Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kvaziparcijala
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Bubsi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
-7 = 1 - 8

PostPostano: 15:34 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ono sto vi imate je sistem domacih zadaca i kontinuiranog rada. Mi smo imali jedan takav kolegij ove godine, i znaci tijekom semestra smo imali domace zadace i teoriju na kolokviju. Takav ispit za usmeni se spremi onda u roku 3-4 dana. I naravno da se i ostali mogu polozit.

Nemojte se nac uvrijedenima, ni jednima ni drugima nije lagano, pa znamo sami sta studiramo.
Nisam htjela da ovo bude rasprava kome je teze a kome lakse. Samo sam htjela da se uvidi koliko cinjenica da jedni imaju jedan sistem a drugi drugi utjece na upis. Jer meni akademska godina ne zavrsava 1.7. Da zavrsava i da sam nesto pala, ne biste me ni culi ni vidjeli :)
Ono sto vi imate je sistem domacih zadaca i kontinuiranog rada. Mi smo imali jedan takav kolegij ove godine, i znaci tijekom semestra smo imali domace zadace i teoriju na kolokviju. Takav ispit za usmeni se spremi onda u roku 3-4 dana. I naravno da se i ostali mogu polozit.

Nemojte se nac uvrijedenima, ni jednima ni drugima nije lagano, pa znamo sami sta studiramo.
Nisam htjela da ovo bude rasprava kome je teze a kome lakse. Samo sam htjela da se uvidi koliko cinjenica da jedni imaju jedan sistem a drugi drugi utjece na upis. Jer meni akademska godina ne zavrsava 1.7. Da zavrsava i da sam nesto pala, ne biste me ni culi ni vidjeli Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 15:39 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dosed_girl"][quote="bleki88"]Jedno tehnicko pitanje vezano za kvaziparcijalu:
Vidjela sam da se za kvaziparcijalu ne nude neki kolegiji koji su obavezni na diplomskom a izborni za preddiplomski pa me zanima el se njih može upisat sad kao za nadopunu znanja pa da mi se priznaju kasnije kad upisem diplomski[/quote]

možeš. samo priložiš molbu da ti se prizna dogodine kad upisuješ diplomski. ;)[/quote]

Moramo li onda na diplomskom upisivati nešto umjesto toga?
Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano? :D
dosed_girl (napisa):
bleki88 (napisa):
Jedno tehnicko pitanje vezano za kvaziparcijalu:
Vidjela sam da se za kvaziparcijalu ne nude neki kolegiji koji su obavezni na diplomskom a izborni za preddiplomski pa me zanima el se njih može upisat sad kao za nadopunu znanja pa da mi se priznaju kasnije kad upisem diplomski

možeš. samo priložiš molbu da ti se prizna dogodine kad upisuješ diplomski. Wink

Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano? Very Happy

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 17:15 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubsi"]Ono sto vi imate je sistem domacih zadaca i kontinuiranog rada. Mi smo imali jedan takav kolegij ove godine, i znaci tijekom semestra smo imali domace zadace i teoriju na kolokviju. Takav ispit za usmeni se spremi onda u roku 3-4 dana. I naravno da se i ostali mogu polozit. [/quote]
Nemamo na svim kolegijima plus se na blicevima rijetko ispituje znanje teorije.
Da ne pričam da teorija koja se ispituje na kolokvijima se nerijetko da rješit ako samo ciljano reda radi prođeš neki dio teorije pogotovo ako je u kolokviju teorijski zadatak, a ne iskaz - dokaz (s takvim znanjem tog dijela gradiva ne bi ništa postigao na usmenom).

Lagala bi kad bi rekla da radim kontuirano, al` bi isto tako lagala kad bih rekla da se to od mene ne očekuje neovisno o tome imala ja bliceve/zadaće ili ne.
Ljudi ti samo oće reć da to što te profesor nije uhvatio za ruku i rekao [i]Napiši zadaću[/i] ne znači da je rekao [i]Nemoj učit[/i].
Kontinuirano učenje je stvar pojedinca, a ne sustava po kojem studira.

I idalje nisi odgovorila na direktno behemontovo pitanje.

Povlačim se iz rasprave, vidim da nema smisla...
Bubsi (napisa):

Nemamo na svim kolegijima plus se na blicevima rijetko ispituje znanje teorije.
Da ne pričam da teorija koja se ispituje na kolokvijima se nerijetko da rješit ako samo ciljano reda radi prođeš neki dio teorije pogotovo ako je u kolokviju teorijski zadatak, a ne iskaz - dokaz (s takvim znanjem tog dijela gradiva ne bi ništa postigao na usmenom).

Lagala bi kad bi rekla da radim kontuirano, al` bi isto tako lagala kad bih rekla da se to od mene ne očekuje neovisno o tome imala ja bliceve/zadaće ili ne.
Ljudi ti samo oće reć da to što te profesor nije uhvatio za ruku i rekao Napiši zadaću ne znači da je rekao Nemoj učit.
Kontinuirano učenje je stvar pojedinca, a ne sustava po kojem studira.

I idalje nisi odgovorila na direktno behemontovo pitanje.

Povlačim se iz rasprave, vidim da nema smisla...

Bubsi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 1 - 8

PostPostano: 17:26 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubsi"]

Nasa 3. godina je itekako poloziva al ne u ovom roku. Ako ja polozim ispite u trajanju akademske godine, zar sam ja sta pala? :roll:
[/quote]

Mislim da jesam :)
Nije rasprava o nikakvom kontinuiranom ucenju. Rekla sam - zanemarimo rad i trud nekog studenta.
Nego sagledajte koliko nama a koliko vama traje godina. Da imate rokove do 15.9. npr, a vama stave upis na godinu a da to nije zavrsilo, a da imate obranit zavrsni rad, zalili biste se da vam faks ne provodi pravu bolonju.
Ja mogu upisat na svom faksu diplomski kad rokovi zavrse, al ne na vasem. Ne zbog svog "nekontinuiranog" ucenja vec ucenja.
Sta mislite da mi u ST godinu dana nista ne radimo pa se sjetimo zadnji tren ucit na rokovima? :roll:

Vidim i ja da nema smisla vise. I dalje kazem da ova tema nije uopce trebala imat veze s ovim u sta se razvila. Al cisto jos nesto, pogledajte pocetak teme "kad su upisi na diplomske studije" i komentare mojih kolega koji sad tu studiraju. Mozda vam bude jasnije :)
Bubsi (napisa):

Nasa 3. godina je itekako poloziva al ne u ovom roku. Ako ja polozim ispite u trajanju akademske godine, zar sam ja sta pala? Rolling Eyes

Mislim da jesam Smile
Nije rasprava o nikakvom kontinuiranom ucenju. Rekla sam - zanemarimo rad i trud nekog studenta.
Nego sagledajte koliko nama a koliko vama traje godina. Da imate rokove do 15.9. npr, a vama stave upis na godinu a da to nije zavrsilo, a da imate obranit zavrsni rad, zalili biste se da vam faks ne provodi pravu bolonju.
Ja mogu upisat na svom faksu diplomski kad rokovi zavrse, al ne na vasem. Ne zbog svog "nekontinuiranog" ucenja vec ucenja.
Sta mislite da mi u ST godinu dana nista ne radimo pa se sjetimo zadnji tren ucit na rokovima? Rolling Eyes

Vidim i ja da nema smisla vise. I dalje kazem da ova tema nije uopce trebala imat veze s ovim u sta se razvila. Al cisto jos nesto, pogledajte pocetak teme "kad su upisi na diplomske studije" i komentare mojih kolega koji sad tu studiraju. Mozda vam bude jasnije Smile

[Vrh]
ß
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
41 = 46 - 5

PostPostano: 18:53 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bleki88"]pitam konkretno za Oblikovanje i analizu algoritama, piše da se moglo polozit to tijekom preddiplomskog al ne vidim di na kojoj godini kojeg preddiplomskog studija :?[/quote]

To je bio dio izbornog modula Računarstvo na drugoj godini prije 2 godine, sad je zamijenjen s Bazama podataka budući da se prebacio iz zimskog u ljetni semestar. Ako imaš položen taj modul kasnije onda ćeš morat položit OAI, a izvuć ćeš se s Baza (pod pretpostavkom da upišeš RiM)

[quote="Atomised"]Moramo li onda na diplomskom upisivati nešto umjesto toga?
Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano? :D[/quote]
Moraš, upišeš 1-2 izborna više. Inače bi se oni koji su sretnije birali izborne na preddiplomskom izvukli s manje položenih kolegija / ectsa u toku (čitavog) studija :)
bleki88 (napisa):
pitam konkretno za Oblikovanje i analizu algoritama, piše da se moglo polozit to tijekom preddiplomskog al ne vidim di na kojoj godini kojeg preddiplomskog studija Confused

To je bio dio izbornog modula Računarstvo na drugoj godini prije 2 godine, sad je zamijenjen s Bazama podataka budući da se prebacio iz zimskog u ljetni semestar. Ako imaš položen taj modul kasnije onda ćeš morat položit OAI, a izvuć ćeš se s Baza (pod pretpostavkom da upišeš RiM)

Atomised (napisa):
Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano? Very Happy

Moraš, upišeš 1-2 izborna više. Inače bi se oni koji su sretnije birali izborne na preddiplomskom izvukli s manje položenih kolegija / ectsa u toku (čitavog) studija Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
šljiva
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 0 - 2

PostPostano: 18:59 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Bubsi"]
Volila bi da barem jedan od vas iz Zagreba vidi nas sistem pa da prizna koliko smo zakinuti usporedno s vama. A sta je najgore, teze nam je a mislim da manje znamo nego vi.
[/quote]

Kad sam ovo procitala zivac mi je skocio..
Istina je da znate manje nego mi, s tim se samo slazem jer to je tako..a dalje, s cim ste to vi zakinuti..pa zeno mi nemamo rokove vi ih imate i pricas nama o zakinutosti, sorry ali stvarno nisi na mistu nikako.

A sada kani se foruma i uvati se knjige...
Bubsi (napisa):

Volila bi da barem jedan od vas iz Zagreba vidi nas sistem pa da prizna koliko smo zakinuti usporedno s vama. A sta je najgore, teze nam je a mislim da manje znamo nego vi.

Kad sam ovo procitala zivac mi je skocio..
Istina je da znate manje nego mi, s tim se samo slazem jer to je tako..a dalje, s cim ste to vi zakinuti..pa zeno mi nemamo rokove vi ih imate i pricas nama o zakinutosti, sorry ali stvarno nisi na mistu nikako.

A sada kani se foruma i uvati se knjige...

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:06 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matka"]mi nemamo mogućnost da ne izađemo na usmeni u 7.mj. nego da si to lijepo odogodimo za 9.mj., a kao razlog zašto nismo izašli jer nismo imali 20 dana da to naučimo, ja nikad nemam 20 dana da spremim ispit.[/quote]

Tko te sprjecava da pocnes uciti 20 dana prije drugog kolokvija? Ili jos ranije ako to nije dosta? :-k

[color=blue]Zadnji šljivin post podsjetio me da sam moderator i imam nacin prekinuti prepucavanje. Ako nastavite o tome tko zna vise/manje i kome je lakse/teze, zakljucat cu topic.[/color]
matka (napisa):
mi nemamo mogućnost da ne izađemo na usmeni u 7.mj. nego da si to lijepo odogodimo za 9.mj., a kao razlog zašto nismo izašli jer nismo imali 20 dana da to naučimo, ja nikad nemam 20 dana da spremim ispit.

Tko te sprjecava da pocnes uciti 20 dana prije drugog kolokvija? Ili jos ranije ako to nije dosta? Think

Zadnji šljivin post podsjetio me da sam moderator i imam nacin prekinuti prepucavanje. Ako nastavite o tome tko zna vise/manje i kome je lakse/teze, zakljucat cu topic.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 21:10 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ne vidim smisao ove rasprave. :shock: Svaki faks ima svoja pravila, ni bolja ni lošija, nego svoja. To što ništa nije usklađeno su neke više sile [i]zaslužne[/i], mi svi samo studiramo na način na koji možemo. :roll:
Ja ne vidim smisao ove rasprave. Shocked Svaki faks ima svoja pravila, ni bolja ni lošija, nego svoja. To što ništa nije usklađeno su neke više sile zaslužne, mi svi samo studiramo na način na koji možemo. Rolling Eyes

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 21:29 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ß"]
[quote="Atomised"]Moramo li onda na diplomskom upisivati nešto umjesto toga?
Čuo sam da moramo, a po ovom mi se čini da ne moramo... Zna li netko pouzdano? :D[/quote]
Moraš, upišeš 1-2 izborna više. Inače bi se oni koji su sretnije birali izborne na preddiplomskom izvukli s manje položenih kolegija / ectsa u toku (čitavog) studija :)[/quote]

A mislio sam možda samo onima koji su to uzeli kao dodatni izborni, čudno mi je da se onda ne može upisati u sklopu kvaziparcijale. :) Oh well...
ß (napisa):

Atomised (napisa):

Moraš, upišeš 1-2 izborna više. Inače bi se oni koji su sretnije birali izborne na preddiplomskom izvukli s manje položenih kolegija / ectsa u toku (čitavog) studija Smile

A mislio sam možda samo onima koji su to uzeli kao dodatni izborni, čudno mi je da se onda ne može upisati u sklopu kvaziparcijale. Smile Oh well...

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 21:51 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tammy"]Ja ne vidim smisao ove rasprave. :shock: Svaki faks ima svoja pravila, ni bolja ni lošija, nego svoja. To što ništa nije usklađeno su neke više sile [i]zaslužne[/i], mi svi samo studiramo na način na koji možemo. :roll:[/quote]

baš to. studiraj kak znaš i umiješ.
kombiniraj
:)
tammy (napisa):
Ja ne vidim smisao ove rasprave. Shocked Svaki faks ima svoja pravila, ni bolja ni lošija, nego svoja. To što ništa nije usklađeno su neke više sile zaslužne, mi svi samo studiramo na način na koji možemo. Rolling Eyes

baš to. studiraj kak znaš i umiješ.
kombiniraj
Smile

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 22:25 sri, 7. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li postoji neka mogućnost upisati u kvaziparcijali kolegij koji nije naveden u tablici, konkretno Euklidski prostori? Ako da koja je procedura da ga upišem?
Da li postoji neka mogućnost upisati u kvaziparcijali kolegij koji nije naveden u tablici, konkretno Euklidski prostori? Ako da koja je procedura da ga upišem?

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 6:21 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crvenkapica"]Da li postoji neka mogućnost upisati u kvaziparcijali kolegij koji nije naveden u tablici, konkretno Euklidski prostori? Ako da koja je procedura da ga upišem?[/quote]

Trebaš otići do profesora i on ti treba odobriti upis.
Crvenkapica (napisa):

Trebaš otići do profesora i on ti treba odobriti upis.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 7:28 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crvenkapica"]Da li postoji neka mogućnost upisati u kvaziparcijali kolegij koji nije naveden u tablici, konkretno Euklidski prostori? Ako da koja je procedura da ga upišem?[/quote]

Euklidske ne mozes upisati kao kvaziparcijalu jer se predaju i na preddiplomskim studijima. Na taj nacin ih mozes upisati. Osim toga bit ce ti jeftinije :idea:
Crvenkapica (napisa):

Euklidske ne mozes upisati kao kvaziparcijalu jer se predaju i na preddiplomskim studijima. Na taj nacin ih mozes upisati. Osim toga bit ce ti jeftinije Idea

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 9:11 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na informacijama. Još jedno pitanje, s obzirom da ja imam položene vektorske i metričke nisam sigurna da će mi studomat dopustiti da upišem euklidske, pa ako mi neće dat jel trebam pisat molbu neku za njih ili nešto drugo?

[size=9][color=#999999]Added after 15 minutes:[/color][/size]

E još jedno pitanje, kada se ja trebam upisati, nakon šta prođu prijave za diplomske ili s njima il u devetom mjesecu kad je drugi rok?
Hvala na informacijama. Još jedno pitanje, s obzirom da ja imam položene vektorske i metričke nisam sigurna da će mi studomat dopustiti da upišem euklidske, pa ako mi neće dat jel trebam pisat molbu neku za njih ili nešto drugo?

Added after 15 minutes:

E još jedno pitanje, kada se ja trebam upisati, nakon šta prođu prijave za diplomske ili s njima il u devetom mjesecu kad je drugi rok?

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:31 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stvari koje studomat ne da bez razloga, treba traziti molbom. Valjani razlozi mogu biti nepolozeni prethodnici ili upis vise od 35 ECTS-a u semestru.

Drugo pitanje ne razumijem - sto tocno upisujes? Odgovor ces vjerojarno naci [url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=3249&sec=279]ovdje[/url].
Stvari koje studomat ne da bez razloga, treba traziti molbom. Valjani razlozi mogu biti nepolozeni prethodnici ili upis vise od 35 ECTS-a u semestru.

Drugo pitanje ne razumijem - sto tocno upisujes? Odgovor ces vjerojarno naci ovdje.

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 10:33 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crvenkapica"]Hvala na informacijama. Još jedno pitanje, s obzirom da ja imam položene vektorske i metričke nisam sigurna da će mi studomat dopustiti da upišem euklidske, pa ako mi neće dat jel trebam pisat molbu neku za njih ili nešto drugo?

[size=9][color=#999999]Added after 15 minutes:[/color][/size]

E još jedno pitanje, kada se ja trebam upisati, nakon šta prođu prijave za diplomske ili s njima il u devetom mjesecu kad je drugi rok?[/quote]

ako upisuješ kvaziparcijalu upisuješ se sad na treću godinu studija.
samo ti odobravaju predmete sa diplomskog.
ako sam te ja dobro shvatio.
:)

Imam i ja pitanje, ako tko zna.
ako se upišu dva predmeta kao nadopunu znanja, jer se mogu slušati na preddiplomskom, dali će se priznati kao položeni za diplomski MI?
predmeti su Građa i Mreže računala?
Ne piše nigdje da je predvidjeno ako su položeni da se mora nekaj mjesto njih upisati, pa me zanima ako se sad u zimskom semestru upišu dal će se brojati kao položeni na tom diplomskom MI?
Crvenkapica (napisa):

Added after 15 minutes:

ako upisuješ kvaziparcijalu upisuješ se sad na treću godinu studija.
samo ti odobravaju predmete sa diplomskog.
ako sam te ja dobro shvatio.
Smile

Imam i ja pitanje, ako tko zna.
ako se upišu dva predmeta kao nadopunu znanja, jer se mogu slušati na preddiplomskom, dali će se priznati kao položeni za diplomski MI?
predmeti su Građa i Mreže računala?
Ne piše nigdje da je predvidjeno ako su položeni da se mora nekaj mjesto njih upisati, pa me zanima ako se sad u zimskom semestru upišu dal će se brojati kao položeni na tom diplomskom MI?

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 19:36 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slicno pitanje... Na profesorskom sam smjeru, mogu li pisati molbu da slusam logiku s inzenjerkoga kao nadopunu znanja, pa da mi se top prizna na 2. godni diplomskoga jer to tada nama izborni?

[size=9][color=#999999]Added after 18 minutes:[/color][/size]

i trebam li pisati molbu da slusam 3. izborni kolegij ako mi to studomat dopusta ( mozda jer sam jedan polozila prosle godine)...iako crvenim slovima pise da trebam upisati namanje 2, a najvise 2 izbobrna kolegija, teoretski studomat dopsuti da sada upisem 2, pa bi imala polozena 3.
Slicno pitanje... Na profesorskom sam smjeru, mogu li pisati molbu da slusam logiku s inzenjerkoga kao nadopunu znanja, pa da mi se top prizna na 2. godni diplomskoga jer to tada nama izborni?

Added after 18 minutes:

i trebam li pisati molbu da slusam 3. izborni kolegij ako mi to studomat dopusta ( mozda jer sam jedan polozila prosle godine)...iako crvenim slovima pise da trebam upisati namanje 2, a najvise 2 izbobrna kolegija, teoretski studomat dopsuti da sada upisem 2, pa bi imala polozena 3.

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 20:08 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

da odgovorim na prvo pitanje.
kako je meni rečeno, da bi ti se nešto priznalo na diplomskom, moraš imati 180 ects bodova bez toga predmeta, i onda ga možeš prenijeti preko, na diplomski.
što znači da ako upišeš mat logiku, moći ćeš ju prebaciti ako imaš 180ectsa i položen cijeli preddiplomski bez tog predmeta.
Te mi je rečeno da se NE PIŠE " ZA NADOPUNU ZNANJA " jer se to više ne koristi, neg u molbi lijepo objasni za što upisuješ dotični i što misliš sa njime i tako to, tipa zanima me logika i skupovi ili se pripremam za računarstvo, i tako. :)
nadam se da sam jasan :)

a ja imam pitanje.
ako se upisuje kvaziparcijala, ostala su samo 2 predmeta 3god prof smijera, i oba su iz ljetnog, dal je obavezno upisati 25ectsa minimalno, i ako nije dal ima poseban tretman/način upisa? ili samo se predaju molbe?
jer kroz studomat nema se što upisati u zimskom semestru, al je kliknuto UPIŠI... i rekao je da je upisana ponovno 3god.....
pa sad....
dal je to sve ok? ako što tko zna....
da odgovorim na prvo pitanje.
kako je meni rečeno, da bi ti se nešto priznalo na diplomskom, moraš imati 180 ects bodova bez toga predmeta, i onda ga možeš prenijeti preko, na diplomski.
što znači da ako upišeš mat logiku, moći ćeš ju prebaciti ako imaš 180ectsa i položen cijeli preddiplomski bez tog predmeta.
Te mi je rečeno da se NE PIŠE " ZA NADOPUNU ZNANJA " jer se to više ne koristi, neg u molbi lijepo objasni za što upisuješ dotični i što misliš sa njime i tako to, tipa zanima me logika i skupovi ili se pripremam za računarstvo, i tako. Smile
nadam se da sam jasan Smile

a ja imam pitanje.
ako se upisuje kvaziparcijala, ostala su samo 2 predmeta 3god prof smijera, i oba su iz ljetnog, dal je obavezno upisati 25ectsa minimalno, i ako nije dal ima poseban tretman/način upisa? ili samo se predaju molbe?
jer kroz studomat nema se što upisati u zimskom semestru, al je kliknuto UPIŠI... i rekao je da je upisana ponovno 3god.....
pa sad....
dal je to sve ok? ako što tko zna....

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:15 čet, 8. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam jedno vrijeme bio alergican na "nadopunu znanja" :shock: ali dubokim disanjem kontroliram taj problem :meditate: :silly:

Uglavnom, rjesenje molbe je invarijantno na to jeste li napisali "nadopuna znanja" ili ne. Ako je moja percepcija svemira tocna, u nastavku studija takodjer ne igra nikakvu ulogu s kojim ste motivom upisali neki kolegij. Kolegiji se dijele na one koje ste polozili i one koje niste polozili.
Ja sam jedno vrijeme bio alergican na "nadopunu znanja" Shocked ali dubokim disanjem kontroliram taj problem Meditiram #Silly

Uglavnom, rjesenje molbe je invarijantno na to jeste li napisali "nadopuna znanja" ili ne. Ako je moja percepcija svemira tocna, u nastavku studija takodjer ne igra nikakvu ulogu s kojim ste motivom upisali neki kolegij. Kolegiji se dijele na one koje ste polozili i one koje niste polozili.

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 7:48 pet, 9. 7. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Profesorski sam smjer. Sa treće godine su mi ostale samo algebarske strukture, sve drugo sam položila. Jučer sam otišla pogledat na studomatu dal će mi ponuditi euklidske (metričke i vektorske sam položila) i ništa mi nije ponudio a kako ima opcija upiši, a nije mi ništa ponudio, nikakav pregled predmeta, ja tupko stisnula upiši (mislila sam da će onda valjda pokazati predmete :oops: ) i javi mi upisali ste godinu (niti jedan predmet) #-o
Mislim pošto mi nije ponudio euklidske trebam znači pisati molbu, jel to obična molba ili ima neko ime?
Za upis sam mislila jer pošto se kolegiji za kvaziparcijalu odobravaju ako ima mjesta još na kolegiju pa šta se ne bi trebali onda prvo upisati oni koji upisuju diplomski studij pa tek onda mi ako još ima mjesta na tim kolegijima. Ili ja mogu već sad pisat molbu za kvaziparcijalu pa kad odobre odobre?
Profesorski sam smjer. Sa treće godine su mi ostale samo algebarske strukture, sve drugo sam položila. Jučer sam otišla pogledat na studomatu dal će mi ponuditi euklidske (metričke i vektorske sam položila) i ništa mi nije ponudio a kako ima opcija upiši, a nije mi ništa ponudio, nikakav pregled predmeta, ja tupko stisnula upiši (mislila sam da će onda valjda pokazati predmete Embarassed ) i javi mi upisali ste godinu (niti jedan predmet) d'oh!
Mislim pošto mi nije ponudio euklidske trebam znači pisati molbu, jel to obična molba ili ima neko ime?
Za upis sam mislila jer pošto se kolegiji za kvaziparcijalu odobravaju ako ima mjesta još na kolegiju pa šta se ne bi trebali onda prvo upisati oni koji upisuju diplomski studij pa tek onda mi ako još ima mjesta na tim kolegijima. Ili ja mogu već sad pisat molbu za kvaziparcijalu pa kad odobre odobre?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 2 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum