Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje za teoreticare
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
toni grossi
Gost

PostPostano: 16:46 čet, 22. 4. 2004    Naslov: Pitanje za teoreticare Citirajte i odgovorite

Kod Teorema 10.4 iz profesora Ungara knjige kaze se "ako je skup {||Df(P)||:P elem. [Po,Po+H]} omeđen, onda..."

Nije li taj skup uvjek omeđen jer je Df linearan operator a Po,Po+H kompaktan skup. Neka mi netko odgovori.
Kod Teorema 10.4 iz profesora Ungara knjige kaze se "ako je skup {||Df(P)||:P elem. [Po,Po+H]} omeđen, onda..."

Nije li taj skup uvjek omeđen jer je Df linearan operator a Po,Po+H kompaktan skup. Neka mi netko odgovori.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 12 - 5

PostPostano: 17:18 čet, 22. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Df nije linearan operator, to je f-ja koja preslikava u prostor linearnih operatora (najcesce) Hom(|R^n, |R), a norma o kojoj se govori jest operatorska norma. Ne znam koji su ostali uvijeti na f ali Df kao takav ne mora biti neprekidna f-ja.
Ako bi f bio klase C1, vjerujem da je tada Df neprekidan kao fja pa se tako nekakav argument moze primijeniti, ali opet.. Ne sijecam se vise da li je rasprava o kompaktnosti na predavanjima bila prije ili poslije tm o srednjoj vrijednosti? (o tome pricamo, jel?) ... dosta sam siguran da je bila poslije... :?
Df nije linearan operator, to je f-ja koja preslikava u prostor linearnih operatora (najcesce) Hom(|R^n, |R), a norma o kojoj se govori jest operatorska norma. Ne znam koji su ostali uvijeti na f ali Df kao takav ne mora biti neprekidna f-ja.
Ako bi f bio klase C1, vjerujem da je tada Df neprekidan kao fja pa se tako nekakav argument moze primijeniti, ali opet.. Ne sijecam se vise da li je rasprava o kompaktnosti na predavanjima bila prije ili poslije tm o srednjoj vrijednosti? (o tome pricamo, jel?) ... dosta sam siguran da je bila poslije... Confused

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
toni grossi
Gost

PostPostano: 20:10 čet, 22. 4. 2004    Naslov: hvala Citirajte i odgovorite

hvala
hvala

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum