osobno ne znam
ali znam da ima puno zainteresiranih (i dosta onih koji jos nisu otvorili account, a treba im za polaganje Cea)
pa predlazem da odete predavacima i pitate njih hoce li biti jos tecajeva, ako oni kazu da neznaju ili slicno, onda ih zamolite da kazu RCu da vam organizira jos tecajeva....
jer, cuh da je i dalje uvjet za otvoriti account pokazati znanje UNIXa... a hrpa ljudi to ne zna, a tecajevi su bili mjesto gdje mogu dobiti neke osnove...
za one koji zele sami shvatiti... predlazem sajt od racunarskog praktikuma 1, vjezbe 1 (dio)
prodjite pazljivo, nije toliko tesko, i vjerujem da nece biti problema da dobijete account
bitne su naredbe za setanje kroz direktorije i rad sa fajlovima (prve vjezbe)
onda upotreba pico ili slicnog editora (napisete pico ime_fajla) i dalje je lagano (imate upute u dnu ekrana za naredbe)
i eventualno naredba kill (kad vam nesto krepa :g:)
ma, samo polako procitajte vjezbe (koristit ce vam i za iducu godinu :g:)
i one osnove pohvatajte (uglavnom prve vjezbe)
linkovi (na matkovoj stranici, jer mi on drzi vjezbe, :g: ne radi se o nikakvoj diskriminaciji :g:):
[url=http://web.math.hr/~mabotinc/rp1/vjezbe/vjezbe1.html]vjezbe 1[/url]
naredbe/NASLOVI koje bi trebali svladati (In My Opinion :g:): ls, mkdir, cd, pwd, RAZUMIJEVANJE APSOLUTNIH IMENA, cp, mv, rm, POMOC, PROCESI I POSLOVI (ps, kill)
(crtl+f pa upisete npr 'procesi' i dovede vas do tog stiva :o) )
popis je po redu kako je na stranici, i mislim da je redoslijed logican
a ima tamo jos toga, no mislim da to nije toliko od presudne vaznosti za dobiti account
uzimam u obzir da ce to biti vise manje strebanje napamet, jer nemate gdje probati :roll: pa zato i mislim da nema smisla pretjerivati sa naredbama
s druge strane, ja cucim u prektikumu 1 (ono u podrumu) ponedjeljkom od 18 do 20 i srijedom od 8 do 12, pa mozete reci da ste dosli da vam pokazem te stvari 'u zivo' :g:
ali predlazem da ipak prvo procitate i probate shvatiti, jer ja sam u stanju izblebetati gomilu stvari, a onda od toga nema svrhe ako ne upamtitie :g:
e da, najbolje bi bilo da nekako dobijete account, i onda dodjete vjezbati na svom accountu u neki praktikum
kolege demosi ce vam pomoci... (za sebe mogu obecati da cu pomoci koliko znam i umijem :g:)
a za one koji zele nesto vise :g:
[url=http://web.math.hr/~mabotinc/rp1/vjezbe/vjezbe2.html]vjezbe 2[/url]
u svakom slucaju, najbezbolniji nacin je preko tecajeva
i zato
[size=18][b] trazite tecajeve!!! [/b][/size]
osobno ne znam
ali znam da ima puno zainteresiranih (i dosta onih koji jos nisu otvorili account, a treba im za polaganje Cea)
pa predlazem da odete predavacima i pitate njih hoce li biti jos tecajeva, ako oni kazu da neznaju ili slicno, onda ih zamolite da kazu RCu da vam organizira jos tecajeva....
jer, cuh da je i dalje uvjet za otvoriti account pokazati znanje UNIXa... a hrpa ljudi to ne zna, a tecajevi su bili mjesto gdje mogu dobiti neke osnove...
za one koji zele sami shvatiti... predlazem sajt od racunarskog praktikuma 1, vjezbe 1 (dio)
prodjite pazljivo, nije toliko tesko, i vjerujem da nece biti problema da dobijete account
bitne su naredbe za setanje kroz direktorije i rad sa fajlovima (prve vjezbe)
onda upotreba pico ili slicnog editora (napisete pico ime_fajla) i dalje je lagano (imate upute u dnu ekrana za naredbe)
i eventualno naredba kill (kad vam nesto krepa )
ma, samo polako procitajte vjezbe (koristit ce vam i za iducu godinu )
i one osnove pohvatajte (uglavnom prve vjezbe)
linkovi (na matkovoj stranici, jer mi on drzi vjezbe, ne radi se o nikakvoj diskriminaciji ):
vjezbe 1
naredbe/NASLOVI koje bi trebali svladati (In My Opinion ): ls, mkdir, cd, pwd, RAZUMIJEVANJE APSOLUTNIH IMENA, cp, mv, rm, POMOC, PROCESI I POSLOVI (ps, kill)
(crtl+f pa upisete npr 'procesi' i dovede vas do tog stiva )
popis je po redu kako je na stranici, i mislim da je redoslijed logican
a ima tamo jos toga, no mislim da to nije toliko od presudne vaznosti za dobiti account
uzimam u obzir da ce to biti vise manje strebanje napamet, jer nemate gdje probati pa zato i mislim da nema smisla pretjerivati sa naredbama
s druge strane, ja cucim u prektikumu 1 (ono u podrumu) ponedjeljkom od 18 do 20 i srijedom od 8 do 12, pa mozete reci da ste dosli da vam pokazem te stvari 'u zivo'
ali predlazem da ipak prvo procitate i probate shvatiti, jer ja sam u stanju izblebetati gomilu stvari, a onda od toga nema svrhe ako ne upamtitie
e da, najbolje bi bilo da nekako dobijete account, i onda dodjete vjezbati na svom accountu u neki praktikum
kolege demosi ce vam pomoci... (za sebe mogu obecati da cu pomoci koliko znam i umijem )
a za one koji zele nesto vise
vjezbe 2
u svakom slucaju, najbezbolniji nacin je preko tecajeva
i zato
trazite tecajeve!!!
_________________ It's not who you love. It's how.
|