Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Odrediti parametar da bi skup vektora bio baza
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
frutabella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-5 = 42 - 47

PostPostano: 20:29 sri, 20. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lepi91"][quote="frutabella"][quote="travana"][quote="frutabella"]

Za 3.: ako uzmes 1.,2.,4. i 6. vektor = najlakse prikazes lin kombinaciju, bez previse raspisivanja.[/quote]

da, ali prvo moras pokazati da je taj skup izvodnica, znaci u prvom dijelu ne mozes znati da su bas tih 4 medjusobno linearno nezavisni, dakle to bi bilo nagadjanje.
iako ja se izgubim u raspisivanju svaki put :roll:[/quote]

da, u pravu si... znaci ipak moramo redom...
samo se osredotoci na to, da moras izbacivati dok ne dobijes trokut...ne zabporavi da si mozes premjestiti jednadzbe ((zamijenis im mjesta ili zamijenis stupce (bete stavis prije alfi itd.)- ovisi kako je najlakse))[/quote]

nigdje ne pise [b]prvo [/b]pokazi da je s.i nego pokazi da je s.i i reduciraj do baze...tako da pokazes da je baza,i u zadatku se pravis ''glup''ko da neznas da je baza i onda kazes da je nadskup baze s.i tako nesto[/quote]

hihihih bas tako... :D :D :D
Lepi91 (napisa):
frutabella (napisa):
travana (napisa):
frutabella (napisa):

Za 3.: ako uzmes 1.,2.,4. i 6. vektor = najlakse prikazes lin kombinaciju, bez previse raspisivanja.

da, ali prvo moras pokazati da je taj skup izvodnica, znaci u prvom dijelu ne mozes znati da su bas tih 4 medjusobno linearno nezavisni, dakle to bi bilo nagadjanje.
iako ja se izgubim u raspisivanju svaki put Rolling Eyes

da, u pravu si... znaci ipak moramo redom...
samo se osredotoci na to, da moras izbacivati dok ne dobijes trokut...ne zabporavi da si mozes premjestiti jednadzbe ((zamijenis im mjesta ili zamijenis stupce (bete stavis prije alfi itd.)- ovisi kako je najlakse))

nigdje ne pise prvo pokazi da je s.i nego pokazi da je s.i i reduciraj do baze...tako da pokazes da je baza,i u zadatku se pravis ''glup''ko da neznas da je baza i onda kazes da je nadskup baze s.i tako nesto

hihihih bas tako... Very Happy Very Happy Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
travana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 0 - 0

PostPostano: 20:31 sri, 20. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lepi91"]

nigdje ne pise [b]prvo [/b]pokazi da je s.i nego pokazi da je s.i i reduciraj do baze...tako da pokazes da je baza,i u zadatku se pravis ''glup''ko da neznas da je baza i onda kazes da je nadskup baze s.i tako nesto[/quote]

pise pokazite da je sustav izvodnica [b]pa[/b] reducirajte do baze. ali da, mozes se praviti glup pa obrnuto ici. iako mislim da je cilj zadatka ispitati znas li pokazati kada je neki skup sustav izvodnica, jer ako prvo nadjes bazu ona je automatski sustav izvodnica, pa je i njen nadskup isto.
Lepi91 (napisa):

nigdje ne pise prvo pokazi da je s.i nego pokazi da je s.i i reduciraj do baze...tako da pokazes da je baza,i u zadatku se pravis ''glup''ko da neznas da je baza i onda kazes da je nadskup baze s.i tako nesto

pise pokazite da je sustav izvodnica pa reducirajte do baze. ali da, mozes se praviti glup pa obrnuto ici. iako mislim da je cilj zadatka ispitati znas li pokazati kada je neki skup sustav izvodnica, jer ako prvo nadjes bazu ona je automatski sustav izvodnica, pa je i njen nadskup isto.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Lepi91
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 13 - 4

PostPostano: 21:15 sri, 20. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="travana"][quote="Lepi91"]

pise pokazite da je sustav izvodnica [b]pa[/b] reducirajte do baze. ali da, mozes se praviti glup pa obrnuto ici. iako mislim da je cilj zadatka ispitati znas li pokazati kada je neki skup sustav izvodnica, jer ako prvo nadjes bazu ona je automatski sustav izvodnica, pa je i njen nadskup isto.[/quote]

nama asistent reko da je ovo skroz ok
travana (napisa):
Lepi91 (napisa):

pise pokazite da je sustav izvodnica pa reducirajte do baze. ali da, mozes se praviti glup pa obrnuto ici. iako mislim da je cilj zadatka ispitati znas li pokazati kada je neki skup sustav izvodnica, jer ako prvo nadjes bazu ona je automatski sustav izvodnica, pa je i njen nadskup isto.

nama asistent reko da je ovo skroz ok

Flame
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
19 = 23 - 4

PostPostano: 3:23 pet, 22. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sasvim je uredu reducirati pa reci da je s.i., za takvo rjesenje sam ja dobio prosle godine sve bodove.
Sasvim je uredu reducirati pa reci da je s.i., za takvo rjesenje sam ja dobio prosle godine sve bodove.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum