Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Plaćanje studija (2010./2011)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
27 = 38 - 11

PostPostano: 8:43 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

super ako je tako, bar za mene... ja se ne sjecam te objave sa objasnjenjem oko nacina placanja, tj. koliko % placa a koliko ne...ali ako je tako, super :D
super ako je tako, bar za mene... ja se ne sjecam te objave sa objasnjenjem oko nacina placanja, tj. koliko % placa a koliko ne...ali ako je tako, super Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 9:28 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma najbolje će biti kad ove godine uberu od nas novac, a sljedeće godine uvedu besplatno opet... baš me zanima da li bi nama vratili tad ili naplatili i 2.godinu :roll:
Ma najbolje će biti kad ove godine uberu od nas novac, a sljedeće godine uvedu besplatno opet... baš me zanima da li bi nama vratili tad ili naplatili i 2.godinu Rolling Eyes

Zvjezdica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 3

PostPostano: 9:47 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo je Hrvatska, naplatili bi ti i drugu... :evil:
Ovo je Hrvatska, naplatili bi ti i drugu... Evil or Very Mad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mililimi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 2

PostPostano: 10:15 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da ce ovo zavrsit opet kao i uvijek....oni koji se prodju bez placanja bit ce sretni sto ne moraju placat i zaboravit ce da su mogli bit u toj situaaciji....na kraju ce ispastat oni koji ce ispastat i nikom nis....uglavnom se svako brine za sebe ... mislim da bi se trebali slozit zajedno i napraviti nes po tom pitanju da se na nasem faksu stalno radi ko kaj hoce ....jer ak nes ne valja to treba ispravljat odmah a ne tek kad sam upadnes u gabulu....nije to sammo pitanje placanja ili ne placanja nego i 1000 drugih stvari.....
mislim da ce ovo zavrsit opet kao i uvijek....oni koji se prodju bez placanja bit ce sretni sto ne moraju placat i zaboravit ce da su mogli bit u toj situaaciji....na kraju ce ispastat oni koji ce ispastat i nikom nis....uglavnom se svako brine za sebe ... mislim da bi se trebali slozit zajedno i napraviti nes po tom pitanju da se na nasem faksu stalno radi ko kaj hoce ....jer ak nes ne valja to treba ispravljat odmah a ne tek kad sam upadnes u gabulu....nije to sammo pitanje placanja ili ne placanja nego i 1000 drugih stvari.....

[Vrh]
Zvjezdica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 3

PostPostano: 10:23 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

O da, i koliko je takvih situacija bilo...i nikom niš. Al žalosno je kaj nije to samo slučaj na našem faksu (svako se brine za sebe) nego se bojim da je to više neki "globalni" problem, gdje pod globalno mislim na razini države... Jako žalosno, a možemo učiniti tako mnogo samo se trebamo udružiti...
O da, i koliko je takvih situacija bilo...i nikom niš. Al žalosno je kaj nije to samo slučaj na našem faksu (svako se brine za sebe) nego se bojim da je to više neki "globalni" problem, gdje pod globalno mislim na razini države... Jako žalosno, a možemo učiniti tako mnogo samo se trebamo udružiti...

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 11:24 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako je istina ovo o linearnom placanju i da prvih 50% ne placa, ja necu placati, ali opet, naravno, ako su ostali za prosvjed ili drugi oblik protesta, ja se slazem - pa ne zelim ni ja da drugi moraju placati, cak i da teoretski ne postoji sansa da ja budem u toj "drugoj" grupi. Zasto bi ikad itko ZELIO da netko drugi mora placati nesto, ako ti osobno ne profitiras tu? Mislim da je samo prirodno da oni koji se nadju u situaciji da moraju placati budu ti koji se prvi pobune i organiziraju nesto (prosvjed ili nesto drugo), a onda je i na ovima sto ne placaju da se ukljuce i podrze kolege.
Ako je istina ovo o linearnom placanju i da prvih 50% ne placa, ja necu placati, ali opet, naravno, ako su ostali za prosvjed ili drugi oblik protesta, ja se slazem - pa ne zelim ni ja da drugi moraju placati, cak i da teoretski ne postoji sansa da ja budem u toj "drugoj" grupi. Zasto bi ikad itko ZELIO da netko drugi mora placati nesto, ako ti osobno ne profitiras tu? Mislim da je samo prirodno da oni koji se nadju u situaciji da moraju placati budu ti koji se prvi pobune i organiziraju nesto (prosvjed ili nesto drugo), a onda je i na ovima sto ne placaju da se ukljuce i podrze kolege.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Zvjezdica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 3

PostPostano: 11:57 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako se dogodi da i kvaziparcijalcima koji već plaćaju max participaciju odluče naplaćivati po ects bodu predmete kvaziparcijale, mislim da bi se i oni itekako trebali priključiti negodovanju!
Ako se dogodi da i kvaziparcijalcima koji već plaćaju max participaciju odluče naplaćivati po ects bodu predmete kvaziparcijale, mislim da bi se i oni itekako trebali priključiti negodovanju!

[Vrh]
Blatko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 18 - 4

PostPostano: 12:51 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zvjezdica"]Ako se dogodi da i kvaziparcijalcima koji već plaćaju max participaciju odluče naplaćivati po ects bodu predmete kvaziparcijale, mislim da bi se i oni itekako trebali priključiti negodovanju![/quote]

Zar to nije odlučeno već? :?
Zvjezdica (napisa):

Zar to nije odlučeno već? Confused

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 13:16 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako ćemo mi plaćat - plaćat će ga i drugi faksevi.

ovo mije do našeg faksa, nego do ministarstva. na tu adresu trebamo ić.
pa će im na cesti biti seljaci, umirovljenici, a sad i radnici ak proglase referendum nevažećim skupa sa studentima...
ako ćemo mi plaćat - plaćat će ga i drugi faksevi.

ovo mije do našeg faksa, nego do ministarstva. na tu adresu trebamo ić.
pa će im na cesti biti seljaci, umirovljenici, a sad i radnici ak proglase referendum nevažećim skupa sa studentima...

Zvjezdica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 3

PostPostano: 13:23 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blatko"][quote="Zvjezdica"]Ako se dogodi da i kvaziparcijalcima koji već plaćaju max participaciju odluče naplaćivati po ects bodu predmete kvaziparcijale, mislim da bi se i oni itekako trebali priključiti negodovanju![/quote]

Zar to nije odlučeno već? :?[/quote]

Na žalost ne, kad sam u 7 mj. pitala u referadi rekli su da nebudemo, ali danas su rekli da se niš ne zna...
Blatko (napisa):
Zvjezdica (napisa):

Zar to nije odlučeno već? Confused

Na žalost ne, kad sam u 7 mj. pitala u referadi rekli su da nebudemo, ali danas su rekli da se niš ne zna...

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 14:01 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo mali komentar za one kojima se sve ovo čini nepravedno (s pravom im se tako čini).

Naplata školarina od strane studenata, pa protiv toga se već prosvjedovalo, zar ne?... :grebgreb:

Parola "besplatno školstvo" je bila i još uvijek jest nezgrapno složena ali u suštini je to to, ne? Na stranu "kako se prosvjedovalo", u te rasprave ne namjeravam ulaziti, zašto se niste uključili tada?

[size=7]p.s. Za moderatore, znam da je flejm ali na forumu su se u zadnje vrijeme opraštale (promakle) i gore stvari...[/size]
Samo mali komentar za one kojima se sve ovo čini nepravedno (s pravom im se tako čini).

Naplata školarina od strane studenata, pa protiv toga se već prosvjedovalo, zar ne?... Kotacici rade 100 na sat

Parola "besplatno školstvo" je bila i još uvijek jest nezgrapno složena ali u suštini je to to, ne? Na stranu "kako se prosvjedovalo", u te rasprave ne namjeravam ulaziti, zašto se niste uključili tada?

p.s. Za moderatore, znam da je flejm ali na forumu su se u zadnje vrijeme opraštale (promakle) i gore stvari...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Zvjezdica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 3

PostPostano: 14:33 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa kod nas se "nije" tako rečeno imalo zašto prosvjedovati kad su upisi na diplomske bili besplatni, kvaziparcijala besplatna itd, sad se situacija drastično promijenila...
Pa kod nas se "nije" tako rečeno imalo zašto prosvjedovati kad su upisi na diplomske bili besplatni, kvaziparcijala besplatna itd, sad se situacija drastično promijenila...

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 15:00 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zvjezdica"]Pa kod nas se "nije" tako rečeno imalo zašto prosvjedovati kad su upisi na diplomske bili besplatni, kvaziparcijala besplatna itd, sad se situacija drastično promijenila...[/quote]
Nšta nije bilo besplatno. I prošle godine se odredila lista i znalo se koji studenti spadaju u koju kategoriju plaćanja (bez, linearna ili puna participacija) i onda se protiv toga prosvjedovalo tj. tražilo se da se takav način financiranja obrazovanja ukine za sve nadolazeće generacije.

Onda su se glavešine u ministarstvu skupile, razmislile i shvatile da ako omoguće takvo studiranje prvoj i drugoj generaciji i tako utišaju pobunu ali pravila igra ne mijenjaju na duge staze da će naredne generacije morati plaćati jer sami neće imati kritičnu masu koja bi mogla organizirati sličnu ili veću akciju i promijeniti sustav...
Zvjezdica (napisa):

Nšta nije bilo besplatno. I prošle godine se odredila lista i znalo se koji studenti spadaju u koju kategoriju plaćanja (bez, linearna ili puna participacija) i onda se protiv toga prosvjedovalo tj. tražilo se da se takav način financiranja obrazovanja ukine za sve nadolazeće generacije.

Onda su se glavešine u ministarstvu skupile, razmislile i shvatile da ako omoguće takvo studiranje prvoj i drugoj generaciji i tako utišaju pobunu ali pravila igra ne mijenjaju na duge staze da će naredne generacije morati plaćati jer sami neće imati kritičnu masu koja bi mogla organizirati sličnu ili veću akciju i promijeniti sustav...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 15:07 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

nego, s obzirom da se plaća... jel moguće (i ako jest što treba napraviti) platiti iznos u više od 2 rate (na početku svakog semestra)
nego, s obzirom da se plaća... jel moguće (i ako jest što treba napraviti) platiti iznos u više od 2 rate (na početku svakog semestra)

[Vrh]
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 15:13 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tygy"]nego, s obzirom da se plaća... jel moguće (i ako jest što treba napraviti) platiti iznos u više od 2 rate (na početku svakog semestra)[/quote]

mislim da je netko napisao da mu je u referadi rečeno da je moguće.
Pa to bi tamo trebalo provjeriti
Tygy (napisa):

mislim da je netko napisao da mu je u referadi rečeno da je moguće.
Pa to bi tamo trebalo provjeriti

[Vrh]
chinchi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 5

PostPostano: 16:49 uto, 7. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tygy"]nego, s obzirom da se plaća... jel moguće (i ako jest što treba napraviti) platiti iznos u više od 2 rate (na početku svakog semestra)[/quote]
ja sam malo prisluskivala dok je teta u referadi nekome objasnjavala da oni kojima je previse novaca na dvije rate,neka pisu molbu da se odobri na vise rata,zbog bla bla,necega,i da se to u principu odobrava
Tygy (napisa):

ja sam malo prisluskivala dok je teta u referadi nekome objasnjavala da oni kojima je previse novaca na dvije rate,neka pisu molbu da se odobri na vise rata,zbog bla bla,necega,i da se to u principu odobrava

[Vrh]
mililimi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 2

PostPostano: 1:18 sri, 8. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel zna neko gdje se moze naci konacna lista nakon svih upisa ?
jel zna neko gdje se moze naci konacna lista nakon svih upisa ?

[Vrh]
d@nijel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 8:38 čet, 9. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prigodno o placanju diplpmskog:

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/09/09/0061006.html?pos=n0
Prigodno o placanju diplpmskog:

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/09/09/0061006.html?pos=n0

[Vrh]
Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 20 - 3

PostPostano: 10:43 čet, 9. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je li netko saznao plaća li se i druga godina diplomskog?
Je li netko saznao plaća li se i druga godina diplomskog?

shumi1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

55 = 57 - 2

PostPostano: 10:53 čet, 9. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam ko podizanja indexa dobil uplatnicu samo za jedan kolgij koji nisam položil, a moral sam ga upisati ponovno ...
Ja sam ko podizanja indexa dobil uplatnicu samo za jedan kolgij koji nisam položil, a moral sam ga upisati ponovno ...

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 4 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum