Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Slike s ovogodišnje Smotre sveučilišta
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
12 = 16 - 4

PostPostano: 10:11 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Edo"][quote="fmb"][quote="vsego"]P.P.S. Computerion... Mi racunarci smo "boduli"? ;)[/quote]

Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. :twisted: :lol:

FMB :patkica:[/quote]
A ja mislio da su vsego i fmb clanovi istog zavoda?[/quote]

Au, to boli. Mi se uredno izbjegavamo :wink: (iako mi je vsego nekim cudom u davna vremena bil asistent iz RP2)
Edo (napisa):
fmb (napisa):
vsego (napisa):
P.P.S. Computerion... Mi racunarci smo "boduli"? Wink

Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. Twisted Evil Laughing

FMB Patkica

A ja mislio da su vsego i fmb clanovi istog zavoda?

Au, to boli. Mi se uredno izbjegavamo Wink (iako mi je vsego nekim cudom u davna vremena bil asistent iz RP2)

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 10:16 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"]Cinjenica je prije svega da smotra sluzi za informiranje buducih studenata i popularizaciju struke.[/quote]

Evo citiram sama sebe jer sam se sjetila jos jednog argumenta za ono sto ocito neki ili mnogi smatraju "parcijalnom prezentacijom MO": na Smotri treba prezentirati struku. Struka je matematika, koja se sastoji među inim i od računarstva. No Smotra, bar u ovom konceptu s malim štandovima, nema mogućnost svaku struku kompletno predstaviti (osim eventualno na način kako to rade "dosadni" štandovi poput ekonomije: štand na kom su samo knjige, prosprekti i komp). I nijedna malo šira struka se stoga ne predstavlja kompletna, nego organizatori štanda biraju ono što smatraju najatraktivnijim za prezentaicju.

Hoću reći: zar je FER prezentirao švoje prave tehničke smjerove? Pa samo su prezentirali računarstvo i robotiku/automatiku. I to je OK jer su odlučili da će tako privući najviše pozornosti. Pa čak ni likovna akademija nije prezentirala sve varijante umjetnosti koje podučava...

FMB :patkica:
fmb (napisa):
Cinjenica je prije svega da smotra sluzi za informiranje buducih studenata i popularizaciju struke.

Evo citiram sama sebe jer sam se sjetila jos jednog argumenta za ono sto ocito neki ili mnogi smatraju "parcijalnom prezentacijom MO": na Smotri treba prezentirati struku. Struka je matematika, koja se sastoji među inim i od računarstva. No Smotra, bar u ovom konceptu s malim štandovima, nema mogućnost svaku struku kompletno predstaviti (osim eventualno na način kako to rade "dosadni" štandovi poput ekonomije: štand na kom su samo knjige, prosprekti i komp). I nijedna malo šira struka se stoga ne predstavlja kompletna, nego organizatori štanda biraju ono što smatraju najatraktivnijim za prezentaicju.

Hoću reći: zar je FER prezentirao švoje prave tehničke smjerove? Pa samo su prezentirali računarstvo i robotiku/automatiku. I to je OK jer su odlučili da će tako privući najviše pozornosti. Pa čak ni likovna akademija nije prezentirala sve varijante umjetnosti koje podučava...

FMB Patkica

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:38 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"][quote="Edo"]A ja mislio da su vsego i fmb clanovi istog zavoda?[/quote]
Mi se uredno izbjegavamo :wink:[/quote]

:shock: :crazyeyes: Prvi glas... (da se izbjegavamo ;))

A sto se zavoda tice... [b]TKO[/b] su onda racunarci na faxu? :-k Cini mi se da nemamo "[i]Zavod za racunarstvo[/i]"... :roll:
fmb (napisa):
Edo (napisa):
A ja mislio da su vsego i fmb clanovi istog zavoda?

Mi se uredno izbjegavamo Wink

Shocked #Crazy Prvi glas... (da se izbjegavamo Wink)

A sto se zavoda tice... TKO su onda racunarci na faxu? Think Cini mi se da nemamo "Zavod za racunarstvo"... Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 12:21 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]A sto se zavoda tice... [b]TKO[/b] su onda racunarci na faxu? :-k Cini mi se da nemamo "[i]Zavod za racunarstvo[/i]"... :roll:[/quote]
Naravno da imamo. Postoji "Zavod za numericku matematiku i racunarstvo". Taj je zavod nastao izdvajanjem iz zavoda za primijenjenu matematiku prije puno vremena.
Znanstveno-nastavno osoblje moze samo izabrati kojem zavodu zeli pripadati, ali asistenti po defaultu pripadaju onom zavodu na kojem im je mentor. E, sad, na pocetku svoje karijere tvoj mentor se bavio teorijom reprezentacija i magistrirao kod prof.Kraljevica, koji je clan zavoda za analizu. Pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg je on pripao zavodu za analizu. Kasnije je svoju djelatnost usmjerio prema primijenjenoj matematici i varijacijskom racunu, ali zavod nije napustao. To nije bez veze jer varijacijski racun jest analiza (doduse primijenjena). E, ali to ga je odvelo k diskretnoj optimizaciji i tu upadas ti.
vsego (napisa):
A sto se zavoda tice... TKO su onda racunarci na faxu? Think Cini mi se da nemamo "Zavod za racunarstvo"... Rolling Eyes

Naravno da imamo. Postoji "Zavod za numericku matematiku i racunarstvo". Taj je zavod nastao izdvajanjem iz zavoda za primijenjenu matematiku prije puno vremena.
Znanstveno-nastavno osoblje moze samo izabrati kojem zavodu zeli pripadati, ali asistenti po defaultu pripadaju onom zavodu na kojem im je mentor. E, sad, na pocetku svoje karijere tvoj mentor se bavio teorijom reprezentacija i magistrirao kod prof.Kraljevica, koji je clan zavoda za analizu. Pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg je on pripao zavodu za analizu. Kasnije je svoju djelatnost usmjerio prema primijenjenoj matematici i varijacijskom racunu, ali zavod nije napustao. To nije bez veze jer varijacijski racun jest analiza (doduse primijenjena). E, ali to ga je odvelo k diskretnoj optimizaciji i tu upadas ti.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 0:29 sri, 21. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"]I nijedna malo šira struka se stoga ne predstavlja kompletna, nego organizatori štanda biraju ono što smatraju najatraktivnijim za prezentaicju.[/quote]
Jel to znaci da nas veky nece dogodine biti izlozak na standu ? :lol: :rotfl: :D A bas sam imao prekrasnu viziju gomile znatizeljnih lica kako pitaju stvari poput... Al opet mozda bolje da to ostavim za neku drugu priliku :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :D :rotfl: pardon me :D
fmb (napisa):
I nijedna malo šira struka se stoga ne predstavlja kompletna, nego organizatori štanda biraju ono što smatraju najatraktivnijim za prezentaicju.

Jel to znaci da nas veky nece dogodine biti izlozak na standu ? Laughing Valjam se po podu od smijeha Very Happy A bas sam imao prekrasnu viziju gomile znatizeljnih lica kako pitaju stvari poput... Al opet mozda bolje da to ostavim za neku drugu priliku Laughing Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha Very Happy Valjam se po podu od smijeha pardon me Very Happy

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 20:14 sri, 21. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Jel to znaci da nas veky nece dogodine biti izlozak na standu ? :lol: :rotfl: :D [/quote]

Paaa.... možda da njegovu sliku zavežemo za sliku kompjutera i damo kao zadatak ljudima da ih razvežu? :twisted: :twisted: :kuckkuck: :-k

FMB :patkica:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Jel to znaci da nas veky nece dogodine biti izlozak na standu ? Laughing Valjam se po podu od smijeha Very Happy

Paaa.... možda da njegovu sliku zavežemo za sliku kompjutera i damo kao zadatak ljudima da ih razvežu? Twisted Evil Twisted Evil Cekam Blue Screen of Death Think

FMB Patkica

ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 10:01 čet, 22. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Jel to znaci da nas veky nece dogodine biti izlozak na standu ? :lol: :rotfl: :D [/quote]

Paaa.... možda da njegovu sliku zavežemo za sliku kompjutera i damo kao zadatak ljudima da ih razvežu? :twisted: :twisted: :kuckkuck: :-k

FMB :patkica:[/quote]
:crazyeyes: :-s :shock: :-s :D Hm. ja bilo blago pripito kada pisao taj post i bio skroz siguran da ga nisam postao :D :shock: al dobro, nisam ga postao CIJELOG :rotfl: :rotfl:

Ne znam :D Meni je to bila strahoVITO zabaVna idejA :D cek dok vidim vekya na faksu :D
fmb (napisa):
Jel to znaci da nas veky nece dogodine biti izlozak na standu ? Laughing Valjam se po podu od smijeha Very Happy

Paaa.... možda da njegovu sliku zavežemo za sliku kompjutera i damo kao zadatak ljudima da ih razvežu? Twisted Evil Twisted Evil Cekam Blue Screen of Death Think

FMB Patkica

#Crazy Eh? Shocked Eh? Very Happy Hm. ja bilo blago pripito kada pisao taj post i bio skroz siguran da ga nisam postao Very Happy Shocked al dobro, nisam ga postao CIJELOG Valjam se po podu od smijeha Valjam se po podu od smijeha

Ne znam Very Happy Meni je to bila strahoVITO zabaVna idejA Very Happy cek dok vidim vekya na faksu Very Happy

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 19:51 čet, 22. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Hm. ja bilo blago pripito kada pisao taj post i bio skroz siguran da ga nisam postao :D :shock: al dobro, nisam ga postao CIJELOG [/quote]

Vidi se da Vam je mail bio malo :roll: :drinking:
He he. No ja sam svoj odgovor pisala potpuno 8) :sleeping: :evil: :twisted:
Hm. ja bilo blago pripito kada pisao taj post i bio skroz siguran da ga nisam postao Very Happy Shocked al dobro, nisam ga postao CIJELOG

Vidi se da Vam je mail bio malo Rolling Eyes #Beer
He he. No ja sam svoj odgovor pisala potpuno Cool #Sleep Evil or Very Mad Twisted Evil

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 22:04 sub, 24. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Makar samo posjest vekya za jedan od onih starih zutih terminala koje je tako volio na par sati dnevno :)[/quote]

Kako me zna dobit na svoju stranu... ;-)
Makar samo posjest vekya za jedan od onih starih zutih terminala koje je tako volio na par sati dnevno Smile

Kako me zna dobit na svoju stranu... Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:18 sri, 28. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Franka je izrežirala filmić koji sam snimio u subotu (treći dan smotre). Možete ga pogledati [url=http://degiorgi.math.hr/forum/images/posts/smotra04.mpg]ovdje[/url]. Fajl ima nekih 60-tak MB, no trebao bi se relativno brzo moć downloadat na racunala u praktikumima.

PS. Jakov je izabrao FER :oops:
Franka je izrežirala filmić koji sam snimio u subotu (treći dan smotre). Možete ga pogledati ovdje. Fajl ima nekih 60-tak MB, no trebao bi se relativno brzo moć downloadat na racunala u praktikumima.

PS. Jakov je izabrao FER Embarassed

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 14:37 sri, 28. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]PS. Jakov je izabrao FER :oops:[/quote]

Mah... to samo zato što mu je math bio previsoko... ;-)
krcko (napisa):
PS. Jakov je izabrao FER Embarassed

Mah... to samo zato što mu je math bio previsoko... Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum