Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
CROmpir Forumaš(ica)
|
Postano: 12:29 sub, 2. 10. 2010 Naslov: Zadaci iz zadaće |
|
|
Napišite program koji učitava prirodni broj n≤17, te niz od n cijelih brojeva. Program treba ispisati sumu zadnjih 6 neparnih elemenata niza.
Ako neparnih brojeva ima manje od 6, ispišite produkt svih neparnih. Ako neparnih brojeva uopće nema u nizu, ispišite 1.
Ne vidim gdje je u mojem kodu problem, jer mi dobro ispisuje, al mi ga aplikacija za zadace ne prihvaca..
[code:1]#include <stdio.h>
int main() {
int i, x[17],n,br=0,suma=0;
scanf("%d", &n);
for (i=0; i<=n; i++)
scanf("%d", &x[i]);
for(i=n-1; i>=0 && br<6; i--){
if (x[i]%2==1){
suma=suma+i;
br++;
}
}
printf("%d\n", suma);
return 0;
}[/code:1]
Napišite program koji učitava prirodni broj n≤17, te niz od n cijelih brojeva. Program treba ispisati sumu zadnjih 6 neparnih elemenata niza.
Ako neparnih brojeva ima manje od 6, ispišite produkt svih neparnih. Ako neparnih brojeva uopće nema u nizu, ispišite 1.
Ne vidim gdje je u mojem kodu problem, jer mi dobro ispisuje, al mi ga aplikacija za zadace ne prihvaca..
Kod: | #include <stdio.h>
int main() {
int i, x[17],n,br=0,suma=0;
scanf("%d", &n);
for (i=0; i<=n; i++)
scanf("%d", &x[i]);
for(i=n-1; i>=0 && br<6; i--){
if (x[i]%2==1){
suma=suma+i;
br++;
}
}
printf("%d\n", suma);
return 0;
} |
|
|
[Vrh] |
|
pbakic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:36 sub, 2. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Kolega CROmpir, da se molim potrudite oko naslova topica, kao i ostali kolege koji koriste Forum.
Hvala,
V.
P.S. Ovoga možete promijeniti editiranjem prvog posta.[/color]
P.P.S. Meni se cini da program ucitava jedan broj previse.
Kolega CROmpir, da se molim potrudite oko naslova topica, kao i ostali kolege koji koriste Forum.
Hvala,
V.
P.S. Ovoga možete promijeniti editiranjem prvog posta.
P.P.S. Meni se cini da program ucitava jedan broj previse.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:33 sub, 2. 10. 2010 Naslov: Re: Zadacic |
|
|
[quote="CROmpir"]Napišite program koji učitava prirodni broj n≤17, te niz od n cijelih brojeva. Program treba ispisati sumu zadnjih 6 neparnih elemenata niza.
Ako neparnih brojeva ima manje od 6, ispišite [strike][color=red]produkt[/color][/strike] [color=green]sumu[/color] svih neparnih. Ako neparnih brojeva uopće nema u nizu, ispišite [strike][color=red]1[/color][/strike] [color=green]0[/color].[/quote]
Greska u tekstu koja se potkrala prilikom ispravljanja propusta od prosle godine. U oba slucaja radi se o sumi (prije je bilo "produkt", ali je maknuto zbog overflowa), a default kad nema neparnih brojeva treba biti 0.
To je sada ispravljeno u samom tekstu zadatka.
Ispricavam se zbog greske,
V.
CROmpir (napisa): | Napišite program koji učitava prirodni broj n≤17, te niz od n cijelih brojeva. Program treba ispisati sumu zadnjih 6 neparnih elemenata niza.
Ako neparnih brojeva ima manje od 6, ispišite produkt sumu svih neparnih. Ako neparnih brojeva uopće nema u nizu, ispišite 1 0. |
Greska u tekstu koja se potkrala prilikom ispravljanja propusta od prosle godine. U oba slucaja radi se o sumi (prije je bilo "produkt", ali je maknuto zbog overflowa), a default kad nema neparnih brojeva treba biti 0.
To je sada ispravljeno u samom tekstu zadatka.
Ispricavam se zbog greske,
V.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:44 ned, 3. 10. 2010 Naslov: |
|
|
ne znam nista o C-u...ali meni se cini da onaj array (kako se to vec zove - ono x[17]) ucitava 18 brojeva (ako pocinje s x[0]), a kako je n<=17 (i prirodan), to ih treba ucitati maksimalno 17. i zar ne moze nekako da ne bude uvijek 17, vec da upravo bude u zavisnosti od n?
tj. da se stavi ona deklaracija x-a nakon ucitavanja n-a? nesto tipa "int x[n-1]" (ako pocinje od 0, ako od 1, onda treba x[n])... ovako kao da rezervira i visak prostora za x ako n nije maksimalan (17).
a i cini mi se da i u daljnjem ima dosta gresaka..pocevsi od toga sto ako je n=17 - prva petlja malo...ne valja.
a druga mi isto bas ne stima..zar sumu treba povecati za i? zar ne treba za x[i]? zar ne zbrajamo vrijednosti elemenata? a ujedno...zar nije trebalo traziti sumu NEPARNIH brojeva? ako dobro citam ovaj kod, on trazi PARNE (ja citam onaj if kao "ako je istina da je posmatrani element djeljiv sa dva onda..." - a to bi znacilo da je taj element PARAN, ne neparan)..
u svakom slucaju, ima toga za prepraviti. opet, ja pojma nemam o C-u, pa valjda dobro tumacim - neka netko kaze ako grijesim :)
ne znam nista o C-u...ali meni se cini da onaj array (kako se to vec zove - ono x[17]) ucitava 18 brojeva (ako pocinje s x[0]), a kako je n⇐17 (i prirodan), to ih treba ucitati maksimalno 17. i zar ne moze nekako da ne bude uvijek 17, vec da upravo bude u zavisnosti od n?
tj. da se stavi ona deklaracija x-a nakon ucitavanja n-a? nesto tipa "int x[n-1]" (ako pocinje od 0, ako od 1, onda treba x[n])... ovako kao da rezervira i visak prostora za x ako n nije maksimalan (17).
a i cini mi se da i u daljnjem ima dosta gresaka..pocevsi od toga sto ako je n=17 - prva petlja malo...ne valja.
a druga mi isto bas ne stima..zar sumu treba povecati za i? zar ne treba za x[i]? zar ne zbrajamo vrijednosti elemenata? a ujedno...zar nije trebalo traziti sumu NEPARNIH brojeva? ako dobro citam ovaj kod, on trazi PARNE (ja citam onaj if kao "ako je istina da je posmatrani element djeljiv sa dva onda..." - a to bi znacilo da je taj element PARAN, ne neparan)..
u svakom slucaju, ima toga za prepraviti. opet, ja pojma nemam o C-u, pa valjda dobro tumacim - neka netko kaze ako grijesim
|
|
[Vrh] |
|
weeh Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:22 pon, 4. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Crazylamb1"]ne znam nista o C-u...ali meni se cini da onaj array (kako se to vec zove - ono x[17]) ucitava 18 brojeva (ako pocinje s x[0]), a kako je n<=17 (i prirodan), to ih treba ucitati maksimalno 17.[b] i zar ne moze nekako da ne bude uvijek 17, vec da upravo bude u zavisnosti od n?[/b]
tj. da se stavi ona deklaracija x-a nakon ucitavanja n-a? nesto tipa "int x[n-1]" (ako pocinje od 0, ako od 1, onda treba x[n])... ovako kao da rezervira i visak prostora za x ako n nije maksimalan (17). [/quote]
Pa može, ali ne baš na takav način. Može se dinamičkom alokacijom, ali ovako kako si ti rekao/la NIKAKO.Uvijek kad se deklarira niz mora doći tip a[const]( int a[39439], double a[40500], char a[4954] i sl.). Jednostavno sam ovo morao napomenut jer mislim da ti kakva greška ne bi bila oproštena(pogotovo na kolokvijima).
Crazylamb1 (napisa): | ne znam nista o C-u...ali meni se cini da onaj array (kako se to vec zove - ono x[17]) ucitava 18 brojeva (ako pocinje s x[0]), a kako je n⇐17 (i prirodan), to ih treba ucitati maksimalno 17. i zar ne moze nekako da ne bude uvijek 17, vec da upravo bude u zavisnosti od n?
tj. da se stavi ona deklaracija x-a nakon ucitavanja n-a? nesto tipa "int x[n-1]" (ako pocinje od 0, ako od 1, onda treba x[n])... ovako kao da rezervira i visak prostora za x ako n nije maksimalan (17). |
Pa može, ali ne baš na takav način. Može se dinamičkom alokacijom, ali ovako kako si ti rekao/la NIKAKO.Uvijek kad se deklarira niz mora doći tip a[const]( int a[39439], double a[40500], char a[4954] i sl.). Jednostavno sam ovo morao napomenut jer mislim da ti kakva greška ne bi bila oproštena(pogotovo na kolokvijima).
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
lost_soul Forumaš(ica)
|
Postano: 16:34 sri, 6. 10. 2010 Naslov: |
|
|
trebam pomoć :D
zadatak kaže: Napišite program koji učitava 6 cijelih brojeva, te ispisuje svakog koji je djeljiv s prethodno upisanim (prvi se nikad ne ispisuje).
Ispisane brojeve odvojite razmacima (program ih smijete ispisivati i za vrijeme učitavanja), a ako traženih brojeva nema, program ne smije ništa ispisati.
Uputa: Program riješite pomoću petlje (iako se može i učitavanjem 6 varijabli). Pazite na dijeljenje s nulom!
napisala sam kod:
[code:1]#include <stdio.h>
int main(){
int polje[6];
int b, i;
printf ("unesi cijele brojeve\n");
for (i = 0 ; i < 6 ; i++){
scanf ("%d", &polje[i] );
}
for (i = 1 ; i < 6 ; i++){
b = polje [i-1] ;
if( b!= 0 && polje[i]%b == 0){
printf("%d ", polje[i]);
}
}
return 0;
}
[/code:1]
ali mi javlja da je netočno za brojeve 1 10 2 10 0 0..
ako bi neko mogao udijeliti savjet, bila bih zahvalna :)
trebam pomoć
zadatak kaže: Napišite program koji učitava 6 cijelih brojeva, te ispisuje svakog koji je djeljiv s prethodno upisanim (prvi se nikad ne ispisuje).
Ispisane brojeve odvojite razmacima (program ih smijete ispisivati i za vrijeme učitavanja), a ako traženih brojeva nema, program ne smije ništa ispisati.
Uputa: Program riješite pomoću petlje (iako se može i učitavanjem 6 varijabli). Pazite na dijeljenje s nulom!
napisala sam kod:
Kod: | #include <stdio.h>
int main(){
int polje[6];
int b, i;
printf ("unesi cijele brojeve\n");
for (i = 0 ; i < 6 ; i++){
scanf ("%d", &polje[i] );
}
for (i = 1 ; i < 6 ; i++){
b = polje [i-1] ;
if( b!= 0 && polje[i]%b == 0){
printf("%d ", polje[i]);
}
}
return 0;
}
|
ali mi javlja da je netočno za brojeve 1 10 2 10 0 0..
ako bi neko mogao udijeliti savjet, bila bih zahvalna
|
|
[Vrh] |
|
pbakic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
lost_soul Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
brain_damage Forumaš(ica)
|
Postano: 21:03 sub, 9. 10. 2010 Naslov: |
|
|
Di sam fulala?
Napišite program koji učitava 8 cijelih brojeva, te ispisuje svakog koji je djeljiv s prethodno upisanim (prvi se nikad ne ispisuje).
Uputa: Program riješite pomoću petlje (iako se može i učitavanjem 8 varijabli). Pazite na dijeljenje s nulom!
#include <stdio.h>
int main ()
{
int a,prethodni,i,c;
i=1;
scanf("%d", &a);
prethodni=a;
for (i=1; i<=7; i++) { scanf("%d", &a);
if (prethodni==0) break;
c=a%prethodni;
prethodni=a;
if (c==0) printf("%d \n", a);
}
return 0;
}
Di sam fulala?
Napišite program koji učitava 8 cijelih brojeva, te ispisuje svakog koji je djeljiv s prethodno upisanim (prvi se nikad ne ispisuje).
Uputa: Program riješite pomoću petlje (iako se može i učitavanjem 8 varijabli). Pazite na dijeljenje s nulom!
#include <stdio.h>
int main ()
{
int a,prethodni,i,c;
i=1;
scanf("%d", &a);
prethodni=a;
for (i=1; i<=7; i++) { scanf("%d", &a);
if (prethodni==0) break;
c=a%prethodni;
prethodni=a;
if (c==0) printf("%d \n", a);
}
return 0;
}
_________________ Don't forget to remember me!
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
frutabella Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
matmih Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:40 pon, 11. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="frutabella"]Molim vas recite mi da li ovo sve treba znati za prvi kolokvij ili kako? To programiranje mi je cista apsstrakcija i do sada nisam imala iskustva s bilo kakvim programiranjem. Zabrinjava me ovo programiranje. :([/quote]
Neznam šta vam dolazi u prvi kolokvij, ali ako te već sada zabrinjava programiranje, to je jako dobro. :)
Počni vježbat, na računalu obavezno, ako ti nešto baš nije nikako jasno pitaj demose, asistente, profesore i oni će ti sigurno sve objasniti.
Programiraj dok se toga ne prestaneš bojat, dok ti ne postane normalno i donekle prirodno. ;)
Imat češ barem 5 kolegija na kojima će trebati programirati, tako da se bolje spremiti na vrijeme. :D
Kasnije kada ti programi počnu raditi, donekle od prve, možda postane i zabavno. ;)
frutabella (napisa): | Molim vas recite mi da li ovo sve treba znati za prvi kolokvij ili kako? To programiranje mi je cista apsstrakcija i do sada nisam imala iskustva s bilo kakvim programiranjem. Zabrinjava me ovo programiranje. |
Neznam šta vam dolazi u prvi kolokvij, ali ako te već sada zabrinjava programiranje, to je jako dobro.
Počni vježbat, na računalu obavezno, ako ti nešto baš nije nikako jasno pitaj demose, asistente, profesore i oni će ti sigurno sve objasniti.
Programiraj dok se toga ne prestaneš bojat, dok ti ne postane normalno i donekle prirodno.
Imat češ barem 5 kolegija na kojima će trebati programirati, tako da se bolje spremiti na vrijeme.
Kasnije kada ti programi počnu raditi, donekle od prve, možda postane i zabavno.
|
|
[Vrh] |
|
|