (napisa): | Kod: | .ICEauthority .TTauthority .Xauthority |
| Autorizacijski kolačići od X-a zanemarive veličine.
(čitaj: ne briši .ICEauthority i .Xauthority ( .TTauthority možeš ako ne koristiš Sun radne stanice u praktikumu 2))
Konfiguracijske datoteke od CDE-a (desktop okružje u praktikumu 2). (čitaj: briši ako ne koristiš često strojeve u praktikumu 2)
Pogledaj 'man ex' (čitaj: briši ako ne znaš čemu služi ili ako ti ne treba)
Nesi (napisa): |
ovi mi zvuce kao konfiguracijski fajlovi od Xwindowa u praktikumu 1 (ono u podrumu), ja to ne bi brisala, niti da mi kvota krepava (citaj: ne brisi) | Pogledaj GNOME GConf-a - možeš brisati, samo što će neke GNOME aplikacije izgubiti dio konfiguracije koji si mijenjao.
preporucam ne brisanje - sve postavke u Xima u podrumu bi tu trebale biti... (citaj: ne brisi) | Konfiguracija IceWM window managera.
Pogledaj aRts (čitaj: možeš brisati, ali procijeni sam)
vjerujem da se ovo moze pobrisati i to bezbolno, al nek nestko drugi kaze sudbonosno da (citaj: brisi ako bas moras) | Lista pokrenutih naredbi bash ljuske (linux strojevi u praktikumu 1) (možeš birati, ali bolje nemoj, jer povremeno zna biti korisno - probaj strelicu gore ).
nisam sigurna, ali zvuci kao da nije neki bed.... (citaj: brisi ako bas moras) | Lista pokrenutih naredbi Korn ljuske (ksh) na studentu (probaj ESC-k )
Specifično za Solaris (Sun radne stanice u praktikumu 2) (čitaj: briši ako možeš! - u pitanju su (bili) sigurnosni razlozi )
Darko
|
|
[Vrh] |
|
|