Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gino Forumaš(ica)
|
Postano: 23:41 sri, 16. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vinko"]Ja npr. prvi zadatak u svakoj grupi riješim za manje od 5 min. Eventualno dok pročitate, malo razmislite, to je 15ak min ako ste vježbali. I to mi nitko nemože reći da je previše posla. A jako mali postotak rješenja se uspješno kompajlira, a ima i dosta rješenja s nekim kardinarlnim sintaksnim greškama (Ajd probajte razmislit koliko ste vježbali npr. analizu, a koliko ste kucali programe u C++u.) Ali opet bodovi nisu tako strašni.[/quote]
Zadatak je stvarno lagan kada se zna sto se treba napravit. I da, 5 min je dosta ako se brzo kuca, ako ne 10 je razumno vrijeme. Ja sam pola sata pokusavao dobit odgovore na pitanja sto se u zadatku trazi. Nakon cega sam odustao od zadatka i krenuo na drugi, u kom sam se jako zurio ne bi li stigao rjesit prvi zadatak, pa sam recimo u 2. napravio niz glupih gresaka koje kompajler ne vidi... vratio se nazad prvom zadatku i opet nisam mogao dobit odgovore na pitanja, pa sam otisao u Pr1 kod asistenta Cacica, najproblematicniji dio bila je struktura sa datotekom. Puno je tu toga bilo nejasno i meni besmisleno, kada mi je reko da se treba u konstruktoru otvorit datoteke, a u destruktoru zatvorit, sve je bilo puno jasnije. Nadodao je da je to nesto sto se na vjezbama radilo, mi nismo. To je zapravo dosta ocito i jedino smisleno, no malo je vjerojatno da ce neko pod kolokvijom, dakle pod stresom i tako to, doci do tog zakljucka, zato i idemo na vjezbe i predavanja, da bi nesto naucili, nije da se ocekuje da sve sami skuzimo. U strukturi sa webom je takoder bilo nekonzistentnosti, naime pojam funkcije citaj i pisi ne rade nista nam je tumacen kao, ne citaju i ne pisu. Kasnije, za pisi pise da se promet u njoj povecava za duljinu stringa uvecanu za "duljinu" broja kojeg ispisuje...
Bilo je tu jos stvari, npr. kako sam ja mogo znat da mi open() koristi c-ovski string, kompajler se bunio i stavio sam to pod komentar...
Uglavnom dosta losa organizacija izvedbe, dobivanje tocnih odgovora na pitanje i slicno...
Main jasno nisam imao kad napravit do kraja, em sam(cu bit zapravo :D ) zbog nepreciznosti i drugih problema u vezi sa prvim zadatkom ostecen i u drugom iz gore navedenih razloga.
Uglavnom budemo o tome na zalbama :)
vinko (napisa): | Ja npr. prvi zadatak u svakoj grupi riješim za manje od 5 min. Eventualno dok pročitate, malo razmislite, to je 15ak min ako ste vježbali. I to mi nitko nemože reći da je previše posla. A jako mali postotak rješenja se uspješno kompajlira, a ima i dosta rješenja s nekim kardinarlnim sintaksnim greškama (Ajd probajte razmislit koliko ste vježbali npr. analizu, a koliko ste kucali programe u C++u.) Ali opet bodovi nisu tako strašni. |
Zadatak je stvarno lagan kada se zna sto se treba napravit. I da, 5 min je dosta ako se brzo kuca, ako ne 10 je razumno vrijeme. Ja sam pola sata pokusavao dobit odgovore na pitanja sto se u zadatku trazi. Nakon cega sam odustao od zadatka i krenuo na drugi, u kom sam se jako zurio ne bi li stigao rjesit prvi zadatak, pa sam recimo u 2. napravio niz glupih gresaka koje kompajler ne vidi... vratio se nazad prvom zadatku i opet nisam mogao dobit odgovore na pitanja, pa sam otisao u Pr1 kod asistenta Cacica, najproblematicniji dio bila je struktura sa datotekom. Puno je tu toga bilo nejasno i meni besmisleno, kada mi je reko da se treba u konstruktoru otvorit datoteke, a u destruktoru zatvorit, sve je bilo puno jasnije. Nadodao je da je to nesto sto se na vjezbama radilo, mi nismo. To je zapravo dosta ocito i jedino smisleno, no malo je vjerojatno da ce neko pod kolokvijom, dakle pod stresom i tako to, doci do tog zakljucka, zato i idemo na vjezbe i predavanja, da bi nesto naucili, nije da se ocekuje da sve sami skuzimo. U strukturi sa webom je takoder bilo nekonzistentnosti, naime pojam funkcije citaj i pisi ne rade nista nam je tumacen kao, ne citaju i ne pisu. Kasnije, za pisi pise da se promet u njoj povecava za duljinu stringa uvecanu za "duljinu" broja kojeg ispisuje...
Bilo je tu jos stvari, npr. kako sam ja mogo znat da mi open() koristi c-ovski string, kompajler se bunio i stavio sam to pod komentar...
Uglavnom dosta losa organizacija izvedbe, dobivanje tocnih odgovora na pitanje i slicno...
Main jasno nisam imao kad napravit do kraja, em sam(cu bit zapravo ) zbog nepreciznosti i drugih problema u vezi sa prvim zadatkom ostecen i u drugom iz gore navedenih razloga.
Uglavnom budemo o tome na zalbama
_________________ Mario Berljafa
|
|
[Vrh] |
|
konjina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
JANKRI Forumaš(ica)