Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Mad Wilson Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mibo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:06 pet, 11. 1. 2008 Naslov: :-) |
|
|
[code:1]
/*
Kod iz starije verzije programa :-)
*/
long int velicina(FILE *datoteka)
{
fseek(datoteka, 0, SEEK_END);
long int r = ftell(datoteka);
fseek(datoteka, 0, SEEK_SET);
return r;
}
[/code:1]
[quote="Mad Wilson"]Velicinu file-a ces lakse odgonetnuti sa [tt]stat[/tt] iz [tt]<sys/stat.h>[/tt] (ili nekim analogonom, [b][u]ovisno o OS-u[/u][/b]).[/quote]
Upravo zbog portabilnosti sam programirao rucno 8)
Kod: |
/*
Kod iz starije verzije programa :-)
*/
long int velicina(FILE *datoteka)
{
fseek(datoteka, 0, SEEK_END);
long int r = ftell(datoteka);
fseek(datoteka, 0, SEEK_SET);
return r;
}
|
Mad Wilson (napisa): | Velicinu file-a ces lakse odgonetnuti sa stat iz <sys/stat.h> (ili nekim analogonom, ovisno o OS-u). |
Upravo zbog portabilnosti sam programirao rucno
_________________ WAR IS PEACE
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH
George Orwell: 1984
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:19 uto, 18. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Ovako... Moram priznati da više ne znam kako natjerati svoj TeXnicCenter da kad ukucavam hrvatske znakove da ih on automatski pretvara u prikladne LaTex kodove tako da taj isti .tex file otvoren u MikTexovom TexWorks-u ili nekom drugom programu (makar i notepad-u) bude čitljiv, tj. da nema ? ili prazno mjesto umjesto hrvatskih znakova... Znam da to mogu ručno napraviti s Replace pa svaki hrvatski znak u cijelom tekstu zamijenim njegovim latex kodom, ali ja bi da mi to editor pametnije rješava, tj. nekako automatski...
Znači, u preambuli već imam uključeno (i dobro mi u .pdf-u ispisuje znakove):
[b]\usepackage[croatian]{babel}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
[/b]
Imam instaliran croatian paket preko:
[b]Start > Programs > MikTex2.8 > Maintenance(Admin) > Package Manager(Admin)[/b]
Imam kvačicu na croatian language preko:
[b]Start > Programs > MikTex 2.8 -> Maintenance (Admin) -> Settings (Admin) -> Language[/b]
Ovaj program s početka topica iskreno ne znam otkud da pokrenem :oops: isto tako ne razumijem kako bi s [b]makeindex[/b] opcijom trebala izvesti ovo što želim...
Ono što mi isto nije jasno je da sam [url=http://www.ubuntu-hr.org/forum/index.php?topic=2335.0]negdje[/url] našla da u croatian.ldf file-u u miktex/tex/generic/babel možda treba biti ovaj dio:
\catcode`\č=\active\defč{{\v c}} \catcode`\ć=\active\defć{{\'c}}
\catcode`\đ=\active\defđ{{\dj}} \catcode`\š=\active\defš{{\v s}}
\catcode`\ž=\active\defž{{\v z}} \catcode`\Č=\active\defČ{{\v C}}
\catcode`\Ć=\active\defĆ{{\'C}} \catcode`\Đ=\active\defĐ{{\DJ}}
\catcode`\Š=\active\defŠ{{\v S}} \catcode`\Ž=\active\defŽ{{\v Z}}
Ali toga u mom croatian.ldf file-u u danom folderu nema i ne znam jeL bi trebalo biti...
Unaprijed hvala na odgovoru i molim da mi odgovorite/pomognete kao kad bi objašnjavali svojoj baki što treba napraviti :zubo:
Može i link na neki koristan tekst s objašnjenjem jer sve ono što sam iščitala mi nije pomoglo da riješim problem...
[size=9][color=#999999]Added after 9 minutes:[/color][/size]
Što se tiče[b] makeindex[/b], [url=http://www.math.vanderbilt.edu/~schectex/wincd/intro_to_tex.htm]ovdje[/url] ima ova uputa za TeXnicCenter, ali nisam uspjela shvatiti što da točno napravim... :oops:
[tt]# makeidx -- Included as part of standard Latex distribution. If you want your document to have an index:
* Put \usepackage{makeidx}\makeindex in your preamble.
* Put \printindex at the place where you want the index to appear (customarily at the end of the book).
* Apply the command "makeindex myfile" externally after each latex run. That is, use the program makeindex.exe, which you'll find (for instance) in C:\texmf\miktex\bin. Actually, if you're using a good shell program like TeXnicCenter, you can get this step performed automatically for you; just include "uses makeindex" in the options for the project. Also keep in mind that indexing, like cross-referencing, takes an extra run of the latex program to get all the files synchronized.[/tt]
Ovako... Moram priznati da više ne znam kako natjerati svoj TeXnicCenter da kad ukucavam hrvatske znakove da ih on automatski pretvara u prikladne LaTex kodove tako da taj isti .tex file otvoren u MikTexovom TexWorks-u ili nekom drugom programu (makar i notepad-u) bude čitljiv, tj. da nema ? ili prazno mjesto umjesto hrvatskih znakova... Znam da to mogu ručno napraviti s Replace pa svaki hrvatski znak u cijelom tekstu zamijenim njegovim latex kodom, ali ja bi da mi to editor pametnije rješava, tj. nekako automatski...
Znači, u preambuli već imam uključeno (i dobro mi u .pdf-u ispisuje znakove):
\usepackage[croatian]{babel}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
Imam instaliran croatian paket preko:
Start > Programs > MikTex2.8 > Maintenance(Admin) > Package Manager(Admin)
Imam kvačicu na croatian language preko:
Start > Programs > MikTex 2.8 → Maintenance (Admin) → Settings (Admin) → Language
Ovaj program s početka topica iskreno ne znam otkud da pokrenem isto tako ne razumijem kako bi s makeindex opcijom trebala izvesti ovo što želim...
Ono što mi isto nije jasno je da sam negdje našla da u croatian.ldf file-u u miktex/tex/generic/babel možda treba biti ovaj dio:
\catcode`\č=\active\defč{{\v c}} \catcode`\ć=\active\defć{{\'c}}
\catcode`\đ=\active\defđ{{\dj}} \catcode`\š=\active\defš{{\v s}}
\catcode`\ž=\active\defž{{\v z}} \catcode`\Č=\active\defČ{{\v C}}
\catcode`\Ć=\active\defĆ{{\'C}} \catcode`\Đ=\active\defĐ{{\DJ}}
\catcode`\Š=\active\defŠ{{\v S}} \catcode`\Ž=\active\defŽ{{\v Z}}
Ali toga u mom croatian.ldf file-u u danom folderu nema i ne znam jeL bi trebalo biti...
Unaprijed hvala na odgovoru i molim da mi odgovorite/pomognete kao kad bi objašnjavali svojoj baki što treba napraviti
Može i link na neki koristan tekst s objašnjenjem jer sve ono što sam iščitala mi nije pomoglo da riješim problem...
Added after 9 minutes:
Što se tiče makeindex, ovdje ima ova uputa za TeXnicCenter, ali nisam uspjela shvatiti što da točno napravim...
# makeidx – Included as part of standard Latex distribution. If you want your document to have an index:
* Put \usepackage{makeidx}\makeindex in your preamble.
* Put \printindex at the place where you want the index to appear (customarily at the end of the book).
* Apply the command "makeindex myfile" externally after each latex run. That is, use the program makeindex.exe, which you'll find (for instance) in C:\texmf\miktex\bin. Actually, if you're using a good shell program like TeXnicCenter, you can get this step performed automatically for you; just include "uses makeindex" in the options for the project. Also keep in mind that indexing, like cross-referencing, takes an extra run of the latex program to get all the files synchronized.
|
|
[Vrh] |
|
|