Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
korisnickoime1 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 15:00 pon, 22. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]Zato što je u međuvremenu već počeo drugi semestar.
Datum dospjeća samo kaže do kada MORAŠ platiti. U tvom slučaju, moraš platiti i prije[/quote]
Sto nije ovo kontradiktorno?
Datum dospijeca je krajnji rok za placanje. Zasto bi on, u mom slucaju (?), bio raniji? Na mom studomatu, za moj slucaj, pise 1. travnja.
Takodjer, ne vidim zasto ne igra ulogu kada cu diplomirati. Ako sam platila prvi semestar (a placanje semestra po semestar sam, mozda krivo, shvatila kao semestralni upis), a diplomiram prije pocetka iduceg, zasto bih placala drugi semestar?
Pogotovo ne vidim razloga da ga platim do 28. veljace, za sto nikakvu obavijest nisam vidjela.
kenny (napisa): | Zato što je u međuvremenu već počeo drugi semestar.
Datum dospjeća samo kaže do kada MORAŠ platiti. U tvom slučaju, moraš platiti i prije |
Sto nije ovo kontradiktorno?
Datum dospijeca je krajnji rok za placanje. Zasto bi on, u mom slucaju (?), bio raniji? Na mom studomatu, za moj slucaj, pise 1. travnja.
Takodjer, ne vidim zasto ne igra ulogu kada cu diplomirati. Ako sam platila prvi semestar (a placanje semestra po semestar sam, mozda krivo, shvatila kao semestralni upis), a diplomiram prije pocetka iduceg, zasto bih placala drugi semestar?
Pogotovo ne vidim razloga da ga platim do 28. veljace, za sto nikakvu obavijest nisam vidjela.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 20:49 pon, 22. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Ako pogledaš [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=306]OVDJE[/url] vidjet ćeš da je drugi semestar već počeo.
Usput da napomenem, iz tvog pisanja shvaćam da nisi bolonjac. Mi nismo imali semestralni upis, već smo odjednom upisivali cijelu godinu (oba semestra odjednom). Fakultet nam je izašao u susret da to plaćamo po semestrima, odnosno 2500 kn po semestru. Onda su još izašli u susret pa su rekli "ako diplomirate u zimskom semestru, ne morate platiti ljetni semestar". Ali ljetni semestar je počeo. Dakle, moraš platiti.
Ako pogledaš OVDJE vidjet ćeš da je drugi semestar već počeo.
Usput da napomenem, iz tvog pisanja shvaćam da nisi bolonjac. Mi nismo imali semestralni upis, već smo odjednom upisivali cijelu godinu (oba semestra odjednom). Fakultet nam je izašao u susret da to plaćamo po semestrima, odnosno 2500 kn po semestru. Onda su još izašli u susret pa su rekli "ako diplomirate u zimskom semestru, ne morate platiti ljetni semestar". Ali ljetni semestar je počeo. Dakle, moraš platiti.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 20:22 uto, 23. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]Ako pogledaš [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=306]OVDJE[/url] vidjet ćeš da je drugi semestar već počeo.
Usput da napomenem, iz tvog pisanja shvaćam da nisi bolonjac. Mi nismo imali semestralni upis, već smo odjednom upisivali cijelu godinu (oba semestra odjednom). Fakultet nam je izašao u susret da to plaćamo po semestrima, odnosno 2500 kn po semestru. Onda su još izašli u susret pa su rekli "ako diplomirate u zimskom semestru, ne morate platiti ljetni semestar". Ali ljetni semestar je počeo. Dakle, moraš platiti.[/quote]
Nisam bolonjac, da, pa mi je zato i cudno zasto bih se ravnala prema pocetku bolonjskog semestra, a ne po onom sto pise na studomatu.
Tete u referadi kaze da se trebalo njih pitati dokad treba biti ta uplata, sto mi je u najmanju ruku glupo. Zar sad da za sve sto pise na studomatu pretpostavimo da je krivo i svi hrlimo u referadu?
A obavijest na sluzbenoj stranici, ili usmena obavijest kod uplacivanja prvog semestra ne bi nikog ubila.
kenny (napisa): | Ako pogledaš OVDJE vidjet ćeš da je drugi semestar već počeo.
Usput da napomenem, iz tvog pisanja shvaćam da nisi bolonjac. Mi nismo imali semestralni upis, već smo odjednom upisivali cijelu godinu (oba semestra odjednom). Fakultet nam je izašao u susret da to plaćamo po semestrima, odnosno 2500 kn po semestru. Onda su još izašli u susret pa su rekli "ako diplomirate u zimskom semestru, ne morate platiti ljetni semestar". Ali ljetni semestar je počeo. Dakle, moraš platiti. |
Nisam bolonjac, da, pa mi je zato i cudno zasto bih se ravnala prema pocetku bolonjskog semestra, a ne po onom sto pise na studomatu.
Tete u referadi kaze da se trebalo njih pitati dokad treba biti ta uplata, sto mi je u najmanju ruku glupo. Zar sad da za sve sto pise na studomatu pretpostavimo da je krivo i svi hrlimo u referadu?
A obavijest na sluzbenoj stranici, ili usmena obavijest kod uplacivanja prvog semestra ne bi nikog ubila.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 23:10 uto, 23. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Objasnih ti već da je nama fakultet izašao u susret kad su pristali da uopće platimo u rate. Nisu to trebali. Do prije nekoliko godina su se pisale molbe da se odobri plaćanje na rate. Nije fax trebalo pristati ni na opciju "ako diplomiraš u zimskom, ne moraš platiti ljetni semestar". Ali su nam i tu izašli u susret. Ponovno podsjećam da smo mi imali upis cijele godine odjednom, pa se isto tako moglo dogoditi da kažu "čuj, plati sve odjednom, a ako nećeš - doviđenja". Tako da ne bih baš poklonjenom konju u zube gledao. ;)
Čuj, obično se kaže da nepoznavanje zakona ne znači da ga osoba smije kršiti. ;) Da je mogla ići neka službena obavijest - da, mogla je! Ali isto tako imaš usta, pa pri uplati prve rate i dostavljanju uplatnice na fax možeš pitati "Čujte, do kada moram uplatiti drugu ratu?". Pogotovo jer nije tajna da je ISVU pun pogrešnih informacija.
Objasnih ti već da je nama fakultet izašao u susret kad su pristali da uopće platimo u rate. Nisu to trebali. Do prije nekoliko godina su se pisale molbe da se odobri plaćanje na rate. Nije fax trebalo pristati ni na opciju "ako diplomiraš u zimskom, ne moraš platiti ljetni semestar". Ali su nam i tu izašli u susret. Ponovno podsjećam da smo mi imali upis cijele godine odjednom, pa se isto tako moglo dogoditi da kažu "čuj, plati sve odjednom, a ako nećeš - doviđenja". Tako da ne bih baš poklonjenom konju u zube gledao.
Čuj, obično se kaže da nepoznavanje zakona ne znači da ga osoba smije kršiti. Da je mogla ići neka službena obavijest - da, mogla je! Ali isto tako imaš usta, pa pri uplati prve rate i dostavljanju uplatnice na fax možeš pitati "Čujte, do kada moram uplatiti drugu ratu?". Pogotovo jer nije tajna da je ISVU pun pogrešnih informacija.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 20:07 sri, 24. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Na studomatu si rekla da pise datum dospijeca.
To je rok do kojeg pare trebaju SJESTI na neki racun. Taj datum ne oznacava da ti tad pocinju neke obaveze. Jer - ne pise 'pocetak semestra', vec pise 'datum dospijeca'. Nekim drugim dokumentom je definirano u kojem se slucaju placa ljetni semestar.
Konkretno, semestar je poceo, tj. ti nisi diplomirala prije pocetka = trebas platiti ljetni semestar.
Stari studenti su imali 1.3. za pocetak drugog semestra, kraj prvog je bio 28.02.
Bolonjcima je semestar poceo na neki drugi datum, ali i dalje vec veselo traje tjednima. Ti nisi diplomirala jos = moras platiti semestar.
Ako imas potrebe za nekim drugim rokom (odgoda placanja, rate i slicno) - onda se to zamoli u referadi, mozda i uz neku molbu, da se zna.
U svakom slucaju, bio 1.3. bio neki drugi datum KRAJ/POCETAK semestra - ako ti NISI do tada diplomirala - onda moras podmiriti skolarinu za ljetni semestar.
I tvoj rok za podmirenje obaveza je 1.4.
Bez toga mislim da ne mozes niti prijaviti diplomski seminar, a kamoli ispit ili ga obraniti. Jer mislim da se nosi potvrda iz urudjbenog da je sva skolarina uplacena i tek tada krece postupak prijave diplomskog ispita.
Dakle, nije nista u studomatu krivo, vec si ti pogresno protumacila napisano ;)
Na studomatu si rekla da pise datum dospijeca.
To je rok do kojeg pare trebaju SJESTI na neki racun. Taj datum ne oznacava da ti tad pocinju neke obaveze. Jer - ne pise 'pocetak semestra', vec pise 'datum dospijeca'. Nekim drugim dokumentom je definirano u kojem se slucaju placa ljetni semestar.
Konkretno, semestar je poceo, tj. ti nisi diplomirala prije pocetka = trebas platiti ljetni semestar.
Stari studenti su imali 1.3. za pocetak drugog semestra, kraj prvog je bio 28.02.
Bolonjcima je semestar poceo na neki drugi datum, ali i dalje vec veselo traje tjednima. Ti nisi diplomirala jos = moras platiti semestar.
Ako imas potrebe za nekim drugim rokom (odgoda placanja, rate i slicno) - onda se to zamoli u referadi, mozda i uz neku molbu, da se zna.
U svakom slucaju, bio 1.3. bio neki drugi datum KRAJ/POCETAK semestra - ako ti NISI do tada diplomirala - onda moras podmiriti skolarinu za ljetni semestar.
I tvoj rok za podmirenje obaveza je 1.4.
Bez toga mislim da ne mozes niti prijaviti diplomski seminar, a kamoli ispit ili ga obraniti. Jer mislim da se nosi potvrda iz urudjbenog da je sva skolarina uplacena i tek tada krece postupak prijave diplomskog ispita.
Dakle, nije nista u studomatu krivo, vec si ti pogresno protumacila napisano
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 12:25 pet, 26. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Ovo mi vec ima smisla. :)
Pogresno sam pretpostavila da obveze treba podmiriti prije pocetka semestra pa sam zato i zakljucila da semestar sluzbeno ne pocinje prije 1. travnja.
Ono kennyjevo mi nema nikakvog smisla. Da sam ja na mjestu teta u referadi i da me studenti uz sluzbenu stranicu, oglasnu plocu i studomat, pitaju za ama bas sve, u slucaju da je krivo, mislim da bih vrlo brzo pogubila zivce. :D
A diplomski seminar se moze odraditi bez te uplatnice, moze se i prijaviti i obraniti diplomski ispit bez uplatnice, ali se bez uplatnice ne moze dobiti potvrda o diplomiranju, ako nekoga jos zanima.
Ovo mi vec ima smisla.
Pogresno sam pretpostavila da obveze treba podmiriti prije pocetka semestra pa sam zato i zakljucila da semestar sluzbeno ne pocinje prije 1. travnja.
Ono kennyjevo mi nema nikakvog smisla. Da sam ja na mjestu teta u referadi i da me studenti uz sluzbenu stranicu, oglasnu plocu i studomat, pitaju za ama bas sve, u slucaju da je krivo, mislim da bih vrlo brzo pogubila zivce.
A diplomski seminar se moze odraditi bez te uplatnice, moze se i prijaviti i obraniti diplomski ispit bez uplatnice, ali se bez uplatnice ne moze dobiti potvrda o diplomiranju, ako nekoga jos zanima.
|
|
[Vrh] |
|
|