Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 22:59 čet, 15. 4. 2004 Naslov: 10 godina spama |
|
|
12. 4. ove godine se obiljezila deset-godisnjica spama.
:2gunfire: Canter&Siegel :splat:
http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=3715382&idnews=4632675
I dokle smo dosli u tih 10 godina? (Do dna?)
[b]Kako se vi stitite od spama?[/b] Imate neki dobar savjet?
Ja, se ne stitim, samo brisem, a to zna biti frustrirajuce... :roll:
A kako mi jos poruke stizu na mob, onda svaki cas mislim da mi netko javlja nekaj vazno, a kad tamo samo netko salje virus :roll: (u zadnje vrijeme su ucestale one poruke s [i]Your file is attached[/i] :evil: )...
12. 4. ove godine se obiljezila deset-godisnjica spama.
Canter&Siegel
http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=3715382&idnews=4632675
I dokle smo dosli u tih 10 godina? (Do dna?)
Kako se vi stitite od spama? Imate neki dobar savjet?
Ja, se ne stitim, samo brisem, a to zna biti frustrirajuce...
A kako mi jos poruke stizu na mob, onda svaki cas mislim da mi netko javlja nekaj vazno, a kad tamo samo netko salje virus (u zadnje vrijeme su ucestale one poruke s Your file is attached )...
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Pingvin Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 0:36 sub, 17. 4. 2004 Naslov: |
|
|
Ja se jos ne usudim dopustiti da mi se posta brise bez mog nadgledanja, pa sve citam u [i]pine[/i]-u (da se [i]stitim[/i] od virusa). Naravno, skoro pa sav spam prepoznam po autoru, subjectu i onih nekoliko prvih rijeci pisma koji mi se pojave u SMS na mobu, tako da ga ne citam nego [i]isto[/i] koristim magicnu tipku [i]d[/i], ali ovaj put u [i]pine[/i]-u, i sve brisem. :twisted:
Znam da to nije nikakva zastita, to je samo brisanje :roll: , ali za sada ne dobivam >3 spama dnevno (prosjek je cca 1 po danu) :pray: , tak da mi nije neki bed to brisati.
Jednog dana cu valjda napraviti neki AI koji ce lijepo brisati spam umjesto mene. A onda u verziji 2.23 i sam sebe uciti sto je spam, a sto ne... A ver. 3.0.0.1 ce zavladati svijetom...
:needsleep:
Bonne nuit! :D
Ja se jos ne usudim dopustiti da mi se posta brise bez mog nadgledanja, pa sve citam u pine-u (da se stitim od virusa). Naravno, skoro pa sav spam prepoznam po autoru, subjectu i onih nekoliko prvih rijeci pisma koji mi se pojave u SMS na mobu, tako da ga ne citam nego isto koristim magicnu tipku d, ali ovaj put u pine-u, i sve brisem.
Znam da to nije nikakva zastita, to je samo brisanje , ali za sada ne dobivam >3 spama dnevno (prosjek je cca 1 po danu) , tak da mi nije neki bed to brisati.
Jednog dana cu valjda napraviti neki AI koji ce lijepo brisati spam umjesto mene. A onda u verziji 2.23 i sam sebe uciti sto je spam, a sto ne... A ver. 3.0.0.1 ce zavladati svijetom...
Bonne nuit!
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 9:59 sub, 17. 4. 2004 Naslov: |
|
|
procmail?
Jel netko zna jel na studentu postoji nekakav ekvivalent cron-a s linuxa u userlandu?
palo mi napamet iskonfigurirat procmail da salje postu u zasebne fajlove u nekom folderu koji po cron jobu nestanu nakon dva dana?
procmail?
Jel netko zna jel na studentu postoji nekakav ekvivalent cron-a s linuxa u userlandu?
palo mi napamet iskonfigurirat procmail da salje postu u zasebne fajlove u nekom folderu koji po cron jobu nestanu nakon dva dana?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 10:20 sub, 17. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]procmail?[/quote]
Pa, SpamAssassin je samo pred-filter za procmail. 8)
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Jel netko zna jel na studentu postoji nekakav ekvivalent cron-a s linuxa u userlandu?[/quote]
[code:1][student] math 11:17 [~] > which crontab
/bin/crontab[/code:1]
Ali, na zalost...
[code:1][student] math 11:17 [~] > crontab -l
crontab: you are not authorized to use cron. Sorry.[/code:1]
Ja redirektam spam u ~/Mail/probably-spam i onda ga svakih par dana na brzinu preletim, spasim mail-dva koji greskom ulete nutra (u pravilu mailovi sa vicevima sex. sadrzaja ;)) i onda drzim "D" i uzivam u pogledu. :g:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | procmail? |
Pa, SpamAssassin je samo pred-filter za procmail.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Jel netko zna jel na studentu postoji nekakav ekvivalent cron-a s linuxa u userlandu? |
Kod: | [student] math 11:17 [~] > which crontab
/bin/crontab |
Ali, na zalost...
Kod: | [student] math 11:17 [~] > crontab -l
crontab: you are not authorized to use cron. Sorry. |
Ja redirektam spam u ~/Mail/probably-spam i onda ga svakih par dana na brzinu preletim, spasim mail-dva koji greskom ulete nutra (u pravilu mailovi sa vicevima sex. sadrzaja ) i onda drzim "D" i uzivam u pogledu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:00 sri, 22. 9. 2004 Naslov: Re: 10 godina spama |
|
|
[quote="steelworker"]12. 4. ove godine se obiljezila deset-godisnjica spama.
[b]Kako se vi stitite od spama?[/b] Imate neki dobar savjet?
[/quote]
paaaa...posto se jako mnogo koristim njuzima, stavljam laznu reply adresu...tako da spam-o-matic OE useri ne mogu poslati spamove na moj mail...sto se do sad pokazalo vrlo uspjesnim, naime, dobivam cirka 5-10 spam poruka tjedno, sto je nista kak je prije bilo...znao sam ih dobiti i po nekoliko stotina dnevno :!: :!: :!: :twisted: :twisted:
ako se koristis news sistemom, svakako upisi nesto tima emailNO@SPAMprovider.com ili nes slicno...rezultat nece izostati.[/list]
steelworker (napisa): | 12. 4. ove godine se obiljezila deset-godisnjica spama.
Kako se vi stitite od spama? Imate neki dobar savjet?
|
paaaa...posto se jako mnogo koristim njuzima, stavljam laznu reply adresu...tako da spam-o-matic OE useri ne mogu poslati spamove na moj mail...sto se do sad pokazalo vrlo uspjesnim, naime, dobivam cirka 5-10 spam poruka tjedno, sto je nista kak je prije bilo...znao sam ih dobiti i po nekoliko stotina dnevno
ako se koristis news sistemom, svakako upisi nesto tima emailNO@SPAMprovider.com ili nes slicno...rezultat nece izostati.[/list]
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:12 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
kao windowsasica sam jedno vrime koristila mailwasher dok je bila strasna invazija virusica... dnevno po 70ak mailova po 144k :blueshock: ...mada, kad pogledam, ta invazija virusa se interesantno poklopila s koristenjem mailwashera :| interesantno, u svakom slucaju... ehda onda sam aktivirala htnetov cistac :|
na hotmailu nemam bas problema sa zlim mailovima, mozda uleti jedan tjedno, nista strasno... ali fascinantno mi je: imam dvije adrese na mail.com-u. na jednoj svaki put kad se logiram imam 40ak spamova, dok na drugoj nema nista osim pravih mejlova :shock:
:shocked!: :shocked!: :shocked!: :shocked!: povlacim ovo sto sam upravo napisala... ta dva maila stvarno ne koristim cesto... i sad se logiram na onaj koji 'prima samo prave mailove'... "You have 86 new mail!"
od toga: 1 mail od sestre. ostalo... sve neki simpaticni ljudi :lol: inace nemam praksu obracat pozornost na njihova "imena" ali sad mi nije zao... pa prekrasni su :) evo par primjera :)
Brown E. Bovine, Veal Q. Moslem, Usefully G. Classify, Spearmint D. Demurer, Spunking S. Air, Hypersensitivity E. Imbues
kao windowsasica sam jedno vrime koristila mailwasher dok je bila strasna invazija virusica... dnevno po 70ak mailova po 144k ...mada, kad pogledam, ta invazija virusa se interesantno poklopila s koristenjem mailwashera interesantno, u svakom slucaju... ehda onda sam aktivirala htnetov cistac
na hotmailu nemam bas problema sa zlim mailovima, mozda uleti jedan tjedno, nista strasno... ali fascinantno mi je: imam dvije adrese na mail.com-u. na jednoj svaki put kad se logiram imam 40ak spamova, dok na drugoj nema nista osim pravih mejlova
povlacim ovo sto sam upravo napisala... ta dva maila stvarno ne koristim cesto... i sad se logiram na onaj koji 'prima samo prave mailove'... "You have 86 new mail!"
od toga: 1 mail od sestre. ostalo... sve neki simpaticni ljudi inace nemam praksu obracat pozornost na njihova "imena" ali sad mi nije zao... pa prekrasni su evo par primjera
Brown E. Bovine, Veal Q. Moslem, Usefully G. Classify, Spearmint D. Demurer, Spunking S. Air, Hypersensitivity E. Imbues
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|