Ciao :) ...evo imam neku zadaću i trebala bih pomoć... :P
Radi se o par zadataka i bila bih vam zahvalna kada biste mi pomogli i objasnili ove sljedeće zadatke:
1) Zadane su točke A i B i pravac p. Odredite na pravcu točku jednako udaljenu od A i B. Kada zadatak nema rješenja? :?:
2) Zadana je ravnina pi i tri točke A,B i C. Odredite u ravnini pi točku jednako udaljenu od ove tri točke? :?:
3) Površina osnovke piramide jednaka je 180 cm^2.Paralelno osnovici na udaljenost 9 cm od vrha,piramida je presječena ravninom a površina tog presjeka je 108 cm^2.Kolika je duljina visine piramide? :?:
4) Piramida ima visinu 25 cm,površina njene osnovke iznosi 1600cm^2. Površina presjeka piramide ravninom paralelnom osnovici jednaka je 576cm^2.Kolika je ta ravnina udaljena od ravnine osnovke piramide? :?:
Unaprijed zahvaljujem :)
Zbilja mi treba pomoć jer su mi ovo zadaci za domaću zadaću... 8)
Ciao ...evo imam neku zadaću i trebala bih pomoć...
Radi se o par zadataka i bila bih vam zahvalna kada biste mi pomogli i objasnili ove sljedeće zadatke:
1) Zadane su točke A i B i pravac p. Odredite na pravcu točku jednako udaljenu od A i B. Kada zadatak nema rješenja?
2) Zadana je ravnina pi i tri točke A,B i C. Odredite u ravnini pi točku jednako udaljenu od ove tri točke?
3) Površina osnovke piramide jednaka je 180 cm^2.Paralelno osnovici na udaljenost 9 cm od vrha,piramida je presječena ravninom a površina tog presjeka je 108 cm^2.Kolika je duljina visine piramide?
4) Piramida ima visinu 25 cm,površina njene osnovke iznosi 1600cm^2. Površina presjeka piramide ravninom paralelnom osnovici jednaka je 576cm^2.Kolika je ta ravnina udaljena od ravnine osnovke piramide?
Unaprijed zahvaljujem
Zbilja mi treba pomoć jer su mi ovo zadaci za domaću zadaću...