Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prigovori na (nezainteresirane) studente
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
12 = 16 - 4

PostPostano: 8:41 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krajnje vrijeme da se i jedno ozbiljno :banana: bice ukljuci u ou raspravu... :prodike:

Slazem se s osonovnom idejom steelworkera: nije u redu da studenti ne dolaze na predavanja koja su izvan nastave, a vezana za njihov studij (nije da tvrdim da dolaze na ona nastavna :lol: )... S tim da ne mislim da je glavni problem u tome da ih je doslo malo (OK, nije lijepo ako se organizira predavanje, a dodje manje od 5 ljudi, osobito kad smo velik faks), nego mislim da je problem u generalnom pristupu studiju: "necu radit nista sto ne moram". Neobavezno predavanje je dakle predavanje na koje necu doci (a ne: "budem, ak bum mogao"). To nije toliko neodgovornost prema svojoj vlastitoj buducnosti koliko prema sadasnjosti.

Cinjenica je da je jedan od razloga zasto se matematicare smatra cudnim jer ne znaju nista reci o svojoj struci bez da to bude ili komplicirana teorija bilo formula iz skole. A popularna predavanja mogu prosiriti sliku o vlastitom studiju i buducoj struci. Ili svi studenti smatraju "zasto bih trebo znat nesto rec o matematici ikom osim drugom matematicaru, pa dost mi je kaj me s tim gnjave na faksu?" U tom slucaju pitanje je jednostavno: Zasto ste upisali faks koji Vas ne zanima?

No s druge strane, smatram da bi na takva predavanja trebali dolaziti i nastavnici, osobito oni koji se sami ponasaju kao i gore spomenuti studenti: "zasto bih ikom nesto zabavnomatematicko znao pricat, glavno da znam teoreme?" Pa smo na drugom problemu... Au. :-k :grrr: :noidea:

fmb :patkica:
Krajnje vrijeme da se i jedno ozbiljno Dancing banana bice ukljuci u ou raspravu... Drzim prodike

Slazem se s osonovnom idejom steelworkera: nije u redu da studenti ne dolaze na predavanja koja su izvan nastave, a vezana za njihov studij (nije da tvrdim da dolaze na ona nastavna Laughing )... S tim da ne mislim da je glavni problem u tome da ih je doslo malo (OK, nije lijepo ako se organizira predavanje, a dodje manje od 5 ljudi, osobito kad smo velik faks), nego mislim da je problem u generalnom pristupu studiju: "necu radit nista sto ne moram". Neobavezno predavanje je dakle predavanje na koje necu doci (a ne: "budem, ak bum mogao"). To nije toliko neodgovornost prema svojoj vlastitoj buducnosti koliko prema sadasnjosti.

Cinjenica je da je jedan od razloga zasto se matematicare smatra cudnim jer ne znaju nista reci o svojoj struci bez da to bude ili komplicirana teorija bilo formula iz skole. A popularna predavanja mogu prosiriti sliku o vlastitom studiju i buducoj struci. Ili svi studenti smatraju "zasto bih trebo znat nesto rec o matematici ikom osim drugom matematicaru, pa dost mi je kaj me s tim gnjave na faksu?" U tom slucaju pitanje je jednostavno: Zasto ste upisali faks koji Vas ne zanima?

No s druge strane, smatram da bi na takva predavanja trebali dolaziti i nastavnici, osobito oni koji se sami ponasaju kao i gore spomenuti studenti: "zasto bih ikom nesto zabavnomatematicko znao pricat, glavno da znam teoreme?" Pa smo na drugom problemu... Au. Think Grrrrr.... Danas nije moj dan

fmb Patkica

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 11:51 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene je jednom raska (predavala mi je mat.) u gimnaziji kao jedinog matematičara u razredu furala na jedno predavanje o Pitagori tam negdje na Zrinjevcu. Bilo je interesantno. Za to predavanje prof. Veljana nisam znal'...i to zato kaj u zadnje vrijeme dost intenzivno spremam ispite, pa me nema na faksu tak' često. Da sam znal' ne bi mogel' ovak reć da li bi došel' il' ne bi.

Inače, ak' je bilo (kak' steelworker veli) samo 2 profesora od ukupnog osoblja faksa, ja fakat ne znam kaj se onda čudite slaboj posjećenosti studenata. Pa mislim ak' asistenti i profesori, kojima je matematika sigurno veća preokupacija i od najboljih studenata, nisu u stanju doć, zakaj bi onda studenti 1. i 2. godine trebali [i]navalit'[/i] na to.

Inače, predlažem da satovi profesionalne orijentacije postanu rutina. Npr. svaki petak od 18 do 20 h...ili subota...Mislim da bi onda odaziv studenata bil' puno veći.
Mene je jednom raska (predavala mi je mat.) u gimnaziji kao jedinog matematičara u razredu furala na jedno predavanje o Pitagori tam negdje na Zrinjevcu. Bilo je interesantno. Za to predavanje prof. Veljana nisam znal'...i to zato kaj u zadnje vrijeme dost intenzivno spremam ispite, pa me nema na faksu tak' često. Da sam znal' ne bi mogel' ovak reć da li bi došel' il' ne bi.

Inače, ak' je bilo (kak' steelworker veli) samo 2 profesora od ukupnog osoblja faksa, ja fakat ne znam kaj se onda čudite slaboj posjećenosti studenata. Pa mislim ak' asistenti i profesori, kojima je matematika sigurno veća preokupacija i od najboljih studenata, nisu u stanju doć, zakaj bi onda studenti 1. i 2. godine trebali navalit' na to.

Inače, predlažem da satovi profesionalne orijentacije postanu rutina. Npr. svaki petak od 18 do 20 h...ili subota...Mislim da bi onda odaziv studenata bil' puno veći.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:18 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]Inače, ak' je bilo (kak' steelworker veli) samo 2 profesora od ukupnog osoblja faksa, ja fakat ne znam kaj se onda čudite slaboj posjećenosti studenata. Pa mislim ak' asistenti i profesori, kojima je matematika sigurno veća preokupacija i od najboljih studenata, nisu u stanju doć, zakaj bi onda studenti 1. i 2. godine trebali [i]navalit'[/i] na to.[/quote]

Mozda zato jer je predavanje ipak namjenjeno [b]njima[/b], a ne nama? :-k

Btw, ja u to vrijeme imam vjezbe, inace bih dosao i na to i na jucerasnju Speleologiju... :(
Crni (napisa):
Inače, ak' je bilo (kak' steelworker veli) samo 2 profesora od ukupnog osoblja faksa, ja fakat ne znam kaj se onda čudite slaboj posjećenosti studenata. Pa mislim ak' asistenti i profesori, kojima je matematika sigurno veća preokupacija i od najboljih studenata, nisu u stanju doć, zakaj bi onda studenti 1. i 2. godine trebali navalit' na to.

Mozda zato jer je predavanje ipak namjenjeno njima, a ne nama? Think

Btw, ja u to vrijeme imam vjezbe, inace bih dosao i na to i na jucerasnju Speleologiju... Sad

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 15:07 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajd sad da i ja kazem nesto...
Slazem se da seminari nisu dobro centrirani... s druge strane tesko je pak zadovoljiti sve... sad cemo pokusati malo sarati po tjednu, da to ne bude samo srijedom u 17h (btw...pomaknuto je sa 16 na 17h bas zbog toga sto se par brucosa javilo da im vise pase 17h...koje sam btw vidio samo na dva seminara)
a opet, Ja namjestam seminare tako da meni pashu...jer eto, ako ih organiziram, onda moram i biti tamo da se pobrinem da je sve ok...zar ne...
Vsego...hvala na podrsci i odvajanju par minuta...vidjet cemo jos u vezi toga...sto i kako...
inace na seminare rijetko kada dodje neki profesor...Mislim da je sad sa prof. Veljanom dosla njegova ekipa koja je s njim napravila taj dokaz...or whatever...ali to je stvarno izuzetak...na jos jedno predavanje je dosao jednom jedan profesor...par puta se zaleti neki asistent...ali to je to...
nazalost, nije problem samo matematicara da ne znaju objasniti zasto novac poreznih obveznika odlazi za njih...to mnogo ljudi sa naseg sveucilista ne zna napraviti...da ne skrecemo previse s teme...
da ne kazem da je na speleologiju doslo cak (ne racunajuci mene) 3 posjetitelja...
steelworker...sad vidis kako je meni...kad organiziras seminar, a nitko ne dodje, onda onako totalno isfrustriran, hodas par minuta prije pocetka po hodniku i ocajniski pokusavas dovuci jos nekoga...sad sam se nekako i navikao...pa to vise i ne radim...jedino mi nije ponekad jasno kako nekome ne mogu jos neke druge stvari biti zanimljive...npr...leptiri...bilo nas pet...
a da ne kazem koliko je odziv ljudi za kavama s profesorima...

i sad se javlja veliki problem, kako animirati studente za ista??
ajd sad da i ja kazem nesto...
Slazem se da seminari nisu dobro centrirani... s druge strane tesko je pak zadovoljiti sve... sad cemo pokusati malo sarati po tjednu, da to ne bude samo srijedom u 17h (btw...pomaknuto je sa 16 na 17h bas zbog toga sto se par brucosa javilo da im vise pase 17h...koje sam btw vidio samo na dva seminara)
a opet, Ja namjestam seminare tako da meni pashu...jer eto, ako ih organiziram, onda moram i biti tamo da se pobrinem da je sve ok...zar ne...
Vsego...hvala na podrsci i odvajanju par minuta...vidjet cemo jos u vezi toga...sto i kako...
inace na seminare rijetko kada dodje neki profesor...Mislim da je sad sa prof. Veljanom dosla njegova ekipa koja je s njim napravila taj dokaz...or whatever...ali to je stvarno izuzetak...na jos jedno predavanje je dosao jednom jedan profesor...par puta se zaleti neki asistent...ali to je to...
nazalost, nije problem samo matematicara da ne znaju objasniti zasto novac poreznih obveznika odlazi za njih...to mnogo ljudi sa naseg sveucilista ne zna napraviti...da ne skrecemo previse s teme...
da ne kazem da je na speleologiju doslo cak (ne racunajuci mene) 3 posjetitelja...
steelworker...sad vidis kako je meni...kad organiziras seminar, a nitko ne dodje, onda onako totalno isfrustriran, hodas par minuta prije pocetka po hodniku i ocajniski pokusavas dovuci jos nekoga...sad sam se nekako i navikao...pa to vise i ne radim...jedino mi nije ponekad jasno kako nekome ne mogu jos neke druge stvari biti zanimljive...npr...leptiri...bilo nas pet...
a da ne kazem koliko je odziv ljudi za kavama s profesorima...

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 15:30 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tesko :D Sta je tu je :? Ja sutra lijepim plakate ujutro, pa nek se nadje i pokoji za projekciju i nastaviti istim tehnikama kao dosad, uz izuzetak mozda malko agresivnijeg verbalnog motiviranja eye2eye :evilbat: (al mi je ovi smilie prirasao srcu :)), osim ako neki kolega nema neku pametnu ideju?
:noidea:

Steta za speleologiju :? Na kraju ni ja nisam uspio doci :? Ajd pliz stavi slike negdje na web da zalosna vecina studentske populacije moze vidjeti spektakularnu Nelinu prezentaciju :D
Tesko Very Happy Sta je tu je Confused Ja sutra lijepim plakate ujutro, pa nek se nadje i pokoji za projekciju i nastaviti istim tehnikama kao dosad, uz izuzetak mozda malko agresivnijeg verbalnog motiviranja eye2eye #Evil Bat (al mi je ovi smilie prirasao srcu Smile), osim ako neki kolega nema neku pametnu ideju?
Danas nije moj dan

Steta za speleologiju Confused Na kraju ni ja nisam uspio doci Confused Ajd pliz stavi slike negdje na web da zalosna vecina studentske populacije moze vidjeti spektakularnu Nelinu prezentaciju Very Happy

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:31 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BoMark"]a opet, Ja namjestam seminare tako da meni pashu...jer eto, ako ih organiziram, onda moram i biti tamo da se pobrinem da je sve ok...zar ne...[/quote]

Ne. :P Delegiraj nekoga kad sam ne mozes doci... :D

[quote="BoMark"]i sad se javlja veliki problem, kako animirati studente za ista??[/quote]

Mozda nisi dovoljno uvjerljiv? :-k

[url=http://abyss.hubbe.net/gfx/covers/jtv/lg/ep/s1/110-shotgun-lg.jpg]Clickety-click![/url] :P
BoMark (napisa):

Ne. Razz Delegiraj nekoga kad sam ne mozes doci... Very Happy

BoMark (napisa):

Mozda nisi dovoljno uvjerljiv? Think

Clickety-click! Razz

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 15:45 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"] Ajd pliz stavi slike negdje na web da zalosna vecina studentske populacije moze vidjeti spektakularnu Nelinu prezentaciju :D[/quote]

Ok, trcis pred rudo...sad za ostatak ljudi koji nisu mogli prisustvovati seminaru, Tina (ne Nela) nam je pokazala kako se speleolog koristi spravicama kad mora sici niz vertikalu, a ta vertikala je bila zid faxa 8)
a slike...jos cemo vidjeti
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Ajd pliz stavi slike negdje na web da zalosna vecina studentske populacije moze vidjeti spektakularnu Nelinu prezentaciju Very Happy

Ok, trcis pred rudo...sad za ostatak ljudi koji nisu mogli prisustvovati seminaru, Tina (ne Nela) nam je pokazala kako se speleolog koristi spravicama kad mora sici niz vertikalu, a ta vertikala je bila zid faxa Cool
a slike...jos cemo vidjeti

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:22 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]... ak' asistenti i profesori, kojima je matematika sigurno veća preokupacija i od najboljih studenata ...[/quote]

Smijem li pitati kako si tako siguran u ovo?

Ne, meni uopće nije očito zašto bi jedno popularnomatematičko predavanje trebalo više zanimati profesore i asistente nego studente. Osim toga, kao jedan od glavnih ciljeva steelworker je naveo upravo studentsku neodlučnost i mogućnost preciznijeg usmjerenja u matematici kroz praćenje ovakvih predavanja, a mislim da ćeš se složiti da je takvo nešto puno potrebnije studentima nego profesorima i asistentima.
Crni (napisa):
... ak' asistenti i profesori, kojima je matematika sigurno veća preokupacija i od najboljih studenata ...

Smijem li pitati kako si tako siguran u ovo?

Ne, meni uopće nije očito zašto bi jedno popularnomatematičko predavanje trebalo više zanimati profesore i asistente nego studente. Osim toga, kao jedan od glavnih ciljeva steelworker je naveo upravo studentsku neodlučnost i mogućnost preciznijeg usmjerenja u matematici kroz praćenje ovakvih predavanja, a mislim da ćeš se složiti da je takvo nešto puno potrebnije studentima nego profesorima i asistentima.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 21:34 čet, 20. 5. 2004    Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]Pa kak se vi mislite odluciti za smjer? Ono, steci nekakvu opcu ideju cime bi se otprilike htjeli baviti... Bacanjem kocke? Nemojte reci da svi vec znate sto bi ste dalje. I ljudi vas zele informirati, pomoci vam u odluci, odrze vam predavanja popularnog karaktera tako da ih studenti svih godina mogu shvatiti i upoznati se s doticnim problemom i otprilike time sto se radi [b]u toj grani matematike[b], a vas bas briga. Tuzno! :cry: [/quote]

samo jedan komentar:
ti seminari su prvenstveno ZABAVNOG karaktera
mislis li da je iz naslova ocito kojem smjeru pripadaju?
ili da se to ikako moze zakljuciti?

i dalje ce nam ostati samo suhi popis kolegija.... kad budemo birali sto cemo...

kada bi svaki profesor rekao 'ovo cete moci nastaviti na tom i tom kolegiju', to bi bila druga stvar, ali rijetki su ti koji to rade...
da li je prof. Veljan to napravio, ne znam, jer nisam stigla doc na predavanje... ali kazem opcenito... jedino sto je do sada (koliko mene sjecanje sluzi) imalo neki naziv koji asocira na kolegij je Kriptografija prof. Dujelle....

ono, bilo bi fakat super da se naprave neki seminari o ponecemu iz kolegija trece i cetvrte godine...
ali samo htjedoh reci - jedan seminar ne moze suditi o smjeru ako nemamo pojma kam to spada....
steelworker (napisa):
Pa kak se vi mislite odluciti za smjer? Ono, steci nekakvu opcu ideju cime bi se otprilike htjeli baviti... Bacanjem kocke? Nemojte reci da svi vec znate sto bi ste dalje. I ljudi vas zele informirati, pomoci vam u odluci, odrze vam predavanja popularnog karaktera tako da ih studenti svih godina mogu shvatiti i upoznati se s doticnim problemom i otprilike time sto se radi [b]u toj grani matematike[b], a vas bas briga. Tuzno! Crying or Very sad

samo jedan komentar:

i dalje ce nam ostati samo suhi popis kolegija.... kad budemo birali sto cemo...

kada bi svaki profesor rekao 'ovo cete moci nastaviti na tom i tom kolegiju', to bi bila druga stvar, ali rijetki su ti koji to rade...
da li je prof. Veljan to napravio, ne znam, jer nisam stigla doc na predavanje... ali kazem opcenito... jedino sto je do sada (koliko mene sjecanje sluzi) imalo neki naziv koji asocira na kolegij je Kriptografija prof. Dujelle....

ono, bilo bi fakat super da se naprave neki seminari o ponecemu iz kolegija trece i cetvrte godine...
ali samo htjedoh reci - jedan seminar ne moze suditi o smjeru ako nemamo pojma kam to spada....

steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:37 pet, 21. 5. 2004    Naslov: Re: Prigovori na (nezainteresirane) studente Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]samo jedan komentar:

kada bi svaki profesor rekao 'ovo cete moci nastaviti na tom i tom kolegiju', to bi bila druga stvar, ali rijetki su ti koji to rade... [/quote]

Nesi... :roll:

Pa cemu sluzi jezik. Da se postavljaju pitanja. (izmedju ostalog ;) )

Da tako moraju reci, najcesce bi ti rekli [i]ni na jednom kolegiju[/i]. Npr. ovo o cemu je pricao prof. Veljan se _spominje_ na elementarnoj valjda malo. Ali ni da se to bas tamo obradjuje i detaljno bavi i proucava nepoznato...

Nije bas svrha toga da ti samo saznas sto se tocno radi na nekom kolegiju, nego recimo svidi ti se neka tema, pa poslije predavanja pitas profesora [i]Ako bi se netko htio baviti ovakvim stvarima, sto bi trebao raditi[/i]. Pa ti on moze reci na kojem se smjeru najvise bavi ovime, sto mozes ocekivati jednog dana kad diplomiras na tom smjeru (da li bi se mogla baviti tom stvari ili bi to bilo u sklopu necega). Mozda kazes da bi ti radije neki drugi smjer zbog [i]toga i toga[/i], pa ti preporuci izborne koje bi trebala odslusati ako se kasnije zelis i ovim njegovim baviti i tako...

Poslije svakog predavanja je vrijeme za pitanja. Glupih pitanja nema i sve (u uzem smislu ;) ) se moze pitati i saznati.

I mislim, nije stvar sto ti mozes nastaviti na kolegiju, stvar je sto ti mozes nastaviti poslije diplomiranja. A pitanje je kojim putem do diplome da bi se poslije nje bavio time sto te zanima. Ako se uopce zna sto te zanima (ne Nesi, nego nekog studenta opcenito), a ako ne znas, kako ces saznati, ako se ne raspitujes o svim mogucnostima.

------------------

A ovo o tome da neki ne zele u Fiziku. Znam :(
Ali meni je to bedasto. Intelektualci smo, odrasli (ne?), ne mala djeca u pjescaniku. Recimo da netko s matematike ode na neki seminar koji obradjuje neku temu iz matematike, a odrzava se u zgradi Fizike zbog lakse nabave prostora. I? Zar se odrekao svoje matematike? Mislim, ja tu ne vidim nikakvog smisla.

...

Isto tako sam se odmah slozio da bi trebalo vise obavjestavati studente. Ali onda kad sam malo mucnou... (ovo je sad iskljucivo moje misljenje, mislim da ga ne djele svi iz Cumeza). Mislim da se zapravo studente podrzava u njihovoj nezainteresiranosti, time da se ide na jos vise reklamiranja svigdje da bi se mozda privuklo njihovo nezainteresirano oko. Mislim da ih se treba potaknuti da prestanu biti nezainteresirani. Onda ce primjecivati najave za seminare, pa makar oni bili na samo jednom mjestu u nekom malom mracnom kuticu.

Mislim, ovo je fakultet, to su studenti matematike, oni nisu... :-k ... npr. prosjecno nezainteresirani americani kojima se sve mora nabijati na televiziju i reklame. Ja osobno ne mislim da bi se studente (ukljucujuci mene) trebalo poticati na nezainteresiranost (znam da se mnogi nece sloziti samnom, ali cekajte da objasnim) time da ima se svugdje guraju reklame. Time se zapravo dodvorava njihovoj nezainteresiranosti - tome da dodju tu na Forum i onda napisu [i]trebalo bi da nam rade to i da nam rade to[/i].

E pa ne! Zelite si pomoci? Saznati nesto o mogucnostima koje vam se pruzaju? Pa nemojte nezainteresirano zujiti kako muhe bez glave pokraj ovih plakata koji postoje. Procitajte ih pri dolasku na faks, odvojite sat vremena tjedno i dodjite na seminare. Ma mislim, ne samo na seminare Cumeza, nego radite sve da sto vise saznate o tome sto vas ceka. Vise niste u srednjoj skoli. Nece vas roditelji ili tko vec voditi za ruku. Odrasli ste i pocnite razmisljati o sebi. Mislim da im te stvari treba objasniti. Tada ce biti zainteresirani, ne samo za seminare u Cumezu, nego ce se i sami pokrenuti i ici nesto saznati i na svoju ruku.

Mislim da na faksu fali nesto sto bi na taj nacin budilo svijest studenata.
Npr. danas(petak) je treci i zadnji dan [url=http://www.job-fair.biz/]JobFair[/url] na FER. Prekjucer(srijeda) smo, moje dvije prijateljice i ja bili na njemu i slusali predstavljanja tvrtki koje su najvjerojatniji buduci poslodavci za ljude s Racunarskog smjera. Jucer(cetvrtak) su jos dvije kolegice odnesle svoje zivotopise tamo i malo se prosetale. Ostali koliko znam nitko. Ja u srijedu nisam tamo nikog vidio od ostalih apsolvenata ili skorih apsolvenata racunarstva. Zasto? Nisu zainteresirani, nisu svjesni da bi im tako nesto moglo koristiti. Dobro, ja bas i nisam bio jako zadovoljan sa time koliko je informacija pruzeno, ali to je stvar sto su neki (npr. HT) imali besmislena predstavljanja koja nisu imala veze s poslom koji bi se kod njih mogao raditi. No opet saznao sam sam neke stvari. Izvjestaj o JobFair-u cete uskoro moci procitati na [url=http://student.math.hr/]student.math.hr[/url] . 8)

Ili jos bolji primjer. U ponedjeljak je :bow: Maja :bow: na vjezbe iz Softverskog dopeljala ljude iz Siemensa da malo ispricaju o tome kako se to stvarno radi, sto oni ocekuju od onih koje zaposljavaju. I kako sam primjetio gdje god je stigla je obavjestavala studente da dodju, slusali softversko ili ne, napominjuci i objasnjavajuci da bi mogli saznati korisne stvari (dakle, ipak neki (i to ne samo Maja) rade ovo o cemu ja pricam ;) ). A na kraju i nije doslo toliko studenata koliko sam ja ocekivao da ce doci.

Mislim da studenti nisu osvjesteni o tome sto ih ceka poslije i da se trebaju boriti za sebe, a ne cekati da im netko nesto organizira, pa doci ako ih taj netko uspije dovoljno zainteresirati. I stoga mislim da se treba poraditi na njihovom osvjestavanju, pa ce poceti primjecivati plakate na stupovima ispred i okolo faksa i na oglasnim plocama.

Mislim, treba im promjeniti stav iz [i]Zainteresirajte me dovoljno (dajte mi pokemona ;) ), pa cu ici na seminar ili bilo gdje drugdje nesto odslusati uz regularnu nastavu[/i] u [i]Zelim saznati sto vise! Gdje mogu saznati? Zelim da mi netko objasni... Seminar? Kada? Gdje? Dolazim![/i]

Da se ne bi netko opet uvrijedio/naljutio, ne kazem da su bas svi studenti naseg faksa takvi, ali eto nazalost mislim da vecina (pogotovo na nizim godinama) je. :cry:
Nesi (napisa):
samo jedan komentar:

Nesi... Rolling Eyes

Pa cemu sluzi jezik. Da se postavljaju pitanja. (izmedju ostalog Wink )

Da tako moraju reci, najcesce bi ti rekli ni na jednom kolegiju. Npr. ovo o cemu je pricao prof. Veljan se _spominje_ na elementarnoj valjda malo. Ali ni da se to bas tamo obradjuje i detaljno bavi i proucava nepoznato...

Nije bas svrha toga da ti samo saznas sto se tocno radi na nekom kolegiju, nego recimo svidi ti se neka tema, pa poslije predavanja pitas profesora Ako bi se netko htio baviti ovakvim stvarima, sto bi trebao raditi. Pa ti on moze reci na kojem se smjeru najvise bavi ovime, sto mozes ocekivati jednog dana kad diplomiras na tom smjeru (da li bi se mogla baviti tom stvari ili bi to bilo u sklopu necega). Mozda kazes da bi ti radije neki drugi smjer zbog toga i toga, pa ti preporuci izborne koje bi trebala odslusati ako se kasnije zelis i ovim njegovim baviti i tako...

Poslije svakog predavanja je vrijeme za pitanja. Glupih pitanja nema i sve (u uzem smislu Wink ) se moze pitati i saznati.

I mislim, nije stvar sto ti mozes nastaviti na kolegiju, stvar je sto ti mozes nastaviti poslije diplomiranja. A pitanje je kojim putem do diplome da bi se poslije nje bavio time sto te zanima. Ako se uopce zna sto te zanima (ne Nesi, nego nekog studenta opcenito), a ako ne znas, kako ces saznati, ako se ne raspitujes o svim mogucnostima.

------------------

A ovo o tome da neki ne zele u Fiziku. Znam Sad
Ali meni je to bedasto. Intelektualci smo, odrasli (ne?), ne mala djeca u pjescaniku. Recimo da netko s matematike ode na neki seminar koji obradjuje neku temu iz matematike, a odrzava se u zgradi Fizike zbog lakse nabave prostora. I? Zar se odrekao svoje matematike? Mislim, ja tu ne vidim nikakvog smisla.

...

Isto tako sam se odmah slozio da bi trebalo vise obavjestavati studente. Ali onda kad sam malo mucnou... (ovo je sad iskljucivo moje misljenje, mislim da ga ne djele svi iz Cumeza). Mislim da se zapravo studente podrzava u njihovoj nezainteresiranosti, time da se ide na jos vise reklamiranja svigdje da bi se mozda privuklo njihovo nezainteresirano oko. Mislim da ih se treba potaknuti da prestanu biti nezainteresirani. Onda ce primjecivati najave za seminare, pa makar oni bili na samo jednom mjestu u nekom malom mracnom kuticu.

Mislim, ovo je fakultet, to su studenti matematike, oni nisu... Think ... npr. prosjecno nezainteresirani americani kojima se sve mora nabijati na televiziju i reklame. Ja osobno ne mislim da bi se studente (ukljucujuci mene) trebalo poticati na nezainteresiranost (znam da se mnogi nece sloziti samnom, ali cekajte da objasnim) time da ima se svugdje guraju reklame. Time se zapravo dodvorava njihovoj nezainteresiranosti - tome da dodju tu na Forum i onda napisu trebalo bi da nam rade to i da nam rade to.

E pa ne! Zelite si pomoci? Saznati nesto o mogucnostima koje vam se pruzaju? Pa nemojte nezainteresirano zujiti kako muhe bez glave pokraj ovih plakata koji postoje. Procitajte ih pri dolasku na faks, odvojite sat vremena tjedno i dodjite na seminare. Ma mislim, ne samo na seminare Cumeza, nego radite sve da sto vise saznate o tome sto vas ceka. Vise niste u srednjoj skoli. Nece vas roditelji ili tko vec voditi za ruku. Odrasli ste i pocnite razmisljati o sebi. Mislim da im te stvari treba objasniti. Tada ce biti zainteresirani, ne samo za seminare u Cumezu, nego ce se i sami pokrenuti i ici nesto saznati i na svoju ruku.

Mislim da na faksu fali nesto sto bi na taj nacin budilo svijest studenata.
Npr. danas(petak) je treci i zadnji dan JobFair na FER. Prekjucer(srijeda) smo, moje dvije prijateljice i ja bili na njemu i slusali predstavljanja tvrtki koje su najvjerojatniji buduci poslodavci za ljude s Racunarskog smjera. Jucer(cetvrtak) su jos dvije kolegice odnesle svoje zivotopise tamo i malo se prosetale. Ostali koliko znam nitko. Ja u srijedu nisam tamo nikog vidio od ostalih apsolvenata ili skorih apsolvenata racunarstva. Zasto? Nisu zainteresirani, nisu svjesni da bi im tako nesto moglo koristiti. Dobro, ja bas i nisam bio jako zadovoljan sa time koliko je informacija pruzeno, ali to je stvar sto su neki (npr. HT) imali besmislena predstavljanja koja nisu imala veze s poslom koji bi se kod njih mogao raditi. No opet saznao sam sam neke stvari. Izvjestaj o JobFair-u cete uskoro moci procitati na student.math.hr . Cool

Ili jos bolji primjer. U ponedjeljak je I bow before you Maja I bow before you na vjezbe iz Softverskog dopeljala ljude iz Siemensa da malo ispricaju o tome kako se to stvarno radi, sto oni ocekuju od onih koje zaposljavaju. I kako sam primjetio gdje god je stigla je obavjestavala studente da dodju, slusali softversko ili ne, napominjuci i objasnjavajuci da bi mogli saznati korisne stvari (dakle, ipak neki (i to ne samo Maja) rade ovo o cemu ja pricam Wink ). A na kraju i nije doslo toliko studenata koliko sam ja ocekivao da ce doci.

Mislim da studenti nisu osvjesteni o tome sto ih ceka poslije i da se trebaju boriti za sebe, a ne cekati da im netko nesto organizira, pa doci ako ih taj netko uspije dovoljno zainteresirati. I stoga mislim da se treba poraditi na njihovom osvjestavanju, pa ce poceti primjecivati plakate na stupovima ispred i okolo faksa i na oglasnim plocama.

Mislim, treba im promjeniti stav iz Zainteresirajte me dovoljno (dajte mi pokemona Wink ), pa cu ici na seminar ili bilo gdje drugdje nesto odslusati uz regularnu nastavu u Zelim saznati sto vise! Gdje mogu saznati? Zelim da mi netko objasni... Seminar? Kada? Gdje? Dolazim!

Da se ne bi netko opet uvrijedio/naljutio, ne kazem da su bas svi studenti naseg faksa takvi, ali eto nazalost mislim da vecina (pogotovo na nizim godinama) je. Crying or Very sad

Like you can't stand the hatred and the lies

Zadnja promjena: steelworker; 1:37 pet, 21. 5. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 1:11 pet, 21. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mozda zato jer je predavanje ipak namjenjeno njima, a ne nama?[/quote]

Da, super. Cijenim angažman prof. Veljana. A kakva mu je podrška pružena u vezi oglašavanja? Po riječima Lorda, jako jadna. Zakaj su oglasi za takve seminare "nevidljivi" u odnosu na one za kojekakve brucošijade i partyje? Je li teško slati kakve emaile? Je li teško nekaj napraviti u vezi same stranice faksa? Zakaj ovaj forum (kao jedini takav) na kraju krajeva ne bi postal' službeno glasilo faksa? I onda ja opet dobijem odgovor da se nema vremena, da svaki dodatni angažman ovisi o dobroj volji osoblja. I naravno na ovakve postove kao ovaj, ja dobijem opaske da sam bezobrazan, bahat, grub i sl. Jesam li?

Organizacija je jako loša!
vsego (napisa):
Mozda zato jer je predavanje ipak namjenjeno njima, a ne nama?

Da, super. Cijenim angažman prof. Veljana. A kakva mu je podrška pružena u vezi oglašavanja? Po riječima Lorda, jako jadna. Zakaj su oglasi za takve seminare "nevidljivi" u odnosu na one za kojekakve brucošijade i partyje? Je li teško slati kakve emaile? Je li teško nekaj napraviti u vezi same stranice faksa? Zakaj ovaj forum (kao jedini takav) na kraju krajeva ne bi postal' službeno glasilo faksa? I onda ja opet dobijem odgovor da se nema vremena, da svaki dodatni angažman ovisi o dobroj volji osoblja. I naravno na ovakve postove kao ovaj, ja dobijem opaske da sam bezobrazan, bahat, grub i sl. Jesam li?

Organizacija je jako loša!

Zadnja promjena: Crni; 12:20 pet, 21. 5. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:07 pet, 21. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]A kakva mu je podrška pružena u vezi oglašavanja?[/quote]

Pogledaj malo po faxu... Oglasna ploca, stupovi, tel. govornica,... :roll: [b]JOS UVIJEK[/b] su tamo :!:

[quote="Crni"]Po riječima Lorda, jako jadna.[/quote]

A tvojim rijecima? :-k Ili ne dolazis na fax? :evil:

[quote="Crni"]Zakaj su oglasi za takve seminare "nevidljivi" u odnosu na one za kojekave brucošijade i partyje?[/quote]

Zato jer Cumez nema para da stampa king-size plakate u boji. :idea: Mozda da bacite oko i na "obicne" A4 oglase (i to u boji - plavoj)? :-k

[quote="Crni"]Je li teško slati kakve emaile?[/quote]

[b]JE[/b] :!: To se zove [b]spam[/b] i kod svakog normalnog Administratora leti odmah na Abuse! :evil:

Zadji takav pokusaj (na studentu) je ostao bez accounta na par mjeseci... =D>

[quote="Crni"]Je li teško nekaj napraviti u vezi same stranice faksa?[/quote]

Kakve to veze ima s temom topica? :shock:

[quote="Crni"]Zakaj ovaj forum (kao jedini takav) na kraju krajeva ne bi postal' službeno glasilo faksa?[/quote]

Zato jer [b]SLUZBENE[/b] stranice trebaju nuditi vise od hrpe postova koje pise tko god zeli. :roll: I opet, kakve to veze ima, kad Cumez lijepo najavljuje seminare na ovom i jos (barem) dva foruma? :?

[quote="Crni"]I onda ja opet dobijem odgovor da se nema vremena, da svaki dodatni angažman ovisi o dobroj volji osoblja. I naravno na ovakve postove kao ovaj, ja dobijem opaske da sam bezobrazan, bahat, grub i sl. Jesam li?[/quote]

Jesi; evo i zasto: prigovaras ekipi iz Cumeza da su oni (jedini) krivci za neposjecenost seminara. A sto si sam napravio? Ponudio pomoc mozda? :evil:

[b]Reply je napisan Crnom, ali ide sve one koji samo popljuju ove koji nesto rade![/b] To je prilicno lako; ajde se fino javite Cumezovcima i pomozite im da bolje oglase, da privuku studente, da ucine predavanja zanimljivijima,... Sve to sto im spocitavate - popravite ili im bar pomozite da poprave!

Meni malo dosadilo ovdje citati postove "[i]Lose oglaseno[/i]" i sl. i onda, kad idem kuci, gledati okolo plave papire s obavijestima za seminar... :roll: Nije to valjda specijalni papir kojeg vide samo asistenti?! :P
Crni (napisa):
A kakva mu je podrška pružena u vezi oglašavanja?

Pogledaj malo po faxu... Oglasna ploca, stupovi, tel. govornica,... Rolling Eyes JOS UVIJEK su tamo Exclamation

Crni (napisa):
Po riječima Lorda, jako jadna.

A tvojim rijecima? Think Ili ne dolazis na fax? Evil or Very Mad

Crni (napisa):
Zakaj su oglasi za takve seminare "nevidljivi" u odnosu na one za kojekave brucošijade i partyje?

Zato jer Cumez nema para da stampa king-size plakate u boji. Idea Mozda da bacite oko i na "obicne" A4 oglase (i to u boji - plavoj)? Think

Crni (napisa):
Je li teško slati kakve emaile?

JE Exclamation To se zove spam i kod svakog normalnog Administratora leti odmah na Abuse! Evil or Very Mad

Zadji takav pokusaj (na studentu) je ostao bez accounta na par mjeseci... Applause

Crni (napisa):
Je li teško nekaj napraviti u vezi same stranice faksa?

Kakve to veze ima s temom topica? Shocked

Crni (napisa):
Zakaj ovaj forum (kao jedini takav) na kraju krajeva ne bi postal' službeno glasilo faksa?

Zato jer SLUZBENE stranice trebaju nuditi vise od hrpe postova koje pise tko god zeli. Rolling Eyes I opet, kakve to veze ima, kad Cumez lijepo najavljuje seminare na ovom i jos (barem) dva foruma? Confused

Crni (napisa):
I onda ja opet dobijem odgovor da se nema vremena, da svaki dodatni angažman ovisi o dobroj volji osoblja. I naravno na ovakve postove kao ovaj, ja dobijem opaske da sam bezobrazan, bahat, grub i sl. Jesam li?

Jesi; evo i zasto: prigovaras ekipi iz Cumeza da su oni (jedini) krivci za neposjecenost seminara. A sto si sam napravio? Ponudio pomoc mozda? Evil or Very Mad

Reply je napisan Crnom, ali ide sve one koji samo popljuju ove koji nesto rade! To je prilicno lako; ajde se fino javite Cumezovcima i pomozite im da bolje oglase, da privuku studente, da ucine predavanja zanimljivijima,... Sve to sto im spocitavate - popravite ili im bar pomozite da poprave!

Meni malo dosadilo ovdje citati postove "Lose oglaseno" i sl. i onda, kad idem kuci, gledati okolo plave papire s obavijestima za seminar... Rolling Eyes Nije to valjda specijalni papir kojeg vide samo asistenti?! Razz

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 11:53 pet, 21. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Meni malo dosadilo ovdje citati postove "[i]Lose oglaseno[/i]" i sl. i onda, kad idem kuci, gledati okolo plave papire s obavijestima za seminar... :roll: Nije to valjda specijalni papir kojeg vide samo asistenti?! :P[/quote]

Ne. Nije bitno što su ti ljudi asistenti. To je specijalni papir kojeg vide oni koji su studirali na ovom faksu u doba kad su skoro sve, pa i kritično važne poruke (o premještanjima usmenih ispitâ, npr.) bile na takvim papirima, pribijene u neki kutak oglasne ploče. Čisto uvjetovani refleks, naučili smo gledati takve papire jer nam je o tome ovisio opstanak ovdje. Modernim brucošima ne. O hrpi stvari ih se obavještava s king-size plakatâ, na Forumu, od strane raznih profesorâ i asistenata, i tako...
bolja organizacija prijenosa informacije. Slažem se. Ali ima svoju cijenu... a to je da ljudi više ne gledaju normalne obavijesti. No to je i dalje njihov izbor... samo kažem, ne bismo se trebali previše čuditi.
vsego (napisa):
Meni malo dosadilo ovdje citati postove "Lose oglaseno" i sl. i onda, kad idem kuci, gledati okolo plave papire s obavijestima za seminar... Rolling Eyes Nije to valjda specijalni papir kojeg vide samo asistenti?! Razz

Ne. Nije bitno što su ti ljudi asistenti. To je specijalni papir kojeg vide oni koji su studirali na ovom faksu u doba kad su skoro sve, pa i kritično važne poruke (o premještanjima usmenih ispitâ, npr.) bile na takvim papirima, pribijene u neki kutak oglasne ploče. Čisto uvjetovani refleks, naučili smo gledati takve papire jer nam je o tome ovisio opstanak ovdje. Modernim brucošima ne. O hrpi stvari ih se obavještava s king-size plakatâ, na Forumu, od strane raznih profesorâ i asistenata, i tako...
bolja organizacija prijenosa informacije. Slažem se. Ali ima svoju cijenu... a to je da ljudi više ne gledaju normalne obavijesti. No to je i dalje njihov izbor... samo kažem, ne bismo se trebali previše čuditi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mickey
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 13:29 pet, 21. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

:flasingsmile: IDEJA: a kako bi bilo da netko napise mali clanak o cumezu za stranicu student.math.hr i stavi je gore kao sve ove intervjue i to.. pa napomene da se cesto nesto desava i organizira i da se preporuca pratiti www.cumez.org jer se obavijesti prvo tamo pojave i tamo ima najvise detalja... :?:
#Flash IDEJA: a kako bi bilo da netko napise mali clanak o cumezu za stranicu student.math.hr i stavi je gore kao sve ove intervjue i to.. pa napomene da se cesto nesto desava i organizira i da se preporuca pratiti www.cumez.org jer se obavijesti prvo tamo pojave i tamo ima najvise detalja... Question

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 14:31 pet, 21. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mickey"]:flasingsmile: IDEJA: a kako bi bilo da netko napise mali clanak o cumezu za stranicu student.math.hr i stavi je gore kao sve ove intervjue i to.. pa napomene da se cesto nesto desava i organizira i da se preporuca pratiti www.cumez.org jer se obavijesti prvo tamo pojave i tamo ima najvise detalja... :?:[/quote]

Ideja: napiši ti. :-) Koliko sam skužio, ti si jedna od glavnih u Ćumezu... :-)
mickey (napisa):
#Flash IDEJA: a kako bi bilo da netko napise mali clanak o cumezu za stranicu student.math.hr i stavi je gore kao sve ove intervjue i to.. pa napomene da se cesto nesto desava i organizira i da se preporuca pratiti www.cumez.org jer se obavijesti prvo tamo pojave i tamo ima najvise detalja... Question

Ideja: napiši ti. Smile Koliko sam skužio, ti si jedna od glavnih u Ćumezu... Smile

[Vrh]
anamari_gost
Gost

PostPostano: 10:55 sub, 22. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

student.math.hr ce rado objaviti sve vase clanke, interviewe i obavijesti. Ne samo od Cumeza, nego od bilo kojeg studenta, asistenta ili profesora. Sve obavijesti koje dobijemo stavljamo odmah na stranicu. Do sad je tu mogucnost iskoristila jedino referada cije obavijesti redovito primamo mailom. Pa ako nam netko od cumezovaca zeli suredivati u bilo kojem pogledu, nema problema.
student.math.hr ce rado objaviti sve vase clanke, interviewe i obavijesti. Ne samo od Cumeza, nego od bilo kojeg studenta, asistenta ili profesora. Sve obavijesti koje dobijemo stavljamo odmah na stranicu. Do sad je tu mogucnost iskoristila jedino referada cije obavijesti redovito primamo mailom. Pa ako nam netko od cumezovaca zeli suredivati u bilo kojem pogledu, nema problema.

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 14:37 ned, 23. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa bilo bi dobro da bar netko za pocetak stavi neki link...
pa bilo bi dobro da bar netko za pocetak stavi neki link...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum