Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:15 sri, 7. 7. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Bubsi"]Ono sto vi imate je sistem domacih zadaca i kontinuiranog rada. Mi smo imali jedan takav kolegij ove godine, i znaci tijekom semestra smo imali domace zadace i teoriju na kolokviju. Takav ispit za usmeni se spremi onda u roku 3-4 dana. I naravno da se i ostali mogu polozit. [/quote]
Nemamo na svim kolegijima plus se na blicevima rijetko ispituje znanje teorije.
Da ne pričam da teorija koja se ispituje na kolokvijima se nerijetko da rješit ako samo ciljano reda radi prođeš neki dio teorije pogotovo ako je u kolokviju teorijski zadatak, a ne iskaz - dokaz (s takvim znanjem tog dijela gradiva ne bi ništa postigao na usmenom).
Lagala bi kad bi rekla da radim kontuirano, al` bi isto tako lagala kad bih rekla da se to od mene ne očekuje neovisno o tome imala ja bliceve/zadaće ili ne.
Ljudi ti samo oće reć da to što te profesor nije uhvatio za ruku i rekao [i]Napiši zadaću[/i] ne znači da je rekao [i]Nemoj učit[/i].
Kontinuirano učenje je stvar pojedinca, a ne sustava po kojem studira.
I idalje nisi odgovorila na direktno behemontovo pitanje.
Povlačim se iz rasprave, vidim da nema smisla...
Bubsi (napisa): | Ono sto vi imate je sistem domacih zadaca i kontinuiranog rada. Mi smo imali jedan takav kolegij ove godine, i znaci tijekom semestra smo imali domace zadace i teoriju na kolokviju. Takav ispit za usmeni se spremi onda u roku 3-4 dana. I naravno da se i ostali mogu polozit. |
Nemamo na svim kolegijima plus se na blicevima rijetko ispituje znanje teorije.
Da ne pričam da teorija koja se ispituje na kolokvijima se nerijetko da rješit ako samo ciljano reda radi prođeš neki dio teorije pogotovo ako je u kolokviju teorijski zadatak, a ne iskaz - dokaz (s takvim znanjem tog dijela gradiva ne bi ništa postigao na usmenom).
Lagala bi kad bi rekla da radim kontuirano, al` bi isto tako lagala kad bih rekla da se to od mene ne očekuje neovisno o tome imala ja bliceve/zadaće ili ne.
Ljudi ti samo oće reć da to što te profesor nije uhvatio za ruku i rekao Napiši zadaću ne znači da je rekao Nemoj učit.
Kontinuirano učenje je stvar pojedinca, a ne sustava po kojem studira.
I idalje nisi odgovorila na direktno behemontovo pitanje.
Povlačim se iz rasprave, vidim da nema smisla...
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:26 sri, 7. 7. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Bubsi"]
Nasa 3. godina je itekako poloziva al ne u ovom roku. Ako ja polozim ispite u trajanju akademske godine, zar sam ja sta pala? :roll:
[/quote]
Mislim da jesam :)
Nije rasprava o nikakvom kontinuiranom ucenju. Rekla sam - zanemarimo rad i trud nekog studenta.
Nego sagledajte koliko nama a koliko vama traje godina. Da imate rokove do 15.9. npr, a vama stave upis na godinu a da to nije zavrsilo, a da imate obranit zavrsni rad, zalili biste se da vam faks ne provodi pravu bolonju.
Ja mogu upisat na svom faksu diplomski kad rokovi zavrse, al ne na vasem. Ne zbog svog "nekontinuiranog" ucenja vec ucenja.
Sta mislite da mi u ST godinu dana nista ne radimo pa se sjetimo zadnji tren ucit na rokovima? :roll:
Vidim i ja da nema smisla vise. I dalje kazem da ova tema nije uopce trebala imat veze s ovim u sta se razvila. Al cisto jos nesto, pogledajte pocetak teme "kad su upisi na diplomske studije" i komentare mojih kolega koji sad tu studiraju. Mozda vam bude jasnije :)
Bubsi (napisa): |
Nasa 3. godina je itekako poloziva al ne u ovom roku. Ako ja polozim ispite u trajanju akademske godine, zar sam ja sta pala?
|
Mislim da jesam
Nije rasprava o nikakvom kontinuiranom ucenju. Rekla sam - zanemarimo rad i trud nekog studenta.
Nego sagledajte koliko nama a koliko vama traje godina. Da imate rokove do 15.9. npr, a vama stave upis na godinu a da to nije zavrsilo, a da imate obranit zavrsni rad, zalili biste se da vam faks ne provodi pravu bolonju.
Ja mogu upisat na svom faksu diplomski kad rokovi zavrse, al ne na vasem. Ne zbog svog "nekontinuiranog" ucenja vec ucenja.
Sta mislite da mi u ST godinu dana nista ne radimo pa se sjetimo zadnji tren ucit na rokovima?
Vidim i ja da nema smisla vise. I dalje kazem da ova tema nije uopce trebala imat veze s ovim u sta se razvila. Al cisto jos nesto, pogledajte pocetak teme "kad su upisi na diplomske studije" i komentare mojih kolega koji sad tu studiraju. Mozda vam bude jasnije
|
|
[Vrh] |
|
ß Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:53 sri, 7. 7. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="bleki88"]pitam konkretno za Oblikovanje i analizu algoritama, piše da se moglo polozit to tijekom preddiplomskog al ne vidim di na kojoj godini kojeg preddiplomskog studija :?[/quote]
To je bio dio izbornog modula Računarstvo na drugoj godini prije 2 godine, sad je zamijenjen s Bazama podataka budući da se prebacio iz zimskog u ljetni semestar. Ako imaš položen taj modul kasnije onda ćeš morat položit OAI, a izvuć ćeš se s Baza (pod pretpostavkom da upišeš RiM)
[quote="Atomised"]Moramo li onda na diplomskom upisivati nešto umjesto toga?
Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano? :D[/quote]
Moraš, upišeš 1-2 izborna više. Inače bi se oni koji su sretnije birali izborne na preddiplomskom izvukli s manje položenih kolegija / ectsa u toku (čitavog) studija :)
bleki88 (napisa): | pitam konkretno za Oblikovanje i analizu algoritama, piše da se moglo polozit to tijekom preddiplomskog al ne vidim di na kojoj godini kojeg preddiplomskog studija  |
To je bio dio izbornog modula Računarstvo na drugoj godini prije 2 godine, sad je zamijenjen s Bazama podataka budući da se prebacio iz zimskog u ljetni semestar. Ako imaš položen taj modul kasnije onda ćeš morat položit OAI, a izvuć ćeš se s Baza (pod pretpostavkom da upišeš RiM)
Atomised (napisa): | Moramo li onda na diplomskom upisivati nešto umjesto toga?
Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano?  |
Moraš, upišeš 1-2 izborna više. Inače bi se oni koji su sretnije birali izborne na preddiplomskom izvukli s manje položenih kolegija / ectsa u toku (čitavog) studija
_________________ Devious movements in your eyes moved me from relief
Breath comes out white clouds with your lies
and filters through me
|
|
[Vrh] |
|
šljiva Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 10:33 čet, 8. 7. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Crvenkapica"]Hvala na informacijama. Još jedno pitanje, s obzirom da ja imam položene vektorske i metričke nisam sigurna da će mi studomat dopustiti da upišem euklidske, pa ako mi neće dat jel trebam pisat molbu neku za njih ili nešto drugo?
[size=9][color=#999999]Added after 15 minutes:[/color][/size]
E još jedno pitanje, kada se ja trebam upisati, nakon šta prođu prijave za diplomske ili s njima il u devetom mjesecu kad je drugi rok?[/quote]
ako upisuješ kvaziparcijalu upisuješ se sad na treću godinu studija.
samo ti odobravaju predmete sa diplomskog.
ako sam te ja dobro shvatio.
:)
Imam i ja pitanje, ako tko zna.
ako se upišu dva predmeta kao nadopunu znanja, jer se mogu slušati na preddiplomskom, dali će se priznati kao položeni za diplomski MI?
predmeti su Građa i Mreže računala?
Ne piše nigdje da je predvidjeno ako su položeni da se mora nekaj mjesto njih upisati, pa me zanima ako se sad u zimskom semestru upišu dal će se brojati kao položeni na tom diplomskom MI?
Crvenkapica (napisa): | Hvala na informacijama. Još jedno pitanje, s obzirom da ja imam položene vektorske i metričke nisam sigurna da će mi studomat dopustiti da upišem euklidske, pa ako mi neće dat jel trebam pisat molbu neku za njih ili nešto drugo?
Added after 15 minutes:
E još jedno pitanje, kada se ja trebam upisati, nakon šta prođu prijave za diplomske ili s njima il u devetom mjesecu kad je drugi rok? |
ako upisuješ kvaziparcijalu upisuješ se sad na treću godinu studija.
samo ti odobravaju predmete sa diplomskog.
ako sam te ja dobro shvatio.
Imam i ja pitanje, ako tko zna.
ako se upišu dva predmeta kao nadopunu znanja, jer se mogu slušati na preddiplomskom, dali će se priznati kao položeni za diplomski MI?
predmeti su Građa i Mreže računala?
Ne piše nigdje da je predvidjeno ako su položeni da se mora nekaj mjesto njih upisati, pa me zanima ako se sad u zimskom semestru upišu dal će se brojati kao položeni na tom diplomskom MI?
|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)

|
Postano: 19:36 čet, 8. 7. 2010 Naslov: |
|
|
Slicno pitanje... Na profesorskom sam smjeru, mogu li pisati molbu da slusam logiku s inzenjerkoga kao nadopunu znanja, pa da mi se top prizna na 2. godni diplomskoga jer to tada nama izborni?
[size=9][color=#999999]Added after 18 minutes:[/color][/size]
i trebam li pisati molbu da slusam 3. izborni kolegij ako mi to studomat dopusta ( mozda jer sam jedan polozila prosle godine)...iako crvenim slovima pise da trebam upisati namanje 2, a najvise 2 izbobrna kolegija, teoretski studomat dopsuti da sada upisem 2, pa bi imala polozena 3.
Slicno pitanje... Na profesorskom sam smjeru, mogu li pisati molbu da slusam logiku s inzenjerkoga kao nadopunu znanja, pa da mi se top prizna na 2. godni diplomskoga jer to tada nama izborni?
Added after 18 minutes:
i trebam li pisati molbu da slusam 3. izborni kolegij ako mi to studomat dopusta ( mozda jer sam jedan polozila prosle godine)...iako crvenim slovima pise da trebam upisati namanje 2, a najvise 2 izbobrna kolegija, teoretski studomat dopsuti da sada upisem 2, pa bi imala polozena 3.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 20:08 čet, 8. 7. 2010 Naslov: |
|
|
da odgovorim na prvo pitanje.
kako je meni rečeno, da bi ti se nešto priznalo na diplomskom, moraš imati 180 ects bodova bez toga predmeta, i onda ga možeš prenijeti preko, na diplomski.
što znači da ako upišeš mat logiku, moći ćeš ju prebaciti ako imaš 180ectsa i položen cijeli preddiplomski bez tog predmeta.
Te mi je rečeno da se NE PIŠE " ZA NADOPUNU ZNANJA " jer se to više ne koristi, neg u molbi lijepo objasni za što upisuješ dotični i što misliš sa njime i tako to, tipa zanima me logika i skupovi ili se pripremam za računarstvo, i tako. :)
nadam se da sam jasan :)
a ja imam pitanje.
ako se upisuje kvaziparcijala, ostala su samo 2 predmeta 3god prof smijera, i oba su iz ljetnog, dal je obavezno upisati 25ectsa minimalno, i ako nije dal ima poseban tretman/način upisa? ili samo se predaju molbe?
jer kroz studomat nema se što upisati u zimskom semestru, al je kliknuto UPIŠI... i rekao je da je upisana ponovno 3god.....
pa sad....
dal je to sve ok? ako što tko zna....
da odgovorim na prvo pitanje.
kako je meni rečeno, da bi ti se nešto priznalo na diplomskom, moraš imati 180 ects bodova bez toga predmeta, i onda ga možeš prenijeti preko, na diplomski.
što znači da ako upišeš mat logiku, moći ćeš ju prebaciti ako imaš 180ectsa i položen cijeli preddiplomski bez tog predmeta.
Te mi je rečeno da se NE PIŠE " ZA NADOPUNU ZNANJA " jer se to više ne koristi, neg u molbi lijepo objasni za što upisuješ dotični i što misliš sa njime i tako to, tipa zanima me logika i skupovi ili se pripremam za računarstvo, i tako.
nadam se da sam jasan
a ja imam pitanje.
ako se upisuje kvaziparcijala, ostala su samo 2 predmeta 3god prof smijera, i oba su iz ljetnog, dal je obavezno upisati 25ectsa minimalno, i ako nije dal ima poseban tretman/način upisa? ili samo se predaju molbe?
jer kroz studomat nema se što upisati u zimskom semestru, al je kliknuto UPIŠI... i rekao je da je upisana ponovno 3god.....
pa sad....
dal je to sve ok? ako što tko zna....
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Crvenkapica Forumaš(ica)

|
Postano: 7:48 pet, 9. 7. 2010 Naslov: |
|
|
Profesorski sam smjer. Sa treće godine su mi ostale samo algebarske strukture, sve drugo sam položila. Jučer sam otišla pogledat na studomatu dal će mi ponuditi euklidske (metričke i vektorske sam položila) i ništa mi nije ponudio a kako ima opcija upiši, a nije mi ništa ponudio, nikakav pregled predmeta, ja tupko stisnula upiši (mislila sam da će onda valjda pokazati predmete :oops: ) i javi mi upisali ste godinu (niti jedan predmet) #-o
Mislim pošto mi nije ponudio euklidske trebam znači pisati molbu, jel to obična molba ili ima neko ime?
Za upis sam mislila jer pošto se kolegiji za kvaziparcijalu odobravaju ako ima mjesta još na kolegiju pa šta se ne bi trebali onda prvo upisati oni koji upisuju diplomski studij pa tek onda mi ako još ima mjesta na tim kolegijima. Ili ja mogu već sad pisat molbu za kvaziparcijalu pa kad odobre odobre?
Profesorski sam smjer. Sa treće godine su mi ostale samo algebarske strukture, sve drugo sam položila. Jučer sam otišla pogledat na studomatu dal će mi ponuditi euklidske (metričke i vektorske sam položila) i ništa mi nije ponudio a kako ima opcija upiši, a nije mi ništa ponudio, nikakav pregled predmeta, ja tupko stisnula upiši (mislila sam da će onda valjda pokazati predmete ) i javi mi upisali ste godinu (niti jedan predmet)
Mislim pošto mi nije ponudio euklidske trebam znači pisati molbu, jel to obična molba ili ima neko ime?
Za upis sam mislila jer pošto se kolegiji za kvaziparcijalu odobravaju ako ima mjesta još na kolegiju pa šta se ne bi trebali onda prvo upisati oni koji upisuju diplomski studij pa tek onda mi ako još ima mjesta na tim kolegijima. Ili ja mogu već sad pisat molbu za kvaziparcijalu pa kad odobre odobre?
|
|
[Vrh] |
|
|