Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:43 čet, 27. 5. 2010 Naslov: |
|
|
Ne znam te stvari napamet, ali mozes prosetati do knjiznice i zamoliti neki od novijih diplomskih (dakle, od ove ili prosle godine), pa tamo pogledati sto te zanima.
Ne znam te stvari napamet, ali mozes prosetati do knjiznice i zamoliti neki od novijih diplomskih (dakle, od ove ili prosle godine), pa tamo pogledati sto te zanima.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 18:19 čet, 27. 5. 2010 Naslov: |
|
|
I gotovo sigurno se ne popunjava povjerenstvo na kompu (prije uveza) - jer to je nesto dosta podlozno 'visim silama'. Npr, ti upises svoja tri clana, neki zaglavi u prometu na Savskoj i ulijece zamjena.
Dakle, tu bi trebale ostati crte, kako i je predvidjeno.
Ljuska za diplomski za bolonjske studente je jedan fajl koji se popunjava redom, ako me sjecanje dobro sluzi.
Po ovome sto pita, meni izgleda da [b]rat in a cage[/b] pita za stare studente, a za to ti je dovoljno pogledati bilo koji diplomski.
Kod mene je:
korice (fax, naslov, ja, zagreb)
prva strana (fax, naslov, ja, voditelj, zagreb)
povjerenstvo
sadrzaj pa nadalje
Al slobodno provjeri sa nekim drugim diplomskim, ili najbolje - sa mentorom :)
edit: uostalom, ovo je topic za ljusku koju je GauSs_ slozio, za stare studente :)
I gotovo sigurno se ne popunjava povjerenstvo na kompu (prije uveza) - jer to je nesto dosta podlozno 'visim silama'. Npr, ti upises svoja tri clana, neki zaglavi u prometu na Savskoj i ulijece zamjena.
Dakle, tu bi trebale ostati crte, kako i je predvidjeno.
Ljuska za diplomski za bolonjske studente je jedan fajl koji se popunjava redom, ako me sjecanje dobro sluzi.
Po ovome sto pita, meni izgleda da rat in a cage pita za stare studente, a za to ti je dovoljno pogledati bilo koji diplomski.
Kod mene je:
korice (fax, naslov, ja, zagreb)
prva strana (fax, naslov, ja, voditelj, zagreb)
povjerenstvo
sadrzaj pa nadalje
Al slobodno provjeri sa nekim drugim diplomskim, ili najbolje - sa mentorom
edit: uostalom, ovo je topic za ljusku koju je GauSs_ slozio, za stare studente
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
m00nblade Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
rearea Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 23:31 sri, 3. 11. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="rearea"]Pozdrav!
Zna li netko kako u ljusci A izbrisati "Poglavlje X" ispred naslova poglavlja, tj kako dobiti samo redni broj i ime poglavlja?
Hvala[/quote]
nije bas najjednostavnije, barem ne na nacin na koji ja znam. pogledaj u ljusci B kako je definiran izgled i prilagodi sebi
rearea (napisa): | Pozdrav!
Zna li netko kako u ljusci A izbrisati "Poglavlje X" ispred naslova poglavlja, tj kako dobiti samo redni broj i ime poglavlja?
Hvala |
nije bas najjednostavnije, barem ne na nacin na koji ja znam. pogledaj u ljusci B kako je definiran izgled i prilagodi sebi
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
angelika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:19 pet, 21. 7. 2017 Naslov: |
|
|
Autor ljuske je predvidio obostrano printanje te se stoga margine pomicu. To je bitno kod kasnijeg uvezivanja zbog dvije stvari:
[list]* da se ostavi dovoljno mjesta za uvez
* da nakon uvezivanja tekst bude centriran, tj. da unutarnje margine odgovaraju vanjskima. Pogledaj npr. [url=https://support.content.office.net/en-us/media/871e34b9-492f-4d37-b17e-1b6992b4b3d7.gif]ovdje[/url] na sto mislim.
[/list:u]
Ako planiras printati obostrano, bolje je ostaviti margine kako jesu. Ako zelis prebaciti na jednostrano zamijeni twoside sa oneside u
[code:1]\documentclass[a4paper,twoside,12pt]{memoir}[/code:1]
Ako ti se to i dalje nece svidjati, preporucam da pogledas ili dokumentaciju klase [tt]memoir[/tt] ili paket [tt]geometry[/tt] u kojemu lako mozes podesiti margine.
Headerima, footerima i pozicijom broja stranice upravlja ova komanda:
[code:1]\pagestyle{headings}[/code:1]
Tu mozes promijeniti headings u npr. plain, ali onda gubis headere. Mozda postoji vec ugradjen stil koji bi tebi odgovarao (to ces morati googlati), no ako zelis vise kontrole, pogledaj dokumentaciju paketa [tt]fancyhdr[/tt]. Takodjer mozes pogledati dokumentaciju klase [tt]memoir[/tt].
Autor ljuske je predvidio obostrano printanje te se stoga margine pomicu. To je bitno kod kasnijeg uvezivanja zbog dvije stvari:
* da se ostavi dovoljno mjesta za uvez
* da nakon uvezivanja tekst bude centriran, tj. da unutarnje margine odgovaraju vanjskima. Pogledaj npr. ovdje na sto mislim.
Ako planiras printati obostrano, bolje je ostaviti margine kako jesu. Ako zelis prebaciti na jednostrano zamijeni twoside sa oneside u
Kod: | \documentclass[a4paper,twoside,12pt]{memoir} |
Ako ti se to i dalje nece svidjati, preporucam da pogledas ili dokumentaciju klase memoir ili paket geometry u kojemu lako mozes podesiti margine.
Headerima, footerima i pozicijom broja stranice upravlja ova komanda:
Kod: | \pagestyle{headings} |
Tu mozes promijeniti headings u npr. plain, ali onda gubis headere. Mozda postoji vec ugradjen stil koji bi tebi odgovarao (to ces morati googlati), no ako zelis vise kontrole, pogledaj dokumentaciju paketa fancyhdr. Takodjer mozes pogledati dokumentaciju klase memoir.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
angelika Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Popara Forumaš(ica)
Spol: