Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tidus Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
chinchi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Vip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ddduuu Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
JANKRI Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:31 pon, 25. 1. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="RonnieColeman"]Oni kojima je bio točan navedeni zadatak i imaju volje dati riješenje neka ga napišu jer nejasno mi je kako sam na tom zadatku dobio nulu:
hvalja:
Implementirajte operaciju INSERT iz atp SET, pod pretpostavkom da je skup implementiran pomocu atp QUEUE
(typedef QUEUE SET;). Funkcija INSERT treba biti neovisna o implementaciji reda. Ne smijete koristiti nikakve
dodatne pomocne atp-ove, niti polja. Smijete koristiti nekoliko pomocnih varijabli tipa int. U skupu se cuvaju podaci
tipa int.[/quote]
Najprije, skup je implementiran pomoću reda, što znači da su svi elementi reda međusobno različiti, ali isto tako i da moramo pripaziti da održimo to svojstvo, odnosno, ne smijemo ubacit element ukoliko se već nalazi u redu.
[code:1]
void INSERT(elementtype x, SET *A)
{
if(EMPTY(*A)) //ako je skup prazan stavimo x u njega i gotovi smo
{
ENQUEUE(x, A);
return;
}
int a, b;
a=FRONT(*A); //u a pamtimo "prvi" element reda, tako da možemo "izvrtit" cijeli red,
//ali da znamo kad smo prošli po svim elementima, tu koristimo činjenicu
//da su svi elementi međusobno različiti
DEQUEUE(A);
ENQUEUE(a, A); //sada a više nije na početku nego na kraju
if(a==x) //ukoliko x već postoji u skupu gotovi smo
return;
while(FRONT(*A)!=a) //ponavljamo postupak za sve preostale članove skupa, sve dok opet ne
//dođemo na početak, to nam govori onaj a
{
b=FRONT(*A); //uzmemo prvi element i stavimo ga na začelje
DEQUEUE(A);
ENQUEUE(b, A);
if(b==x) //ukoliko x postoji u skupu gotovi smo
return;
}
ENQUEUE(x, A); //ukoliko niti jedan element skupa nije bio jednak x, dodamo x u skup i gotovi smo
}
[/code:1]
RonnieColeman (napisa): | Oni kojima je bio točan navedeni zadatak i imaju volje dati riješenje neka ga napišu jer nejasno mi je kako sam na tom zadatku dobio nulu:
hvalja:
Implementirajte operaciju INSERT iz atp SET, pod pretpostavkom da je skup implementiran pomocu atp QUEUE
(typedef QUEUE SET;). Funkcija INSERT treba biti neovisna o implementaciji reda. Ne smijete koristiti nikakve
dodatne pomocne atp-ove, niti polja. Smijete koristiti nekoliko pomocnih varijabli tipa int. U skupu se cuvaju podaci
tipa int. |
Najprije, skup je implementiran pomoću reda, što znači da su svi elementi reda međusobno različiti, ali isto tako i da moramo pripaziti da održimo to svojstvo, odnosno, ne smijemo ubacit element ukoliko se već nalazi u redu.
Kod: |
void INSERT(elementtype x, SET *A)
{
if(EMPTY(*A)) //ako je skup prazan stavimo x u njega i gotovi smo
{
ENQUEUE(x, A);
return;
}
int a, b;
a=FRONT(*A); //u a pamtimo "prvi" element reda, tako da možemo "izvrtit" cijeli red,
//ali da znamo kad smo prošli po svim elementima, tu koristimo činjenicu
//da su svi elementi međusobno različiti
DEQUEUE(A);
ENQUEUE(a, A); //sada a više nije na početku nego na kraju
if(a==x) //ukoliko x već postoji u skupu gotovi smo
return;
while(FRONT(*A)!=a) //ponavljamo postupak za sve preostale članove skupa, sve dok opet ne
//dođemo na početak, to nam govori onaj a
{
b=FRONT(*A); //uzmemo prvi element i stavimo ga na začelje
DEQUEUE(A);
ENQUEUE(b, A);
if(b==x) //ukoliko x postoji u skupu gotovi smo
return;
}
ENQUEUE(x, A); //ukoliko niti jedan element skupa nije bio jednak x, dodamo x u skup i gotovi smo
}
|
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:20 pon, 25. 1. 2010 Naslov: |
|
|
ja isto dobio nulu
našo sam i mogući razlog, nešt sam zeznio, gadno sam nešto zeznio
ovo crveno, ne, to nije zato što su zadaci nepredani.
[b][size=18]KORISTIM PRILIKU DA ČESTITAM OVOME DVOJCU KOJI JE S TOLIKO MALOUMNOSTI USPIO PREPISATI ZADATAK OD RIJEČI DO RIJEČI OD KOLEGE/ICE ISPRED. ZAISTA SAM IZNENAĐEN DA TAKVE OSOBE SU USPJELE DOĆI DO OVE FAZE STUDIRANJA [/size] [/b]
ja isto dobio nulu
našo sam i mogući razlog, nešt sam zeznio, gadno sam nešto zeznio
ovo crveno, ne, to nije zato što su zadaci nepredani.
KORISTIM PRILIKU DA ČESTITAM OVOME DVOJCU KOJI JE S TOLIKO MALOUMNOSTI USPIO PREPISATI ZADATAK OD RIJEČI DO RIJEČI OD KOLEGE/ICE ISPRED. ZAISTA SAM IZNENAĐEN DA TAKVE OSOBE SU USPJELE DOĆI DO OVE FAZE STUDIRANJA
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
Mrs. Bean Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:33 pon, 25. 1. 2010 Naslov: |
|
|
bilo je pitanje zašto su neki zadaci nekim ljudima crveni. to je zato jer su kod tih ljudi uočena identična rješenja, asistenti su to ostavili sa strane, vjerojatno će originalu dat bodove, a prepisivaču neće.
ak kome smeta moj stav o prepisivanju ili se osjeća prozvanim, slobodno se može žaliti upravi vodovoda, jer mene sigurno ne zanimaju njegove primjedbe
bilo je pitanje zašto su neki zadaci nekim ljudima crveni. to je zato jer su kod tih ljudi uočena identična rješenja, asistenti su to ostavili sa strane, vjerojatno će originalu dat bodove, a prepisivaču neće.
ak kome smeta moj stav o prepisivanju ili se osjeća prozvanim, slobodno se može žaliti upravi vodovoda, jer mene sigurno ne zanimaju njegove primjedbe
|
|
[Vrh] |
|
Mrs. Bean Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BitterSweet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:51 pon, 25. 1. 2010 Naslov: |
|
|
slažem se s milojkom, ako je stvarno riječ o tome što on misli, kad već varaš napravi to inteligentno. ako se radi o nečemu drugom, moje isprike ''obilježenima'', tko god da ste...
a forum... da, služi prvenstveno kao podrška nastavi. ali ima tu i drugih stvari (korisnih i beskorisnih) osim šturih informacija - tome služe službene web stranice. ako netko tu provodi više vremena od drugih ili ima svoj stil u pisanju komentara, u čemu je problem? iako me ne znaš, slobodno zaključi da nemam život i smanji mi karmu jer ti se ne sviđa što pišem, to će me stvarno pogodit :roll:
slažem se s milojkom, ako je stvarno riječ o tome što on misli, kad već varaš napravi to inteligentno. ako se radi o nečemu drugom, moje isprike ''obilježenima'', tko god da ste...
a forum... da, služi prvenstveno kao podrška nastavi. ali ima tu i drugih stvari (korisnih i beskorisnih) osim šturih informacija - tome služe službene web stranice. ako netko tu provodi više vremena od drugih ili ima svoj stil u pisanju komentara, u čemu je problem? iako me ne znaš, slobodno zaključi da nemam život i smanji mi karmu jer ti se ne sviđa što pišem, to će me stvarno pogodit
_________________ "Give me sweet lies, and keep your bitter truths." ~ Tyrion Lannister
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:46 pon, 25. 1. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Mrs. Bean"]ti slobodno preko uprave vodovoda cestitaj onima koji su prepisivali i objasnjavaj svoje stavove.[/quote]
čestito bi ja njima i likvidacijom sa faksa, al nije da se mene pita
[quote] svakodnevno gubim vrijeme na citanje tvojih glupih postova,[/quote]
pa nemoj čitat!!! ionako znaš da nećeš naći ništa pametno
[quote] nadi zivot![/quote]
Ma tko si ti da govoriš drugima da nađu život??!! da ga imaš, nebi gubila vrijeme na ovakve glupe postove (kako si ih sama nazvala)
[quote]ovaj forum sluzi kao podrska nastavi. i zbog toga je ovo sve sto ja imam reci na ovu temu. [/quote]
vidimo se onda na idućoj
[quote]
p.s. kako to da ti nemas karmu?previse minusa?[/quote]
ne. neg zato da ljudi ne gube previše vremena na gluposti. ionako su moji postovi sami po sebi dovoljno jadni, zar ne?
@BitterSweet:
nije meni to nitko diretkno potvrdio. od jedne frendice je jedan/na kolega/ica prepisao/la zadatak. još je ova u petak rekla da se sam nada da nije tolko glup/a pa prepisala sve isto. također, druga indikacija je da je još jedan par takvih crvenih zadataka. pa ono, odatle zaključak
Mrs. Bean (napisa): | ti slobodno preko uprave vodovoda cestitaj onima koji su prepisivali i objasnjavaj svoje stavove. |
čestito bi ja njima i likvidacijom sa faksa, al nije da se mene pita
Citat: | svakodnevno gubim vrijeme na citanje tvojih glupih postova, |
pa nemoj čitat!!! ionako znaš da nećeš naći ništa pametno
Ma tko si ti da govoriš drugima da nađu život??!! da ga imaš, nebi gubila vrijeme na ovakve glupe postove (kako si ih sama nazvala)
Citat: | ovaj forum sluzi kao podrska nastavi. i zbog toga je ovo sve sto ja imam reci na ovu temu. |
vidimo se onda na idućoj
Citat: |
p.s. kako to da ti nemas karmu?previse minusa? |
ne. neg zato da ljudi ne gube previše vremena na gluposti. ionako su moji postovi sami po sebi dovoljno jadni, zar ne?
@BitterSweet:
nije meni to nitko diretkno potvrdio. od jedne frendice je jedan/na kolega/ica prepisao/la zadatak. još je ova u petak rekla da se sam nada da nije tolko glup/a pa prepisala sve isto. također, druga indikacija je da je još jedan par takvih crvenih zadataka. pa ono, odatle zaključak
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|