Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ego......... Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:45 čet, 6. 5. 2004 Naslov: |
|
|
Originali dokumenata ce ti trebati ukoliko se nadas jednog dana na PMF-MO ostvarivati studentska prava (i/ili upisati studij uz potporu ministarstva).
Al... Buduci da ti namjeravas promjeniti fakultet, pretpostavljam da je to slucaj.
Na fsbu "posudis" svoje originale na par tjedana (to se moze bez problema) i predas ih za upis na matematici. Ukoliko upisi prodju planirano (a proci ce, bar na mat nije problem upasti) onda odjavis svoja prava na fsbu, ispises se sa fsba i originali ostaju na pmf-mo.
Ukoliko stvari ne prodju planirano, sa matematike ti vrate nazad tvoje dokumente i vratis ih u referadu na fsbu.
Ne bi smjelo biti nikakvog problema. Ti smijes u bilo kojem trenutku "posuditi" svoje dokumente i njih ti nitko ne moze oduzeti. "Posudis" ih na fsbu dok ne obavis sa njima sto ti treba na mat i vratis ih im ukoliko upis nije dobro prosao, ne vratis ukoliko je :)
Kljucni je problem da se koristi "institucija originala" kao dodatna zastita od zloporabe studentskih prava (npr dvije iksice, dva mjesta u domu, dva placena fakulteta itd.), iako moram priznati da je tehnika malo zastarjela. Ali u svakom slucaju vrijedi pravilo da ti originali stoje na onom fakultetu na kojem ostvarujes svoja studentska prava, sto je ujedno isti onaj fakultet kojeg studiras uz potporu ministarstva.
Budalastina, al sta je tu je: kao da je problem svakih mjesec dana posudjivati originale i vracati ih nakon sto su mjesec dana lezali na onom drugom fakultetu... :roll: al eto... Nadam se da je bilo korisno
A da li mozes predati kopije.. To bas i nisam siguran.. Iako vjerovatno mozes, iako, sva je prilika da ces na gorenavedeni nacin imati manje gnjavaze sa svime time jer te nece htjeti upisati sa kopijama.
BTW: za prijenos kolegija na fsbu zatrazis formular koji sluzi bas tomu i popises nazive kolegija i uspjeh na njima, to fsb ovjeri i uzmes primjerak programa tih kolegija koje bi trebao distribuirati fsb i sa to dvoje dodjes prodekanici za nastavu.
Originali dokumenata ce ti trebati ukoliko se nadas jednog dana na PMF-MO ostvarivati studentska prava (i/ili upisati studij uz potporu ministarstva).
Al... Buduci da ti namjeravas promjeniti fakultet, pretpostavljam da je to slucaj.
Na fsbu "posudis" svoje originale na par tjedana (to se moze bez problema) i predas ih za upis na matematici. Ukoliko upisi prodju planirano (a proci ce, bar na mat nije problem upasti) onda odjavis svoja prava na fsbu, ispises se sa fsba i originali ostaju na pmf-mo.
Ukoliko stvari ne prodju planirano, sa matematike ti vrate nazad tvoje dokumente i vratis ih u referadu na fsbu.
Ne bi smjelo biti nikakvog problema. Ti smijes u bilo kojem trenutku "posuditi" svoje dokumente i njih ti nitko ne moze oduzeti. "Posudis" ih na fsbu dok ne obavis sa njima sto ti treba na mat i vratis ih im ukoliko upis nije dobro prosao, ne vratis ukoliko je
Kljucni je problem da se koristi "institucija originala" kao dodatna zastita od zloporabe studentskih prava (npr dvije iksice, dva mjesta u domu, dva placena fakulteta itd.), iako moram priznati da je tehnika malo zastarjela. Ali u svakom slucaju vrijedi pravilo da ti originali stoje na onom fakultetu na kojem ostvarujes svoja studentska prava, sto je ujedno isti onaj fakultet kojeg studiras uz potporu ministarstva.
Budalastina, al sta je tu je: kao da je problem svakih mjesec dana posudjivati originale i vracati ih nakon sto su mjesec dana lezali na onom drugom fakultetu... al eto... Nadam se da je bilo korisno
A da li mozes predati kopije.. To bas i nisam siguran.. Iako vjerovatno mozes, iako, sva je prilika da ces na gorenavedeni nacin imati manje gnjavaze sa svime time jer te nece htjeti upisati sa kopijama.
BTW: za prijenos kolegija na fsbu zatrazis formular koji sluzi bas tomu i popises nazive kolegija i uspjeh na njima, to fsb ovjeri i uzmes primjerak programa tih kolegija koje bi trebao distribuirati fsb i sa to dvoje dodjes prodekanici za nastavu.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 6:39 pet, 7. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Zapravo, jedini razlog zbog kojeg se ne isplati predavati kopije je sto ovjeravanje kosta. Jeftinije je povuci privremeno originale kako predlaze ZELENI (ako se moze).[/quote]
U 3. gimnaziji se takva "usluga" svojevremeno naplacivala 120Kn :?
krcko (napisa): | Zapravo, jedini razlog zbog kojeg se ne isplati predavati kopije je sto ovjeravanje kosta. Jeftinije je povuci privremeno originale kako predlaze ZELENI (ako se moze). |
U 3. gimnaziji se takva "usluga" svojevremeno naplacivala 120Kn
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 11:34 pet, 7. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]BTW: za prijenos kolegija na fsbu zatrazis formular koji sluzi bas tomu i popises nazive kolegija i uspjeh na njima, to fsb ovjeri i uzmes primjerak programa tih kolegija koje bi trebao distribuirati fsb i sa to dvoje dodjes prodekanici za nastavu.[/quote]
Bas sam se sjetio da ovaj dio sa prodekanicom za nastavu ne mora biti 100% tocan. Malko sam se zaletio buduci da je te godine profesor nadlezan za taj kolegij koji sam prebacivao ujedno bio i prodekan za nastavu, tako da.. :? Pitat u referadu
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | BTW: za prijenos kolegija na fsbu zatrazis formular koji sluzi bas tomu i popises nazive kolegija i uspjeh na njima, to fsb ovjeri i uzmes primjerak programa tih kolegija koje bi trebao distribuirati fsb i sa to dvoje dodjes prodekanici za nastavu. |
Bas sam se sjetio da ovaj dio sa prodekanicom za nastavu ne mora biti 100% tocan. Malko sam se zaletio buduci da je te godine profesor nadlezan za taj kolegij koji sam prebacivao ujedno bio i prodekan za nastavu, tako da.. Pitat u referadu
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 17:26 pet, 7. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]U 3. gimnaziji se takva "usluga" svojevremeno naplacivala 120Kn :?[/quote]
U XV. gimnaziji također. Iako je bilo ljudi koji su išli na prijamni samo na jedan fax, svejedno su nas tjerali da platimo ovjeru kopija.[/quote]
:rotfl:
mene nitko nije tjerao, niti mi predlagao
nama je Jira rekao da tko hoce, moze, po toj i toj cijeni (uopce ne znam koja) i samo da mu se ljudi na vrijeme jave... i that's it...
doduse, ne znam tko osim mene nije htio duplo, ali to je sad drugi par carapa :g: (pretpostavljam da oni koji su imali direktan upis nisu trazili kopije)
Lord Sirius (napisa): | ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | U 3. gimnaziji se takva "usluga" svojevremeno naplacivala 120Kn  |
U XV. gimnaziji također. Iako je bilo ljudi koji su išli na prijamni samo na jedan fax, svejedno su nas tjerali da platimo ovjeru kopija. |
mene nitko nije tjerao, niti mi predlagao
nama je Jira rekao da tko hoce, moze, po toj i toj cijeni (uopce ne znam koja) i samo da mu se ljudi na vrijeme jave... i that's it...
doduse, ne znam tko osim mene nije htio duplo, ali to je sad drugi par carapa (pretpostavljam da oni koji su imali direktan upis nisu trazili kopije)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
mARio Forumaš(ica)

|
Postano: 19:37 pet, 7. 5. 2004 Naslov: Re: Nešto o upisima..... |
|
|
[quote="ego........."]npr. Trenutno sam upisan na fsb-u a htio bi se prebacit na matematiku....
[/quote]
ono sto ti je jos mozda bitno jest bas ta rijec "prebacivanje".
to jos trebas _tocno_ provjeriti, ali evo kako ja mislim da ce biti:
mozdak ti priznaju odredjene predmete, upisat ces prvu godinu. redovno najvjerojatnije (99%). e, ali ce ti se tvoje prijasnje studiranje racunati kao pad (ili kao da si imao jedan jos faks upisan, koji si ispisao, sto je efektivno isto!) sto znaci da ne smijes si priustiti pad na PMF-MO-u, naravno ako nisi bogatas, pa si to mozes priustiti, jerbo ondak placas...
Ali i ako jesi bogat, stvar razuma je opet na strani nepadnaja. ;)
znaci, ako si stvarno studirao kako spada i davao kolegije (ili si cak visa godina) potrudi se nekako da se to rijesi bas kao _prebacivanje_!! ako je to, uopce, moguce.
eto.
cya,
m.m
ego......... (napisa): | npr. Trenutno sam upisan na fsb-u a htio bi se prebacit na matematiku....
|
ono sto ti je jos mozda bitno jest bas ta rijec "prebacivanje".
to jos trebas _tocno_ provjeriti, ali evo kako ja mislim da ce biti:
mozdak ti priznaju odredjene predmete, upisat ces prvu godinu. redovno najvjerojatnije (99%). e, ali ce ti se tvoje prijasnje studiranje racunati kao pad (ili kao da si imao jedan jos faks upisan, koji si ispisao, sto je efektivno isto!) sto znaci da ne smijes si priustiti pad na PMF-MO-u, naravno ako nisi bogatas, pa si to mozes priustiti, jerbo ondak placas...
Ali i ako jesi bogat, stvar razuma je opet na strani nepadnaja.
znaci, ako si stvarno studirao kako spada i davao kolegije (ili si cak visa godina) potrudi se nekako da se to rijesi bas kao _prebacivanje_!! ako je to, uopce, moguce.
eto.
cya,
m.m
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 1:30 sub, 8. 5. 2004 Naslov: Re: Nešto o upisima..... |
|
|
MM, koliko ja znam, institucija "prebacivanja" kao takvog ne postoji.
Mislim da sam u pravu, ispravite me.
Postoji mogucnost upisivanja novog fakulteta i ispisivanja starog kroz obicne prijemne ispite (ili pravo direktnog upisa) i, ukoliko ti priznaju dovoljno kolegija (po ECTSu), da odmah upises visu godinu.
Nema toliko veze koliko si marljiv student bio koliko ima cinjenica da si polozio npr. 2 matematicke analize po FERovom programu, algebru i programiranje i tada npr mozes imati ambicije da odmah upisujes visu godinu. Opcenito, kolegiji poput npr "cvrstoca materijala" ti nece donijeti bodove za upis vise godine na matematici.
Dakle: dobijes pravo upisa na pmf-mat, ispises i odjavis prava na fsbu, odmah zatrazis formular za prijenos ocjena na druga visoka ucilista, pises molbu na pmfmat da ti to priznaju (prodekanica za nastavu, predmetni nastavnici) i ukoliko molbe prodju ti uspjeh iz tih predmeta odmah upisu u indeks. Ukoliko si skupio dovoljno polozenih kolegija iz indeksa na taj nacin, mozes opet pisati molbu da ti daju odmah polagati kolegije sa druge godine, ali taj dio vise ne znam kako se tocno regulira.
Najvjerovatnije opet molba, pa prodekanica, pa ..... :roll: pa si uzmi dosta vremena za cijelu proceduru da ne radis sve u zadnji cas
MM, koliko ja znam, institucija "prebacivanja" kao takvog ne postoji.
Mislim da sam u pravu, ispravite me.
Postoji mogucnost upisivanja novog fakulteta i ispisivanja starog kroz obicne prijemne ispite (ili pravo direktnog upisa) i, ukoliko ti priznaju dovoljno kolegija (po ECTSu), da odmah upises visu godinu.
Nema toliko veze koliko si marljiv student bio koliko ima cinjenica da si polozio npr. 2 matematicke analize po FERovom programu, algebru i programiranje i tada npr mozes imati ambicije da odmah upisujes visu godinu. Opcenito, kolegiji poput npr "cvrstoca materijala" ti nece donijeti bodove za upis vise godine na matematici.
Dakle: dobijes pravo upisa na pmf-mat, ispises i odjavis prava na fsbu, odmah zatrazis formular za prijenos ocjena na druga visoka ucilista, pises molbu na pmfmat da ti to priznaju (prodekanica za nastavu, predmetni nastavnici) i ukoliko molbe prodju ti uspjeh iz tih predmeta odmah upisu u indeks. Ukoliko si skupio dovoljno polozenih kolegija iz indeksa na taj nacin, mozes opet pisati molbu da ti daju odmah polagati kolegije sa druge godine, ali taj dio vise ne znam kako se tocno regulira.
Najvjerovatnije opet molba, pa prodekanica, pa ..... pa si uzmi dosta vremena za cijelu proceduru da ne radis sve u zadnji cas
|
|
[Vrh] |
|
|