Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prigovori na ponasanje asistenata
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
divERgenT
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 2:10 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vjekovac"][quote="divERgenT"]ovaj kolokvij, kakav je bio, cini mi se da ni prosjecni asistent ga nebi rjesio ispod 90 ajd 80 min, stvarno je bilo previse za pisat, a sta je najgore lagani su zadatci [/quote]
Evo, ja sam ispodprosjecni asistent pa sam zadatak rijesio za 5 min, a bas sam ga namjerno danas rijesio i na vjezbama, kad se vec ionako rade integrali (mozda je eventualno bila druga grupa - neka mi upuceni oproste). Osim toga vi ste imali 120 minuta, dakle 50% vise vremena nego je potrebno prosjecnom asistentu. :lol:
[/quote]

aj, nisam skuzio odgovor, malo sam pretjero okomivsi se na najlaksi zad na kolokviju, mislio sam da ce se tezina ispita okomiti na bar par zad sa integralima, pa sam to obradio. kad sam dosa na ispit i vidia koliko cu puta morat napisat + izmedju dvije jednatosti, mi se smracilo u 8 ujutro. malo sam fulo gradivo. :roll:
vjekovac (napisa):
divERgenT (napisa):
ovaj kolokvij, kakav je bio, cini mi se da ni prosjecni asistent ga nebi rjesio ispod 90 ajd 80 min, stvarno je bilo previse za pisat, a sta je najgore lagani su zadatci

Evo, ja sam ispodprosjecni asistent pa sam zadatak rijesio za 5 min, a bas sam ga namjerno danas rijesio i na vjezbama, kad se vec ionako rade integrali (mozda je eventualno bila druga grupa - neka mi upuceni oproste). Osim toga vi ste imali 120 minuta, dakle 50% vise vremena nego je potrebno prosjecnom asistentu. Laughing

aj, nisam skuzio odgovor, malo sam pretjero okomivsi se na najlaksi zad na kolokviju, mislio sam da ce se tezina ispita okomiti na bar par zad sa integralima, pa sam to obradio. kad sam dosa na ispit i vidia koliko cu puta morat napisat + izmedju dvije jednatosti, mi se smracilo u 8 ujutro. malo sam fulo gradivo. Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
score
Gost

PostPostano: 19:31 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Buduci asistentica mea uredno odgovara na neke druge postove na forumu, zasto nije mogla otkomentirati onaj prigovor na njen racun?
pa bilo kako... :?: :!:
Buduci asistentica mea uredno odgovara na neke druge postove na forumu, zasto nije mogla otkomentirati onaj prigovor na njen racun?
pa bilo kako... Question Exclamation

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:46 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="score"]Buduci asistentica mea uredno odgovara na neke druge postove na forumu, zasto nije mogla otkomentirati onaj prigovor na njen racun?
pa bilo kako... :?: :!:[/quote]

Mozda nije vidjela... :-k Ovaj topic je nekako podlegao veky-superstar fenomenu... :roll: Zapravo, ja se sjecam da se nju nesto spominjalo, ali ne mogu naci post... :(
score (napisa):

Mozda nije vidjela... Think Ovaj topic je nekako podlegao veky-superstar fenomenu... Rolling Eyes Zapravo, ja se sjecam da se nju nesto spominjalo, ali ne mogu naci post... Sad

[Vrh]
vskudar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:14 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo sta mene zanima:
Naime, vec nekoliko godina je prolaznost na ispitima drasticno porasla, vjerojatno zahvaljujuci kolokvijima, drugim asistentima i(li) profesorima. No, prosle jeseni (2003), 1. rok iz SPA, na nekih 50-tak studenata ( nisam sigurna, al nije puno manje, mozda je cak vise!) pismeni dio ispita prosle su 2 osobe, i to sa <60 bod.
Moje pitanje je: kolko je opravdana recenica da su za to studenti krivi, tj. da rok [b]nije[/b] bio tezak i da bas (gotovo) svi su jos bili pod utjecajem ljetnih praznika, tj. da nisu dovoljno ucili? :???:
Evo sta mene zanima:
Naime, vec nekoliko godina je prolaznost na ispitima drasticno porasla, vjerojatno zahvaljujuci kolokvijima, drugim asistentima i(li) profesorima. No, prosle jeseni (2003), 1. rok iz SPA, na nekih 50-tak studenata ( nisam sigurna, al nije puno manje, mozda je cak vise!) pismeni dio ispita prosle su 2 osobe, i to sa <60 bod.
Moje pitanje je: kolko je opravdana recenica da su za to studenti krivi, tj. da rok nije bio tezak i da bas (gotovo) svi su jos bili pod utjecajem ljetnih praznika, tj. da nisu dovoljno ucili? Confused

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:33 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vskudar"]Moje pitanje je: kolko je opravdana recenica da su za to studenti krivi, tj. da rok [b]nije[/b] bio tezak i da bas (gotovo) svi su jos bili pod utjecajem ljetnih praznika, tj. da nisu dovoljno ucili? :???:[/quote]

Ah, vjecna dvojba... :D

Ovako, opcenito, to je malo teze reci... :? Pogledaj [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1845]rezultate pismenog iz UuRa od 19.4. ove godine[/url]. Prolaznost ne djeluje loshe (oko 67%), ali kad pogledas po ocjenama.. nije nesto bajno. :( E sad, kad pogledas zadatke (na zalost, jos nisu online)... Dobio sam komentare da je to bio najlaksi rok u povijesti UuRa. :shock: Dakle, 22 studenata nije bilo u stanju skupiti niti mizernih 40 bodova na [b]takvom[/b] roku! :roll:

Poanta: da, hoce se desiti i da studenti choporativno zakazu. :( Ne kazem da je to uvijek (cak ni cesto) slucaj, ali [b]hoce se desiti[/b]...

Konkretno taj rok za koji ti pitas... Pitanje je sto je bilo... Mozda je rok bio tezak, mozda su se studenti generalno lose pripremili,,... :-k Vjerojatno je sve skupa... 8)
vskudar (napisa):
Moje pitanje je: kolko je opravdana recenica da su za to studenti krivi, tj. da rok nije bio tezak i da bas (gotovo) svi su jos bili pod utjecajem ljetnih praznika, tj. da nisu dovoljno ucili? Confused

Ah, vjecna dvojba... Very Happy

Ovako, opcenito, to je malo teze reci... Confused Pogledaj rezultate pismenog iz UuRa od 19.4. ove godine. Prolaznost ne djeluje loshe (oko 67%), ali kad pogledas po ocjenama.. nije nesto bajno. Sad E sad, kad pogledas zadatke (na zalost, jos nisu online)... Dobio sam komentare da je to bio najlaksi rok u povijesti UuRa. Shocked Dakle, 22 studenata nije bilo u stanju skupiti niti mizernih 40 bodova na takvom roku! Rolling Eyes

Poanta: da, hoce se desiti i da studenti choporativno zakazu. Sad Ne kazem da je to uvijek (cak ni cesto) slucaj, ali hoce se desiti...

Konkretno taj rok za koji ti pitas... Pitanje je sto je bilo... Mozda je rok bio tezak, mozda su se studenti generalno lose pripremili,,... Think Vjerojatno je sve skupa... Cool

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 20:40 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="score"]Buduci asistentica mea uredno odgovara na neke druge postove na forumu, zasto nije mogla otkomentirati onaj prigovor na njen racun?

Mozda nije vidjela... :-k Ovaj topic je nekako podlegao veky-superstar fenomenu... :roll: [/quote]

IMHO, mislim da je to upravo razlog, na jednom drugom nivou. Mislim da je moj primjer pokazao da, kad se netko uključi u raspravu, počne mu se prigovarati zbog totalno irelevantnih stvari. Koliko god su oni prvi prigovori bili na mjestu, ovi kasniji definitivno pokazuju kako s ovom metodom prigovaranja nešto psihološki ne štima... IMHO, kažem opet.

[quote]Zapravo, ja se sjecam da se nju nesto spominjalo, ali ne mogu naci post... :([/quote]

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=13415#13415
Koliko se vidi iz posta, OP baš i nije željela neku raspravu, samo da se o njenim prigovorima razmisli...
vsego (napisa):
score (napisa):

Mozda nije vidjela... Think Ovaj topic je nekako podlegao veky-superstar fenomenu... Rolling Eyes

IMHO, mislim da je to upravo razlog, na jednom drugom nivou. Mislim da je moj primjer pokazao da, kad se netko uključi u raspravu, počne mu se prigovarati zbog totalno irelevantnih stvari. Koliko god su oni prvi prigovori bili na mjestu, ovi kasniji definitivno pokazuju kako s ovom metodom prigovaranja nešto psihološki ne štima... IMHO, kažem opet.

Citat:
Zapravo, ja se sjecam da se nju nesto spominjalo, ali ne mogu naci post... Sad

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=13415#13415
Koliko se vidi iz posta, OP baš i nije željela neku raspravu, samo da se o njenim prigovorima razmisli...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:56 pet, 7. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vskudar"]Evo sta mene zanima:
Moje pitanje je: kolko je opravdana recenica da su za to studenti krivi, tj. da rok [b]nije[/b] bio tezak i da bas (gotovo) svi su jos bili pod utjecajem ljetnih praznika, tj. da nisu dovoljno ucili? :???:[/quote]

Ako se prigovara roku trebalo bi napisati zadatke, bar one koje smatrate problematicnim. Ako pak mislite da je ispravljanje prestrogo, treba napisati ime asistenta. Znam da datum roka jednoznacno odredjuje zadatke i asistenta, ali nemamo bas svi arhive starih pismenih iz SPA. Ima li toga mozda on-line?
vskudar (napisa):
Evo sta mene zanima:

Ako se prigovara roku trebalo bi napisati zadatke, bar one koje smatrate problematicnim. Ako pak mislite da je ispravljanje prestrogo, treba napisati ime asistenta. Znam da datum roka jednoznacno odredjuje zadatke i asistenta, ali nemamo bas svi arhive starih pismenih iz SPA. Ima li toga mozda on-line?

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ninocka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:11 ned, 9. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
Koliko se vidi iz posta, OP baš i nije željela neku raspravu, samo da se o njenim prigovorima razmisli...[/quote]

Ja jos uvijek pohadjam te iste vjezbe - sad je to MA4, moram priznat da ako se o mojim kritikama uopce i razmislilo onda niti jedna jedina nije uvazena,
pa bi zato sad zamolila ako je moguce dobiti odgovor/komentar/kaj vec zasto se nesto od onoga smatra neutemeljeno.
Mogu prihvatiti sve, ukljucujuci i to da asistentica smatra da je to samo i iskljucivo moje misljenje, da je posve neopravdano i neargumentirano,ali bih molila barem kratko obrazlozenje njenih nastavnih metoda.
Ukljucujuci i to da ako je prvi kolokvij iz MA4 u petak 30.4., a mi imamo zadnje vjezbe pred kolokvij nakon uskrsnjih praznika 23.4. na kojima samo radimo novo gradivo koje ne ulazi u kolokvij, zar je tesko bilo napraviti petominutni osvrt na prethodno gradivo, malo prokomentirat proslogodisnji kolokvij i slicno. Asistente koje sam u prvom postu nahvalila na takve stvari nije trebalo ni podsjecati a ni moliti ih za to i bili su puno puno puno azurniji s informacijama i o rokovima i o kolokvijima
Citat:

Ja jos uvijek pohadjam te iste vjezbe - sad je to MA4, moram priznat da ako se o mojim kritikama uopce i razmislilo onda niti jedna jedina nije uvazena,
pa bi zato sad zamolila ako je moguce dobiti odgovor/komentar/kaj vec zasto se nesto od onoga smatra neutemeljeno.
Mogu prihvatiti sve, ukljucujuci i to da asistentica smatra da je to samo i iskljucivo moje misljenje, da je posve neopravdano i neargumentirano,ali bih molila barem kratko obrazlozenje njenih nastavnih metoda.
Ukljucujuci i to da ako je prvi kolokvij iz MA4 u petak 30.4., a mi imamo zadnje vjezbe pred kolokvij nakon uskrsnjih praznika 23.4. na kojima samo radimo novo gradivo koje ne ulazi u kolokvij, zar je tesko bilo napraviti petominutni osvrt na prethodno gradivo, malo prokomentirat proslogodisnji kolokvij i slicno. Asistente koje sam u prvom postu nahvalila na takve stvari nije trebalo ni podsjecati a ni moliti ih za to i bili su puno puno puno azurniji s informacijama i o rokovima i o kolokvijima

[Vrh]
ninocka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:16 ned, 9. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="score"]Buduci asistentica mea uredno odgovara na neke druge postove na forumu, zasto nije mogla otkomentirati onaj prigovor na njen racun?

Mozda nije vidjela... :-k Ovaj topic je nekako podlegao veky-superstar fenomenu... :roll: Zapravo, ja se sjecam da se nju nesto spominjalo, ali ne mogu naci post... :([/quote]

stranica 4, ja sam autor posta, nije tako tesko naci
vsego (napisa):
score (napisa):

Mozda nije vidjela... Think Ovaj topic je nekako podlegao veky-superstar fenomenu... Rolling Eyes Zapravo, ja se sjecam da se nju nesto spominjalo, ali ne mogu naci post... Sad

stranica 4, ja sam autor posta, nije tako tesko naci

[Vrh]
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 13:20 pon, 10. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne citam ovaj dio Foruma bas cesto, ali vidjela sam ninockin post prije cca dva tjedna. Procitala sam ga, i razmislila. Nisam odgovarala na njega iz nekoliko razloga. Medju ostalim, post nije formuliran kao pitanje, nije mi se cinilo da se zeli otvarati raspravu.

[quote="ninocka"] Ja jos uvijek pohadjam te iste vjezbe - sad je to MA4, moram priznat da ako se o mojim kritikama uopce i razmislilo onda niti jedna jedina nije uvazena, pa bi zato sad zamolila ako je moguce dobiti odgovor/komentar/kaj vec zasto se nesto od onoga smatra neutemeljeno. [/quote]
Žao mi je ako mislite da nisam obratila paznju na vase primjedbe. Svjesna sam nekih svojih mana i inace, a svaku primjedbu studenata barem razmotrim. Nitko se ne moze promijeniti "preko noci". Pokusavam biti sporija na vjezbama, znam da zadatak na ploci treba imati glavu i rep. Trudim se. Nadam se da cete primijetiti razliku.

[quote="ninocka"] ... ali bih molila barem kratko obrazlozenje njenih nastavnih metoda. [/quote]
Mozda tu lezi bit problema. Nas asistente (barem one koji su zavrsili inz.profil) nitko nije ucio nastavne metode.

Za uspjesne vjezbe potrebna je i suradnja studenata. Priznajem da neke stvari nisam puno pokusavala s ovom generacijom jer mi nije uspjelo s prijasnjima. Kad bih prozvala studenta na plocu da rijesi zadatak, vidjela bih koji dijelovi gradiva su jasni, a koji nisu. A kad bi tek svi studenti redovito ucili i rjesavali zadace...

A druga stvar su uvjeti... tehnicki, vremenski,... Bilo bi vjerojatno puno zanimljivije, jedan sat u dva tjedna provesti u praktikumu, pa u Mathematici skicirati krivulje i rjesavati integrale. Samo to je gotovo neizvedivo... Na zalost, ostajemo pri ploci i kredi.

[quote="ninocka"] Ukljucujuci i to da ako je prvi kolokvij iz MA4 u petak 30.4., a mi imamo zadnje vjezbe pred kolokvij nakon uskrsnjih praznika 23.4. na kojima samo radimo novo gradivo koje ne ulazi u kolokvij, zar je tesko bilo napraviti petominutni osvrt na prethodno gradivo, malo prokomentirat proslogodisnji kolokvij i slicno. [/quote]
Po mom misljenju vjezbe (i predavanja) imaju dublji smisao od pripreme za kolokvij i ispit. Na kraju semestra, ako mi ostane sat vremena, obicno rijesim na vjezbama neki ispit, ali sad u sredini semestra nisam sigurna koliko vremena cu imati viska. Druga grupa nije imala vjezbe taj tjedan, pa mi se nije ni iz tog razloga cinilo u redu raditi nekakvo ponavljanje.
U pet minuta se ne moze napraviti osvrt na gradivo polovine semestra. Sto biste imali od petminutnog komentara na lanjski kolokvij? Proslo je mjesec dana od prethodnih vjezbi i u to vrijeme ste trebali nauciti gradivo i spremiti se za kolokvij. U cijelo to vrijeme na konzultacije iz MA4 nije mi dosao nitko. Na tim zadnjim vjezbama sam podijelila zadatke s lanjskog kolokvija.

Mea
Ne citam ovaj dio Foruma bas cesto, ali vidjela sam ninockin post prije cca dva tjedna. Procitala sam ga, i razmislila. Nisam odgovarala na njega iz nekoliko razloga. Medju ostalim, post nije formuliran kao pitanje, nije mi se cinilo da se zeli otvarati raspravu.

ninocka (napisa):
Ja jos uvijek pohadjam te iste vjezbe - sad je to MA4, moram priznat da ako se o mojim kritikama uopce i razmislilo onda niti jedna jedina nije uvazena, pa bi zato sad zamolila ako je moguce dobiti odgovor/komentar/kaj vec zasto se nesto od onoga smatra neutemeljeno.

Žao mi je ako mislite da nisam obratila paznju na vase primjedbe. Svjesna sam nekih svojih mana i inace, a svaku primjedbu studenata barem razmotrim. Nitko se ne moze promijeniti "preko noci". Pokusavam biti sporija na vjezbama, znam da zadatak na ploci treba imati glavu i rep. Trudim se. Nadam se da cete primijetiti razliku.

ninocka (napisa):
... ali bih molila barem kratko obrazlozenje njenih nastavnih metoda.

Mozda tu lezi bit problema. Nas asistente (barem one koji su zavrsili inz.profil) nitko nije ucio nastavne metode.

Za uspjesne vjezbe potrebna je i suradnja studenata. Priznajem da neke stvari nisam puno pokusavala s ovom generacijom jer mi nije uspjelo s prijasnjima. Kad bih prozvala studenta na plocu da rijesi zadatak, vidjela bih koji dijelovi gradiva su jasni, a koji nisu. A kad bi tek svi studenti redovito ucili i rjesavali zadace...

A druga stvar su uvjeti... tehnicki, vremenski,... Bilo bi vjerojatno puno zanimljivije, jedan sat u dva tjedna provesti u praktikumu, pa u Mathematici skicirati krivulje i rjesavati integrale. Samo to je gotovo neizvedivo... Na zalost, ostajemo pri ploci i kredi.

ninocka (napisa):
Ukljucujuci i to da ako je prvi kolokvij iz MA4 u petak 30.4., a mi imamo zadnje vjezbe pred kolokvij nakon uskrsnjih praznika 23.4. na kojima samo radimo novo gradivo koje ne ulazi u kolokvij, zar je tesko bilo napraviti petominutni osvrt na prethodno gradivo, malo prokomentirat proslogodisnji kolokvij i slicno.

Po mom misljenju vjezbe (i predavanja) imaju dublji smisao od pripreme za kolokvij i ispit. Na kraju semestra, ako mi ostane sat vremena, obicno rijesim na vjezbama neki ispit, ali sad u sredini semestra nisam sigurna koliko vremena cu imati viska. Druga grupa nije imala vjezbe taj tjedan, pa mi se nije ni iz tog razloga cinilo u redu raditi nekakvo ponavljanje.
U pet minuta se ne moze napraviti osvrt na gradivo polovine semestra. Sto biste imali od petminutnog komentara na lanjski kolokvij? Proslo je mjesec dana od prethodnih vjezbi i u to vrijeme ste trebali nauciti gradivo i spremiti se za kolokvij. U cijelo to vrijeme na konzultacije iz MA4 nije mi dosao nitko. Na tim zadnjim vjezbama sam podijelila zadatke s lanjskog kolokvija.

Mea

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:33 pon, 10. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mea"]Proslo je mjesec dana od prethodnih vjezbi i u to vrijeme ste trebali nauciti gradivo i spremiti se za kolokvij. U cijelo to vrijeme na konzultacije iz MA4 nije mi dosao nitko.[/quote]

Dodao bih jos da je Mea poprilicno aktivna na Forumu (tj. forumima MA3 & MA4) =D> za one koji iz nekog razloga ne zele/ne mogu doci na konzultacije.

Thanx, Mea! :worship:

Ostatak necu komentirati jer sam davno bio na tim vjezbama... :)
mea (napisa):
Proslo je mjesec dana od prethodnih vjezbi i u to vrijeme ste trebali nauciti gradivo i spremiti se za kolokvij. U cijelo to vrijeme na konzultacije iz MA4 nije mi dosao nitko.

Dodao bih jos da je Mea poprilicno aktivna na Forumu (tj. forumima MA3 & MA4) Applause za one koji iz nekog razloga ne zele/ne mogu doci na konzultacije.

Thanx, Mea! I worship thee

Ostatak necu komentirati jer sam davno bio na tim vjezbama... Smile

[Vrh]
ninocka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:01 pon, 10. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mea"]
Žao mi je ako mislite da nisam obratila paznju na vase primjedbe. Svjesna sam nekih svojih mana i inace, a svaku primjedbu studenata barem razmotrim. Nitko se ne moze promijeniti "preko noci". Pokusavam biti sporija na vjezbama, znam da zadatak na ploci treba imati glavu i rep. Trudim se. Nadam se da cete primijetiti razliku.[/quote]

Ako je tako, imate moju i podrsku i strpljenje dok ne dodju prvi rezultati vaseg truda.

[quote="mea"]
Za uspjesne vjezbe potrebna je i suradnja studenata. Priznajem da neke stvari nisam puno pokusavala s ovom generacijom jer mi nije uspjelo s prijasnjima. Kad bih prozvala studenta na plocu da rijesi zadatak, vidjela bih koji dijelovi gradiva su jasni, a koji nisu. A kad bi tek svi studenti redovito ucili i rjesavali zadace... [/quote]

Ah da, suradnja studenata... nerado priznajem, ali to je stvarno nemoguca misija :oops: ma o kojem kolegiju i asistentu se radilo, cast vrijednim studentskim iznimkama. =D>

[quote="mea"]
[quote="ninocka"] Ukljucujuci i to da ako je prvi kolokvij iz MA4 u petak 30.4., a mi imamo zadnje vjezbe pred kolokvij nakon uskrsnjih praznika 23.4. na kojima samo radimo novo gradivo koje ne ulazi u kolokvij, zar je tesko bilo napraviti petominutni osvrt na prethodno gradivo, malo prokomentirat proslogodisnji kolokvij i slicno. [/quote]
[/quote]
Ista ta "druga" grupa je cini mi se pred prvi kolokvij iz analize 3, da u biti sigurna sam da je prvi, neposredno prije njega imala vjezbe na kojima su obradili identican tip zadatka koji se pojavio u kolokviju, mislim da je bio rijec o zadatku s tm. o implicitnoj funkciji, tako da bi se o tim pravdama i nepravdama moglo raspravljati. :agrue:
Smisao vjezbi istina nisu kolokviji i ispiti, ali koliko god mi je vazno moje znanje, toliko mi je trenutno vaznija njegova realizacija u indeksu. S te strane, mislim da se treba izaci studentima u susret :pray: nastojeci prihvatiti cinjenicu da velika vecina s gradivom najbolje stoji bas uoci kolokvija, da se tad najvise traze i upijaju informacije i u tom sam kontekstu mislila na osvrt na kolokvij i neko ponavljanje.

[quote="mea"] U cijelo to vrijeme na konzultacije iz MA4 nije mi dosao nitko.[/quote]
Mislim da postoji vise razloga za to, dio ih je sigurno i u onim mojim kritikama, dio u studentima koji cesto vole raditi po principu "sam cu ja to sebi razjasnit i sl,do sad nisam dovoljno ucio pa zato nisam shvatio i tako dalje",a dio u tome sto je fakat bilo tesko uskladiti ucenje za rokove i neposredno nakon toga kolokvij.

S nadom da nas ceka vedrija buducnost :D

pozdrav :navijacica:
mea (napisa):

Ako je tako, imate moju i podrsku i strpljenje dok ne dodju prvi rezultati vaseg truda.

mea (napisa):

Ah da, suradnja studenata... nerado priznajem, ali to je stvarno nemoguca misija Embarassed ma o kojem kolegiju i asistentu se radilo, cast vrijednim studentskim iznimkama. Applause

mea (napisa):

ninocka (napisa):
Ukljucujuci i to da ako je prvi kolokvij iz MA4 u petak 30.4., a mi imamo zadnje vjezbe pred kolokvij nakon uskrsnjih praznika 23.4. na kojima samo radimo novo gradivo koje ne ulazi u kolokvij, zar je tesko bilo napraviti petominutni osvrt na prethodno gradivo, malo prokomentirat proslogodisnji kolokvij i slicno.

Ista ta "druga" grupa je cini mi se pred prvi kolokvij iz analize 3, da u biti sigurna sam da je prvi, neposredno prije njega imala vjezbe na kojima su obradili identican tip zadatka koji se pojavio u kolokviju, mislim da je bio rijec o zadatku s tm. o implicitnoj funkciji, tako da bi se o tim pravdama i nepravdama moglo raspravljati. #Bad Talk
Smisao vjezbi istina nisu kolokviji i ispiti, ali koliko god mi je vazno moje znanje, toliko mi je trenutno vaznija njegova realizacija u indeksu. S te strane, mislim da se treba izaci studentima u susret Pray nastojeci prihvatiti cinjenicu da velika vecina s gradivom najbolje stoji bas uoci kolokvija, da se tad najvise traze i upijaju informacije i u tom sam kontekstu mislila na osvrt na kolokvij i neko ponavljanje.

mea (napisa):
U cijelo to vrijeme na konzultacije iz MA4 nije mi dosao nitko.

Mislim da postoji vise razloga za to, dio ih je sigurno i u onim mojim kritikama, dio u studentima koji cesto vole raditi po principu "sam cu ja to sebi razjasnit i sl,do sad nisam dovoljno ucio pa zato nisam shvatio i tako dalje",a dio u tome sto je fakat bilo tesko uskladiti ucenje za rokove i neposredno nakon toga kolokvij.

S nadom da nas ceka vedrija buducnost Very Happy

pozdrav Go go go!!!

[Vrh]
Iskusna
Gost

PostPostano: 11:42 uto, 11. 5. 2004    Naslov: Jos malo o Mei Citirajte i odgovorite

Ja sam MA3 i MA4 polozila prosle godine i moram naglasiti kako mi je u tome asistentica Mea puno pomogla. Da li drzi vjezbe dobro ili ne, to je individualno. Medjutim na konzultacijama se uvijek trudila razjasniti mi sve sto mi nije jasno. Vjerojatno je i ona odahnula kad sam polozila te ispite jer sam je puno zagnjavila :D ali ono sto zelim reci je da trebate iskoristiti ono sto vam se nudi. Zasto placati instrukcije i muciti se danima da povezete neke konce kad vam asistenti na pocetku semestra sami naivno kazu termine konzultacija. Zato dizite ruku na vjezbama, idite na konzultacije i vidjet cete kako ce vam uskoro ovaj fax postati puno laksi i zanimljiviji i necete se vise utapati u moru nerazumijevanja.
Ja sam MA3 i MA4 polozila prosle godine i moram naglasiti kako mi je u tome asistentica Mea puno pomogla. Da li drzi vjezbe dobro ili ne, to je individualno. Medjutim na konzultacijama se uvijek trudila razjasniti mi sve sto mi nije jasno. Vjerojatno je i ona odahnula kad sam polozila te ispite jer sam je puno zagnjavila Very Happy ali ono sto zelim reci je da trebate iskoristiti ono sto vam se nudi. Zasto placati instrukcije i muciti se danima da povezete neke konce kad vam asistenti na pocetku semestra sami naivno kazu termine konzultacija. Zato dizite ruku na vjezbama, idite na konzultacije i vidjet cete kako ce vam uskoro ovaj fax postati puno laksi i zanimljiviji i necete se vise utapati u moru nerazumijevanja.

[Vrh]
elven
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:23 čet, 3. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne javljam se puno, ali sam malo više vremena odlučio posvetiti ovom forumu nakon što sam odustao od nekih drugih. Mislim da mi je to i pametnije jer bi mi fax (napokon) trebao postati jedna od glavnijih okupacija u životu.

Što se tiče ovog topica, htio bih samo reći da je jako zanimljiv i koristan, ali me smeta što su sve primjedbe na jednome mjestu. Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora. To bi bilo puno preglednije.

Molim vas da razmislite o mom prijedlogu.
Ne javljam se puno, ali sam malo više vremena odlučio posvetiti ovom forumu nakon što sam odustao od nekih drugih. Mislim da mi je to i pametnije jer bi mi fax (napokon) trebao postati jedna od glavnijih okupacija u životu.

Što se tiče ovog topica, htio bih samo reći da je jako zanimljiv i koristan, ali me smeta što su sve primjedbe na jednome mjestu. Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora. To bi bilo puno preglednije.

Molim vas da razmislite o mom prijedlogu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vjekovac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
182 = 198 - 16

PostPostano: 15:01 čet, 3. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="elven"]Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora. To bi bilo puno preglednije.[/quote]
:lol: :D :lol: :rotfl:
Tako bi i svakom doticnom bilo lakse pratiti primjedbe na svoj racun. :wink:
elven (napisa):
Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora. To bi bilo puno preglednije.

Laughing Very Happy Laughing Valjam se po podu od smijeha
Tako bi i svakom doticnom bilo lakse pratiti primjedbe na svoj racun. Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:42 čet, 3. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="elven"]Što se tiče ovog topica, htio bih samo reći da je jako zanimljiv i koristan, ali me smeta što su sve primjedbe na jednome mjestu. Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora. To bi bilo puno preglednije.[/quote]

Ovo je ipak "[i]Forum za podrsku [b]nastavi[/b][/i]" (iako ima gomila drugih tema). 8) Zato, ne cini mi se narocito razumno zatrpavati Forum gomilama topica za svakog asistenta/profesora. :-s

Pogotovo sto vecina i dalje ne prati Forum, a malo mi je kontraproduktivno pozivati na kritiku samo onih koji svoje vrijeme odvajaju da (i na ovaj nacin) pomognu studentima. :|

Takodjer, ostaje problem "grupnih prigovora" (npr. "asistenti iz UuRa" ili tako nesto). :-s Mislim da se mozemo sloziti da nema smisla otvarati topice za svaki podskup skupa svih profeosra i asistenata. 8)

S druge strane, ako netko ima prigovor na nekog prof/asist, lako moze otvoriti topic u forumu kolegija ili pod "[i]Fax. opc.[/i]". 8) Pisan korektno, pristojno, itd., topic ce ostati i rasprava moze ici... :)

Eto, meni se cini da sam solidno promislio o toj temi jos prije par mjeseci. Ako se u necemu ne slazemo, samo recite... :)
elven (napisa):

Ovo je ipak "Forum za podrsku nastavi" (iako ima gomila drugih tema). Cool Zato, ne cini mi se narocito razumno zatrpavati Forum gomilama topica za svakog asistenta/profesora. Eh?

Pogotovo sto vecina i dalje ne prati Forum, a malo mi je kontraproduktivno pozivati na kritiku samo onih koji svoje vrijeme odvajaju da (i na ovaj nacin) pomognu studentima. Neutral

Takodjer, ostaje problem "grupnih prigovora" (npr. "asistenti iz UuRa" ili tako nesto). Eh? Mislim da se mozemo sloziti da nema smisla otvarati topice za svaki podskup skupa svih profeosra i asistenata. Cool

S druge strane, ako netko ima prigovor na nekog prof/asist, lako moze otvoriti topic u forumu kolegija ili pod "Fax. opc.". Cool Pisan korektno, pristojno, itd., topic ce ostati i rasprava moze ici... Smile

Eto, meni se cini da sam solidno promislio o toj temi jos prije par mjeseci. Ako se u necemu ne slazemo, samo recite... Smile

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:52 čet, 3. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="elven"]Ne javljam se puno, ali sam malo više vremena odlučio posvetiti ovom forumu nakon što sam odustao od nekih drugih. Mislim da mi je to i pametnije jer bi mi fax (napokon) trebao postati jedna od glavnijih okupacija u životu.[/quote]

Svaka čast, ali faks nije Forum. Radije se baci na učenje... :idea:
elven (napisa):

Svaka čast, ali faks nije Forum. Radije se baci na učenje... Idea

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:51 čet, 3. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="elven"]Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora.[/quote]

Pa da, to se vec desilo... ovaj topic je vekyjev :lol:
elven (napisa):
Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora.

Pa da, to se vec desilo... ovaj topic je vekyjev Laughing

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 7:50 pet, 4. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="elven"]Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora.[/quote]

Pa da, to se vec desilo... ovaj topic je vekyjev :lol:[/quote]

Mda... to je očito i Mea mislila, pa zato nije vidjela onaj post na vrijeme... [:-)]
krcko (napisa):
elven (napisa):
Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora.

Mda... to je očito i Mea mislila, pa zato nije vidjela onaj post na vrijeme... [Smile]

[Vrh]
Gost

PostPostano: 8:32 sub, 5. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="elven"]Možda bi trebalo otvoriti podforum primjedbe i tamo thread za svakog asistenta/profesora.[/quote]

Pa da, to se vec desilo... ovaj topic je vekyjev :lol:[/quote]

Sve u svoje vrijeme :lol:
krcko (napisa):
elven (napisa):

Sve u svoje vrijeme Laughing

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 5 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum