Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Predavanja 4.1. i 5.1. (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 10:00 pon, 14. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ni ove godine ne nadoknadjuju se blagdani. Badnjak je teoretski radni dan.
Ni ove godine ne nadoknadjuju se blagdani. Badnjak je teoretski radni dan.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Lafiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
27 = 51 - 24

PostPostano: 0:56 sri, 16. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nadoknađivao se npr. Dan nezavisnosti. :wink: Koji doduše nije blagdan nego praznik pa možda to ima kakve veze. [img]http://i2.photobucket.com/albums/y29/waterfly89/Smilies/Christmas/smilegrin.gif[/img]
Nadoknađivao se npr. Dan nezavisnosti. Wink Koji doduše nije blagdan nego praznik pa možda to ima kakve veze.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:53 sri, 16. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Problem s blagdanima/praznicima je sto ih je vecina kongruentna modulo 7. Kad se pogleda u kalendar i ustanovi da svi padaju npr. u cetvrtak, malo je toga sto se moze uciniti osim proglasiti nadoknadu. Mada mislim da nije bilo sluzbene nadoknade Dana nezavisnosti nego su to nastavnici samoinicijativno.
Problem s blagdanima/praznicima je sto ih je vecina kongruentna modulo 7. Kad se pogleda u kalendar i ustanovi da svi padaju npr. u cetvrtak, malo je toga sto se moze uciniti osim proglasiti nadoknadu. Mada mislim da nije bilo sluzbene nadoknade Dana nezavisnosti nego su to nastavnici samoinicijativno.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 1:56 uto, 29. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Onda, uči li se? :roll:

[quote="chinchi"]pa u tome da do sada nije billo,barem kod mene,da ucim samo vikend prije kolokvija,nego taj vikend i jos koji tjedan,dva,tri prije,dok je trajala nastava,al sam pod praznicima samo i iskljucivo odmarala....dobro,kuzim da je nekima lakse ucit dok nema i nastave uz to, al ja bih radije imala praznike,pa nastavu u prvom mjesecu(i tad ucim,nakon sto se dobro odmorim dva tjedna) pa onda ispiti u 2.mjesecu[/quote]
Bok, ja sam Masiela i prepoznajem se :D

Mene čak ne muči što bi ja sad lijenčarila 2 tjedna. Muči me što je doma-znači doma, doma, baš doma puno drugačija atmosfera nego u Zagrebu.
Jer doma doma sad živim samo preko praznika, a i to lagano postaje upitno kad se o ljetima radi.

I kad netko tko živi sa starcima preko godine, dođe s faksa 23. 12. ima dan ko i svaki drugi uz iznimku da mater peće kolače.

I nema druženje s familijom koje je malo drugačijeg oblika kad ne živiš s njima.

I nema takvu paradu dida i baba koji su zabrinuti je l` im unučetu hladno u Zagrebu gradu.

I nema svaki dan ručak, večeru i kavu s familijom koji traju po 2-3 sata jer se jednostavno ima o čemu pričat kad se ne vidi toliko.

(Ne, nisam probala reć materi da sad kad me konačno vidi, nemam vremena za nju jer sam odrasla i imam ispite. Nešto poštovanja i neki osjećaj dužnosti, zahvalnosti i pripadanja mi je ipak usadila.)

Pa je onda između Božića i Nove godine taman vrijeme kad ujci, ujne i takva rodbina obavi jedan od svoja 2 godišnja posjeta, al` se sad zadržavaju duže jer djeca više nisu toliko mala i manje vrište.

I tako.

Čak kad se izuzme bilo kakvo druženje s ljudima koji nisu uža obitelj, ne ostaje baš ni vremena, ni volje za nešto napravit.

I baš su mi glupi praznici. Imam kolače i živciranje što nemam zagrebačku organizaciju.
Zlobnici će reć da sam sama kriva. Ja ću idalje tvrdit da je ovo nehumano.

Da, vratit ću se u Zagreb ranije, al` nije mi neka utjeha kad sve pomnožim i podijelim.

[size=9][color=#999999]Added after 11 minutes:[/color][/size]

[quote="bozidarsevo"]ja vjerujem da na našem faksu postoje mudre glavice koje će smislit najbolje rješenje za raspored![/quote]
Oni, kao i svi mi u bilo čemu, mogu imat najbolju namjeru, al` to ne garantira najbolji rezultat.
Onda, uči li se? Rolling Eyes

chinchi (napisa):
pa u tome da do sada nije billo,barem kod mene,da ucim samo vikend prije kolokvija,nego taj vikend i jos koji tjedan,dva,tri prije,dok je trajala nastava,al sam pod praznicima samo i iskljucivo odmarala....dobro,kuzim da je nekima lakse ucit dok nema i nastave uz to, al ja bih radije imala praznike,pa nastavu u prvom mjesecu(i tad ucim,nakon sto se dobro odmorim dva tjedna) pa onda ispiti u 2.mjesecu

Bok, ja sam Masiela i prepoznajem se Very Happy

Mene čak ne muči što bi ja sad lijenčarila 2 tjedna. Muči me što je doma-znači doma, doma, baš doma puno drugačija atmosfera nego u Zagrebu.
Jer doma doma sad živim samo preko praznika, a i to lagano postaje upitno kad se o ljetima radi.

I kad netko tko živi sa starcima preko godine, dođe s faksa 23. 12. ima dan ko i svaki drugi uz iznimku da mater peće kolače.

I nema druženje s familijom koje je malo drugačijeg oblika kad ne živiš s njima.

I nema takvu paradu dida i baba koji su zabrinuti je l` im unučetu hladno u Zagrebu gradu.

I nema svaki dan ručak, večeru i kavu s familijom koji traju po 2-3 sata jer se jednostavno ima o čemu pričat kad se ne vidi toliko.

(Ne, nisam probala reć materi da sad kad me konačno vidi, nemam vremena za nju jer sam odrasla i imam ispite. Nešto poštovanja i neki osjećaj dužnosti, zahvalnosti i pripadanja mi je ipak usadila.)

Pa je onda između Božića i Nove godine taman vrijeme kad ujci, ujne i takva rodbina obavi jedan od svoja 2 godišnja posjeta, al` se sad zadržavaju duže jer djeca više nisu toliko mala i manje vrište.

I tako.

Čak kad se izuzme bilo kakvo druženje s ljudima koji nisu uža obitelj, ne ostaje baš ni vremena, ni volje za nešto napravit.

I baš su mi glupi praznici. Imam kolače i živciranje što nemam zagrebačku organizaciju.
Zlobnici će reć da sam sama kriva. Ja ću idalje tvrdit da je ovo nehumano.

Da, vratit ću se u Zagreb ranije, al` nije mi neka utjeha kad sve pomnožim i podijelim.

Added after 11 minutes:

bozidarsevo (napisa):
ja vjerujem da na našem faksu postoje mudre glavice koje će smislit najbolje rješenje za raspored!

Oni, kao i svi mi u bilo čemu, mogu imat najbolju namjeru, al` to ne garantira najbolji rezultat.

Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 11:53 uto, 29. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Masiela, mi koji smo iz Zagreba također imamo obaveze što se obitelji tiče, nije meni kad dođem doma jedina razlika šta mama peče kolače, već dosta toga pada na mene jer mi mama i na Badnjak radi, skraćeno doduše, al svejedno radi i onda imaš fino rano dizanje, detaljno pospremanje stana, pripremanje ručka, tako da ne mora sve ona kad dođe s posla, nakon ručka imaš kićenje bora, onda konkretno za ovaj Badnjak je sestra radila večeru jer su nam došle sestra i mama od njezinog muža, tako da i to mora biti gotovo na vrijeme, pećnica konstantno radi jer mama radi pećenicu, nakon toga sestra priprema večeru i nakon toga se radio ručak za Božić. Sljedeći dan, odnosno za Božić smo se roditelji i ja fino digli u 6 sati da možemo otići do rodbine koja je u Grubišnom Polju (mama mi je od tamo) gdje još imaš hrpetinu familije koju moraš posjetiti, naravno da imaš i ručak tamo koji isto trraje jer ne vidiš tu rodbinu svaki dan, onda kad sve to završiš odeš fino na groblje zapalit svijeće za mrtve i onda put za Zagreb. Kad sam došla u Zagreb moji su me odmah odbacili do dečka da čestitam njegovima (na što mi je isto "otišlo"par sati). Više manje su nam svaki dan neki gosti na večeri, sad je radni tjedan pa nemamo zajednički ručak al večera je uvijek tu. Također imaš posjete obitelji iz Zagreba i posjete prijateljima, a to ti sve oduzima puuuno vremena, tako da nije vama nešto strašno kad dođete doma, mi koji smo iz Zagreba imamo istu priču, nije vama ništa "teže" nego nama osim šta putujete par sati do doma. E, a što se kolača tiče mi ih krenemo par dana prije peći jer inače ne bi stigli to sve pripremiti, a radimo ih navečer i recimo to se zna razvuć tako da budemo gotovi za taj dan u recimo deset navečer. Također jedna prednost kad ne živiš s roditeljima već s cimerima koji su studenti je ta što uvijek imaš mir kad želiš učiti, a ne ko ja koja živi s još 4 čovjeka i jednom mačkom pa si ti onda kombiniraj učenje tako da imaš svoj mir.
Masiela, mi koji smo iz Zagreba također imamo obaveze što se obitelji tiče, nije meni kad dođem doma jedina razlika šta mama peče kolače, već dosta toga pada na mene jer mi mama i na Badnjak radi, skraćeno doduše, al svejedno radi i onda imaš fino rano dizanje, detaljno pospremanje stana, pripremanje ručka, tako da ne mora sve ona kad dođe s posla, nakon ručka imaš kićenje bora, onda konkretno za ovaj Badnjak je sestra radila večeru jer su nam došle sestra i mama od njezinog muža, tako da i to mora biti gotovo na vrijeme, pećnica konstantno radi jer mama radi pećenicu, nakon toga sestra priprema večeru i nakon toga se radio ručak za Božić. Sljedeći dan, odnosno za Božić smo se roditelji i ja fino digli u 6 sati da možemo otići do rodbine koja je u Grubišnom Polju (mama mi je od tamo) gdje još imaš hrpetinu familije koju moraš posjetiti, naravno da imaš i ručak tamo koji isto trraje jer ne vidiš tu rodbinu svaki dan, onda kad sve to završiš odeš fino na groblje zapalit svijeće za mrtve i onda put za Zagreb. Kad sam došla u Zagreb moji su me odmah odbacili do dečka da čestitam njegovima (na što mi je isto "otišlo"par sati). Više manje su nam svaki dan neki gosti na večeri, sad je radni tjedan pa nemamo zajednički ručak al večera je uvijek tu. Također imaš posjete obitelji iz Zagreba i posjete prijateljima, a to ti sve oduzima puuuno vremena, tako da nije vama nešto strašno kad dođete doma, mi koji smo iz Zagreba imamo istu priču, nije vama ništa "teže" nego nama osim šta putujete par sati do doma. E, a što se kolača tiče mi ih krenemo par dana prije peći jer inače ne bi stigli to sve pripremiti, a radimo ih navečer i recimo to se zna razvuć tako da budemo gotovi za taj dan u recimo deset navečer. Također jedna prednost kad ne živiš s roditeljima već s cimerima koji su studenti je ta što uvijek imaš mir kad želiš učiti, a ne ko ja koja živi s još 4 čovjeka i jednom mačkom pa si ti onda kombiniraj učenje tako da imaš svoj mir.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
58 = 89 - 31

PostPostano: 15:07 uto, 29. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam iz zagreba i tvrdim da nije jednako onima iz zagreba i onima van njega. masiela je to dobro usporedila.
sadašnji raspored mi je brutalan, jer ja ovih dana jednostavno ne mogu i ne želim učiti. a nakon nove idem na skijanje. naravno, svjestan sam da ću sam plaćati posljedice, ali usprkos svemu, trebam se i želim odmoriti. lijepi pozdrav svima i ugodni blagdani.
ja sam iz zagreba i tvrdim da nije jednako onima iz zagreba i onima van njega. masiela je to dobro usporedila.
sadašnji raspored mi je brutalan, jer ja ovih dana jednostavno ne mogu i ne želim učiti. a nakon nove idem na skijanje. naravno, svjestan sam da ću sam plaćati posljedice, ali usprkos svemu, trebam se i želim odmoriti. lijepi pozdrav svima i ugodni blagdani.

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 15:17 uto, 29. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crvenkapica"]Masiela, mi koji smo iz Zagreba također imamo obaveze što se obitelji tiče, nije meni kad dođem doma jedina razlika šta mama peče kolače, već dosta toga pada na mene jer mi mama i na Badnjak radi, skraćeno doduše, al svejedno radi i onda imaš fino rano dizanje, detaljno pospremanje stana, pripremanje ručka, tako da ne mora sve ona kad dođe s posla, nakon ručka imaš kićenje bora, onda konkretno za ovaj Badnjak je sestra radila večeru jer su nam došle sestra i mama od njezinog muža, tako da i to mora biti gotovo na vrijeme, pećnica konstantno radi jer mama radi pećenicu, nakon toga sestra priprema večeru i nakon toga se radio ručak za Božić. Sljedeći dan, odnosno za Božić smo se roditelji i ja fino digli u 6 sati da možemo otići do rodbine koja je u Grubišnom Polju (mama mi je od tamo) gdje još imaš hrpetinu familije koju moraš posjetiti, naravno da imaš i ručak tamo koji isto trraje jer ne vidiš tu rodbinu svaki dan, onda kad sve to završiš odeš fino na groblje zapalit svijeće za mrtve i onda put za Zagreb. Kad sam došla u Zagreb moji su me odmah odbacili do dečka da čestitam njegovima (na što mi je isto "otišlo"par sati). Više manje su nam svaki dan neki gosti na večeri, sad je radni tjedan pa nemamo zajednički ručak al večera je uvijek tu. Također imaš posjete obitelji iz Zagreba i posjete prijateljima, a to ti sve oduzima puuuno vremena, tako da nije vama nešto strašno kad dođete doma, mi koji smo iz Zagreba imamo istu priču, nije vama ništa "teže" nego nama osim šta putujete par sati do doma. E, a što se kolača tiče mi ih krenemo par dana prije peći jer inače ne bi stigli to sve pripremiti, a radimo ih navečer i recimo to se zna razvuć tako da budemo gotovi za taj dan u recimo deset navečer. Također jedna prednost kad ne živiš s roditeljima već s cimerima koji su studenti je ta što uvijek imaš mir kad želiš učiti, a ne ko ja koja živi s još 4 čovjeka i jednom mačkom pa si ti onda kombiniraj učenje tako da imaš svoj mir.[/quote]
Nije mi uopće bila namjera reć to što si shvatila.
Da se razumijemo, mislim da je život sa starcima za vrijeme studiranja križ.

Htjela sam reći da uz to što si ti imala i imaš za praznike, mi imamo još veći cirkus jer nas, je l`, ne vide.

A na to da sa cimerima uvijek imaš mir kad želiš učit ću se samo nasmijat :D
Ne iz zlobe ;)
Crvenkapica (napisa):

Nije mi uopće bila namjera reć to što si shvatila.
Da se razumijemo, mislim da je život sa starcima za vrijeme studiranja križ.

Htjela sam reći da uz to što si ti imala i imaš za praznike, mi imamo još veći cirkus jer nas, je l`, ne vide.

A na to da sa cimerima uvijek imaš mir kad želiš učit ću se samo nasmijat Very Happy
Ne iz zlobe Wink

Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 9:09 sri, 30. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gle meni se čini da je jednostavnije živjet s par studenata koji shvaćaju kako je to kad ti se bliže ispiti i da imaju malo više razumjevanja za to da fakat moraš učiti, ali pošto ne živim sa studentima ne mogu tvrditi da je tako, naravno da i ovisi o tome kakvi su ti cimeri.
Gle meni se čini da je jednostavnije živjet s par studenata koji shvaćaju kako je to kad ti se bliže ispiti i da imaju malo više razumjevanja za to da fakat moraš učiti, ali pošto ne živim sa studentima ne mogu tvrditi da je tako, naravno da i ovisi o tome kakvi su ti cimeri.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:59 sri, 30. 12. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Citajuci ovaj topic, covjek dobije dojam da vam je jako stalo da bude ovako ili onako... no, koliko vas je kliknulo link koji sam dao na prethodnoj strani i prijavilo se za studentske predstavnike da bi mogli zagovarati svoj stav? Nadam se da ne ocekujete da krcko ili ja zastupamo vase stavove na FV-u, a ako tamo nema nekoga da vas predstavlja, ovaj topic vam je pricanje u prazno...
Citajuci ovaj topic, covjek dobije dojam da vam je jako stalo da bude ovako ili onako... no, koliko vas je kliknulo link koji sam dao na prethodnoj strani i prijavilo se za studentske predstavnike da bi mogli zagovarati svoj stav? Nadam se da ne ocekujete da krcko ili ja zastupamo vase stavove na FV-u, a ako tamo nema nekoga da vas predstavlja, ovaj topic vam je pricanje u prazno...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum