Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

upis na diplomski studij (studij)
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,...
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 17 - 14

PostPostano: 22:11 sri, 4. 3. 2009    Naslov: upis na diplomski studij Citirajte i odgovorite

zanima me kako sa preddiplomskog sveučilišnog smjera matematika, nastavničkog upisati diplomski teorijsku matematiku ili matematičku statistiku. Piše da treba polagati razliku, ali nigdje koje točno kolegije ili mogu li se ti kolegiji upisivati i za vrijeme preddiplomskog... pa ako bi netko vrlo konkretno odgovoriti na pitanje
zanima me kako sa preddiplomskog sveučilišnog smjera matematika, nastavničkog upisati diplomski teorijsku matematiku ili matematičku statistiku. Piše da treba polagati razliku, ali nigdje koje točno kolegije ili mogu li se ti kolegiji upisivati i za vrijeme preddiplomskog... pa ako bi netko vrlo konkretno odgovoriti na pitanje

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:54 čet, 5. 3. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vrlo konkretno mogu ti odgovoriti jedino voditelji ta dva diplomska studija. Predlazem da odes k njima na razgovor. Znam za slucaj kad je voditelj jednog drugog diplomskog studija savjetovao upisivanje na 3. godini preddiplomskog kolegija koji bi se inace morao polagati kao razlika. Meni kao voditelju preddiplomskog dosla je molba za upis tog kolegija. Uz konzultacije s nastavnikom i voditeljem drugog preddiplomskog studija (na kojem se kolegij predaje) molba je usvojena.
Vrlo konkretno mogu ti odgovoriti jedino voditelji ta dva diplomska studija. Predlazem da odes k njima na razgovor. Znam za slucaj kad je voditelj jednog drugog diplomskog studija savjetovao upisivanje na 3. godini preddiplomskog kolegija koji bi se inace morao polagati kao razlika. Meni kao voditelju preddiplomskog dosla je molba za upis tog kolegija. Uz konzultacije s nastavnikom i voditeljem drugog preddiplomskog studija (na kojem se kolegij predaje) molba je usvojena.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 19:32 pet, 19. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

trazim ali ne mogu naci.... gdje pise tko su voditelji diplommskih studija....?
trazim ali ne mogu naci.... gdje pise tko su voditelji diplommskih studija....?

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 20:49 pet, 19. 6. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mat. statistike je prof Slijepcevic a za teorijsku ne znam
Mat. statistike je prof Slijepcevic a za teorijsku ne znam

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
darkneli
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:49 sub, 12. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ehhh mene zanima koliko ljudi prosječno upiše matematiku (ing) na godinu?? prima ih 200... nije valjda da ih se toliko upiše? :/

upisivam faks trenutno, to bi htjela ali me ova državna matura ubija :) pa me zanima da imam neki uvid u sve to :)
ehhh mene zanima koliko ljudi prosječno upiše matematiku (ing) na godinu?? prima ih 200... nije valjda da ih se toliko upiše? Ehm?

upisivam faks trenutno, to bi htjela ali me ova državna matura ubija Smile pa me zanima da imam neki uvid u sve to Smile

[Vrh]
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 16:12 sub, 12. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako te drzavna matura ubija, rade razmisli o laksem fakultetu... :) Obično ima mjesta i na drugom roku...ali, ove godine se nista ne može znati dok ti ne stignu rezultati... i dok se ne vidi kako ce to funkcionirati. Nisi valjda imao problema s ispitom iz matematike na drzavnoj ?
ako te drzavna matura ubija, rade razmisli o laksem fakultetu... Smile Obično ima mjesta i na drugom roku...ali, ove godine se nista ne može znati dok ti ne stignu rezultati... i dok se ne vidi kako ce to funkcionirati. Nisi valjda imao problema s ispitom iz matematike na drzavnoj ?

[Vrh]
darkneli
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:04 pon, 14. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa nije da sam imala problema ali nisam zadovoljna kako sam riješila :( :D (e i znači žensko sam :D )

htjela bi matematiku jer me to zanima... ali me strah ako ne upadnem... jer su nam stigle neke privremene rang liste na temelju ocjena iz srednje, pa su me uplašile :D
imam bolju poziciju na matematiku (za profesora) nego na inžinjerskom pa ono razmišljam... nije da je valjda toliko puno ljudi na ing mat???? :D
aaaaaaa :D

ugl da u pravu si, ništa neću znati dok ne dođu rezultati jer je ovo sve ufff :)
pa nije da sam imala problema ali nisam zadovoljna kako sam riješila Sad Very Happy (e i znači žensko sam Very Happy )

htjela bi matematiku jer me to zanima... ali me strah ako ne upadnem... jer su nam stigle neke privremene rang liste na temelju ocjena iz srednje, pa su me uplašile Very Happy
imam bolju poziciju na matematiku (za profesora) nego na inžinjerskom pa ono razmišljam... nije da je valjda toliko puno ljudi na ing mat???? Very Happy
aaaaaaa Very Happy

ugl da u pravu si, ništa neću znati dok ne dođu rezultati jer je ovo sve ufff Smile

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
27 = 38 - 11

PostPostano: 20:31 uto, 22. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene zanima nesto slicno samo za diplomski. ja zavrsih stari 4-godisnji studij matematike i fizike (nastavnicki smjer). sad zelim upisati diplomski studij racunarstva i matematike. naime, nemam sta pitati "da li da uzimam ove ili one predmete" kad vec imam diplomu, tako da ako bude kakve razlike, bude.. no, mene zanima sljedece: vidim da su u zadnje dvije godine primali 45 studenata (40 domacih, 5 stranih), pa me zanima da li tu bude neke konkurencije ili ne? Ono, jesu velike sanse za upasti?

Buduci da je meni diploma iz BiH, ocjene mi nisu u intervalu [1,5] vec [5,10]. Prosjek mi je 8,50. Ne znam koliko to tocno iznosi u "prijevodu" ali moja racunica mi daje da to odgovara ocjeni 3,875. Iz matematickih predmeta je isto tu negdje (8,53 = 3,90 prema mojoj racunici). Provedoh 1 semestar u toku 4. godine kao demonstrator-volonter, 1 semestar (kao apsolvent) kao demonstrator, te jos 3 semestra kao asistent (do sada). Takodjer imam radnog iskustva u osnovnim i srednjim skolama (skoro 2 pune skolske godine). Da li to moze imati utjecaj na bodovanje, i ako da, sto je potrebno priloziti (ugovor o radu, neke potvrde, pisane preporuke, kontakt informacije poslodavca/profesora?)

U svakom slucaju, ne znam da li sve to treba prilagati ili samo navesti u nekoj "biografiji"?

I jos jedno pitanje - zna li se koliko ce se placati iduca skolska godina i po kojem principu?
mene zanima nesto slicno samo za diplomski. ja zavrsih stari 4-godisnji studij matematike i fizike (nastavnicki smjer). sad zelim upisati diplomski studij racunarstva i matematike. naime, nemam sta pitati "da li da uzimam ove ili one predmete" kad vec imam diplomu, tako da ako bude kakve razlike, bude.. no, mene zanima sljedece: vidim da su u zadnje dvije godine primali 45 studenata (40 domacih, 5 stranih), pa me zanima da li tu bude neke konkurencije ili ne? Ono, jesu velike sanse za upasti?

Buduci da je meni diploma iz BiH, ocjene mi nisu u intervalu [1,5] vec [5,10]. Prosjek mi je 8,50. Ne znam koliko to tocno iznosi u "prijevodu" ali moja racunica mi daje da to odgovara ocjeni 3,875. Iz matematickih predmeta je isto tu negdje (8,53 = 3,90 prema mojoj racunici). Provedoh 1 semestar u toku 4. godine kao demonstrator-volonter, 1 semestar (kao apsolvent) kao demonstrator, te jos 3 semestra kao asistent (do sada). Takodjer imam radnog iskustva u osnovnim i srednjim skolama (skoro 2 pune skolske godine). Da li to moze imati utjecaj na bodovanje, i ako da, sto je potrebno priloziti (ugovor o radu, neke potvrde, pisane preporuke, kontakt informacije poslodavca/profesora?)

U svakom slucaju, ne znam da li sve to treba prilagati ili samo navesti u nekoj "biografiji"?

I jos jedno pitanje - zna li se koliko ce se placati iduca skolska godina i po kojem principu?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:32 uto, 22. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stari cetverogodisnji studiji u Hrvatskoj su formalno izjednaceni sa zavrsenim novim 3+2 ciklusom. Prema tome, upisao(la?) bi studij razine na kojoj vec imas diplomu. To vjerojatno nece biti prepreka, a kako ce ti se bodovati ocjene zaista pojma nemam. Nisam siguran da postoje pravila za takve slucajeve, vjerojatno ce ovisiti o zdravorazumskoj procjeni povjerenstva.

Placanje ide linearno: za prvih X kandidata na rang listi je besplatno, za iducih Y skolarina raste par sto kuna po mjestu, a zadnjih Z placa maksimalnu skolarinu od 8000 kuna (ako se dobro sjecam). To se sve odnosi na drzavljane RH, stranci placaju puno vise pa nitko ne upisuje u tom dijelu kvote. Nazalost X, Y i Z su mi nepoznati jer natjecaj za upis jos uvijek nije objavljen :( Malo smo kaoticni u zadnje vrijeme (neki bi rekli oduvijek :wink: ).

Ne znam kolika je navala na Racunarstvo i matematiku, ako netko zna bilo bi lijepo da napise.
Stari cetverogodisnji studiji u Hrvatskoj su formalno izjednaceni sa zavrsenim novim 3+2 ciklusom. Prema tome, upisao(la?) bi studij razine na kojoj vec imas diplomu. To vjerojatno nece biti prepreka, a kako ce ti se bodovati ocjene zaista pojma nemam. Nisam siguran da postoje pravila za takve slucajeve, vjerojatno ce ovisiti o zdravorazumskoj procjeni povjerenstva.

Placanje ide linearno: za prvih X kandidata na rang listi je besplatno, za iducih Y skolarina raste par sto kuna po mjestu, a zadnjih Z placa maksimalnu skolarinu od 8000 kuna (ako se dobro sjecam). To se sve odnosi na drzavljane RH, stranci placaju puno vise pa nitko ne upisuje u tom dijelu kvote. Nazalost X, Y i Z su mi nepoznati jer natjecaj za upis jos uvijek nije objavljen Sad Malo smo kaoticni u zadnje vrijeme (neki bi rekli oduvijek Wink ).

Ne znam kolika je navala na Racunarstvo i matematiku, ako netko zna bilo bi lijepo da napise.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 23:40 uto, 22. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala na brzom odgovoru!

e sad, valjalo bi stvarno znati kakva je navala na racunarstvo i matematiku, da znam ima li tu puno konkurencije i da li da prilazem sve i svasta da se "borim" za mjesto..

i da SLUCAJNO ne zna netko ima li neki pravilnik za skolarinu za strane drzavljane? (ne treba meni, vec frendu koji je drzavljanin BiH, a misli upisivati filozofski fax - 3. god. preddiplomskog ili 1.god. diplomskog - znat ce nakon sto prodju ovi rokovi i sto mu odluce priznati iz BiH.) valjda nece imati problema oko toga ako vecina vec izbjegava upis kao strani drzavljanin...?
hvala na brzom odgovoru!

e sad, valjalo bi stvarno znati kakva je navala na racunarstvo i matematiku, da znam ima li tu puno konkurencije i da li da prilazem sve i svasta da se "borim" za mjesto..

i da SLUCAJNO ne zna netko ima li neki pravilnik za skolarinu za strane drzavljane? (ne treba meni, vec frendu koji je drzavljanin BiH, a misli upisivati filozofski fax - 3. god. preddiplomskog ili 1.god. diplomskog - znat ce nakon sto prodju ovi rokovi i sto mu odluce priznati iz BiH.) valjda nece imati problema oko toga ako vecina vec izbjegava upis kao strani drzavljanin...?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 8:56 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]

Placanje ide linearno: za prvih X kandidata na rang listi je besplatno, za iducih Y skolarina raste par sto kuna po mjestu, a zadnjih Z placa maksimalnu skolarinu od 8000 kuna (ako se dobro sjecam). To se sve odnosi na drzavljane RH, stranci placaju puno vise pa nitko ne upisuje u tom dijelu kvote. Nazalost X, Y i Z su mi nepoznati jer natjecaj za upis jos uvijek nije objavljen :( Malo smo kaoticni u zadnje vrijeme (neki bi rekli oduvijek :wink: ).
.[/quote]

Zanima me određena situacija:
Osoba mora platiti Z školarinu, uzmimo npr 8000kn, a ima preko kvaziparcijale već položeno par kolegija. Da li će im se iznos od tih 8000kn smanjit onda za iznose kolegija koje su već položili? Tj naplatit im se samo ostatak koji upisuju ili će svejedno morat platit sve (jer koliko sam ja skužila tih 8000 je obračunska jedinica za 60ECTS bodova, pa mi je logično da ako neko upisuje manje da se smanji i cijena)
krcko (napisa):

Placanje ide linearno: za prvih X kandidata na rang listi je besplatno, za iducih Y skolarina raste par sto kuna po mjestu, a zadnjih Z placa maksimalnu skolarinu od 8000 kuna (ako se dobro sjecam). To se sve odnosi na drzavljane RH, stranci placaju puno vise pa nitko ne upisuje u tom dijelu kvote. Nazalost X, Y i Z su mi nepoznati jer natjecaj za upis jos uvijek nije objavljen Sad Malo smo kaoticni u zadnje vrijeme (neki bi rekli oduvijek Wink ).
.

Zanima me određena situacija:
Osoba mora platiti Z školarinu, uzmimo npr 8000kn, a ima preko kvaziparcijale već položeno par kolegija. Da li će im se iznos od tih 8000kn smanjit onda za iznose kolegija koje su već položili? Tj naplatit im se samo ostatak koji upisuju ili će svejedno morat platit sve (jer koliko sam ja skužila tih 8000 je obračunska jedinica za 60ECTS bodova, pa mi je logično da ako neko upisuje manje da se smanji i cijena)

Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 8:58 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

prema anketi koja kruži po forumu, oko 50% ih ide na računarstvo, a ostali na druge smjerove....
al to nije pouzdano jer kako u jednom postu piše, statističari čekaju konačne brojke da se upletu, a činjenica jest da oni koji misle na računarstvo najčešče imaju komp po cijele dane upaljen, pa su i na forumu... :) Mene također brine anketa, jer ja mislim upisat računarstvo...
prema anketi koja kruži po forumu, oko 50% ih ide na računarstvo, a ostali na druge smjerove....
al to nije pouzdano jer kako u jednom postu piše, statističari čekaju konačne brojke da se upletu, a činjenica jest da oni koji misle na računarstvo najčešče imaju komp po cijele dane upaljen, pa su i na forumu... Smile Mene također brine anketa, jer ja mislim upisat računarstvo...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:15 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

@mladac: Oni koji su ispolagali preko kvaziparcijale, mogu upisati sljedbenike tih kolegija, dakle vjerojatno se opet moze skupiti 60 ECTS. Ne znam kako ide placanje ako ne iskoriste tu mogucnost (to pitaj u Referadi, pa javi ovdje). Ocekivao bih da takva osoba i dalje placa sve, jer pise "placa punu skolarinu", a ne "sve upisane ECTSove", ali sigurno je puno pametnije pitati nego pretpostavljati.
@mladac: Oni koji su ispolagali preko kvaziparcijale, mogu upisati sljedbenike tih kolegija, dakle vjerojatno se opet moze skupiti 60 ECTS. Ne znam kako ide placanje ako ne iskoriste tu mogucnost (to pitaj u Referadi, pa javi ovdje). Ocekivao bih da takva osoba i dalje placa sve, jer pise "placa punu skolarinu", a ne "sve upisane ECTSove", ali sigurno je puno pametnije pitati nego pretpostavljati.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:58 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima dosta nelogicnosti oko tog placanja. Neki studenti koji su upisali vise od 60 ECTS bodova morali su platiti [b]vise[/b] od maksimalne skolarine, drugi su u istoj situaciji placali "samo" maksimum. Ovisi o tome sto za tvoj slucaj pise u Odluci o participaciji (ima razlicitih kategorija studenata). Odluka za iducu akademsku godinu izglasana je na zadnjem FV-u: http://www.math.hr/lgs.axd?t=16&id=2809
Ima dosta nelogicnosti oko tog placanja. Neki studenti koji su upisali vise od 60 ECTS bodova morali su platiti vise od maksimalne skolarine, drugi su u istoj situaciji placali "samo" maksimum. Ovisi o tome sto za tvoj slucaj pise u Odluci o participaciji (ima razlicitih kategorija studenata). Odluka za iducu akademsku godinu izglasana je na zadnjem FV-u: http://www.math.hr/lgs.axd?t=16&id=2809

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 18:16 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

A što je s plaćanjem 1. godine diplomskog studija?
A što je s plaćanjem 1. godine diplomskog studija?

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:11 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jednom davno u Zemlji Znanja(TM) ministar znanosti itd. odlucio je svim studentima platiti skolarinu za 1. godinu diplomskih studija.

U medjuvremenu je taj ministar neslavno propao na predsjednickim izborima, premijer je dao ostavku i izbacen je iz stranke, zagrebacki gradonacelnik vise ne moze biti jedini clan skupstine Holdinga, a za splitskog gradonacelnika izabran je vlasnik jednog maloprodajnog lanca. On je za intendanta HNK predlozio Duska Mucala.

Ti sad procijeni koliko je vjerojatno da ce se ministrova odluka postivati i ove godine :silly:
Jednom davno u Zemlji Znanja(TM) ministar znanosti itd. odlucio je svim studentima platiti skolarinu za 1. godinu diplomskih studija.

U medjuvremenu je taj ministar neslavno propao na predsjednickim izborima, premijer je dao ostavku i izbacen je iz stranke, zagrebacki gradonacelnik vise ne moze biti jedini clan skupstine Holdinga, a za splitskog gradonacelnika izabran je vlasnik jednog maloprodajnog lanca. On je za intendanta HNK predlozio Duska Mucala.

Ti sad procijeni koliko je vjerojatno da ce se ministrova odluka postivati i ove godine #Silly

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 22:21 sri, 23. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zato i pitam :D

Al mi bedasto da se ne kaže negdje što će biti s tim, a za 3 tjedna su prijave.. Mislim, očekujem neko plaćanje :) Al bih voljela znati koliko. I ne samo ja.
Zato i pitam Very Happy

Al mi bedasto da se ne kaže negdje što će biti s tim, a za 3 tjedna su prijave.. Mislim, očekujem neko plaćanje Smile Al bih voljela znati koliko. I ne samo ja.

lepi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 11:04 čet, 24. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb1"]hvala na brzom odgovoru!

[/quote]

kolko je meni poznato, posljednje dvije godine, racunarstvo nije upisalo ni pola kvote.. a sad su je jos i povecali. tako da, samo naprijed! sta se tice priloga, prilozi sve! svako mjesto je manje placanje.
Crazylamb1 (napisa):
hvala na brzom odgovoru!

kolko je meni poznato, posljednje dvije godine, racunarstvo nije upisalo ni pola kvote.. a sad su je jos i povecali. tako da, samo naprijed! sta se tice priloga, prilozi sve! svako mjesto je manje placanje.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 12:39 čet, 24. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lepi"]kolko je meni poznato, posljednje dvije godine, racunarstvo nije upisalo ni pola kvote.. a sad su je jos i povecali.[/quote]

nisam znala da su povećali kvotu za računarstvo. ja sam mislila da su smanjili financijsku za 10 a povećali primijenjenu za 10 mjesta
lepi (napisa):
kolko je meni poznato, posljednje dvije godine, racunarstvo nije upisalo ni pola kvote.. a sad su je jos i povecali.

nisam znala da su povećali kvotu za računarstvo. ja sam mislila da su smanjili financijsku za 10 a povećali primijenjenu za 10 mjesta

behemont
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-8 = 53 - 61

PostPostano: 13:44 čet, 24. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

tako se i meni cini, iako nisam siguran....
tako se i meni cini, iako nisam siguran....

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,... Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum