Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

zadatak iz skripte
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
meda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-1 = 1 - 2

PostPostano: 10:39 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

i dalje ne radi.. :?
i dalje ne radi.. Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
.anchy.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 11

PostPostano: 11:01 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jesi stavila kad pozivaš swap(&x[i], &x[n-i-1]), ove &? mislim da je u tom i greška kod tvog programa,jer je niz već spremljen na adresu..ali samo mislim.. :?
jesi stavila kad pozivaš swap(&x[i], &x[n-i-1]), ove &? mislim da je u tom i greška kod tvog programa,jer je niz već spremljen na adresu..ali samo mislim.. Confused

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:24 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prva greska je u deklaraciji niza:
[tt]double x[[color=red]n[/color]];[/tt]
Prouciti predavanja: maksimalna duljina niza mora biti konstanta ili izraz konstantne vrijednosti, dakle nista sto ovisi o nekoj varijabli.

Druga greska je u zamjeni; treba ici [tt]n-1[color=green]-[/color]i[/tt], a ne [tt]n-1[color=red]+[/color]i[/tt].

I, za kraj, kod ispisa ([tt]printf()[/tt]) se ne zadaje [tt]l[/tt] u formatu. Dakle, [tt]%g[/tt], a ne [tt]%lg[/tt]. Ovo [tt]l[/tt] ide samo u [tt]scanf()[/tt]. Tehnicki, nije greska, ali zdravo je znati sto cemu sluzi.
Prva greska je u deklaraciji niza:
double x[n];
Prouciti predavanja: maksimalna duljina niza mora biti konstanta ili izraz konstantne vrijednosti, dakle nista sto ovisi o nekoj varijabli.

Druga greska je u zamjeni; treba ici n-1-i, a ne n-1+i.

I, za kraj, kod ispisa (printf()) se ne zadaje l u formatu. Dakle, %g, a ne %lg. Ovo l ide samo u scanf(). Tehnicki, nije greska, ali zdravo je znati sto cemu sluzi.

[Vrh]
meda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 11:39 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo radi...hvaaala :D
evo radi...hvaaala Very Happy

[Vrh]
meda
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 16:08 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam možda malo glupo pitanje...ako mi u zadatku piše: neka je učitan uzlazno sortirani niz cijelih brojeva x duljine n, napišite dio programa itd. znači li to da se pretpostavlja da su brojevi koji se učitaju automatski uzlazno sortirani (u smislu da smo ih unijeli u uzlaznom poretku, bez da moramo pisati dio programa koji će ih uzlazno sortirati) ili za učitane brojeve moramo napisati dio programa koji će ih sortirati?
imam možda malo glupo pitanje...ako mi u zadatku piše: neka je učitan uzlazno sortirani niz cijelih brojeva x duljine n, napišite dio programa itd. znači li to da se pretpostavlja da su brojevi koji se učitaju automatski uzlazno sortirani (u smislu da smo ih unijeli u uzlaznom poretku, bez da moramo pisati dio programa koji će ih uzlazno sortirati) ili za učitane brojeve moramo napisati dio programa koji će ih sortirati?

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 16:17 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="meda"]imam možda malo glupo pitanje...
[/quote]
ne postoje glupa pitanja, samo neumjesna.
[quote="meda"]
ako mi u zadatku piše: neka je učitan uzlazno sortirani niz cijelih brojeva x duljine n, napišite dio programa itd. znači li to da se pretpostavlja da su brojevi koji se učitaju automatski uzlazno sortirani (u smislu da smo ih unijeli u uzlaznom poretku, bez da moramo pisati dio programa koji će ih uzlazno sortirati) ili za učitane brojeve moramo napisati dio programa koji će ih sortirati?[/quote]
da, to upravo znači da onaj tko bude učitavao niz neće biti toliko malouman da učitava nesortiran niz.
meda (napisa):
imam možda malo glupo pitanje...

ne postoje glupa pitanja, samo neumjesna.
meda (napisa):

ako mi u zadatku piše: neka je učitan uzlazno sortirani niz cijelih brojeva x duljine n, napišite dio programa itd. znači li to da se pretpostavlja da su brojevi koji se učitaju automatski uzlazno sortirani (u smislu da smo ih unijeli u uzlaznom poretku, bez da moramo pisati dio programa koji će ih uzlazno sortirati) ili za učitane brojeve moramo napisati dio programa koji će ih sortirati?

da, to upravo znači da onaj tko bude učitavao niz neće biti toliko malouman da učitava nesortiran niz.

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
.anchy.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 11

PostPostano: 18:24 pon, 18. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

već sam na stranici prije pitala za zad 11.18,no moram opet kad mi nitko nije odg,a neda mi mira taj zadatak.. nadam se da se nitko neće ljutiti! :D

dakle,ovaj polinom u brojniku,suma mu ide od [b]0[/b] do m-1(a[i]*x^i). x=a[m]
u skripti je kao primjer naveden niz {2,3,5,7,11,13} i m=3
i taj polinom glasi 2*7+3*7^2+5*7^3

ali nebi li trebalo

2*7^0+3*7+5*7^2?
već sam na stranici prije pitala za zad 11.18,no moram opet kad mi nitko nije odg,a neda mi mira taj zadatak.. nadam se da se nitko neće ljutiti! Very Happy

dakle,ovaj polinom u brojniku,suma mu ide od 0 do m-1(a[i]*x^i). x=a[m]
u skripti je kao primjer naveden niz {2,3,5,7,11,13} i m=3
i taj polinom glasi 2*7+3*7^2+5*7^3

ali nebi li trebalo

2*7^0+3*7+5*7^2?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:38 pon, 18. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, trebalo bi. :oops: Bude... jednom... valjda...

Hvala!

[b]Edit:[/b] Ispravljeno je u mojoj verziji doma; uploadam kad sredim i ostalo... Dakle, treba biti:
[latex]p(7) = \frac{2 \cdot 7^0 + 3 \cdot 7^1 + 5 \cdot 7^2}{11 \cdot 7^1 + 13 \cdot 7^2} = \frac{2 + 21 + 245}{77 + 637} = \frac{268}{714} = 0.37535[/latex]
Da, trebalo bi. Embarassed Bude... jednom... valjda...

Hvala!

Edit: Ispravljeno je u mojoj verziji doma; uploadam kad sredim i ostalo... Dakle, treba biti:

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum