Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
Postano: 19:13 pet, 14. 5. 2010 Naslov: Pojačavanje wireless signala |
|
|
Pozdrav ekipa!
Dakle, imam jedan maaaaaaali problemčić u mojoj školi. Imamo t*com-ov wireless router. Zapravo, naša draga tajnica nas nije obavijestila da ga je t*com dostavio prije 3 mjeseca, pa smo u međuvremenu bušili zidove kroz 2 ureda da bismo provukli kabel do zbornice. :D Anyway, danas ja skužio da mi imamo taj wireless router, pa sam upogonio WLAN. Ali je problem da je signal dobar samo 2 metra oko samog routera, a mojoj učionici, koja je udaljena 10, 15 metara signala uopće nema. Izlaznu snagu sam sam stavio na maximum (100%), ali i dalje mreža funkcionira samo u okolini 2 metra. U zbornici, koja je od tajnice udaljena 4 metra signal je iznimno loš...
What to do? Svi savjeti dobrodošli!
Pozdrav ekipa!
Dakle, imam jedan maaaaaaali problemčić u mojoj školi. Imamo t*com-ov wireless router. Zapravo, naša draga tajnica nas nije obavijestila da ga je t*com dostavio prije 3 mjeseca, pa smo u međuvremenu bušili zidove kroz 2 ureda da bismo provukli kabel do zbornice. Anyway, danas ja skužio da mi imamo taj wireless router, pa sam upogonio WLAN. Ali je problem da je signal dobar samo 2 metra oko samog routera, a mojoj učionici, koja je udaljena 10, 15 metara signala uopće nema. Izlaznu snagu sam sam stavio na maximum (100%), ali i dalje mreža funkcionira samo u okolini 2 metra. U zbornici, koja je od tajnice udaljena 4 metra signal je iznimno loš...
What to do? Svi savjeti dobrodošli!
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
Postano: 23:55 pon, 17. 5. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]Školska zgrada je stara više od 50 godina. ;) Al pazi.....kod tajnice u uredu mi ima signala, čim izađem ispred ureda signal se drastično smanji. :? Sutra bum pokušao dignuti ga na neku višu razinu.[/quote]
jep dosta čudno, ne bih rekao da je router sam u pitanju (osim ako se radi o neispravnoj robi), postavljao sam i ja jednog takvog, te iako nije baš tolikog dometa koliko ga reklamiraju (30m) radio je na barem 10ak metara ok.
ide jedno blesavo pitanje, ali kako si okrenuo antenu? as in je li okomita na kućište routera. i jel spojena kako se spada, možda je labavo umetnuta?
i također računaj da EM signali trnu sa kvadratom udaljenosti. no prije bih rekao da imaš nešto u zidovima (iako armatura u zidovima mi se čini suluda) kad soba do ima problema sa signalom.
kenny (napisa): | Školska zgrada je stara više od 50 godina. Al pazi.....kod tajnice u uredu mi ima signala, čim izađem ispred ureda signal se drastično smanji. Sutra bum pokušao dignuti ga na neku višu razinu. |
jep dosta čudno, ne bih rekao da je router sam u pitanju (osim ako se radi o neispravnoj robi), postavljao sam i ja jednog takvog, te iako nije baš tolikog dometa koliko ga reklamiraju (30m) radio je na barem 10ak metara ok.
ide jedno blesavo pitanje, ali kako si okrenuo antenu? as in je li okomita na kućište routera. i jel spojena kako se spada, možda je labavo umetnuta?
i također računaj da EM signali trnu sa kvadratom udaljenosti. no prije bih rekao da imaš nešto u zidovima (iako armatura u zidovima mi se čini suluda) kad soba do ima problema sa signalom.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 14:04 sri, 19. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Ima mozda tajnica bezicni telefon? Da nema kakva interferencija?
Ima mozda tajnica bezicni telefon? Da nema kakva interferencija?
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 20:25 sri, 19. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Ne brini, ni prvi ni zadnji takav slucaj. Znam za jos jedan jako slican slucaj, isto u skoli... Svi sve znaju. Svi se u sve petljaju. A ako kazes nesto i stitis struku, pa sto ti znas!? Nazalost... :boliglava:
Ne brini, ni prvi ni zadnji takav slucaj. Znam za jos jedan jako slican slucaj, isto u skoli... Svi sve znaju. Svi se u sve petljaju. A ako kazes nesto i stitis struku, pa sto ti znas!? Nazalost...
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|