Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Wolfram Mathematica (studij)
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-24 = 52 - 76

PostPostano: 18:13 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Wolfram Mathematica Citirajte i odgovorite

Zanima me zašto npr. na prvoj godini,ili drugoj..ne postoji neki kolegij ili sl. gdje bi učili raditi u nekim software-ima kao što je Mathematica? vidio sam da FER-ovci na prvog godini u prvom semestru imaju kolegij u kojem uče radit u mathematici!

pa mi nema baš neke logike da mi to nemamo na prvoj godini!vidio sam jedino na 5.godini kolegij matematički software...ali to je 5.godina!! mislim da bi se trebalo studente učit radit s tim softwareom...
Zanima me zašto npr. na prvoj godini,ili drugoj..ne postoji neki kolegij ili sl. gdje bi učili raditi u nekim software-ima kao što je Mathematica? vidio sam da FER-ovci na prvog godini u prvom semestru imaju kolegij u kojem uče radit u mathematici!

pa mi nema baš neke logike da mi to nemamo na prvoj godini!vidio sam jedino na 5.godini kolegij matematički software...ali to je 5.godina!! mislim da bi se trebalo studente učit radit s tim softwareom...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
brlja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 18:37 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm...mi smo na profesorskom smjeru na računarskom praktikumu radili dobrih dva mjeseca Mathematicu. Mislio sam da i drugi smjerovi imaju tak nekaj.
Hm...mi smo na profesorskom smjeru na računarskom praktikumu radili dobrih dva mjeseca Mathematicu. Mislio sam da i drugi smjerovi imaju tak nekaj.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 19:35 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Postojao je kolegij "Matematika računalom" koji je držao prof. Čerin i podučavao je kako radit u Mathematici, Sketchpadu i LaTeXu. S dolaskom diplomskog studija je ukinut, ako se ne varam zbog slabe interesiranosti studenata (ili tako nešta).

Znam da je prof. Čerin pokušao održati taj kolegij u obliku seminara za mali broj studenata, ali ne znam da li je to zaživjelo.

Ako vas ima dosta interesiranih, probajte se obratit prof. Čerinu.
Postojao je kolegij "Matematika računalom" koji je držao prof. Čerin i podučavao je kako radit u Mathematici, Sketchpadu i LaTeXu. S dolaskom diplomskog studija je ukinut, ako se ne varam zbog slabe interesiranosti studenata (ili tako nešta).

Znam da je prof. Čerin pokušao održati taj kolegij u obliku seminara za mali broj studenata, ali ne znam da li je to zaživjelo.

Ako vas ima dosta interesiranih, probajte se obratit prof. Čerinu.

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 20:01 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Baš sam danas nešto komentirala kako bi ja nešto tipa jednotjedni tečaj rada u... :D

Bilo bi mi OK i kao nekakav izborni koji bi mogli upisat studenti svih godina, al` i kao nekakva neobavezna predavanja koja se ne bi dodatno bodovala - nisam sigurna što je i kako trenutno/u skoroj budućnosti moguće izvest pa tek tolko da se zna.

Bilo bi dobro kad bi se tu javili ljudi zainteresirani za takvo nešto pa da se otprilike sazna broj ljudi i što bi ti ljudi htjeli - kolegij ili povremena predavanja/radionice na tu temu pa da se zaozbiljno mejla nekog ;)
Baš sam danas nešto komentirala kako bi ja nešto tipa jednotjedni tečaj rada u... Very Happy

Bilo bi mi OK i kao nekakav izborni koji bi mogli upisat studenti svih godina, al` i kao nekakva neobavezna predavanja koja se ne bi dodatno bodovala - nisam sigurna što je i kako trenutno/u skoroj budućnosti moguće izvest pa tek tolko da se zna.

Bilo bi dobro kad bi se tu javili ljudi zainteresirani za takvo nešto pa da se otprilike sazna broj ljudi i što bi ti ljudi htjeli - kolegij ili povremena predavanja/radionice na tu temu pa da se zaozbiljno mejla nekog Wink

bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 21:26 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

stvarno je prežalosno da mi MATEMATIČARI nemamo nikakav kolegij na početku studija gdje bi takve stvari naučili...ne znam ko radi program studija, al ovo je prežalosno...kad sam vidio to da ferovci imaju to na prvoj godini nisam mogo vjerovat...

ako smo učili onog TURINGA na prog1 mogli su nam onda ubacit i neki kolegij, može i izborni, di bi naučili radit u tim nekim softwareima!

stvarno žalosno...ne znam kaj ljudi koji su zaduženi za program rade al očito ne razmišljaju....
stvarno je prežalosno da mi MATEMATIČARI nemamo nikakav kolegij na početku studija gdje bi takve stvari naučili...ne znam ko radi program studija, al ovo je prežalosno...kad sam vidio to da ferovci imaju to na prvoj godini nisam mogo vjerovat...

ako smo učili onog TURINGA na prog1 mogli su nam onda ubacit i neki kolegij, može i izborni, di bi naučili radit u tim nekim softwareima!

stvarno žalosno...ne znam kaj ljudi koji su zaduženi za program rade al očito ne razmišljaju....

[Vrh]
brlja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 21:53 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije samo Math. Ima toga josh kaj bi se moglo ubacit. SAS, Minitab za statistiku npr. Oboje bolji od Excela u svakom slučaju. Doduše, možda ima sad na smjeru statistika.
Nije samo Math. Ima toga josh kaj bi se moglo ubacit. SAS, Minitab za statistiku npr. Oboje bolji od Excela u svakom slučaju. Doduše, možda ima sad na smjeru statistika.

[Vrh]
nameless
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 6 - 0

PostPostano: 21:54 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

što nije to to?
http://www.math.hr/Default.aspx?art=1870
izborni na prvoj godini diplomskog, računarstvo i matematika, a mislim da bilo tko smije upisati kao nadopunu znanja
što nije to to?
http://www.math.hr/Default.aspx?art=1870
izborni na prvoj godini diplomskog, računarstvo i matematika, a mislim da bilo tko smije upisati kao nadopunu znanja

shumi1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

55 = 57 - 2

PostPostano: 21:58 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Inače takav kolegij postoji kao izborni na (mislim) svim smjerovima Diplomskog studija. Zove se "Matematički softver", držali su gra prošle godine prof. Ungar i prof. Nogo, a radila se Mathematica, LaTeX i Matlab.

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

... da ... to je to ... ali nisu slušali samo računarci, bilo je puno ljudi i sa drugih smjerova ...
Inače takav kolegij postoji kao izborni na (mislim) svim smjerovima Diplomskog studija. Zove se "Matematički softver", držali su gra prošle godine prof. Ungar i prof. Nogo, a radila se Mathematica, LaTeX i Matlab.

Added after 1 minutes:

... da ... to je to ... ali nisu slušali samo računarci, bilo je puno ljudi i sa drugih smjerova ...

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:58 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]Bilo bi mi OK i kao nekakav izborni koji bi mogli upisat studenti svih godina, al` i kao nekakva neobavezna predavanja koja se ne bi dodatno bodovala - nisam sigurna što je i kako trenutno/u skoroj budućnosti moguće izvest pa tek tolko da se zna.

Bilo bi dobro kad bi se tu javili ljudi zainteresirani za takvo nešto pa da se otprilike sazna broj ljudi i što bi ti ljudi htjeli - kolegij ili povremena predavanja/radionice na tu temu pa da se zaozbiljno mejla nekog ;)[/quote]

Tecaj! Praktikume imamo, softver imamo, ako ima zainteresiranih slusaca naci ce se i predavaca. Mislim da bi to trebali drzati studenti studentima. Sadrzaj se moze prilagoditi interesima i potrebama onih koji dolaze.
Masiela (napisa):

Bilo bi dobro kad bi se tu javili ljudi zainteresirani za takvo nešto pa da se otprilike sazna broj ljudi i što bi ti ljudi htjeli - kolegij ili povremena predavanja/radionice na tu temu pa da se zaozbiljno mejla nekog Wink

Tecaj! Praktikume imamo, softver imamo, ako ima zainteresiranih slusaca naci ce se i predavaca. Mislim da bi to trebali drzati studenti studentima. Sadrzaj se moze prilagoditi interesima i potrebama onih koji dolaze.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 33 - 18

PostPostano: 22:22 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Naci ce se slusaca, bez brige. Treba naci zainteresiranog predavaca.
Naci ce se slusaca, bez brige. Treba naci zainteresiranog predavaca.

bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 23:18 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam siguran da bi dosta studenata bilo zainteresirano! i ovim putem molim da asistenti i profesori koji su na forumu probaju nešto organizirat...
ja sam siguran da bi dosta studenata bilo zainteresirano! i ovim putem molim da asistenti i profesori koji su na forumu probaju nešto organizirat...

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 23:26 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Definitivno se takvo nešto treba organizirati u obliku jednotjednog tečaja. Ja sam recimo imao na predbolonjskom studiju Računarstva predmet Računarski praktikum 3 na kojem smo radili Mathematicu i LaTeX. Predmet je imao satnicu 2+4 i nosio 8 bodova, što je bilo puno pretjerano. Predavanja su bila apsolutno besmislena, vježbe su se reducirale na par puta i redovito bi trajale puno kraće od 4 sata. Tako da, mislim da to nema smisla održavati na takav način.

Ono što bi tečaj iz Mathematice trebao pokriti bile bi neke osnovne stvari, tipa nešto poput [url=http://www.phy.hr/~kkumer/mma/]ovog[/url], mada bi se i to dalo reducirati. Najvažnija stvar koju bi osoba trebala naučiti je pretraživati i čitati dokumentaciju. Slično bi se trebao napraviti tečaj LaTeXa. Razjasniti čemu to služi, osnove korištenja i, najvažnije, ukazati na [url=http://www.ctan.org/]CTAN[/url].

A na ostalim predmetima bi se možda trebalo potaknuti ljude da koriste te stvari. Npr. pokazati na predavanju nešto u Mathematici, tražiti da se zadaća napiše u LaTeXu i slično.

Inače, sad kad razmišljam, možda ne bi bilo loše da se potakne kultura tečajeva i radionica za razne stvari. Npr. da se studentima na neki način izreklamira da je dobro i poželjno da održe tečaj vezan uz nešto što znaju, a onda kad se nađe netko takav da bude jasno gdje i kako može rezervirati termin i da mu se to omogući. Pa bi se mogle održavati razne radionice. Programiranje u Perlu, Pythonu, Haskellu, LISP-u, obrada grafike u GIMP-u, igranje Goa, tečaj o hipergeometrijskim redovima, rješavanje i asimptotsko ocjenjivanje rješenja kompliciranih rekurzija, instalacija Linuxa, tečaj konstruktivističke matematike...
Definitivno se takvo nešto treba organizirati u obliku jednotjednog tečaja. Ja sam recimo imao na predbolonjskom studiju Računarstva predmet Računarski praktikum 3 na kojem smo radili Mathematicu i LaTeX. Predmet je imao satnicu 2+4 i nosio 8 bodova, što je bilo puno pretjerano. Predavanja su bila apsolutno besmislena, vježbe su se reducirale na par puta i redovito bi trajale puno kraće od 4 sata. Tako da, mislim da to nema smisla održavati na takav način.

Ono što bi tečaj iz Mathematice trebao pokriti bile bi neke osnovne stvari, tipa nešto poput ovog, mada bi se i to dalo reducirati. Najvažnija stvar koju bi osoba trebala naučiti je pretraživati i čitati dokumentaciju. Slično bi se trebao napraviti tečaj LaTeXa. Razjasniti čemu to služi, osnove korištenja i, najvažnije, ukazati na CTAN.

A na ostalim predmetima bi se možda trebalo potaknuti ljude da koriste te stvari. Npr. pokazati na predavanju nešto u Mathematici, tražiti da se zadaća napiše u LaTeXu i slično.

Inače, sad kad razmišljam, možda ne bi bilo loše da se potakne kultura tečajeva i radionica za razne stvari. Npr. da se studentima na neki način izreklamira da je dobro i poželjno da održe tečaj vezan uz nešto što znaju, a onda kad se nađe netko takav da bude jasno gdje i kako može rezervirati termin i da mu se to omogući. Pa bi se mogle održavati razne radionice. Programiranje u Perlu, Pythonu, Haskellu, LISP-u, obrada grafike u GIMP-u, igranje Goa, tečaj o hipergeometrijskim redovima, rješavanje i asimptotsko ocjenjivanje rješenja kompliciranih rekurzija, instalacija Linuxa, tečaj konstruktivističke matematike...

Zadnja promjena: Melkor; 23:46 sri, 2. 12. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 23:36 sri, 2. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Apsolutno se slažem da bi trebao postojat kolegij na ranijim godinama koji obrađuje Mathematicu, Matlab i Latex. To su 3 možda i najkorisnija alata, a kasnije mogu puno pomoć (posebno matlab i latex).

Ja mislim na ljeto upisat Matematički softver, ali bilo bi jako dobro da se sličan kolegij stavi kao izborni na 2.godini, možda i kao kolegij za nadopunu znanja (5 ects-ova stane još u svaki semenstar ako nema zaostataka), tako da ljudi koje to zanima, mogu i upisat. Siguran sam da će se moć nać i predavači, i prostorije :D

@preddiplomci : Forum neće ništa napravit, javite se studentskim predstavnicima, pokrenite neke ankete, da od svega ne ostane samo topic na degiorgiju :D
Apsolutno se slažem da bi trebao postojat kolegij na ranijim godinama koji obrađuje Mathematicu, Matlab i Latex. To su 3 možda i najkorisnija alata, a kasnije mogu puno pomoć (posebno matlab i latex).

Ja mislim na ljeto upisat Matematički softver, ali bilo bi jako dobro da se sličan kolegij stavi kao izborni na 2.godini, možda i kao kolegij za nadopunu znanja (5 ects-ova stane još u svaki semenstar ako nema zaostataka), tako da ljudi koje to zanima, mogu i upisat. Siguran sam da će se moć nać i predavači, i prostorije Very Happy

@preddiplomci : Forum neće ništa napravit, javite se studentskim predstavnicima, pokrenite neke ankete, da od svega ne ostane samo topic na degiorgiju Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 0:01 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo glas jednog ex studenta. :djed:

Definitivno podržavam vašu inicijativu i želju za učenjem nečega izvannastavno, a što će vam u nastavi itekako koristiti. Mi smo imali problem sa jednim kolegijem na 4. godini kada se tražilo da nam prezentacija i seminar budu napisani u LaTeXu, a nitko od nas ga nije znao. Malo po malo, čitajući po internetu, proučavajući literaturu.....naučili smo dovoljno za prosječnog korisnika. Za ostalo smo se snalazili tu na forumu... I došli do razine da se samostalno jako ugodno snalazimo sa TeXom. Na kraju smo i diplomske pisali u TeXu zahvalni barba Knuthu na tom divnom čudu. :)

Kad ima volje - ima i načina. Svaka čast ekipa!
Evo glas jednog ex studenta. Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete...

Definitivno podržavam vašu inicijativu i želju za učenjem nečega izvannastavno, a što će vam u nastavi itekako koristiti. Mi smo imali problem sa jednim kolegijem na 4. godini kada se tražilo da nam prezentacija i seminar budu napisani u LaTeXu, a nitko od nas ga nije znao. Malo po malo, čitajući po internetu, proučavajući literaturu.....naučili smo dovoljno za prosječnog korisnika. Za ostalo smo se snalazili tu na forumu... I došli do razine da se samostalno jako ugodno snalazimo sa TeXom. Na kraju smo i diplomske pisali u TeXu zahvalni barba Knuthu na tom divnom čudu. Smile

Kad ima volje - ima i načina. Svaka čast ekipa!

by A.Einstein
[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 1:28 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok, da probijem led - evo, [color=indigo]imate predavaca za [b]LaTeX[/b][/color] :g:

(Naravno, ako zelite da vam ja pricam nesto, ako ne, slobodno neka se javi netko drugi ili vi recite da necete da vam ja ista pricam. Nije problem :) Iako, odgovori i daljnja diskusija bi vjerujem, koristili svakom tko bi se primio posla poduke o LaTeXu, pa ono, pishite... )

[b]Sad me zanima koliko bi vas doslo i sto bi vas zanimalo.[/b] Mozete se izjasniti ovdje, ako rasprava zazivi, odvojim to kao poseban topic :)

Naravno, oglasilo bi se to i po oglasnim plocama, za sve one koji ne znaju da bi im to moglo zatrebati :wink: ali ovako, za pocetak, slusam prijedloge :)

Recimo, kako ja vidim neki crash course.
[b]LaTeX:[/b][list]
[*] neki osnovni dokumentic (sto nam treba u headeru, sto dobro dodje)
[*] dijelovi dokumenta (chapteri, sectioni)
[*] kako se slozi sadrzaj
[*] kako se sredi literatura
[*] liste (numerirane, tockane)
[*] primjeri formula
[*] equationi, aligni
[*] environmenti i theoremi (na neki nacin :grebgreb:)
[*] osnovne tablice
[*] kako brzo zapisati funkcije koje imaju razlicita pravila za pojedine dijelove domene (jel, ono s viticastom)
[*] patnje oko ubacivanja slika :D i skaliranje (scalebox mi je pokazao odlican)
[*] ubacivanje sourcea (lstlisting)[/list:u]

[b]Beamer[/b][list]
[*] frame i kako nema veze sa sectionima
[*] kako smanjiti frame ako je bas JAKO nuzno :)
[*] zasto je postepeno otvaranje dijelova framea uglavnom nepotrebno (only <1>, i <1-> stuff)[/list:u]

+ neki popis linkova na slicne stvari :) (primam prijedloge :) )
i obavijestiti ljude da im je google najbolji prijatelj :wink:

Naravno, trebao bi mi [b]praktikum[/b] gdje LaTeX radi - jel, bilo bi zgodno stvari odmah isprobati :wink: (Ima nekih pouzdanih podataka o tome?)

A o [b]instalaciji[/b], mozda bi bilo zgodno da vi spomenete sto bi bili relevantni linkovi, ja se s tim nisam nikad bavila - meni je uvijek sve odmah radilo :lol:

Ehda, [b]termin[/b]....
Jedna ideja za vrijeme tecaja je bila za cca 2-3 tjedna, ali bojim se da to nije izvedivo tako brzo s administrativne strane. :-k
A nakon toga imate ispitni show, pa je tecaj moguc eventualno krajem drugog mjeseca.... :-k

Administracija = trebam dobiti dozvolu izvodjenja tecaja sto ukljucuje i koristenje fakultetske opreme (nisam demos niti student), a ovog trena ne znam niti tko je nadlezan za tako nesto +
treba naci kad je slobodan praktikum zadovoljavajuce velicine (vjerojatno nesto vecernje ili mozda cak subota, no subota povlaci opet posebnu dozvolu)

Ovako postavljeno, zvuci najjednostavnije da se javi netko od nastavnog osoblja - jer oni samo trebaju rezervirati termin u praktikumu :lol: (ili da nagovorite nekog :wink:)
Ok, da probijem led - evo, imate predavaca za LaTeX Mr. Green

(Naravno, ako zelite da vam ja pricam nesto, ako ne, slobodno neka se javi netko drugi ili vi recite da necete da vam ja ista pricam. Nije problem Smile Iako, odgovori i daljnja diskusija bi vjerujem, koristili svakom tko bi se primio posla poduke o LaTeXu, pa ono, pishite... )

Sad me zanima koliko bi vas doslo i sto bi vas zanimalo. Mozete se izjasniti ovdje, ako rasprava zazivi, odvojim to kao poseban topic Smile

Naravno, oglasilo bi se to i po oglasnim plocama, za sve one koji ne znaju da bi im to moglo zatrebati Wink ali ovako, za pocetak, slusam prijedloge Smile

Recimo, kako ja vidim neki crash course.
LaTeX:

• neki osnovni dokumentic (sto nam treba u headeru, sto dobro dodje)
  • dijelovi dokumenta (chapteri, sectioni)
  • kako se slozi sadrzaj
  • kako se sredi literatura
  • liste (numerirane, tockane)
  • primjeri formula
  • equationi, aligni
  • environmenti i theoremi (na neki nacin Kotacici rade 100 na sat)
  • osnovne tablice
  • kako brzo zapisati funkcije koje imaju razlicita pravila za pojedine dijelove domene (jel, ono s viticastom)
  • patnje oko ubacivanja slika Very Happy i skaliranje (scalebox mi je pokazao odlican)
  • ubacivanje sourcea (lstlisting)

Beamer

• frame i kako nema veze sa sectionima
  • kako smanjiti frame ako je bas JAKO nuzno Smile
  • zasto je postepeno otvaranje dijelova framea uglavnom nepotrebno (only <1>, i <1→ stuff)

+ neki popis linkova na slicne stvari Smile (primam prijedloge Smile )
i obavijestiti ljude da im je google najbolji prijatelj Wink

Naravno, trebao bi mi praktikum gdje LaTeX radi - jel, bilo bi zgodno stvari odmah isprobati Wink (Ima nekih pouzdanih podataka o tome?)

A o instalaciji, mozda bi bilo zgodno da vi spomenete sto bi bili relevantni linkovi, ja se s tim nisam nikad bavila - meni je uvijek sve odmah radilo Laughing

Ehda, termin....
Jedna ideja za vrijeme tecaja je bila za cca 2-3 tjedna, ali bojim se da to nije izvedivo tako brzo s administrativne strane. Think
A nakon toga imate ispitni show, pa je tecaj moguc eventualno krajem drugog mjeseca.... Think

Administracija = trebam dobiti dozvolu izvodjenja tecaja sto ukljucuje i koristenje fakultetske opreme (nisam demos niti student), a ovog trena ne znam niti tko je nadlezan za tako nesto +
treba naci kad je slobodan praktikum zadovoljavajuce velicine (vjerojatno nesto vecernje ili mozda cak subota, no subota povlaci opet posebnu dozvolu)

Ovako postavljeno, zvuci najjednostavnije da se javi netko od nastavnog osoblja - jer oni samo trebaju rezervirati termin u praktikumu Laughing (ili da nagovorite nekog Wink)

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:12 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bozidarsevo"]ja sam siguran da bi dosta studenata bilo zainteresirano! i ovim putem molim da asistenti i profesori koji su na forumu probaju nešto organizirat...[/quote]

A ja molim studente da si sami probaju nesto organizirati. Studenti FF-a su organizirali mjesec dana blokade. Nadam se da su studenti matematike sposobni organizirati jednotjedni tecaj :)
bozidarsevo (napisa):

A ja molim studente da si sami probaju nesto organizirati. Studenti FF-a su organizirali mjesec dana blokade. Nadam se da su studenti matematike sposobni organizirati jednotjedni tecaj Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 9:26 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

budemo nešto probali izkemijat! a ja bi molio da nadležne osobe za program studija uzmu u obzir naše pritužbe kako bi novih generacijama bilo bolje! malo bi trebalo prilagođavat program vremenu u kojem živimo! a to je MODERNO!!!!
budemo nešto probali izkemijat! a ja bi molio da nadležne osobe za program studija uzmu u obzir naše pritužbe kako bi novih generacijama bilo bolje! malo bi trebalo prilagođavat program vremenu u kojem živimo! a to je MODERNO!!!!

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 11:20 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

inače samo da napomenem da u zgradi preko puta prof. Kumerički drži kolegij koji se zove Simboličko programiranje, na kojem se prolazi rad u Mathematici. na [url=http://www.phy.hr/~kkumer/mma/]stranicama[/url] od kolegija imate prilično dobre materijale za učenje koji su napravljeni u obliku Mathematica notebookova pa odmah dok čitate možete i isprobavati naredbe ;)
inače samo da napomenem da u zgradi preko puta prof. Kumerički drži kolegij koji se zove Simboličko programiranje, na kojem se prolazi rad u Mathematici. na stranicama od kolegija imate prilično dobre materijale za učenje koji su napravljeni u obliku Mathematica notebookova pa odmah dok čitate možete i isprobavati naredbe Wink

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:27 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bozidarsevo"]budemo nešto probali izkemijat! a ja bi molio da nadležne osobe za program studija uzmu u obzir naše pritužbe kako bi novih generacijama bilo bolje! malo bi trebalo prilagođavat program vremenu u kojem živimo! a to je MODERNO!!!![/quote]

Ako postoji netko tko se smatra osobom nadleznom za program, taj vjerojatno ne cita forum.

Ja citam forum, ali ne znam gdje se sve nalaze prituzbe studenata na program.

Znam za nekoliko prituzbi, ali ne mislim da bi ih trebalo usvojiti samo zato sto ih je netko napisao na forumu. Za neke od tih stvari mislim da bi smanjile kvalitetu studija i otezale iducim generacijama.

Bojim se da cete se i za promjene u studijskim programima morati sami aktivirati. Programi ce se sigurno mijenjati, mozda cak i uskoro s obzirom da zavrsavamo prvi 5-godisnji ciklus bolonje. No kad se ustanove povjerenstva koje trebaju predloziti promjene ili nove programe, sumnjam da ce ispunjavati slucajno odabrane zelje s foruma. Predstavnike studenata u povjerenstvima bit ce tesko dobiti jer se na [url=http://www.pmf.hr/studenti/20092010/natjecaj_stud_zbor_0910.pdf]natjecaj[/url] javio samo jedan student matematike :(
bozidarsevo (napisa):

Ako postoji netko tko se smatra osobom nadleznom za program, taj vjerojatno ne cita forum.

Ja citam forum, ali ne znam gdje se sve nalaze prituzbe studenata na program.

Znam za nekoliko prituzbi, ali ne mislim da bi ih trebalo usvojiti samo zato sto ih je netko napisao na forumu. Za neke od tih stvari mislim da bi smanjile kvalitetu studija i otezale iducim generacijama.

Bojim se da cete se i za promjene u studijskim programima morati sami aktivirati. Programi ce se sigurno mijenjati, mozda cak i uskoro s obzirom da zavrsavamo prvi 5-godisnji ciklus bolonje. No kad se ustanove povjerenstva koje trebaju predloziti promjene ili nove programe, sumnjam da ce ispunjavati slucajno odabrane zelje s foruma. Predstavnike studenata u povjerenstvima bit ce tesko dobiti jer se na natjecaj javio samo jedan student matematike Sad

[Vrh]
bozidarsevo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-24 = 52 - 76

PostPostano: 11:30 čet, 3. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

profesore, jel znate možda nekog asistenta ili prof koji bi možda bio kandidat za predavača takvog tečaja? da ne srljamo od osobe do osobe..da znamo otprilike kome se javit
profesore, jel znate možda nekog asistenta ili prof koji bi možda bio kandidat za predavača takvog tečaja? da ne srljamo od osobe do osobe..da znamo otprilike kome se javit

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum