Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:39 pon, 1. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"]Svaki fizikalni model ima neke svoje osnovne koncepte koji obično možete predstaviti na jednostaviji način, a da pri tome objasnite osnove funkcioniranja bez da stvorite krivu sliku. Npr. u ovom slučaju sa Zemljom i Suncem mogla se odabrati neka bolja asocijacija od peći - npr. mislim da je većini ljudi intuitivno jasno da se intenzitet sunčevog zračenja mijenja kroz dan, što je posljedica rotacije Zemlje oko svoje osi ,što se direktno može povezati sa nagibom pod kojim svjetlost dolazi na Zemlju.[/quote]
Kad negdje blizu tebe naglo šikne plamen, sto napravis? Prvo odmaknes glavu, tj. nagnes ju od plamena, a tek onda odskocis (ako imas kud). I eto akademiku Paaru analogije s peci koja je zapravo poprilicno tocna. Ako to mogu smisliti ja, bez neke edukacije u metodici i s bitno manjim predavackim iskustvom od Paara, onda bi on trebao moci bolje.
Inace, tu debatu sam vidio neki dan i, zacudo, cijelu ju pregledao. Steta sto se oba sugovornika dosta ponavljaju, pa su dijelovi debate dosadni i tjeraju covjeka da odustane od slusanja (nesto slicno je komentirano i tamo gdje sam vidio link).
Moj je dojam da je Paar spinao, i to dosta lose, no vjerojatno ok za nasu publiku. Vinkovic je dosao s argumentima, no nije spretan u podlostima debate. Tako si je dozvolio da Paara nazove lašcem i prevarantom, sto je i argumentirao, no onda je Paar vodu odvlacio na drugi mlin, kako ovaj njega vrijedja, potpuno ignorirajuci savrseno ispravne argumente. Na zalost, mislim da to kod vecine populacije prolazi.
No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove...
@krcko: =D>
nemo (napisa): | Svaki fizikalni model ima neke svoje osnovne koncepte koji obično možete predstaviti na jednostaviji način, a da pri tome objasnite osnove funkcioniranja bez da stvorite krivu sliku. Npr. u ovom slučaju sa Zemljom i Suncem mogla se odabrati neka bolja asocijacija od peći - npr. mislim da je većini ljudi intuitivno jasno da se intenzitet sunčevog zračenja mijenja kroz dan, što je posljedica rotacije Zemlje oko svoje osi ,što se direktno može povezati sa nagibom pod kojim svjetlost dolazi na Zemlju. |
Kad negdje blizu tebe naglo šikne plamen, sto napravis? Prvo odmaknes glavu, tj. nagnes ju od plamena, a tek onda odskocis (ako imas kud). I eto akademiku Paaru analogije s peci koja je zapravo poprilicno tocna. Ako to mogu smisliti ja, bez neke edukacije u metodici i s bitno manjim predavackim iskustvom od Paara, onda bi on trebao moci bolje.
Inace, tu debatu sam vidio neki dan i, zacudo, cijelu ju pregledao. Steta sto se oba sugovornika dosta ponavljaju, pa su dijelovi debate dosadni i tjeraju covjeka da odustane od slusanja (nesto slicno je komentirano i tamo gdje sam vidio link).
Moj je dojam da je Paar spinao, i to dosta lose, no vjerojatno ok za nasu publiku. Vinkovic je dosao s argumentima, no nije spretan u podlostima debate. Tako si je dozvolio da Paara nazove lašcem i prevarantom, sto je i argumentirao, no onda je Paar vodu odvlacio na drugi mlin, kako ovaj njega vrijedja, potpuno ignorirajuci savrseno ispravne argumente. Na zalost, mislim da to kod vecine populacije prolazi.
No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove...
@krcko:
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 0:21 uto, 2. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove...[/quote]
mislim da je ovo prvi put, a da sam ja toga svjestan, da smo imali javnu znanstvenu debatu, u široko dostupnom mediju. Obično kad je nešto u TV obliku ispada da samo jedna strana izlaže, ili su to neki okrugli stolovi na koje može doći ograničen broj ljudi. tako da je općenito pohvalno što se stvar desila.
vsego (napisa): | No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove... |
mislim da je ovo prvi put, a da sam ja toga svjestan, da smo imali javnu znanstvenu debatu, u široko dostupnom mediju. Obično kad je nešto u TV obliku ispada da samo jedna strana izlaže, ili su to neki okrugli stolovi na koje može doći ograničen broj ljudi. tako da je općenito pohvalno što se stvar desila.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
|