Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Martinab Moderator

|
Postano: 15:22 sub, 13. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ja sam mislio da je pretjerani optimizam znacajka mladih... as in "daleko mladjih nego sto je Krcko". :PP
...
Nije tu samo bahatluk politicara; lako za to. Obrazovni sustav nam je sve gori i gori. Zdravstvo naplacuje sve vise, a daje sve manje. Obicna sigurnost na ulici se svodi na lutriju da ne nabasas na neku hordu koja mlati koga stigne. Pravosudje sluzi da ti naplati sto si se usudio traziti pravdu, a policija da ganja gradjane dok kriminalci caruju. Sitnice poput sigurnosti vlakova nema vise smisla navoditi.
[/quote]
Nema ni vani utopije :) Svugdje su neke stvari bolje a neke gore. (Konkretno mislim da su SVE stvari koje si naveo u USA bitno gore nego kod nas) Al ne mozes cijeli zivot bjezat i to smatrat konstruktivnim rjesenjem. Time se stavljas u klasu onih koji su ostali doma za izbore jer su "svi oni isti", i koji onda gundaju.
Moram stat uz Krcka tu. Atmofera na ovim izborima je bila drukcija; ja vise ne poznam ni JEDNU osobu koja nije glasala (a znam ih par koji nisu glasali na proslima). Demokraciju ucimo sporo, al makni jednog po jednog bandita i evoluirat ce u nesto postenije :)
vsego (napisa): | Ja sam mislio da je pretjerani optimizam znacajka mladih... as in "daleko mladjih nego sto je Krcko".
...
Nije tu samo bahatluk politicara; lako za to. Obrazovni sustav nam je sve gori i gori. Zdravstvo naplacuje sve vise, a daje sve manje. Obicna sigurnost na ulici se svodi na lutriju da ne nabasas na neku hordu koja mlati koga stigne. Pravosudje sluzi da ti naplati sto si se usudio traziti pravdu, a policija da ganja gradjane dok kriminalci caruju. Sitnice poput sigurnosti vlakova nema vise smisla navoditi.
|
Nema ni vani utopije Svugdje su neke stvari bolje a neke gore. (Konkretno mislim da su SVE stvari koje si naveo u USA bitno gore nego kod nas) Al ne mozes cijeli zivot bjezat i to smatrat konstruktivnim rjesenjem. Time se stavljas u klasu onih koji su ostali doma za izbore jer su "svi oni isti", i koji onda gundaju.
Moram stat uz Krcka tu. Atmofera na ovim izborima je bila drukcija; ja vise ne poznam ni JEDNU osobu koja nije glasala (a znam ih par koji nisu glasali na proslima). Demokraciju ucimo sporo, al makni jednog po jednog bandita i evoluirat ce u nesto postenije
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:06 sub, 13. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Martina, NHF, ali ja se grozim pomisli da nam je Amerika neki uzor. :anxious: A bas u tom smjeru ide ova drzava... naravno, samo po stvarima koje u USA ne valjaju.
Martina, NHF, ali ja se grozim pomisli da nam je Amerika neki uzor. A bas u tom smjeru ide ova drzava... naravno, samo po stvarima koje u USA ne valjaju.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)

|
Postano: 2:15 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
drago mi je sto ima bar nekih (pozitivnih) komentara :)
ugl, svi zainteresirani se mogu i aktivno ukljuciti u Zivi zid za Varsavsku ili se barem informirati na
http://www.nedamovarsavsku.net/
varsavska nadilazi samu sebe i postaje simbol za sve ono trulo u drzavi nasoj, no trebaju nam ljudi koji su voljni podrzati cijelu pricu kako bismo pokazali da nas ima itekako puno kojima je dosta korupcije, nepotizma, guranje privatnog pod javni interes itd..
a onima koji se zale da im tu nije dobro, zasto jednostavno ne odu tamo di je toliko bolje? sad ce reci, pa takvog mjesta nema. a zasto se onda ne bore? jer to nema smisla, reci ce. i sta sad? ostanimo potiho gundjat?
drago mi je sto ima bar nekih (pozitivnih) komentara
ugl, svi zainteresirani se mogu i aktivno ukljuciti u Zivi zid za Varsavsku ili se barem informirati na
http://www.nedamovarsavsku.net/
varsavska nadilazi samu sebe i postaje simbol za sve ono trulo u drzavi nasoj, no trebaju nam ljudi koji su voljni podrzati cijelu pricu kako bismo pokazali da nas ima itekako puno kojima je dosta korupcije, nepotizma, guranje privatnog pod javni interes itd..
a onima koji se zale da im tu nije dobro, zasto jednostavno ne odu tamo di je toliko bolje? sad ce reci, pa takvog mjesta nema. a zasto se onda ne bore? jer to nema smisla, reci ce. i sta sad? ostanimo potiho gundjat?
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:59 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="c_l"]
varsavska nadilazi samu sebe i postaje simbol za sve ono trulo u drzavi nasoj[/quote]
Mislim da je ovo vec lagano pretjerano. Izuzetno me živciraju ti ljudi koji tamo idu na prosvjede, tj. isti oni koji idu prosvjedovati zbog izvođenja pokusa na životinjama i sličnih stvari. Ne zbog svrhe njihovih prosvjeda jer ih u tom slučaju podržavam već iz drugog razloga, iz razloga zbog kojeg nikad neću doć na njihov prosvjed ( podržavam ideju ), ali nikako ne njih. Razlog je jednostavan: Jedan vrlo uski krug ljudi drži ovu državu i vodi je u propast. Ljudi ostaju bez posla, ostaju na ulici, bez ikakve perspektive, zbog toga što taj uski krug ljudi želi sebi osigurati i više nego lagodan život ( makar već imaju osiguranih valjda 20 života ). Na taj način svojeg "osiguravanja" uništili su valjda sve što vrijedi u ovoj državi. Tko bi rekao ali protiv sadasnje vlade i ostalih su organizirani prosvjedi, izgleda ( što i vaš prosvjed može poslužiti kao primjer ) jedini način na koji se može vršiti pritisak, ali odaziv na te prosvjede je bio gotovo nikakav. I sada dolazi zelena akcija i ide prosvjedovati zbog gradnje ulaza u podzemnu garažu u centru grada ( kolko sa skuzio ) i prosvjeduje protiv tih istih ljudi ( to nije mozda vlada, ali je to onaj isti uski krug ljudi o kojem sam pricao ) i želi što više ljudi da ih podrže. Meni se čini vrlo vrlo licimjerno. Rađe ćete prosvjedovati protiv pokusima na psima i gradnji u centru grada ( itd. ) nego protiv uništavanja ljudskih života.
[quote="c_l"]
, no trebaju nam ljudi koji su voljni podrzati cijelu pricu kako bismo pokazali da nas ima itekako puno kojima je dosta korupcije, nepotizma, guranje privatnog pod javni interes itd..
[/quote]
Kada će vaši interesi biti zadovoljeni ( zelena - akcija ) utihnut ćete i nećete se pojavljivati do onog trenutka kada vama direktno opet nešto neće biti po volji, a ove priče o korupciji, nepotizmu i kriminalu bit će opet "gurnute pod tepih".
c_l (napisa): |
varsavska nadilazi samu sebe i postaje simbol za sve ono trulo u drzavi nasoj |
Mislim da je ovo vec lagano pretjerano. Izuzetno me živciraju ti ljudi koji tamo idu na prosvjede, tj. isti oni koji idu prosvjedovati zbog izvođenja pokusa na životinjama i sličnih stvari. Ne zbog svrhe njihovih prosvjeda jer ih u tom slučaju podržavam već iz drugog razloga, iz razloga zbog kojeg nikad neću doć na njihov prosvjed ( podržavam ideju ), ali nikako ne njih. Razlog je jednostavan: Jedan vrlo uski krug ljudi drži ovu državu i vodi je u propast. Ljudi ostaju bez posla, ostaju na ulici, bez ikakve perspektive, zbog toga što taj uski krug ljudi želi sebi osigurati i više nego lagodan život ( makar već imaju osiguranih valjda 20 života ). Na taj način svojeg "osiguravanja" uništili su valjda sve što vrijedi u ovoj državi. Tko bi rekao ali protiv sadasnje vlade i ostalih su organizirani prosvjedi, izgleda ( što i vaš prosvjed može poslužiti kao primjer ) jedini način na koji se može vršiti pritisak, ali odaziv na te prosvjede je bio gotovo nikakav. I sada dolazi zelena akcija i ide prosvjedovati zbog gradnje ulaza u podzemnu garažu u centru grada ( kolko sa skuzio ) i prosvjeduje protiv tih istih ljudi ( to nije mozda vlada, ali je to onaj isti uski krug ljudi o kojem sam pricao ) i želi što više ljudi da ih podrže. Meni se čini vrlo vrlo licimjerno. Rađe ćete prosvjedovati protiv pokusima na psima i gradnji u centru grada ( itd. ) nego protiv uništavanja ljudskih života.
c_l (napisa): |
, no trebaju nam ljudi koji su voljni podrzati cijelu pricu kako bismo pokazali da nas ima itekako puno kojima je dosta korupcije, nepotizma, guranje privatnog pod javni interes itd..
|
Kada će vaši interesi biti zadovoljeni ( zelena - akcija ) utihnut ćete i nećete se pojavljivati do onog trenutka kada vama direktno opet nešto neće biti po volji, a ove priče o korupciji, nepotizmu i kriminalu bit će opet "gurnute pod tepih".
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:22 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]blabla[/quote]
Imaš pravo, nikad se nije prosvjedovalo protiv uništavanja ljudskih života :shock: Zato nikad više ne treba ni prosvjedovat, a pogotovo ne protiv nečeg ovako beznačajnog kao što je uređenje i promet u centru glavnog grada, odlično razmišljaš. [img]http://www.forum.hr/images/smilies/thumbs.gif[/img]
:roll:
Organiziraj ti bolji prosvjed kad ti je tolko ko fol stalo.
[quote="ma"]aha, veliki nesporazum.
pa upravo je iz ovog primjera i jasno da je nemoguće boriti se. zato sam i imao komentar o iseljenju.[/quote]
Upravo takav pesimizam i pasivnost su nas i doveli do ovdje. Slobodno iseli, nadam se da će te primiti, ionako vjerojatno ne bi napravila niš posebno dobro za Hrvatsku. [img]http://www.forum.hr/images/smilies/thumbs.gif[/img]
Nedavno mi frend poslo neš skroz prikladno ([url=http://www.youtube.com/watch?v=42E2fAWM6rA&feature=player_embedded]Lost Generation[/url]), zapravo me i podsjetio na ovu temu..
Imaš pravo, nikad se nije prosvjedovalo protiv uništavanja ljudskih života Zato nikad više ne treba ni prosvjedovat, a pogotovo ne protiv nečeg ovako beznačajnog kao što je uređenje i promet u centru glavnog grada, odlično razmišljaš.
Organiziraj ti bolji prosvjed kad ti je tolko ko fol stalo.
ma (napisa): | aha, veliki nesporazum.
pa upravo je iz ovog primjera i jasno da je nemoguće boriti se. zato sam i imao komentar o iseljenju. |
Upravo takav pesimizam i pasivnost su nas i doveli do ovdje. Slobodno iseli, nadam se da će te primiti, ionako vjerojatno ne bi napravila niš posebno dobro za Hrvatsku.
Nedavno mi frend poslo neš skroz prikladno (Lost Generation), zapravo me i podsjetio na ovu temu..
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
Lara Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)

|
Postano: 13:48 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]
Kada će vaši interesi biti zadovoljeni ( zelena - akcija ) utihnut ćete i nećete se pojavljivati do onog trenutka kada vama direktno opet nešto neće biti po volji, a ove priče o korupciji, nepotizmu i kriminalu bit će opet "gurnute pod tepih".[/quote]
kao prvo, zelena akcija postoji vec 20 godina i radi tokom cijele godine na masu projekata i kroz masu kampanja, nije da utihne kad se jedna stvar zadovolji - malo se informiraj pa onda prigovaraj. paralelno se vode programi koji se ticu urbanizma, bioraznolikosti, prometa, voda itd
s druge str, malo je besmisleno za ocekivati kako ce se s jednom kampanjom (u ovom slucaju varsavskom) rijesiti problem korupcije i inog. promjena se osjeca i vidi (pogledaj samo kako bandica sve vise sputavaju ili kako je josipovic reagirao na policijsku intervenciju) no potrebno je puno da se dovrsi. nadam se da cemo uspjeti!!
[quote="Lara"]
Kako se ti prosvjednici jefitno osjecaju dobro u svojoj kozi... Malo izadju vani kad vec nemaju pametnijeg posla i uzviknu par parola, i odmah se prestanu osjecati kao neradnici nego kao borci za opce dobro, heroji danasnjice!
To mi je baš nekako humoristično:) Jos nekome?[/quote]
Meni nije nimalo humoristicno da se ljude koji volontiraju i bore za drustveno dobro u svoje slobodno vrijeme automatski deklarira kao neradnici. (ili naivci, mladci, neinteligentni do onih zescih uvreda kao sto su cetnici ili krvozedni vegani) na ovoj kampanji se radi vec vise od 3 god i nije bas tako lako izaci na ulicu i uzviknuti par parola a onda skupiti tisuce ljudi koji te podrzavaju.
da, jos jedna stvar, mislim da u situaciji kada se u hrv malo ko stvarno buni i voljan je reagirati, 4000 prosjednika po mecavi nije uopce malo. ili 600 pred ministarstvom.
Cobs (napisa): |
Kada će vaši interesi biti zadovoljeni ( zelena - akcija ) utihnut ćete i nećete se pojavljivati do onog trenutka kada vama direktno opet nešto neće biti po volji, a ove priče o korupciji, nepotizmu i kriminalu bit će opet "gurnute pod tepih". |
kao prvo, zelena akcija postoji vec 20 godina i radi tokom cijele godine na masu projekata i kroz masu kampanja, nije da utihne kad se jedna stvar zadovolji - malo se informiraj pa onda prigovaraj. paralelno se vode programi koji se ticu urbanizma, bioraznolikosti, prometa, voda itd
s druge str, malo je besmisleno za ocekivati kako ce se s jednom kampanjom (u ovom slucaju varsavskom) rijesiti problem korupcije i inog. promjena se osjeca i vidi (pogledaj samo kako bandica sve vise sputavaju ili kako je josipovic reagirao na policijsku intervenciju) no potrebno je puno da se dovrsi. nadam se da cemo uspjeti!!
Lara (napisa): |
Kako se ti prosvjednici jefitno osjecaju dobro u svojoj kozi... Malo izadju vani kad vec nemaju pametnijeg posla i uzviknu par parola, i odmah se prestanu osjecati kao neradnici nego kao borci za opce dobro, heroji danasnjice!
To mi je baš nekako humoristično:) Jos nekome? |
Meni nije nimalo humoristicno da se ljude koji volontiraju i bore za drustveno dobro u svoje slobodno vrijeme automatski deklarira kao neradnici. (ili naivci, mladci, neinteligentni do onih zescih uvreda kao sto su cetnici ili krvozedni vegani) na ovoj kampanji se radi vec vise od 3 god i nije bas tako lako izaci na ulicu i uzviknuti par parola a onda skupiti tisuce ljudi koji te podrzavaju.
da, jos jedna stvar, mislim da u situaciji kada se u hrv malo ko stvarno buni i voljan je reagirati, 4000 prosjednika po mecavi nije uopce malo. ili 600 pred ministarstvom.
|
|
[Vrh] |
|
Lara Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lara Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:18 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="finalni"][quote="Lara"]Nekako sam ja jedna od onih da najviše što možeš napraviti za ovu državu je učiniti svoj život kvalitetnim, a ne provoditi dane kao dio mase na hladnoci.[/quote]
:rofl:
Meni je ova rečenica puno smješnija. Ima još nekog? :roll:[/quote]
pa meni je malo smiješna, ne zvuci kako zelim da zvuci:) no, jesi ti finalni išao na prosvjed ili si učio za ispite? Nekako se ne stigne sve, a onda se zapitas o onima koji stignu. No, ne da mi se vise o tome polemizirati...
finalni (napisa): | Lara (napisa): | Nekako sam ja jedna od onih da najviše što možeš napraviti za ovu državu je učiniti svoj život kvalitetnim, a ne provoditi dane kao dio mase na hladnoci. |
Meni je ova rečenica puno smješnija. Ima još nekog?  |
pa meni je malo smiješna, ne zvuci kako zelim da zvuci:) no, jesi ti finalni išao na prosvjed ili si učio za ispite? Nekako se ne stigne sve, a onda se zapitas o onima koji stignu. No, ne da mi se vise o tome polemizirati...
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:40 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="finalni"]
Imaš pravo, nikad se nije prosvjedovalo protiv uništavanja ljudskih života :shock: Zato nikad više ne treba ni prosvjedovat, a pogotovo ne protiv nečeg ovako beznačajnog kao što je uređenje i promet u centru glavnog grada, odlično razmišljaš.[/quote]
Pa da se mene pita... prije bi se trebalo prosvjedovat protiv onih koji unistavaju hrvatsko gospodarstvo ( baš iz tog razloga, pod tim mislim unistavanje poduzeća o kojima dosta ljudi ovisi ) nego protiv tih istih iz nekog jadnog razloga ( jadan prema mojem navedenom ). Ak je tebi bitnije dal će Varšavka ostat ovakva kakva je il ne od toga dal ce danas - sutra zbog mutnih radnji nekolicine ljudi neki ostat bez zaposlenja i mogućnosti za normalan život svaka čast.
Samo sam htio naglasiti besmislenost ovog prosvjeda prema nekim malo važnijim problemima...
[quote="finalni"]
Upravo takav pesimizam i pasivnost su nas i doveli do ovdje. Slobodno iseli, nadam se da će te primiti, ionako vjerojatno ne bi napravila niš posebno dobro za Hrvatsku.
[/quote]
daj mi sam reci na koji način ćeš se borit za Hrvatsku, što ćeš učiniti? Do prije godinu dan sam mislio da nikad ne bi išo van, ali sad sam promijenio mišljenje. Da mi se ponudi dobar posao išo bi odmah... i nisam pesimističan i pasivan nego sam jednostavno realan.
finalni (napisa): |
Imaš pravo, nikad se nije prosvjedovalo protiv uništavanja ljudskih života Zato nikad više ne treba ni prosvjedovat, a pogotovo ne protiv nečeg ovako beznačajnog kao što je uređenje i promet u centru glavnog grada, odlično razmišljaš. |
Pa da se mene pita... prije bi se trebalo prosvjedovat protiv onih koji unistavaju hrvatsko gospodarstvo ( baš iz tog razloga, pod tim mislim unistavanje poduzeća o kojima dosta ljudi ovisi ) nego protiv tih istih iz nekog jadnog razloga ( jadan prema mojem navedenom ). Ak je tebi bitnije dal će Varšavka ostat ovakva kakva je il ne od toga dal ce danas - sutra zbog mutnih radnji nekolicine ljudi neki ostat bez zaposlenja i mogućnosti za normalan život svaka čast.
Samo sam htio naglasiti besmislenost ovog prosvjeda prema nekim malo važnijim problemima...
finalni (napisa): |
|
daj mi sam reci na koji način ćeš se borit za Hrvatsku, što ćeš učiniti? Do prije godinu dan sam mislio da nikad ne bi išo van, ali sad sam promijenio mišljenje. Da mi se ponudi dobar posao išo bi odmah... i nisam pesimističan i pasivan nego sam jednostavno realan.
|
|
[Vrh] |
|
Lara Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:15 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]Meni je smješna. Ili žalosna? :s Ti bi i Hrvatsko proljeće okarakterizirala kao skup ljudi-neradnika koji su se radije borili za neovisnu državu nego učili? :?[/quote]
Mislim da je upravo i problem u tome što svi žele biti novo hrvatsko prosljece. I sto se uzvisuje prosvjedovanje kao ono samo. Nemam ja ništa protiv prosvjeda, ali ovi aktaulni su mi naprosto smijesni.
I da, uglavnom ih vode ljudi koji nemaju pametnijeg posla, naprosto jer su oni drugi zauzeti. Zato su ti prosvjedi loši i smiješni. I utapati se u to, nema smisla, puno je bolje raditi svoj posao.
kenny (napisa): | Meni je smješna. Ili žalosna? :s Ti bi i Hrvatsko proljeće okarakterizirala kao skup ljudi-neradnika koji su se radije borili za neovisnu državu nego učili?  |
Mislim da je upravo i problem u tome što svi žele biti novo hrvatsko prosljece. I sto se uzvisuje prosvjedovanje kao ono samo. Nemam ja ništa protiv prosvjeda, ali ovi aktaulni su mi naprosto smijesni.
I da, uglavnom ih vode ljudi koji nemaju pametnijeg posla, naprosto jer su oni drugi zauzeti. Zato su ti prosvjedi loši i smiješni. I utapati se u to, nema smisla, puno je bolje raditi svoj posao.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 19:31 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]
[/quote]
Cek cek. Ide ti na zivce prosvjed zato sto prosvjeduju protiv neceg konkretnog? A ne zbog vlade kao takve, korupcije kao takve, lose gospodarske situacije, "unistavanja ljudskih zivota" i slicnih apstrakcija? [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=12245]Facebook prosvjed[/url] ti je primjer kako zavrse prosvjedi s apstraktnim ciljevima.
Razumijem da se ne slazu svi s ciljevima ovog prosvjeda. Neki bi radije da se Horvatincicev projekt nastavi i pod cijenu gubitka pjesacke zone i pojacavanja prometa u strogom centru grada. Isto tako, razumijem da nekima ideoloski ne odgovaraju organizatori prosvjeda. Mada, ogromna je razlika izmedju akcije za besplatno skolstvo i ove akcije. U Varsavskoj nije bilo ni naznaka ekoloske, ljevicarske ili bilo koje druge ikonografije. U ovom slucaju ideoloska etiketiranja zaista su neopravdana.
Nikako ne razumijem prigovore da bi se umjesto ovog trebalo prosvjedovati protiv neceg drugog. Ako imas vlastite ciljeve, tko ti brani da se za njih boris? Ako se ne slazes s ovim ciljevima, tko te sili da sudjelujes? Zasto ljudi ne bi prosvjedovali upravo protiv onog sto oni smatraju bitnim?
Varsavska je u usporedbi sa svime sto smo do sada imali u Hrvatskoj (ukljucujuci Proljece) izraz zrele demokracije. Cilj je jasno definiran - na kraju ce se jednoznacno moci utvrditi je li postignut ili nije. Invarijantan je na ideologiju - nimalo me ne smeta sto sudjeluje Kapovic, zeleni, zuti i crveni vragovi. Sudjelujuci u prosvjedu ne moram se odredjivati ideoloski jer organizatori jako paze na izjave i scenografiju. Takodjer, odnos prema politici i politicarima tocno je takav kakav treba biti. Ne bjezi se od politike kao "izvora svega zla", nego se konkretni politicari pozivaju na odgovornost za konkretne poteze, a drugi da se odrede prema zahtjevima gradjana.
Na kraju, i ja mislim da je Varsavska nadrasla pitanje hoce li tamo biti garaza ili nece. Ako uspije, pokazat ce politicarima i investitorima da postivanje zakona i procedure ne sluzi samo tome da bi prvi drugima mogli izdati gradjevinske i ostale dozvole. Sluzi tome da [b]cuju[/b] misljenje javnosti i struke i da na odgovarajuci nacin prilagode svoje projekte.
Cobs (napisa): |
|
Cek cek. Ide ti na zivce prosvjed zato sto prosvjeduju protiv neceg konkretnog? A ne zbog vlade kao takve, korupcije kao takve, lose gospodarske situacije, "unistavanja ljudskih zivota" i slicnih apstrakcija? Facebook prosvjed ti je primjer kako zavrse prosvjedi s apstraktnim ciljevima.
Razumijem da se ne slazu svi s ciljevima ovog prosvjeda. Neki bi radije da se Horvatincicev projekt nastavi i pod cijenu gubitka pjesacke zone i pojacavanja prometa u strogom centru grada. Isto tako, razumijem da nekima ideoloski ne odgovaraju organizatori prosvjeda. Mada, ogromna je razlika izmedju akcije za besplatno skolstvo i ove akcije. U Varsavskoj nije bilo ni naznaka ekoloske, ljevicarske ili bilo koje druge ikonografije. U ovom slucaju ideoloska etiketiranja zaista su neopravdana.
Nikako ne razumijem prigovore da bi se umjesto ovog trebalo prosvjedovati protiv neceg drugog. Ako imas vlastite ciljeve, tko ti brani da se za njih boris? Ako se ne slazes s ovim ciljevima, tko te sili da sudjelujes? Zasto ljudi ne bi prosvjedovali upravo protiv onog sto oni smatraju bitnim?
Varsavska je u usporedbi sa svime sto smo do sada imali u Hrvatskoj (ukljucujuci Proljece) izraz zrele demokracije. Cilj je jasno definiran - na kraju ce se jednoznacno moci utvrditi je li postignut ili nije. Invarijantan je na ideologiju - nimalo me ne smeta sto sudjeluje Kapovic, zeleni, zuti i crveni vragovi. Sudjelujuci u prosvjedu ne moram se odredjivati ideoloski jer organizatori jako paze na izjave i scenografiju. Takodjer, odnos prema politici i politicarima tocno je takav kakav treba biti. Ne bjezi se od politike kao "izvora svega zla", nego se konkretni politicari pozivaju na odgovornost za konkretne poteze, a drugi da se odrede prema zahtjevima gradjana.
Na kraju, i ja mislim da je Varsavska nadrasla pitanje hoce li tamo biti garaza ili nece. Ako uspije, pokazat ce politicarima i investitorima da postivanje zakona i procedure ne sluzi samo tome da bi prvi drugima mogli izdati gradjevinske i ostale dozvole. Sluzi tome da cuju misljenje javnosti i struke i da na odgovarajuci nacin prilagode svoje projekte.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:14 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Cek cek. Ide ti na zivce prosvjed zato sto prosvjeduju protiv neceg konkretnog? A ne zbog vlade kao takve, korupcije kao takve, lose gospodarske situacije, "unistavanja ljudskih zivota" i slicnih apstrakcija?[/quote]
Osobno mislim da to i vise nije neka apstrakcija u zadnje vrijeme...
[quote="krcko"]
Na kraju, i ja mislim da je Varsavska nadrasla pitanje hoce li tamo biti garaza ili nece. Ako uspije, pokazat ce politicarima i investitorima da postivanje zakona i procedure ne sluzi samo tome da bi prvi drugima mogli izdati gradjevinske i ostale dozvole. Sluzi tome da [b]cuju[/b] misljenje javnosti i struke i da na odgovarajuci nacin prilagode svoje projekte.[/quote]
U ovome se baš i ne slažem neg mislim da će to njima pokazat da oni to ne smiju radit baš pred svima. Sumnjam da će ih to zaustaviti ubuduće, eventualno će razmislit di će operirati...( jedino ak si pod tim mislio "prilagoditi projekte")
krcko (napisa): |
Cek cek. Ide ti na zivce prosvjed zato sto prosvjeduju protiv neceg konkretnog? A ne zbog vlade kao takve, korupcije kao takve, lose gospodarske situacije, "unistavanja ljudskih zivota" i slicnih apstrakcija? |
Osobno mislim da to i vise nije neka apstrakcija u zadnje vrijeme...
krcko (napisa): |
Na kraju, i ja mislim da je Varsavska nadrasla pitanje hoce li tamo biti garaza ili nece. Ako uspije, pokazat ce politicarima i investitorima da postivanje zakona i procedure ne sluzi samo tome da bi prvi drugima mogli izdati gradjevinske i ostale dozvole. Sluzi tome da cuju misljenje javnosti i struke i da na odgovarajuci nacin prilagode svoje projekte. |
U ovome se baš i ne slažem neg mislim da će to njima pokazat da oni to ne smiju radit baš pred svima. Sumnjam da će ih to zaustaviti ubuduće, eventualno će razmislit di će operirati...( jedino ak si pod tim mislio "prilagoditi projekte")
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 23:13 uto, 23. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Bazirao sam je na slici s garazom jer je nekim cudom na njoj drvece zeleno usred zime. Na slici "aktualnog stanja" objavljenoj u Jutarnjem drvece izgleda otuzno, a u gro planu su parkirani auti i kanta za smece :lol:[/quote]
Znao sam da mi je nesto na toj slici cudno! Pa to je umjetno drvece, kako drugacije moze usred zime biti zeleno! :grebgreb:
A sad samo kratko o prepucavanju-neradnici=prosvjednici. Danas kad su fleksibilna radna vremena i jedan dio ljudi moze raditi od doma, malo je neozbiljno o tome tako pricati. Svaki puta kada studenti nesto kazu, podignu glas, na vecini portala vidim komentare, vidi njih, neradnici, paraziti, zive na nas racun, nis ne rade, i jos hoce besplatno/jeftinije/vise/bolje. Ljudi u svom nezadovoljstvu okrivljavaju jedan drugoga, a situacija nije nimalo bajna. A ima problema o kojima se suti. Koliko od vas doma kuha na plin iz one narancaste boce? Znate li koliko je poskupio u pola godine? Do 1.5. prosle godine je bio 72 kn, trenutno je 99 kn. 37,5% je narasla cijena. Koliko se o tome govori i pise? Nista. Zasto? Cenzura. To su pravi problemi, samo se o njima ne pise. Jer zbog tog plina, takodjer ce stvari poskupljeti.
Iskreno, bili to isti ljudi na prosvjedima ili ne, svaka im cast. Nisu bili nasilni, nisu provocirali, samo su branili ono sto su smatrali da trebaju-imali su svoj cilj. Organizirana je straza. Skupili su prilican broj potpisa. Znali su sto traze. Ok. A sto se tice ostalih prosvjeda, svatko ima svoje misljenje, moje je da su neki pretjerani, a i jako licemjerni. Sad je bio ovaj prosvjed protiv krzna, u prvom planu dama s cizmama. Ok, kozne cizme, grozno, kako se usudila. Odmah paljba po njoj. A s druge strane onda imamo novu situaciju, gdje bi onda i svi ostali trebali pogledati sto imaju na nogama, sigurno je jos bilo koznih cipela. To smatram licemjernim i pretjeranim. Ali, demokracija je, svatko ima pravo na svoje misljenje, pa tako i na one stvari na koje netko drugi misli da ne bi trebali. Po meni je cudno sada pricati o jadnim zivotinjama koje pate, koje treba zastititi, a s druge strane imamo ljude koji trenutno nemaju sto jesti, imaju problema sa skolovanjem, ili u krajnjoj liniji Haiti koji treba pomoc. Ne bi li nam pomoc prema drugom covjeku trebala biti prva? U evoluciji je uvijek prvo i najvaznije opstanak vrste. Ali to su neke druge teme.
Poanta napisanog je da sve ima svoj trenutak, ali i svaki prosvjed svoj smisao. Samo svatko od nas ga trenutno vidi na svoj nacin, koji je ili pozitivan (podrzat cemo) ili negativan (popljuvat cemo). I mali disklejmer(da ne bi bilo nesporazuma)-volim zivotinje. :)
krcko (napisa): | Bazirao sam je na slici s garazom jer je nekim cudom na njoj drvece zeleno usred zime. Na slici "aktualnog stanja" objavljenoj u Jutarnjem drvece izgleda otuzno, a u gro planu su parkirani auti i kanta za smece  |
Znao sam da mi je nesto na toj slici cudno! Pa to je umjetno drvece, kako drugacije moze usred zime biti zeleno!
A sad samo kratko o prepucavanju-neradnici=prosvjednici. Danas kad su fleksibilna radna vremena i jedan dio ljudi moze raditi od doma, malo je neozbiljno o tome tako pricati. Svaki puta kada studenti nesto kazu, podignu glas, na vecini portala vidim komentare, vidi njih, neradnici, paraziti, zive na nas racun, nis ne rade, i jos hoce besplatno/jeftinije/vise/bolje. Ljudi u svom nezadovoljstvu okrivljavaju jedan drugoga, a situacija nije nimalo bajna. A ima problema o kojima se suti. Koliko od vas doma kuha na plin iz one narancaste boce? Znate li koliko je poskupio u pola godine? Do 1.5. prosle godine je bio 72 kn, trenutno je 99 kn. 37,5% je narasla cijena. Koliko se o tome govori i pise? Nista. Zasto? Cenzura. To su pravi problemi, samo se o njima ne pise. Jer zbog tog plina, takodjer ce stvari poskupljeti.
Iskreno, bili to isti ljudi na prosvjedima ili ne, svaka im cast. Nisu bili nasilni, nisu provocirali, samo su branili ono sto su smatrali da trebaju-imali su svoj cilj. Organizirana je straza. Skupili su prilican broj potpisa. Znali su sto traze. Ok. A sto se tice ostalih prosvjeda, svatko ima svoje misljenje, moje je da su neki pretjerani, a i jako licemjerni. Sad je bio ovaj prosvjed protiv krzna, u prvom planu dama s cizmama. Ok, kozne cizme, grozno, kako se usudila. Odmah paljba po njoj. A s druge strane onda imamo novu situaciju, gdje bi onda i svi ostali trebali pogledati sto imaju na nogama, sigurno je jos bilo koznih cipela. To smatram licemjernim i pretjeranim. Ali, demokracija je, svatko ima pravo na svoje misljenje, pa tako i na one stvari na koje netko drugi misli da ne bi trebali. Po meni je cudno sada pricati o jadnim zivotinjama koje pate, koje treba zastititi, a s druge strane imamo ljude koji trenutno nemaju sto jesti, imaju problema sa skolovanjem, ili u krajnjoj liniji Haiti koji treba pomoc. Ne bi li nam pomoc prema drugom covjeku trebala biti prva? U evoluciji je uvijek prvo i najvaznije opstanak vrste. Ali to su neke druge teme.
Poanta napisanog je da sve ima svoj trenutak, ali i svaki prosvjed svoj smisao. Samo svatko od nas ga trenutno vidi na svoj nacin, koji je ili pozitivan (podrzat cemo) ili negativan (popljuvat cemo). I mali disklejmer(da ne bi bilo nesporazuma)-volim zivotinje.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:15 sri, 24. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Krcko, ima tu zanimljivijih detalja od drveca. Prvo obje slike:
Postojece stanje:
[img]http://img4.imageshack.us/img4/5981/slikapostojeceg.jpg[/img]
Montaza:
[img]http://img4.imageshack.us/img4/4027/slikarampe.jpg[/img]
A sada zanimacija za ljubitelje Photoshopa (ili, jednostavno, zdravog razuma): pogledajte gdje stoji lijeva zebra (cija je pozicija odredjena zapadnim krakom Varsavske, pa se ne moze pomicati prema desno) i onda objasnite kojom tehnologijom ce zgrada kraj te zebre biti pomaknuta ulijevo za metar-dva (ako ne i vise). :D
Krcko, ima tu zanimljivijih detalja od drveca. Prvo obje slike:
Postojece stanje:
Montaza:
A sada zanimacija za ljubitelje Photoshopa (ili, jednostavno, zdravog razuma): pogledajte gdje stoji lijeva zebra (cija je pozicija odredjena zapadnim krakom Varsavske, pa se ne moze pomicati prema desno) i onda objasnite kojom tehnologijom ce zgrada kraj te zebre biti pomaknuta ulijevo za metar-dva (ako ne i vise).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|