Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

profesor PMF-a koji je u pravu...
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 9:32 pon, 8. 2. 2010    Naslov: Re: profesor PMF-a koji je u pravu... Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]na južnoj Zemljinoj polutci je ljeto.[/quote]

U ovo doba godine? :shock:

Bit ce da je to od globalnog zatopljenja.
nemo (napisa):
na južnoj Zemljinoj polutci je ljeto.

U ovo doba godine? Shocked

Bit ce da je to od globalnog zatopljenja.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
15 = 33 - 18

PostPostano: 10:36 sri, 10. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="index.hr"][url=http://www.index.hr/vijesti/clanak/akademik-vladimir-paar-ljudi-se-moraju-spremiti-za-ledeno-doba-to-je-nemoguce-izbjeci/474647.aspx]Evo malo detaljnije...[/url][/quote]
index.hr (napisa):
Evo malo detaljnije...

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 11:52 sri, 10. 2. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Teorije zavjere. Mmmmmmmmmmmmm :hbeat: :hbeat: :hbeat:
Teorije zavjere. Mmmmmmmmmmmmm Heart beat Heart beat Heart beat

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 15:12 pon, 1. 3. 2010    Naslov: prof Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Teorije zavjere. Mmmmmmmmmmmmm :hbeat: :hbeat: :hbeat:[/quote]
A vid' sad ove znanosti... http://danas.net.hr/znanost/page/2010/03/01/0342006.html
kenny (napisa):
Teorije zavjere. Mmmmmmmmmmmmm Heart beat Heart beat Heart beat

A vid' sad ove znanosti... http://danas.net.hr/znanost/page/2010/03/01/0342006.html

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:16 pon, 1. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neno, kako bi bilo da prestanes lijepiti bedastoce po forumu?
Neno, kako bi bilo da prestanes lijepiti bedastoce po forumu?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 20:05 pon, 1. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

inače vezano uz početnu temu prošlog petka je bila web rasprava između Vladimira Paara i Dejana Vinkovića, a snimku možete naći [url=http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/57313/Velika-debata-Paar-Vinkovic-Znanost-i-postenje.html]ovdje[/url], kao i komentar cijelog događanja. čini se da kao i obično u raspravi manje ulogu igraju argumenti nego kako se nekome činilo da se sugovornici ponašaju.

inače mene osobno su na kraju više smetale Paarovi principi u obrazovanju i popularizaciji, za koje mislim da nemaju nikakvih temelja pa sam i napisao [url=http://www.cumez.org/index.php?option=com_content&task=view&id=795&Itemid=1]osvrt[/url] na to.
inače vezano uz početnu temu prošlog petka je bila web rasprava između Vladimira Paara i Dejana Vinkovića, a snimku možete naći ovdje, kao i komentar cijelog događanja. čini se da kao i obično u raspravi manje ulogu igraju argumenti nego kako se nekome činilo da se sugovornici ponašaju.

inače mene osobno su na kraju više smetale Paarovi principi u obrazovanju i popularizaciji, za koje mislim da nemaju nikakvih temelja pa sam i napisao osvrt na to.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:39 pon, 1. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]Svaki fizikalni model ima neke svoje osnovne koncepte koji obično možete predstaviti na jednostaviji način, a da pri tome objasnite osnove funkcioniranja bez da stvorite krivu sliku. Npr. u ovom slučaju sa Zemljom i Suncem mogla se odabrati neka bolja asocijacija od peći - npr. mislim da je većini ljudi intuitivno jasno da se intenzitet sunčevog zračenja mijenja kroz dan, što je posljedica rotacije Zemlje oko svoje osi ,što se direktno može povezati sa nagibom pod kojim svjetlost dolazi na Zemlju.[/quote]

Kad negdje blizu tebe naglo šikne plamen, sto napravis? Prvo odmaknes glavu, tj. nagnes ju od plamena, a tek onda odskocis (ako imas kud). I eto akademiku Paaru analogije s peci koja je zapravo poprilicno tocna. Ako to mogu smisliti ja, bez neke edukacije u metodici i s bitno manjim predavackim iskustvom od Paara, onda bi on trebao moci bolje.

Inace, tu debatu sam vidio neki dan i, zacudo, cijelu ju pregledao. Steta sto se oba sugovornika dosta ponavljaju, pa su dijelovi debate dosadni i tjeraju covjeka da odustane od slusanja (nesto slicno je komentirano i tamo gdje sam vidio link).

Moj je dojam da je Paar spinao, i to dosta lose, no vjerojatno ok za nasu publiku. Vinkovic je dosao s argumentima, no nije spretan u podlostima debate. Tako si je dozvolio da Paara nazove lašcem i prevarantom, sto je i argumentirao, no onda je Paar vodu odvlacio na drugi mlin, kako ovaj njega vrijedja, potpuno ignorirajuci savrseno ispravne argumente. Na zalost, mislim da to kod vecine populacije prolazi.

No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove...

@krcko: =D>
nemo (napisa):
Svaki fizikalni model ima neke svoje osnovne koncepte koji obično možete predstaviti na jednostaviji način, a da pri tome objasnite osnove funkcioniranja bez da stvorite krivu sliku. Npr. u ovom slučaju sa Zemljom i Suncem mogla se odabrati neka bolja asocijacija od peći - npr. mislim da je većini ljudi intuitivno jasno da se intenzitet sunčevog zračenja mijenja kroz dan, što je posljedica rotacije Zemlje oko svoje osi ,što se direktno može povezati sa nagibom pod kojim svjetlost dolazi na Zemlju.

Kad negdje blizu tebe naglo šikne plamen, sto napravis? Prvo odmaknes glavu, tj. nagnes ju od plamena, a tek onda odskocis (ako imas kud). I eto akademiku Paaru analogije s peci koja je zapravo poprilicno tocna. Ako to mogu smisliti ja, bez neke edukacije u metodici i s bitno manjim predavackim iskustvom od Paara, onda bi on trebao moci bolje.

Inace, tu debatu sam vidio neki dan i, zacudo, cijelu ju pregledao. Steta sto se oba sugovornika dosta ponavljaju, pa su dijelovi debate dosadni i tjeraju covjeka da odustane od slusanja (nesto slicno je komentirano i tamo gdje sam vidio link).

Moj je dojam da je Paar spinao, i to dosta lose, no vjerojatno ok za nasu publiku. Vinkovic je dosao s argumentima, no nije spretan u podlostima debate. Tako si je dozvolio da Paara nazove lašcem i prevarantom, sto je i argumentirao, no onda je Paar vodu odvlacio na drugi mlin, kako ovaj njega vrijedja, potpuno ignorirajuci savrseno ispravne argumente. Na zalost, mislim da to kod vecine populacije prolazi.

No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove...

@krcko: Applause

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 0:21 uto, 2. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]No, svaka cast Vinkovicu sto se uopce uhvatio u kostac s Paarom. Uspio, ne uspio... mislim da radi veliku stvar za hrvatsku znanost i, pogotovo, za eticnost u hrvatskoj znanosti. A treba imati hrabrosti u javnosti se suprotstaviti nekome tko ima reputaciju poput Paarove...[/quote]

mislim da je ovo prvi put, a da sam ja toga svjestan, da smo imali javnu znanstvenu debatu, u široko dostupnom mediju. Obično kad je nešto u TV obliku ispada da samo jedna strana izlaže, ili su to neki okrugli stolovi na koje može doći ograničen broj ljudi. tako da je općenito pohvalno što se stvar desila.
vsego (napisa):

mislim da je ovo prvi put, a da sam ja toga svjestan, da smo imali javnu znanstvenu debatu, u široko dostupnom mediju. Obično kad je nešto u TV obliku ispada da samo jedna strana izlaže, ili su to neki okrugli stolovi na koje može doći ograničen broj ljudi. tako da je općenito pohvalno što se stvar desila.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:30 uto, 2. 3. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Druga stvar na kojoj treba cestitati Vinkovicu je objavljivanje zadataka s natjecanja na webu ([url=http://vinkovic.org/Projects/MindExercises/index_03.php]klik[/url]). U medjuvremenu se zadaci mogu pronaci i na sluzbenoj HMD-ovoj stranici, no u doba kad ih je on objavio osoba iz rukovodstva HMD-a zabranila je jednoj profesorici objavljivanje na webu.
Druga stvar na kojoj treba cestitati Vinkovicu je objavljivanje zadataka s natjecanja na webu (klik). U medjuvremenu se zadaci mogu pronaci i na sluzbenoj HMD-ovoj stranici, no u doba kad ih je on objavio osoba iz rukovodstva HMD-a zabranila je jednoj profesorici objavljivanje na webu.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum