Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:47 sri, 21. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="krcko"][quote="Lord Sirius"]negdje pri dnu vjerojatno ima sitnim slovima napisano nesto kao
"if you wish to unsubscribe, click here"[/quote]
Na to nemoj ni slucajno klikati. Samo ces spammerima dati do znanja da stvarno postojis i citas mailove. A kad jednom dodjes na njihove liste, nije tako lako rijesiti se smeca... #-o[/quote]
a ja sam se svih spammova na taj nacin rjesio...
jedino sto nisam klikao je bilo kada me unsubscribaju, i onda stave poruku
"clikc here to return to your homepage" ili tako nesto...
uglavnom, mail na studentu mi je bio inficiran sa spamom, a na taj nacin sam ih se svih rjesio...nisam spam dobio vec mjesecima
krcko (napisa): | Lord Sirius (napisa): | negdje pri dnu vjerojatno ima sitnim slovima napisano nesto kao
"if you wish to unsubscribe, click here" |
Na to nemoj ni slucajno klikati. Samo ces spammerima dati do znanja da stvarno postojis i citas mailove. A kad jednom dodjes na njihove liste, nije tako lako rijesiti se smeca... |
a ja sam se svih spammova na taj nacin rjesio...
jedino sto nisam klikao je bilo kada me unsubscribaju, i onda stave poruku
"clikc here to return to your homepage" ili tako nesto...
uglavnom, mail na studentu mi je bio inficiran sa spamom, a na taj nacin sam ih se svih rjesio...nisam spam dobio vec mjesecima
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 0:22 čet, 22. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="Lord Sirius"]uglavnom, mail na studentu mi je bio inficiran sa spamom, a na taj nacin sam ih se svih rjesio...nisam spam dobio vec mjesecima[/quote]
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:bow: Lord Sirius :bow:
Blago tebi blagoslovljenom... :lol: ;)
I ja sam nekad takav bio, a onda sam im dosao na listu.
Ja stalno dobivam one s [i]See the attached file[/i], koji nemaju nikakve [i]unsubscribe[/i] opcije, vec vjerojatno sire viruse. :cry:
Lord Sirius (napisa): | uglavnom, mail na studentu mi je bio inficiran sa spamom, a na taj nacin sam ih se svih rjesio...nisam spam dobio vec mjesecima |
Lord Sirius
Blago tebi blagoslovljenom...
Ja stalno dobivam one s See the attached file, koji nemaju nikakve unsubscribe opcije, vec vjerojatno sire viruse.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:27 čet, 22. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="bily"]kako to mislis Windows update mislis pomocu skeniranja nekog antivirusa ili nesto tako ajde mi pojasni kako to mislis jer stvarno sam jako alergicna na viruse............[/quote]
Windows update skida s M$ovog sitea aktualne verzije sistemskih datoteka i instalira ih na tvoj disk. 8) Time se rjesavaju sigurnosni problemi koje bi virusi mogli iskoristiti da ti se nasele. :x Rijec je, dakle, o prevenciji. :)
Apsolutna zastita od virusa se moze postici na dva nacina:[list=1][*]Istekavanjem iz struje :shock:
[*]Uklanjanjem mreze (da, i Interneta), CDova, memkeyeva, floppyja,... ukratko, prekidom svake komunikacije s ostalim racunalima :shock:[/list:o]
Ne opterecuje se toliko virusima. :) Pokusaj redovito instaliravati nove verzije antivirusnih alata i ne otvaraj attachmente od nepoznatih ljudi. 8)
Ja za svaki neocekivani attachment od poznatih osoba trazim explicitnu potvrdu (e-mailom ili SMSom) da su stvarno poslali attachment. Neocekivane attachmente od nepoznaih posiljatelja brisem bez imalo mozganja... 8)
bily (napisa): | kako to mislis Windows update mislis pomocu skeniranja nekog antivirusa ili nesto tako ajde mi pojasni kako to mislis jer stvarno sam jako alergicna na viruse............ |
Windows update skida s M$ovog sitea aktualne verzije sistemskih datoteka i instalira ih na tvoj disk. Time se rjesavaju sigurnosni problemi koje bi virusi mogli iskoristiti da ti se nasele. Rijec je, dakle, o prevenciji.
Apsolutna zastita od virusa se moze postici na dva nacina:- Istekavanjem iz struje
- Uklanjanjem mreze (da, i Interneta), CDova, memkeyeva, floppyja,... ukratko, prekidom svake komunikacije s ostalim racunalima
Ne opterecuje se toliko virusima. Pokusaj redovito instaliravati nove verzije antivirusnih alata i ne otvaraj attachmente od nepoznatih ljudi.
Ja za svaki neocekivani attachment od poznatih osoba trazim explicitnu potvrdu (e-mailom ili SMSom) da su stvarno poslali attachment. Neocekivane attachmente od nepoznaih posiljatelja brisem bez imalo mozganja...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 9:48 čet, 22. 4. 2004 Naslov: |
|
|
Hm, apropos virusa, jel zna netko za neki dobri gnu projekt antivirusni za linux?
Hm, apropos virusa, jel zna netko za neki dobri gnu projekt antivirusni za linux?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:51 čet, 22. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="steelworker"][quote="Lord Sirius"]uglavnom, mail na studentu mi je bio inficiran sa spamom, a na taj nacin sam ih se svih rjesio...nisam spam dobio vec mjesecima[/quote]
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:bow: Lord Sirius :bow:
Blago tebi blagoslovljenom... :lol: ;)
Ja stalno dobivam one s [i]See the attached file[/i], koji nemaju nikakve [i]unsubscribe[/i] opcije, vec vjerojatno sire viruse. :cry:[/quote]
cekaj malo sta mail na studentu nije nekako malo bolje zasticen od spama?mislim ja dosada nisam imala s tim problema na studentovom mailu ali imam recimo problema na iskonovom i hotmailovom mailu.....
:cry:
steelworker (napisa): | Lord Sirius (napisa): | uglavnom, mail na studentu mi je bio inficiran sa spamom, a na taj nacin sam ih se svih rjesio...nisam spam dobio vec mjesecima |
Lord Sirius
Blago tebi blagoslovljenom...
Ja stalno dobivam one s See the attached file, koji nemaju nikakve unsubscribe opcije, vec vjerojatno sire viruse. |
cekaj malo sta mail na studentu nije nekako malo bolje zasticen od spama?mislim ja dosada nisam imala s tim problema na studentovom mailu ali imam recimo problema na iskonovom i hotmailovom mailu.....
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:37 čet, 22. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="bily"]hvala puno!U zadnje vrijeme i dobijam te mailove sa nepoznatim atachmetima i to ne otvaram ali tipa uvijek mi netko posalje nekog imena neznam recimo vesna horvat i neznam naslov mi dode tipa do you feel lucky????tako nesto ali to ne otvaram...[b]to je virus zar ne???? :cry:[/b][/quote]
U danasnje doba, "From" je gotovo uvijek lazirano i tome se nikako ne vjeruje :!:
Krace: da, to je virus. :x
[quote="bily"]cekaj malo sta mail na studentu nije nekako malo bolje zasticen od spama?[/quote]
Zasticen je dok spammeri ne znaju za tvoju adresu. :D Kad ju objavis (npr. na newsima, svojoj web stranici,...), onda vise nije zasticen. :( Cak i e-mail na Forumu... moja je preporuka da svi drzite ukljucenu opciju "[i]Hide e-mail address[/i]" ili tako nekako (u profilu). 8)
Postoji SpamAssassin na studentu, no treba si svatko sam ukljuciti i podesiti... :roll:
bily (napisa): | hvala puno!U zadnje vrijeme i dobijam te mailove sa nepoznatim atachmetima i to ne otvaram ali tipa uvijek mi netko posalje nekog imena neznam recimo vesna horvat i neznam naslov mi dode tipa do you feel lucky????tako nesto ali to ne otvaram...to je virus zar ne???? |
U danasnje doba, "From" je gotovo uvijek lazirano i tome se nikako ne vjeruje
Krace: da, to je virus.
bily (napisa): | cekaj malo sta mail na studentu nije nekako malo bolje zasticen od spama? |
Zasticen je dok spammeri ne znaju za tvoju adresu. Kad ju objavis (npr. na newsima, svojoj web stranici,...), onda vise nije zasticen. Cak i e-mail na Forumu... moja je preporuka da svi drzite ukljucenu opciju "Hide e-mail address" ili tako nekako (u profilu).
Postoji SpamAssassin na studentu, no treba si svatko sam ukljuciti i podesiti...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:49 čet, 22. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="vsego"][quote="bily"]hvala puno!U zadnje vrijeme i dobijam te mailove sa nepoznatim atachmetima i to ne otvaram ali tipa uvijek mi netko posalje nekog imena neznam recimo vesna horvat i neznam naslov mi dode tipa do you feel lucky????tako nesto ali to ne otvaram...[b]to je virus zar ne???? :cry:[/b][/quote]
U danasnje doba, "From" je gotovo uvijek lazirano i tome se nikako ne vjeruje :!:
Krace: da, to je virus. :x
[quote="bily"]cekaj malo sta mail na studentu nije nekako malo bolje zasticen od spama?[/quote]
Zasticen je dok spammeri ne znaju za tvoju adresu. :D Kad ju objavis (npr.
na newsima, svojoj web stranici,...), onda vise nije zasticen. :( Cak i e-mail na Forumu... moja je preporuka da svi drzite ukljucenu opciju "[i]Hide e-mail address[/i]" ili tako nekako (u profilu). 8)
Postoji SpamAssassin na studentu, no treba si svatko sam ukljuciti i podesiti... :roll:[/quote]
ali ja ne pitam samo za forum nego opcenito kako da je sakrijem ako ju mogu sakrit
vsego (napisa): | bily (napisa): | hvala puno!U zadnje vrijeme i dobijam te mailove sa nepoznatim atachmetima i to ne otvaram ali tipa uvijek mi netko posalje nekog imena neznam recimo vesna horvat i neznam naslov mi dode tipa do you feel lucky????tako nesto ali to ne otvaram...to je virus zar ne???? |
U danasnje doba, "From" je gotovo uvijek lazirano i tome se nikako ne vjeruje
Krace: da, to je virus.
bily (napisa): | cekaj malo sta mail na studentu nije nekako malo bolje zasticen od spama? |
Zasticen je dok spammeri ne znaju za tvoju adresu. Kad ju objavis (npr.
na newsima, svojoj web stranici,...), onda vise nije zasticen. Cak i e-mail na Forumu... moja je preporuka da svi drzite ukljucenu opciju "Hide e-mail address" ili tako nekako (u profilu).
Postoji SpamAssassin na studentu, no treba si svatko sam ukljuciti i podesiti... |
ali ja ne pitam samo za forum nego opcenito kako da je sakrijem ako ju mogu sakrit
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:55 čet, 22. 4. 2004 Naslov: Re: virusi |
|
|
[quote="bily"]ali ja ne pitam samo za forum nego opcenito kako da je sakrijem ako ju mogu sakrit[/quote]
Please, nauciti kvotati... :roll:
:idea: A ja ti lijepo kazem: ne ostavljaj nigdje mail adresu javno: newsi, web stranice, forumi,... :roll:
:idea: Ili "zamaskiraj" adresu... Npr. ja sam vsego na masini student.math.hr. 8) Svatko normalan (tko zna hrvatski) ce shvatiti, ali mislim da ni jedan automat nece... 8)
bily (napisa): | ali ja ne pitam samo za forum nego opcenito kako da je sakrijem ako ju mogu sakrit |
Please, nauciti kvotati...
A ja ti lijepo kazem: ne ostavljaj nigdje mail adresu javno: newsi, web stranice, forumi,...
Ili "zamaskiraj" adresu... Npr. ja sam vsego na masini student.math.hr. Svatko normalan (tko zna hrvatski) ce shvatiti, ali mislim da ni jedan automat nece...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol: