Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij...
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Joker
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 11

PostPostano: 22:18 uto, 2. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel kod regularnih izraza kada napisemo rjesenje moramo napisati i "kao" neki program koji smo koristi za to...tipa egrep,koji smo radili na vjezbama? :-D
jel kod regularnih izraza kada napisemo rjesenje moramo napisati i "kao" neki program koji smo koristi za to...tipa egrep,koji smo radili na vjezbama? Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
pbakic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
83 = 86 - 3

PostPostano: 22:38 uto, 2. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa i ne, jer bi regularni izrazi trebali bit svugdje isti... (nisu jer ima dodatnih opcija nekad, al koristis sam standardne ove...)
Pa i ne, jer bi regularni izrazi trebali bit svugdje isti... (nisu jer ima dodatnih opcija nekad, al koristis sam standardne ove...)

[Vrh]
Joker
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 11

PostPostano: 23:55 uto, 2. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

okej,pitam samo radi sigurnosti da nebi bilo slucajno da se to podrazumjevalo da napisemo..=P hvala =)
okej,pitam samo radi sigurnosti da nebi bilo slucajno da se to podrazumjevalo da napisemo..=P hvala =)

[Vrh]
Darija.x
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 16:08 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

..pitanje u vezi današnjeg kolokvija.. priznaje li nam se u zadatku sa regularnim izrazima ako smo samo zacrnili kučice koje su točne(zadnji dio zadatka), a nismo doslovce ispisivali koji je to niz znakova?
..pitanje u vezi današnjeg kolokvija.. priznaje li nam se u zadatku sa regularnim izrazima ako smo samo zacrnili kučice koje su točne(zadnji dio zadatka), a nismo doslovce ispisivali koji je to niz znakova?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
A-tom
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 20:11 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

sto se tice tih regularnih izraza i rjesenja... je li moguce na drukciji nacin napisati te izraze ili je to jedini tocan nacin... jer ja sam dosta drukcije to napravila?

nadalje, je li u zada priznajete ono kaj anglofoni zovu "error carried forward"?
(ne znam kak se to tocno veli na hrv)
sto se tice tih regularnih izraza i rjesenja... je li moguce na drukciji nacin napisati te izraze ili je to jedini tocan nacin... jer ja sam dosta drukcije to napravila?

nadalje, je li u zada priznajete ono kaj anglofoni zovu "error carried forward"?
(ne znam kak se to tocno veli na hrv)

[Vrh]
zbunjena
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:13 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

e da i mene zanima je li se regularni izrazi mogu napisati na više načina....pa na vježbama smo jednom riješili zadatak na dva načina??

zanima me kad će biti praktični kolokvij???
zadaci za praktični će bit objavljeni na web-u dosta prije ili???
HVALA ... :)
e da i mene zanima je li se regularni izrazi mogu napisati na više načina....pa na vježbama smo jednom riješili zadatak na dva načina??

zanima me kad će biti praktični kolokvij???
zadaci za praktični će bit objavljeni na web-u dosta prije ili???
HVALA ... Smile

[Vrh]
lost_soul
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 6

PostPostano: 21:31 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo za praktični su zadaci na službenoj stranici pod materijali.. [url]http://degiorgi.math.hr/prog1/materijali/p1-zadaci_za_prakticni_kolokvij.pdf[/url]
priča se da će biti za dva tjedna praktični..
evo za praktični su zadaci na službenoj stranici pod materijali.. http://degiorgi.math.hr/prog1/materijali/p1-zadaci_za_prakticni_kolokvij.pdf

[Vrh]
Dofalol
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 22:06 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko ja vidim, neka službena rješenja (ako ne sva, nisam baš sve gledao...) za regularne izraze su kriva.
Svi zadatci su bili imali datume nekakvog već formata i imali su uvjet da 1<=dd<=31 i 1<=mm<=12. U rješenjima neki regularni izrazi prepoznaju i datume kojima je dd = 00 i mm = 00, što je krivo.
Koliko ja vidim, neka službena rješenja (ako ne sva, nisam baš sve gledao...) za regularne izraze su kriva.
Svi zadatci su bili imali datume nekakvog već formata i imali su uvjet da 1<=dd<=31 i 1<=mm<=12. U rješenjima neki regularni izrazi prepoznaju i datume kojima je dd = 00 i mm = 00, što je krivo.

[Vrh]
frutabella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 42 - 47

PostPostano: 23:46 sri, 3. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lost_soul"]evo za praktični su zadaci na službenoj stranici pod materijali.. [url]http://degiorgi.math.hr/prog1/materijali/p1-zadaci_za_prakticni_kolokvij.pdf[/url]
priča se da će biti za dva tjedna praktični..[/quote]

Tako brzoooo??? Pa hocemo li bar to vjezbati kak spada, a ne da se sami mucimooo... :SSS
lost_soul (napisa):
evo za praktični su zadaci na službenoj stranici pod materijali.. http://degiorgi.math.hr/prog1/materijali/p1-zadaci_za_prakticni_kolokvij.pdf

Tako brzoooo??? Pa hocemo li bar to vjezbati kak spada, a ne da se sami mucimooo... :SSS

[Vrh]
pbakic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

83 = 86 - 3

PostPostano: 0:43 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa i ne zapravo :D
Odbijes sve zadatke s nizovima (koje ne trebate znat) i ostane ih neki pristojan broj. Dobra stvar je da od vecine kompliciranih postoje rjesenja negdje od prosle godine, itd... :D
Pa i ne zapravo Very Happy
Odbijes sve zadatke s nizovima (koje ne trebate znat) i ostane ih neki pristojan broj. Dobra stvar je da od vecine kompliciranih postoje rjesenja negdje od prosle godine, itd... Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 4:36 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pbakic"]Dobra stvar je da od vecine kompliciranih postoje rjesenja negdje od prosle godine, itd... :D[/quote]

To nije dobra stvar, ali tko zeli sam sebi naskoditi... samo naprijed. U praksi, student kojem trebaju ta rjesenja ih gleda i onda "mu je jasno"... Naravno, mnogima se na kolokviju slicni zadaci pomijesaju u glavi (jer ih zapravo ne razumiju dovoljno da bi ih sami znali rijesiti) i eto katastrofe.

Zadaci su trivijalni i - IMO - jako dobar materijal za pokopcati stvari. Tko hoce linijom manjeg otpora... zelim vam srecu (iskreno, jer je meni to manje dezurstava i ispravljanja).

[quote="frutabella"]Pa hocemo li bar to vjezbati kak spada, a ne da se sami mucimooo...[/quote]

Nema tih vjezbi koje mogu zamijeniti da se "sami muciteee" pred racunalom. Tome i sluzi prakticni kolokvij: da vas se natjera da vjezbate programiranje na racunalima. Biste li pokusali proci vozacki ispit bez da ijednom sjednete u auto i probate ga voziti?

Uostalom, ipak treba postojati suptilna razlika izmedju vrtica i studija.
pbakic (napisa):
Dobra stvar je da od vecine kompliciranih postoje rjesenja negdje od prosle godine, itd... Very Happy

To nije dobra stvar, ali tko zeli sam sebi naskoditi... samo naprijed. U praksi, student kojem trebaju ta rjesenja ih gleda i onda "mu je jasno"... Naravno, mnogima se na kolokviju slicni zadaci pomijesaju u glavi (jer ih zapravo ne razumiju dovoljno da bi ih sami znali rijesiti) i eto katastrofe.

Zadaci su trivijalni i - IMO - jako dobar materijal za pokopcati stvari. Tko hoce linijom manjeg otpora... zelim vam srecu (iskreno, jer je meni to manje dezurstava i ispravljanja).

frutabella (napisa):
Pa hocemo li bar to vjezbati kak spada, a ne da se sami mucimooo...

Nema tih vjezbi koje mogu zamijeniti da se "sami muciteee" pred racunalom. Tome i sluzi prakticni kolokvij: da vas se natjera da vjezbate programiranje na racunalima. Biste li pokusali proci vozacki ispit bez da ijednom sjednete u auto i probate ga voziti?

Uostalom, ipak treba postojati suptilna razlika izmedju vrtica i studija.

[Vrh]
pbakic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

83 = 86 - 3

PostPostano: 15:51 čet, 4. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
[/quote]
Ma znam, nije se moglo cut po tonu, al bio sam samo poluozbiljan :D
vsego (napisa):

Ma znam, nije se moglo cut po tonu, al bio sam samo poluozbiljan Very Happy

[Vrh]
Sekanta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 1

PostPostano: 15:32 pet, 5. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel se zna tocan datum kad je prakticni kolokvij??
a zast da odbijamo zadatke s nizovima,zast ti ne trebaju???
jel se zna tocan datum kad je prakticni kolokvij??
a zast da odbijamo zadatke s nizovima,zast ti ne trebaju???

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:37 pet, 5. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tocan datum se ne zna jer ce datuma biti vise, a vi se sami upisujete kad vam pase (naravno, tamo gdje bude mjesta). Za sada traje priprema toga. Bit ce na predavanjima receno kad izvjesimo popise.

A nizove ne pitamo dok ih nastavnici ne objasne na predavanjima. Nekako ima smisla, zar ne? :D
Tocan datum se ne zna jer ce datuma biti vise, a vi se sami upisujete kad vam pase (naravno, tamo gdje bude mjesta). Za sada traje priprema toga. Bit ce na predavanjima receno kad izvjesimo popise.

A nizove ne pitamo dok ih nastavnici ne objasne na predavanjima. Nekako ima smisla, zar ne? Very Happy

[Vrh]
Sekanta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 1

PostPostano: 15:40 pet, 5. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

to znaci da onaj tko se upise prvi na prakticni kolokvij, dok jos profesori nisu obradili nizove, da ih nece ni raditi,dok onaj koji se upise posljednji, imat ce sve gradivo??
to znaci da onaj tko se upise prvi na prakticni kolokvij, dok jos profesori nisu obradili nizove, da ih nece ni raditi,dok onaj koji se upise posljednji, imat ce sve gradivo??

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:58 pet, 5. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Sekanta"]to znaci da onaj tko se upise prvi na prakticni kolokvij, dok jos profesori nisu obradili nizove, da ih nece ni raditi,dok onaj koji se upise posljednji, imat ce sve gradivo??[/quote]

Naravno da ne. Gradivo koje ulazi u ispitivanje ne moze ovisiti o sreci.

Za poloziti prakticni kolokvij imate tri pokusaja (toplo preporucam prouciti pravila polaganja na sluzbenom webu). Na prvom nece biti nizova. Na drugom (aka za one koji ne poloze pri prvom pokusaju) ce mozda biti (ako nizovi budu obradjeni). Na trecem (za one koji ne poloze na prva dva) ce sigurno biti.
Sekanta (napisa):

Naravno da ne. Gradivo koje ulazi u ispitivanje ne moze ovisiti o sreci.

Za poloziti prakticni kolokvij imate tri pokusaja (toplo preporucam prouciti pravila polaganja na sluzbenom webu). Na prvom nece biti nizova. Na drugom (aka za one koji ne poloze pri prvom pokusaju) ce mozda biti (ako nizovi budu obradjeni). Na trecem (za one koji ne poloze na prva dva) ce sigurno biti.

[Vrh]
Sekanta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 1

PostPostano: 16:05 pet, 5. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

zahvaljujem na brzom i jasnom odgovoru :D
zahvaljujem na brzom i jasnom odgovoru Very Happy

[Vrh]
Buki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 17:54 pon, 8. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel se zna mozda kad ce rezultati bit objavljeni?
jel se zna mozda kad ce rezultati bit objavljeni?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:20 pon, 8. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne, ali potrudit cemo se da budu najkasnije sutra (utorak) navecer.
Ne, ali potrudit cemo se da budu najkasnije sutra (utorak) navecer.

[Vrh]
Tomislav
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 116 - 93

PostPostano: 21:05 uto, 9. 11. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Smije li se znati kakva je situacija s kolokvijima? Tj jesu li ispravljeni i hoce li mozda biti objavljeni jos veceras, ili sutra ? :oops:
Smije li se znati kakva je situacija s kolokvijima? Tj jesu li ispravljeni i hoce li mozda biti objavljeni jos veceras, ili sutra ? Embarassed

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum