Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 30, 31, 32
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 21:53 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://www.vecernji.hr/vijesti/punu-skolarinu-placat-ce-svi-koji-ne-skupe-42-boda-clanak-132299]Clanak[/url] u Vecernjem. [b]Navodno[/b] ce ECTS bod kostati 300 kn, a punu skolarinu placati svi koji nakon prve godine imaju manje od 42 boda. Primijetite da su do sada punu skolarinu placali oni s manje od 18 ECTS-a, a kod nas je bod kostao oko 100 kn.

"Najmanje nepravedno", [b]navodno[/b] je rekao g. Puhovski.
Clanak u Vecernjem. Navodno ce ECTS bod kostati 300 kn, a punu skolarinu placati svi koji nakon prve godine imaju manje od 42 boda. Primijetite da su do sada punu skolarinu placali oni s manje od 18 ECTS-a, a kod nas je bod kostao oko 100 kn.

"Najmanje nepravedno", navodno je rekao g. Puhovski.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 21:58 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoce li se to odnosit i na nas sljedece godine ?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 22:05 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ante003"]Hoce li se to odnosit i na nas sljedece godine ?[/quote]

To i mene zanima... Pao sam u prvom (tj. petom) semestru predmet od 6 bodova i nisam mogao sad upisati predmet od 7 bodova, pa sam si ostavio za iduću godinu i još jedan predmet od 6 bodova (jer ću ionako morati godinu duže, pa da si rasporedim)... Što bi značilo da ću ove godine skupiti... 41 bod. :? :D A ja sam računao da će me to koštati (6 + 6) * 100, tj. 1200 kuna...

Edit: Mislim, ne očekujem odgovor na pitanje, kužim da je to sve navodno... Zapravo sam htio izbaciti frustracije iz sebe. :)
ante003 (napisa):

To i mene zanima... Pao sam u prvom (tj. petom) semestru predmet od 6 bodova i nisam mogao sad upisati predmet od 7 bodova, pa sam si ostavio za iduću godinu i još jedan predmet od 6 bodova (jer ću ionako morati godinu duže, pa da si rasporedim)... Što bi značilo da ću ove godine skupiti... 41 bod. Confused Very Happy A ja sam računao da će me to koštati (6 + 6) * 100, tj. 1200 kuna...

Edit: Mislim, ne očekujem odgovor na pitanje, kužim da je to sve navodno... Zapravo sam htio izbaciti frustracije iz sebe. Smile

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:20 uto, 27. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sumnjam. Kada god se mijenjao princip naplate skolarina, uvijek je novi vrijedio od sljedece generacije brucosa nadalje.
Sumnjam. Kada god se mijenjao princip naplate skolarina, uvijek je novi vrijedio od sljedece generacije brucosa nadalje.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
milan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 10:35 sri, 28. 4. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Sumnjam. Kada god se mijenjao princip naplate skolarina, uvijek je novi vrijedio od sljedece generacije brucosa nadalje.[/quote]
Sredina je ljetnog semestra pa (valjda) to ne može vrijediti za upis 2010./11. Nadam se da će nas starije to skroz zaobići. :)

Ovo je puno stroži sistem i stvorit će još veći pritisak na profesore da spuste kriterije i osiguraju visoku prolaznost. A i neke će fakseve ovo puno više pogoditi...npr. neki i dalje imaju rokove na Bologni, neki ne mogu popunjavati rupe kolegijima s više godine kao mi... Moglo bi se lako dogoditi da netko zbog jednog pada plati gotovo puni iznos.
Blesavo je da se toliko kažnjava situacija gdje netko svake godine daje 40ak ectsa i time npr. razvuče 3 godine na 4 ili da kao kolega Atomised ne smije rasporediti predmete, a ionako zna da mu treba još jedna godina.
krcko (napisa):

Sredina je ljetnog semestra pa (valjda) to ne može vrijediti za upis 2010./11. Nadam se da će nas starije to skroz zaobići. Smile

Ovo je puno stroži sistem i stvorit će još veći pritisak na profesore da spuste kriterije i osiguraju visoku prolaznost. A i neke će fakseve ovo puno više pogoditi...npr. neki i dalje imaju rokove na Bologni, neki ne mogu popunjavati rupe kolegijima s više godine kao mi... Moglo bi se lako dogoditi da netko zbog jednog pada plati gotovo puni iznos.
Blesavo je da se toliko kažnjava situacija gdje netko svake godine daje 40ak ectsa i time npr. razvuče 3 godine na 4 ili da kao kolega Atomised ne smije rasporediti predmete, a ionako zna da mu treba još jedna godina.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 30, 31, 32
Stranica 32 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum