Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Koji OS koristite? |
Windows XP |
|
32% |
[ 18 ] |
Windows Vista |
|
3% |
[ 2 ] |
Windows 7 |
|
50% |
[ 28 ] |
Ubuntu |
|
14% |
[ 8 ] |
|
Ukupno glasova : 56 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:30 sri, 24. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="tihana"]pa ne bih se složila s ovime - čula sam na više strana, a i naučila na svojoj koži, da virusa nema. isto je s bugovima.[/quote]
Lolčina. :lol: Govorimo o softveru nešto kompleksnijem od rješenja zadatka s RP1: Mac OS X 10.4 je prema jednoj Jobsovoj izjavi imao 86 milijuna linija koda. Novije verzije imaju onda nekoliko milijuna linija više. Mora da Apple ima vraški dobru propagandu ako su te uspjeli uvjeriti da u tome nema bugova. :)
[quote]a što se tiče popravka, ako sam već toliko uložila u laptop onda niti ne želim da mi netko sa strane petlja po njemu :) a i fora mi je kaj frajer u apple servisu nosi bijele pamučne rukavice :D jel tako u svim servisima? to mi je baš cool 8) [/quote]
I zato što ti želiš samo u "ovlašteni" servis, ni drugi ne bi trebali imati mogućnost izbora? Zašto ne bi mogli postojati i Apple servisi, a i mogućnost da si doma popraviš stvar ako znaš i umiješ, ili platiš susjedu/prijatelju/lokalnom nezavisnom servisu da ti sredi stvar?
tihana (napisa): | pa ne bih se složila s ovime - čula sam na više strana, a i naučila na svojoj koži, da virusa nema. isto je s bugovima. |
Lolčina. Govorimo o softveru nešto kompleksnijem od rješenja zadatka s RP1: Mac OS X 10.4 je prema jednoj Jobsovoj izjavi imao 86 milijuna linija koda. Novije verzije imaju onda nekoliko milijuna linija više. Mora da Apple ima vraški dobru propagandu ako su te uspjeli uvjeriti da u tome nema bugova.
Citat: | a što se tiče popravka, ako sam već toliko uložila u laptop onda niti ne želim da mi netko sa strane petlja po njemu a i fora mi je kaj frajer u apple servisu nosi bijele pamučne rukavice jel tako u svim servisima? to mi je baš cool |
I zato što ti želiš samo u "ovlašteni" servis, ni drugi ne bi trebali imati mogućnost izbora? Zašto ne bi mogli postojati i Apple servisi, a i mogućnost da si doma popraviš stvar ako znaš i umiješ, ili platiš susjedu/prijatelju/lokalnom nezavisnom servisu da ti sredi stvar?
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:53 sri, 24. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Windowsi su mi bili vjecna borba s rusenjem krsenjem usporavanjem trojanicma virusima i raznim stvarima koje nije pristojno spominjati na forumu.[/quote]
Mozda tada komp nisi koristila za iste stvari kao danas. :wink:
Ja nemam problema sa virusima na kompu vec duuugo vremena, a na netu sam svaki dan. Jedno pola godine sam na sedmici, i od tada apsolutno NIKAKVIH problema. Na XP se tu i tamo neko smece provuklo, ali nista strasno, i nista sto se nije moglo ukloniti.
Da koristis sedmicu za te stvari koje si nabrojala da koristis, ne bi imala apsolutno nikakvih problema.
I inace, nedavno sam kupio novi laptop, za koji je podrska za drivere od proizvodjaca dosta losa, odnosno na cd-u koji dodje sa laptopom nisu bas najbolji driveri za taj model. I stavim ja sedmicu na taj laptop. SVE (osim onog glupog senzora za otisak prsta, koji mi ionako ne treba) je odmah radilo. Nisam trebao nikakav driver instalirati. Znaci kupis laptop, instaliras sedmicu (pola sata) i mozes odmah poceti raditi. A platio si (barem je tako u HR) trostruko manje nego MacBook.
Meni je jasno da vecina korisnika nema pojma o kompjuterima, ali mislim da je ipak prevelika cijena koju Apple uzima za neinformiranost. :P
Martinab (napisa): | Windowsi su mi bili vjecna borba s rusenjem krsenjem usporavanjem trojanicma virusima i raznim stvarima koje nije pristojno spominjati na forumu. |
Mozda tada komp nisi koristila za iste stvari kao danas.
Ja nemam problema sa virusima na kompu vec duuugo vremena, a na netu sam svaki dan. Jedno pola godine sam na sedmici, i od tada apsolutno NIKAKVIH problema. Na XP se tu i tamo neko smece provuklo, ali nista strasno, i nista sto se nije moglo ukloniti.
Da koristis sedmicu za te stvari koje si nabrojala da koristis, ne bi imala apsolutno nikakvih problema.
I inace, nedavno sam kupio novi laptop, za koji je podrska za drivere od proizvodjaca dosta losa, odnosno na cd-u koji dodje sa laptopom nisu bas najbolji driveri za taj model. I stavim ja sedmicu na taj laptop. SVE (osim onog glupog senzora za otisak prsta, koji mi ionako ne treba) je odmah radilo. Nisam trebao nikakav driver instalirati. Znaci kupis laptop, instaliras sedmicu (pola sata) i mozes odmah poceti raditi. A platio si (barem je tako u HR) trostruko manje nego MacBook.
Meni je jasno da vecina korisnika nema pojma o kompjuterima, ali mislim da je ipak prevelika cijena koju Apple uzima za neinformiranost.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
Postano: 12:13 sri, 24. 3. 2010 Naslov: |
|
|
"moj tata je jači od tvog tate" razina rasprave drugim sredstvima :lol:
linux može biti gorko iskustvo, ali može biti i savršeno jednostavan. ima slučajeva kada će se sve instalirati od prve, nakon čega je sustav spreman za rad out of the box. mac to radi po velikoj cijeni svaki put, nažalost prevelika za moju platežnu razinu (iako za one nadobudne, moguće je staviti linux i na mac mašine, pa i sam OS X je unix u duši :D). stvar preferencije.
a što se tiče vindoza 7 bez virusa, pa ja sam to radio još sa win98 (koje bi možda koristio za dual boot i dan danas da prepoznaju hardware kako se spada :g:). sa pametnim korištenjem windowsi su u osnovi sigurni čak i bez antivirusa, iako ne bih dao ruku u vatru za to. s druge strane problem je to što većina ljudi ne koristi računala pametno, hence nitko nije siguran :twisted:
"moj tata je jači od tvog tate" razina rasprave drugim sredstvima
linux može biti gorko iskustvo, ali može biti i savršeno jednostavan. ima slučajeva kada će se sve instalirati od prve, nakon čega je sustav spreman za rad out of the box. mac to radi po velikoj cijeni svaki put, nažalost prevelika za moju platežnu razinu (iako za one nadobudne, moguće je staviti linux i na mac mašine, pa i sam OS X je unix u duši ). stvar preferencije.
a što se tiče vindoza 7 bez virusa, pa ja sam to radio još sa win98 (koje bi možda koristio za dual boot i dan danas da prepoznaju hardware kako se spada ). sa pametnim korištenjem windowsi su u osnovi sigurni čak i bez antivirusa, iako ne bih dao ruku u vatru za to. s druge strane problem je to što većina ljudi ne koristi računala pametno, hence nitko nije siguran
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:28 uto, 18. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Bok ljudi!
Sorry što upadam jer nisam PMF-ovka, tj. nadam se da bum postala u 7. mjesecu :)
Razlog zašto se javljam je to što imam priliku kupiti laptop u Americi gdje su puno jeftiniji. Dvoumim se dakle između MacBook Pro 13'' te praktički bilo kojeg drugog. Dakle, da idem na MAc ili ne?
Naime komp mi treba za surfanje, net, iTunes, Office paket te za sve što će se radi na matematici (programi, programiranje, itd. - to znate bolje od mene). Na kompu prije svega tražim kvalitetu (ne namjeravam kupovati novi u naredne 4,5 godine), mobilnost te pomalo snobovski - atraktivni dizajn.
Macbook Pro mi se čini jako dobar za moje potrebe i mislim da će mi definitvno izdržati 4+ godine. Najljepše mi zgleda od svih (taj aluminium unibody je wow) te ako ne idu svi programi za fax na Macov OS, mogu napraviti dual boot pa bu išli na Vistu (imam originalnu verziju pa nema potrebe za 7-icom). Sada, pitanje za milju kuna je da jel' se isplati dati 1200 dolara za šminku i moju veliku ljubav ili rađe ušparati $500injak pa kupiti http://www.amazon.com/UL30A-A2-Light-13-3-Inch-Silver-Laptop/dp/B002P3KMNU/ref=cm_cr_pr_product_top ?
Hvala unaprijed!
Bok ljudi!
Sorry što upadam jer nisam PMF-ovka, tj. nadam se da bum postala u 7. mjesecu
Razlog zašto se javljam je to što imam priliku kupiti laptop u Americi gdje su puno jeftiniji. Dvoumim se dakle između MacBook Pro 13'' te praktički bilo kojeg drugog. Dakle, da idem na MAc ili ne?
Naime komp mi treba za surfanje, net, iTunes, Office paket te za sve što će se radi na matematici (programi, programiranje, itd. - to znate bolje od mene). Na kompu prije svega tražim kvalitetu (ne namjeravam kupovati novi u naredne 4,5 godine), mobilnost te pomalo snobovski - atraktivni dizajn.
Macbook Pro mi se čini jako dobar za moje potrebe i mislim da će mi definitvno izdržati 4+ godine. Najljepše mi zgleda od svih (taj aluminium unibody je wow) te ako ne idu svi programi za fax na Macov OS, mogu napraviti dual boot pa bu išli na Vistu (imam originalnu verziju pa nema potrebe za 7-icom). Sada, pitanje za milju kuna je da jel' se isplati dati 1200 dolara za šminku i moju veliku ljubav ili rađe ušparati $500injak pa kupiti http://www.amazon.com/UL30A-A2-Light-13-3-Inch-Silver-Laptop/dp/B002P3KMNU/ref=cm_cr_pr_product_top ?
Hvala unaprijed!
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:02 uto, 18. 5. 2010 Naslov: |
|
|
što se tiče cijene, u SAD-u jesu jeftiniji...ali vrlo vjerojatno ti komp kupljen u SAD-u neće imat hrvatsku tipkovnicu..tako da ako misliš kupit laptop, bilo bi dobro da možda pošalješ nekom store-u u americi i pitaš dal imaju oni laptope sa našom tipkovnicom, ako imaju, na konju si!
ja sam si nedavno kupio iMac 21,5" inča i prezadovoljan sam...ako ne misliš komp nosit iz kuće onda bi ti ja savjetovao da kupiš iMac, a ali ako baš hoćeš laptop onda macbook pro jer kad sam ja kupovao iMac čuo sam da je pro bolji od ovog white, ali sve ovisi o tome što želiš!
ali prvo pogledaj ovo za tipkovnicu!
ako imaš još kakvih pitanja slobodno pošalji na mail: bozidarsevo(at)yahoo.com ili bozidar.sevo(at)student.math.hr
pozdrav
što se tiče cijene, u SAD-u jesu jeftiniji...ali vrlo vjerojatno ti komp kupljen u SAD-u neće imat hrvatsku tipkovnicu..tako da ako misliš kupit laptop, bilo bi dobro da možda pošalješ nekom store-u u americi i pitaš dal imaju oni laptope sa našom tipkovnicom, ako imaju, na konju si!
ja sam si nedavno kupio iMac 21,5" inča i prezadovoljan sam...ako ne misliš komp nosit iz kuće onda bi ti ja savjetovao da kupiš iMac, a ali ako baš hoćeš laptop onda macbook pro jer kad sam ja kupovao iMac čuo sam da je pro bolji od ovog white, ali sve ovisi o tome što želiš!
ali prvo pogledaj ovo za tipkovnicu!
ako imaš još kakvih pitanja slobodno pošalji na mail: bozidarsevo(at)yahoo.com ili bozidar.sevo(at)student.math.hr
pozdrav
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:54 uto, 18. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Sto fali americkoj tipkovnici? :-s Ima nas koji se uopce ne snalazimo na ovim hrvatskima...
[quote="A-tom"]...nisam PMF-ovka, tj. nadam se da bum postala u 7. mjesecu[/quote]
Zakljucujem da:
1. ne studiras na PMF-u, ali ces ga uskoro upisati [b]ILI[/b]
2. student si PMF-a i u 7. mjesecu imas operaciju promjene spola.
Dobrodosla na Matematiku, fax zanimljivih nacina razmisljanja. ;)
Sto fali americkoj tipkovnici? Ima nas koji se uopce ne snalazimo na ovim hrvatskima...
A-tom (napisa): | ...nisam PMF-ovka, tj. nadam se da bum postala u 7. mjesecu |
Zakljucujem da:
1. ne studiras na PMF-u, ali ces ga uskoro upisati ILI
Dobrodosla na Matematiku, fax zanimljivih nacina razmisljanja.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:05 sri, 19. 5. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Sto fali americkoj tipkovnici? :-s Ima nas koji se uopce ne snalazimo na ovim hrvatskima...
[quote="A-tom"]...nisam PMF-ovka, tj. nadam se da bum postala u 7. mjesecu[/quote]
Zakljucujem da:
1. ne studiras na PMF-u, ali ces ga uskoro upisati [b]ILI[/b]
Dobrodosla na Matematiku, fax zanimljivih nacina razmisljanja. ;)[/quote]
Broj 1 :D Hvala!
Hrvatska tipokovnica mi nimalo ne iga presudnu ulogu, a i ako mi treba uvijek imam doma PC.
Ekipa koja ima Mac, jel vam to prolazi na PMF-u ili imate milijun komplikacija s programima koje vam trebaju za nastavu, ili ste jedostavno to riješili dual bootom? Glupo mi je kupovati Mac ako nebu radio za moje potrebe! Kupujem komp za narednih 4,5 godina. Mislite da će Mac tolko izdržati
vsego (napisa): | Sto fali americkoj tipkovnici? Ima nas koji se uopce ne snalazimo na ovim hrvatskima...
A-tom (napisa): | ...nisam PMF-ovka, tj. nadam se da bum postala u 7. mjesecu |
Zakljucujem da:
1. ne studiras na PMF-u, ali ces ga uskoro upisati ILI
Dobrodosla na Matematiku, fax zanimljivih nacina razmisljanja. |
Broj 1 Hvala!
Hrvatska tipokovnica mi nimalo ne iga presudnu ulogu, a i ako mi treba uvijek imam doma PC.
Ekipa koja ima Mac, jel vam to prolazi na PMF-u ili imate milijun komplikacija s programima koje vam trebaju za nastavu, ili ste jedostavno to riješili dual bootom? Glupo mi je kupovati Mac ako nebu radio za moje potrebe! Kupujem komp za narednih 4,5 godina. Mislite da će Mac tolko izdržati
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)
Spol: