Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

kolokvij 10/11
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Lepi91
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 13 - 4

PostPostano: 16:58 sri, 3. 11. 2010    Naslov: kolokvij 10/11 Citirajte i odgovorite

kakva vam je to fora sad sa tim kompliciranim regularnim izrazima,odakle smo mi to mogli vjezbat??? sa proslogodisnjih kolokvija mozda? tamo di treba oznacit fpi i kpz...jer to su bili smjesni zadaci,ili od nekam drugdje? jer bome nisam ocekivo takve zadatke iz regularnih izraza... mogli ste bar rec odakle da vjezbamo,kaj ne? mislim da se vecina slaze s tom tezom :shock:
kakva vam je to fora sad sa tim kompliciranim regularnim izrazima,odakle smo mi to mogli vjezbat??? sa proslogodisnjih kolokvija mozda? tamo di treba oznacit fpi i kpz...jer to su bili smjesni zadaci,ili od nekam drugdje? jer bome nisam ocekivo takve zadatke iz regularnih izraza... mogli ste bar rec odakle da vjezbamo,kaj ne? mislim da se vecina slaze s tom tezom Shocked

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:17 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Po cemu bitnom se zadatak u kolokviju razlikuje od zadatka 3.2.13. u vjezbama?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ivanaa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 19 - 6

PostPostano: 17:23 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam imala grupu sa zadatkom sa datumom i zanima me jeli se 1x1x1111 trebo tako prepoznat ili kao 01x01x1111
Ja sam imala grupu sa zadatkom sa datumom i zanima me jeli se 1x1x1111 trebo tako prepoznat ili kao 01x01x1111

[Vrh]
Lepi91
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 4

PostPostano: 17:44 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Po cemu bitnom se zadatak u kolokviju razlikuje od zadatka 3.2.13. u vjezbama?[/quote]

potpuno ste u pravu...isti zadatak :S
malo sam se zaneso,moj bed :P
vsego (napisa):

potpuno ste u pravu...isti zadatak :S
malo sam se zaneso,moj bed Razz

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:08 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ivanaa"]Ja sam imala grupu sa zadatkom sa datumom i zanima me jeli se 1x1x1111 trebo tako prepoznat ili kao 01x01x1111[/quote]

Ovisi o textu zadatka: pise li "najvise dvije/cetiri znamenke" ili "tocno dvije/cetiri znamenke". I zadaci i rjesenja su na webu, pa je vjerojatno lakse da tamo zavirite.
Ivanaa (napisa):

Ovisi o textu zadatka: pise li "najvise dvije/cetiri znamenke" ili "tocno dvije/cetiri znamenke". I zadaci i rjesenja su na webu, pa je vjerojatno lakse da tamo zavirite.

[Vrh]
lost_soul
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 6

PostPostano: 18:22 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa dobro da, ne razlikuje se, ali radili smo jedan takav primjer i 20 drugačijih, lakših..
istina da su ove godine regularni izrazi bili teži od npr. prošle, ali to je vjerojatno jer je programerski zadatak bio lakši nego prošlogodišnji..
možda će bodovat i ako je netko bio na dobrom putu :lol:
pa dobro da, ne razlikuje se, ali radili smo jedan takav primjer i 20 drugačijih, lakših..
istina da su ove godine regularni izrazi bili teži od npr. prošle, ali to je vjerojatno jer je programerski zadatak bio lakši nego prošlogodišnji..
možda će bodovat i ako je netko bio na dobrom putu Laughing

[Vrh]
Lepi91
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 4

PostPostano: 18:50 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lost_soul"]pa dobro da, ne razlikuje se, ali radili smo jedan takav primjer i 20 drugačijih, lakših..
možda će bodovat i ako je netko bio na dobrom putu :lol:[/quote]

opa,pa vi ste onda i dosta to vjezbali,mi smo malo vise radili programiranje :) al u svakom slucaju ko je htio(znao) mogo je sve to provjezbat u skripti tj,vjezbama
lost_soul (napisa):
možda će bodovat i ako je netko bio na dobrom putu Laughing

opa,pa vi ste onda i dosta to vjezbali,mi smo malo vise radili programiranje Smile al u svakom slucaju ko je htio(znao) mogo je sve to provjezbat u skripti tj,vjezbama

satja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

73 = 78 - 5

PostPostano: 20:31 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čini mi se da su neka rješenja regularnih izraza, dana na http://degiorgi.math.hr/prog1/kolokviji/p1-kolokvij-1011-1-rj.html , pogrešna. Na primjer test 2010-119 (koji sam ja pisao pa ga zato navodim) traži da se prepoznaju datumi s točno dvije/četiri znamenke u kojima je [latex]1 \le dd \le 31, 1 \le mm \le 12[/latex], a u rješenju stoji ([0-2]\d|3[01])@\d{4}@(0\d|1[0-2]), ali to će prepoznati i datume u kojima je [latex]dd = 00[/latex] ili [latex]mm = 00[/latex]. Varam li se?
Čini mi se da su neka rješenja regularnih izraza, dana na http://degiorgi.math.hr/prog1/kolokviji/p1-kolokvij-1011-1-rj.html , pogrešna. Na primjer test 2010-119 (koji sam ja pisao pa ga zato navodim) traži da se prepoznaju datumi s točno dvije/četiri znamenke u kojima je , a u rješenju stoji ([0-2]\d|3[01])@\d{4}@(0\d|1[0-2]), ali to će prepoznati i datume u kojima je ili . Varam li se?

[Vrh]
anak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:44 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može li itko mi riješiti zadatak u vezi programiranja, zadnji peti... 2010-214... Usput ako netko zna, kada dolaze rezultati????
Može li itko mi riješiti zadatak u vezi programiranja, zadnji peti... 2010-214... Usput ako netko zna, kada dolaze rezultati????

lost_soul
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 6

PostPostano: 21:58 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

trebalo biti biti nešto ovako:
[code:1]
#include<stdio.h>
int main(void)
{
int f,r,w,y;
double u,z;
scanf(" %d %d %d %d %lg", &f,&r,&w,&y,&u);
z=u+(f*f)/(r*r*r)-w+y*y*y*y;
printf("%g", z);
return 0;
}
[/code:1]

piše na kolokviju :D slijedeću srijedu rezultati i uvid u 14:00

no al ti možeš u kodu i bez ovog z, cijeli izraz stavit u printf, al dođe na isto.. :wink:
trebalo biti biti nešto ovako:
Kod:

#include<stdio.h>
int main(void)
{
    int f,r,w,y;
    double u,z;
    scanf(" %d %d %d %d %lg", &f,&r,&w,&y,&u);
    z=u+(f*f)/(r*r*r)-w+y*y*y*y;
    printf("%g", z);
    return 0;
}

piše na kolokviju Very Happy slijedeću srijedu rezultati i uvid u 14:00

no al ti možeš u kodu i bez ovog z, cijeli izraz stavit u printf, al dođe na isto.. Wink

[Vrh]
A-tom
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 14 - 11

PostPostano: 23:45 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da jos trebas definirati da se ne dijeli s 0. To sam ja zaboravila napisati.
Mislim da jos trebas definirati da se ne dijeli s 0. To sam ja zaboravila napisati.

[Vrh]
frutabella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 42 - 47

PostPostano: 0:12 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="A-tom"]Mislim da jos trebas definirati da se ne dijeli s 0. To sam ja zaboravila napisati.[/quote]

I JA SAM TO ZABORAVILA!!! mA da mi je netko rekao da to kao spada pod IF... fore... al ne znam... :SSS
A-tom (napisa):

I JA SAM TO ZABORAVILA!!! mA da mi je netko rekao da to kao spada pod IF... fore... al ne znam... :SSS

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:26 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Da, rjesenja regexa nisu skroz dobra; uvjet 1<= je dodan naknadno, pa sam zaboravio editirati generator rjesenja.

2. [tt]if()[/tt] ne ulazi u kolokvij, pa dijeljenje s nulom nije trebalo provjeravati.

3. Pisalo je da se računa u realnoj aritmetici, pa gore navedeno rjesenje s cjelobrojnim dijeljenjem nije dobro.
1. Da, rjesenja regexa nisu skroz dobra; uvjet 1⇐ je dodan naknadno, pa sam zaboravio editirati generator rjesenja.

2. if() ne ulazi u kolokvij, pa dijeljenje s nulom nije trebalo provjeravati.

3. Pisalo je da se računa u realnoj aritmetici, pa gore navedeno rjesenje s cjelobrojnim dijeljenjem nije dobro.

[Vrh]
lost_soul
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 6

PostPostano: 9:13 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel to znači da je ispred f ili r trebalo staviti (double) ?

[Vrh]
frutabella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 42 - 47

PostPostano: 9:25 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lost_soul"]jel to znači da je ispred f ili r trebalo staviti (double) ?[/quote]

OMG zar jos i to...
lost_soul (napisa):

OMG zar jos i to...

[Vrh]
anak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 10:10 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zahvaljujem... :) A valjda će biti koji bod.... :lol:
Zahvaljujem... Smile A valjda će biti koji bod.... Laughing

Serious Sam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 6 - 9

PostPostano: 17:40 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da taj zadnji program nije bio dobro definiran. Pa mogao se dobiti i rezultat u realnoj aritmetici iako je dijeljenje bilo cjelobrojno. Nigdje se nije naglasilo da razlomak mora biti realan broj.
Mislim da taj zadnji program nije bio dobro definiran. Pa mogao se dobiti i rezultat u realnoj aritmetici iako je dijeljenje bilo cjelobrojno. Nigdje se nije naglasilo da razlomak mora biti realan broj.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:46 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemojmo izmisljati, kad je kolokvij dostupan na sluzbenom webu. Ne pise "morate dobiti rezultat u realnoj aritmetici", nego "[b]izračunato[/b] u realnoj aritmetici". Dakle, treba [b]racunati[/b] u realnoj aritmetici.
Nemojmo izmisljati, kad je kolokvij dostupan na sluzbenom webu. Ne pise "morate dobiti rezultat u realnoj aritmetici", nego "izračunato u realnoj aritmetici". Dakle, treba racunati u realnoj aritmetici.

[Vrh]
Lanek_
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 21:22 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma sve je bilo dobro definirano, i znalo se kaj se traži, pa čak sam i ja znala to kaj nema pojma o programiranju :lol:
ma sve je bilo dobro definirano, i znalo se kaj se traži, pa čak sam i ja znala to kaj nema pojma o programiranju Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum