Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
meda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:24 sub, 16. 1. 2010 Naslov: |
|
|
Prva greska je u deklaraciji niza:
[tt]double x[[color=red]n[/color]];[/tt]
Prouciti predavanja: maksimalna duljina niza mora biti konstanta ili izraz konstantne vrijednosti, dakle nista sto ovisi o nekoj varijabli.
Druga greska je u zamjeni; treba ici [tt]n-1[color=green]-[/color]i[/tt], a ne [tt]n-1[color=red]+[/color]i[/tt].
I, za kraj, kod ispisa ([tt]printf()[/tt]) se ne zadaje [tt]l[/tt] u formatu. Dakle, [tt]%g[/tt], a ne [tt]%lg[/tt]. Ovo [tt]l[/tt] ide samo u [tt]scanf()[/tt]. Tehnicki, nije greska, ali zdravo je znati sto cemu sluzi.
Prva greska je u deklaraciji niza:
double x[n];
Prouciti predavanja: maksimalna duljina niza mora biti konstanta ili izraz konstantne vrijednosti, dakle nista sto ovisi o nekoj varijabli.
Druga greska je u zamjeni; treba ici n-1-i, a ne n-1+i.
I, za kraj, kod ispisa (printf()) se ne zadaje l u formatu. Dakle, %g, a ne %lg. Ovo l ide samo u scanf(). Tehnicki, nije greska, ali zdravo je znati sto cemu sluzi.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
meda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
meda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:17 sub, 16. 1. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="meda"]imam možda malo glupo pitanje...
[/quote]
ne postoje glupa pitanja, samo neumjesna.
[quote="meda"]
ako mi u zadatku piše: neka je učitan uzlazno sortirani niz cijelih brojeva x duljine n, napišite dio programa itd. znači li to da se pretpostavlja da su brojevi koji se učitaju automatski uzlazno sortirani (u smislu da smo ih unijeli u uzlaznom poretku, bez da moramo pisati dio programa koji će ih uzlazno sortirati) ili za učitane brojeve moramo napisati dio programa koji će ih sortirati?[/quote]
da, to upravo znači da onaj tko bude učitavao niz neće biti toliko malouman da učitava nesortiran niz.
meda (napisa): | imam možda malo glupo pitanje...
|
ne postoje glupa pitanja, samo neumjesna.
meda (napisa): |
ako mi u zadatku piše: neka je učitan uzlazno sortirani niz cijelih brojeva x duljine n, napišite dio programa itd. znači li to da se pretpostavlja da su brojevi koji se učitaju automatski uzlazno sortirani (u smislu da smo ih unijeli u uzlaznom poretku, bez da moramo pisati dio programa koji će ih uzlazno sortirati) ili za učitane brojeve moramo napisati dio programa koji će ih sortirati? |
da, to upravo znači da onaj tko bude učitavao niz neće biti toliko malouman da učitava nesortiran niz.
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
Postano: 18:24 pon, 18. 1. 2010 Naslov: |
|
|
već sam na stranici prije pitala za zad 11.18,no moram opet kad mi nitko nije odg,a neda mi mira taj zadatak.. nadam se da se nitko neće ljutiti! :D
dakle,ovaj polinom u brojniku,suma mu ide od [b]0[/b] do m-1(a[i]*x^i). x=a[m]
u skripti je kao primjer naveden niz {2,3,5,7,11,13} i m=3
i taj polinom glasi 2*7+3*7^2+5*7^3
ali nebi li trebalo
2*7^0+3*7+5*7^2?
već sam na stranici prije pitala za zad 11.18,no moram opet kad mi nitko nije odg,a neda mi mira taj zadatak.. nadam se da se nitko neće ljutiti!
dakle,ovaj polinom u brojniku,suma mu ide od 0 do m-1(a[i]*x^i). x=a[m]
u skripti je kao primjer naveden niz {2,3,5,7,11,13} i m=3
i taj polinom glasi 2*7+3*7^2+5*7^3
ali nebi li trebalo
2*7^0+3*7+5*7^2?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|