Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Slucajni procesi - zadaci s pismenih ispita
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Matematički kolegiji
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
helena
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 21:10 čet, 28. 2. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze netko staviti rok od 27.2.?
Moze netko staviti rok od 27.2.?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 3:33 sri, 18. 6. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li mi moze netko postaviti ovaj zadatak.
Zuti casopis Stardust svaki tjedan objavljuje traceve. Svaki trac je istinit s vjerojatnoscu 1/10.
Za svaki neistinit trac oklevetana osoba tuzit ce casopis s vjer. 1/3.
Ako redakcija nije bila tuzena za neki objavljeni trac, novinar ce za sljedeci broj iz tog traca pripremiti nove i to: jedan novi s vjer. 2/7, dva nova s vjer. 2/7, odnosno tri s vjer. 3/7.
Ako je pak redakcija bila tuzena, u strahu od daljnjih zahtjeva za odstetom, novinari iz tog traca nece stvarati nove.
Ako je Stardust u prvom broju krenuo s 5 traceva, izracunajte vjerojatnost da Stardust nikad ne ostane bez traceva.
Da li mi moze netko postaviti ovaj zadatak.
Zuti casopis Stardust svaki tjedan objavljuje traceve. Svaki trac je istinit s vjerojatnoscu 1/10.
Za svaki neistinit trac oklevetana osoba tuzit ce casopis s vjer. 1/3.
Ako redakcija nije bila tuzena za neki objavljeni trac, novinar ce za sljedeci broj iz tog traca pripremiti nove i to: jedan novi s vjer. 2/7, dva nova s vjer. 2/7, odnosno tri s vjer. 3/7.
Ako je pak redakcija bila tuzena, u strahu od daljnjih zahtjeva za odstetom, novinari iz tog traca nece stvarati nove.
Ako je Stardust u prvom broju krenuo s 5 traceva, izracunajte vjerojatnost da Stardust nikad ne ostane bez traceva.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:41 ned, 7. 12. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Trebala bih pomoć u vezi zadataka s pismenih. Imam zadan Markovljev lanac sa matricom prijelaza i početnom distribucijom, te se traži vjerojatnost da će lanac posjetiti neko stanje prije drugog stanja. Nisam sigurna da li da računam matricu U pa dobiveno pomnožim sa početnom distribucijom, ili da tražim pij^(n) i to množim sa početnim distribucijama pa sumiram po formuli?Ako netko zna i voljan je podijeliti sa mnom,puno hvala unaprijed :)
Trebala bih pomoć u vezi zadataka s pismenih. Imam zadan Markovljev lanac sa matricom prijelaza i početnom distribucijom, te se traži vjerojatnost da će lanac posjetiti neko stanje prije drugog stanja. Nisam sigurna da li da računam matricu U pa dobiveno pomnožim sa početnom distribucijom, ili da tražim pij^(n) i to množim sa početnim distribucijama pa sumiram po formuli?Ako netko zna i voljan je podijeliti sa mnom,puno hvala unaprijed Smile

[Vrh]
annna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 9 - 4

PostPostano: 14:08 ned, 8. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze li netko staviti rok od 12-og mjeseca?
moze li netko staviti rok od 12-og mjeseca?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:12 pon, 23. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako netko zna riješiti zadatak sa prošlog roka zamolila bih ga da ga riješi:

neka je Gx(s) fja izvodnica nenegativne cjelobrojne sl var X. Pokažite da je F(s)=(1-Gx(s)) / (E(X)*(1-s)) fja izvodnica neke nenegativne sl var.
ako netko zna riješiti zadatak sa prošlog roka zamolila bih ga da ga riješi:

neka je Gx(s) fja izvodnica nenegativne cjelobrojne sl var X. Pokažite da je F(s)=(1-Gx(s)) / (E(X)*(1-s)) fja izvodnica neke nenegativne sl var.

[Vrh]
Ema
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 15:24 pon, 23. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

propozicija s predavanja iz uvodnog dijela 3.5. mislim da se koristi dokaz te propozicije s tim da sve jos djelis s Ex
propozicija s predavanja iz uvodnog dijela 3.5. mislim da se koristi dokaz te propozicije s tim da sve jos djelis s Ex

[Vrh]
ika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 3 - 0

PostPostano: 11:27 ned, 23. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Promatra se populacija u kojoj svaka plodna ženka rađa 2 ili 3 jedinke , u oba slučaja s vjerojatnošću 0.5, nakon čega umre.
Svaka rođena jedinka je mužjak s vjer.0.25 tj. ženka s vjer.0.75.
Svaka ženka je plodna s vjer. 8/9.
Ako populacija starta od jedne plodne ženke nađite vrijeme izumiranja.
Pliz help :idea:
Promatra se populacija u kojoj svaka plodna ženka rađa 2 ili 3 jedinke , u oba slučaja s vjerojatnošću 0.5, nakon čega umre.
Svaka rođena jedinka je mužjak s vjer.0.25 tj. ženka s vjer.0.75.
Svaka ženka je plodna s vjer. 8/9.
Ako populacija starta od jedne plodne ženke nađite vrijeme izumiranja.
Pliz help Idea

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 13:40 ned, 23. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

To je ono igranje sa funkcijama izvodnicama ako se dobro sjecam... Dakle, tebe zanimaju samo vjerojatnosti da su rodene 2, odnosno 3 plodne zenke, sve ostale mozes proglasiti "pseudomuzjacima" ( impotentni jelte :wink: ). No, sada uvjetujes, npr rodila je 2 jedinke (vjeroj. znas), sljedeca mogucnost da su sve zenke, 1 zenka 1 muzjak, svi muzjaci (vjeroj znas); sada ako imas zenke uvjetujes da plodne, odnosno nepoldne itd (takoder vjeroj. znas). I to je to! Nades fiksnu tocnku funkcije izvodnice i gotova si :D
To je ono igranje sa funkcijama izvodnicama ako se dobro sjecam... Dakle, tebe zanimaju samo vjerojatnosti da su rodene 2, odnosno 3 plodne zenke, sve ostale mozes proglasiti "pseudomuzjacima" ( impotentni jelte Wink ). No, sada uvjetujes, npr rodila je 2 jedinke (vjeroj. znas), sljedeca mogucnost da su sve zenke, 1 zenka 1 muzjak, svi muzjaci (vjeroj znas); sada ako imas zenke uvjetujes da plodne, odnosno nepoldne itd (takoder vjeroj. znas). I to je to! Nades fiksnu tocnku funkcije izvodnice i gotova si Very Happy

[Vrh]
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 15:05 ned, 23. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto koelga hoce reci Galton-Watsonov proces je u pitanju, samo ne mozes direktno uvrstiti u formulu nego malo moras modififcirati kako je naveo (tj. svesti na taj model).
Sto koelga hoce reci Galton-Watsonov proces je u pitanju, samo ne mozes direktno uvrstiti u formulu nego malo moras modififcirati kako je naveo (tj. svesti na taj model).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 3 - 0

PostPostano: 15:20 ned, 23. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala puno :D
Tako sam i napravila, ali nisam baš sigurna, najviše me muči početak priče, da rađa dvije ili tri jedinke. Ako biste mi mogli bar malo raspisat kad budete imali vremena, nije ništa hitno, hvala 8)
Hvala puno Very Happy
Tako sam i napravila, ali nisam baš sigurna, najviše me muči početak priče, da rađa dvije ili tri jedinke. Ako biste mi mogli bar malo raspisat kad budete imali vremena, nije ništa hitno, hvala Cool

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 17:29 ned, 23. 8. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da nitko od nas nece umjesto tebe mnoziti i zbrajati neke brojeve :wink: . Ajde napisi sta si napravila i onda cemo ti pomoci ako nesta nece stimati.
Mislim da nitko od nas nece umjesto tebe mnoziti i zbrajati neke brojeve Wink . Ajde napisi sta si napravila i onda cemo ti pomoci ako nesta nece stimati.

[Vrh]
sssss
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:12 čet, 28. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

gdje sve na internetu se mogu vidjeti rezultati iz kolegija "slučajni procesi"? stavite link ako postoji još koje mjesto osim foruma
gdje sve na internetu se mogu vidjeti rezultati iz kolegija "slučajni procesi"? stavite link ako postoji još koje mjesto osim foruma

[Vrh]
Meri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 12 - 2

PostPostano: 14:50 čet, 28. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://web.math.hr/~goranc/Nastava.html
http://web.math.hr/~goranc/Nastava.html

leo505
Gost

PostPostano: 17:21 ned, 27. 6. 2010    Naslov: markovljev zadatak Citirajte i odgovorite

Zna li itko kak se rješava ovaj zadatak

Vedran i Gerhard ˇcuvaju straˇzu. Vedranu treba 5 sati da zaspe, a san mu traje 2 sata. Gerhard
´ce zaspati nakon 7 sati i onda ´ce spavati sat vremena. Odredite koji ´ce dio vremena ˇcuvari istodobno
spavati. Sva vremena su eksponencijalno distribuirana i navedene vrijednosti su njihova prosjeˇcna vrijednost.

hvala
Zna li itko kak se rješava ovaj zadatak

Vedran i Gerhard ˇcuvaju straˇzu. Vedranu treba 5 sati da zaspe, a san mu traje 2 sata. Gerhard
´ce zaspati nakon 7 sati i onda ´ce spavati sat vremena. Odredite koji ´ce dio vremena ˇcuvari istodobno
spavati. Sva vremena su eksponencijalno distribuirana i navedene vrijednosti su njihova prosjeˇcna vrijednost.

hvala

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:36 uto, 7. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel mi može netko ukratko napisat šta se sve treba znat za drugi kolokvij, tj. šta se sve radilo nakon prvog kolokvija?

Hvala!!
Jel mi može netko ukratko napisat šta se sve treba znat za drugi kolokvij, tj. šta se sve radilo nakon prvog kolokvija?

Hvala!!

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Matematički kolegiji Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum