Df nije linearan operator, to je f-ja koja preslikava u prostor linearnih operatora (najcesce) Hom(|R^n, |R), a norma o kojoj se govori jest operatorska norma. Ne znam koji su ostali uvijeti na f ali Df kao takav ne mora biti neprekidna f-ja.
Ako bi f bio klase C1, vjerujem da je tada Df neprekidan kao fja pa se tako nekakav argument moze primijeniti, ali opet.. Ne sijecam se vise da li je rasprava o kompaktnosti na predavanjima bila prije ili poslije tm o srednjoj vrijednosti? (o tome pricamo, jel?) ... dosta sam siguran da je bila poslije... :?
Df nije linearan operator, to je f-ja koja preslikava u prostor linearnih operatora (najcesce) Hom(|R^n, |R), a norma o kojoj se govori jest operatorska norma. Ne znam koji su ostali uvijeti na f ali Df kao takav ne mora biti neprekidna f-ja.
Ako bi f bio klase C1, vjerujem da je tada Df neprekidan kao fja pa se tako nekakav argument moze primijeniti, ali opet.. Ne sijecam se vise da li je rasprava o kompaktnosti na predavanjima bila prije ili poslije tm o srednjoj vrijednosti? (o tome pricamo, jel?) ... dosta sam siguran da je bila poslije...
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk