Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ann Gost
|
Postano: 21:49 sri, 26. 11. 2008 Naslov: |
|
|
a koje su granice za ocjenu iz biologije? (postoje li negdje napisana pravila?)
i zanima me, čula sam da se na kraju semestra (uvijek) moze pisati nekakav seminar za veću ocjenu? - je li to istina, ako je kakve su teme (zadaje li ih profesor ili ih biramo sami, moraju li biti usko vezane uz gradivo), (primjer?), te kad se one zadaju- tek nakon rezultata 2. kolokvija kad su nam i ostali ispiti (pa nam je malo guzva) ili se mogu unaprijed odrediti pa ranije i napisati?
a koje su granice za ocjenu iz biologije? (postoje li negdje napisana pravila?)
i zanima me, čula sam da se na kraju semestra (uvijek) moze pisati nekakav seminar za veću ocjenu? - je li to istina, ako je kakve su teme (zadaje li ih profesor ili ih biramo sami, moraju li biti usko vezane uz gradivo), (primjer?), te kad se one zadaju- tek nakon rezultata 2. kolokvija kad su nam i ostali ispiti (pa nam je malo guzva) ili se mogu unaprijed odrediti pa ranije i napisati?
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:14 sri, 26. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="ann"]a koje su granice za ocjenu iz biologije? (postoje li negdje napisana pravila?)[/quote]
Mislim da je prolaz bio 40 bodova sa oba kolokvija i zadaća zajedno, a da je za 5 trebalo 85 ili 90, ne sjećam se točno. Uglavnom, kako su zadaće dosta bodova nosile i ako se prvi kolokvij solidno napisao, lako se moglo preko njih doći do petice i prije drugog kolokvija. Sjećam se da je profesor objavio prije drugog kolokvija koliku ocjenu tko ima u tom trenutku tako da ako je netko bio zadovoljan sa ocjenom prije drugog kolokvija, nije ga trebao pisati.
[quote]i zanima me, čula sam da se na kraju semestra (uvijek) moze pisati nekakav seminar za veću ocjenu? - je li to istina, ako je kakve su teme (zadaje li ih profesor ili ih biramo sami, moraju li biti usko vezane uz gradivo), (primjer?), te kad se one zadaju- tek nakon rezultata 2. kolokvija kad su nam i ostali ispiti (pa nam je malo guzva) ili se mogu unaprijed odrediti pa ranije i napisati?[/quote]
Može se pisati, profesor zadaje teme. Kakva je točno procedura ne znam jer se ne mogu sjetiti da li je itko pisao seminar prošle godine. Samo se sjećam da je profesor rekao da ako se napiše seminar da to ne garantira svih 20 bodova.
ann (napisa): | a koje su granice za ocjenu iz biologije? (postoje li negdje napisana pravila?) |
Mislim da je prolaz bio 40 bodova sa oba kolokvija i zadaća zajedno, a da je za 5 trebalo 85 ili 90, ne sjećam se točno. Uglavnom, kako su zadaće dosta bodova nosile i ako se prvi kolokvij solidno napisao, lako se moglo preko njih doći do petice i prije drugog kolokvija. Sjećam se da je profesor objavio prije drugog kolokvija koliku ocjenu tko ima u tom trenutku tako da ako je netko bio zadovoljan sa ocjenom prije drugog kolokvija, nije ga trebao pisati.
Citat: | i zanima me, čula sam da se na kraju semestra (uvijek) moze pisati nekakav seminar za veću ocjenu? - je li to istina, ako je kakve su teme (zadaje li ih profesor ili ih biramo sami, moraju li biti usko vezane uz gradivo), (primjer?), te kad se one zadaju- tek nakon rezultata 2. kolokvija kad su nam i ostali ispiti (pa nam je malo guzva) ili se mogu unaprijed odrediti pa ranije i napisati? |
Može se pisati, profesor zadaje teme. Kakva je točno procedura ne znam jer se ne mogu sjetiti da li je itko pisao seminar prošle godine. Samo se sjećam da je profesor rekao da ako se napiše seminar da to ne garantira svih 20 bodova.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
zoxter Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ivica kosturko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ivica13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nameless Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krafnica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bubimir Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nameless Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:58 uto, 16. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Surova stvarnost je da ti znanje biologije ni ne treba.
Štoviše, ne treba ti ni znanje onog što se radi na nastavi na faksu.
Kolokviji se svake godine malo razlikuju i moguće je imat 5 bez da imaš ikakvog pojma o čemu se tu zapravo radi.
Ako misliš da te zezam, pitaj ljude s ing. smjera (pp da si s prof. smjera kad pričaš o TS kao izbornom predmetu).
Iz bioinformatike ćeš isto naučiti koliko želiš.
Ili ćeš sam pisat programe ili ćeš predat one koje će svi predat jer su isti ko i prošle godine, i godinu prije, i godinu prije...
Surova stvarnost je da ti znanje biologije ni ne treba.
Štoviše, ne treba ti ni znanje onog što se radi na nastavi na faksu.
Kolokviji se svake godine malo razlikuju i moguće je imat 5 bez da imaš ikakvog pojma o čemu se tu zapravo radi.
Ako misliš da te zezam, pitaj ljude s ing. smjera (pp da si s prof. smjera kad pričaš o TS kao izbornom predmetu).
Iz bioinformatike ćeš isto naučiti koliko želiš.
Ili ćeš sam pisat programe ili ćeš predat one koje će svi predat jer su isti ko i prošle godine, i godinu prije, i godinu prije...
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
bubimir Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mornik Forumaš(ica)

|
Postano: 8:51 uto, 21. 9. 2010 Naslov: |
|
|
Evo, samo kratka obavijest za zimski semestar ak. god. '10./'11.:
[color=blue]Mario Berljafa i Melkior Ornik će demonstrature iz Matematičkog modeliranja u biologiji održavati [b]ponedjeljkom od 12 do 13[/b] i [b]petkom od 9 do 10[/b].[/color]
Ostale stvari vezane uz demonstrature su dosta tradicionalne - nalazimo se pred oglasnom pločom, a onda idemo tražiti učionicu/praktikum u kojem ćemo raditi. Obzirom na to da ne znamo koliko ima zainteresiranih za demonstrature, a i željeli bismo znati kad treba doći na Brdo, cijenili bismo (tj. nije da bismo samo cijenili, stvar je podosta obavezna ukoliko želite doći na demonstrature :D) [b]da nam se javite e-mailom barem 24 sata prije[/b]. Dakle, javite se do nedjelje ujutro ili do četvrtka ujutro. S demonstraturama počinjemo sljedeći tjedan - dakle, u ponedjeljak, 27.9.
E-mailovi su mornik na student.math.hr i mberljaf na student.math.hr ili varijante ime.prezime@student.math.hr, a slobodno nam se javite i ako imate nekih pitanja za koja mislite da se mogu odgovoriti e-mailom ili ako vam termini ne odgovaraju, pa biste se htjeli dogovoriti za alternativni termin. Čini mi se, doduše, da smo s ova dva termina pokrili sve grupe, ali nikad ne znaš... :)
Evo, samo kratka obavijest za zimski semestar ak. god. '10./'11.:
Mario Berljafa i Melkior Ornik će demonstrature iz Matematičkog modeliranja u biologiji održavati ponedjeljkom od 12 do 13 i petkom od 9 do 10.
Ostale stvari vezane uz demonstrature su dosta tradicionalne - nalazimo se pred oglasnom pločom, a onda idemo tražiti učionicu/praktikum u kojem ćemo raditi. Obzirom na to da ne znamo koliko ima zainteresiranih za demonstrature, a i željeli bismo znati kad treba doći na Brdo, cijenili bismo (tj. nije da bismo samo cijenili, stvar je podosta obavezna ukoliko želite doći na demonstrature ) da nam se javite e-mailom barem 24 sata prije. Dakle, javite se do nedjelje ujutro ili do četvrtka ujutro. S demonstraturama počinjemo sljedeći tjedan - dakle, u ponedjeljak, 27.9.
E-mailovi su mornik na student.math.hr i mberljaf na student.math.hr ili varijante ime.prezime@student.math.hr, a slobodno nam se javite i ako imate nekih pitanja za koja mislite da se mogu odgovoriti e-mailom ili ako vam termini ne odgovaraju, pa biste se htjeli dogovoriti za alternativni termin. Čini mi se, doduše, da smo s ova dva termina pokrili sve grupe, ali nikad ne znaš...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
mornik Forumaš(ica)

|
Postano: 11:32 ned, 24. 10. 2010 Naslov: |
|
|
Hej svima.
Znate već vjerojatno da tijekom kolokvijskih tjedana inače nema baš demonstratura, ali dobro, budući da je ionako potrebna najava mailom, mislim da ćemo se nekako moći dogovoriti i ako netko bude zainteresiran. U svakom slučaju, i dalje ostaje pravilo da ako planirate doći na demonstrature, svakako se trebate najaviti mailom barem 24 sata ranije, s tim da bismo sad mogli (iz očitih razloga) za promjenu to pravilo i striktnije provoditi. :D
Termini, doduše, ne mogu biti baš posve isti - specifično, mislim da 5.11. nikako ne možemo održati demonstrature od 9 do 10. Ostalo bi trebalo čak biti i u redu, a i taj petak je u redu, samo nešto kasnije. No, ako se javite, dogovorit ćemo se za neki alternativni termin. (Iako, sad razmišljam, onda se postavlja drugo pitanje - kako se najaviti barem 24 sata prije termina, ako se termini ne znaju? :D Ali dobro, najavite se, pa ćemo se dogovoriti za termin. :))
Eto, nisam zapravo imao za reći nešto neočekivano. [b]Sretno na kolokviju![/b] :)
Hej svima.
Znate već vjerojatno da tijekom kolokvijskih tjedana inače nema baš demonstratura, ali dobro, budući da je ionako potrebna najava mailom, mislim da ćemo se nekako moći dogovoriti i ako netko bude zainteresiran. U svakom slučaju, i dalje ostaje pravilo da ako planirate doći na demonstrature, svakako se trebate najaviti mailom barem 24 sata ranije, s tim da bismo sad mogli (iz očitih razloga) za promjenu to pravilo i striktnije provoditi.
Termini, doduše, ne mogu biti baš posve isti - specifično, mislim da 5.11. nikako ne možemo održati demonstrature od 9 do 10. Ostalo bi trebalo čak biti i u redu, a i taj petak je u redu, samo nešto kasnije. No, ako se javite, dogovorit ćemo se za neki alternativni termin. (Iako, sad razmišljam, onda se postavlja drugo pitanje - kako se najaviti barem 24 sata prije termina, ako se termini ne znaju? Ali dobro, najavite se, pa ćemo se dogovoriti za termin. )
Eto, nisam zapravo imao za reći nešto neočekivano. Sretno na kolokviju!
|
|
[Vrh] |
|
smajl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
miam Forumaš(ica)

Spol: