Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Brisanje ekrana
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Marko
Gost

PostPostano: 10:35 uto, 25. 5. 2004    Naslov: Brisanje ekrana Citirajte i odgovorite

Dali postoji neka funkcija u C-u koja brise ekran?

Probao sam sam napraviti neku alternativu pomoću printf - a.
Odnosno nisam imao druge ideje pa sam stavio petlju koja ispisuje 20 puta znak za novi red (to sad napamet, kao 20 redova stane na jedan ekran).
E ali sad poslije izvršavanja petlje, kada stavim da sa printf-om ispiše neku poruku on je ispiše na dno ekrana.
Pa me zanima kako da je ispiše na vrhu, a da ne stavim poslije tog printf-a istu petlju, da radi isto 19 puta.
(Ukratko: da radi isto što i clrscr u C++ - u)

Pa ako ne postoji već takva f-ja u C-u, dali netko može pomoći oko ovog gore? :idea:
Dali postoji neka funkcija u C-u koja brise ekran?

Probao sam sam napraviti neku alternativu pomoću printf - a.
Odnosno nisam imao druge ideje pa sam stavio petlju koja ispisuje 20 puta znak za novi red (to sad napamet, kao 20 redova stane na jedan ekran).
E ali sad poslije izvršavanja petlje, kada stavim da sa printf-om ispiše neku poruku on je ispiše na dno ekrana.
Pa me zanima kako da je ispiše na vrhu, a da ne stavim poslije tog printf-a istu petlju, da radi isto 19 puta.
(Ukratko: da radi isto što i clrscr u C++ - u)

Pa ako ne postoji već takva f-ja u C-u, dali netko može pomoći oko ovog gore? Idea

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 12 - 5

PostPostano: 12:36 uto, 25. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm!

Kako executat programe iz shella? Poziv na clear bi to rjesio ako bi se uspjelo uvjeriti parent program da se nastavi izvrsavati nakon poziva na execve :?

I imali netko iskustva sa ncursesom? Obicni #include <ncurses.h> i clear() mi vraca linker error :(
Hm!

Kako executat programe iz shella? Poziv na clear bi to rjesio ako bi se uspjelo uvjeriti parent program da se nastavi izvrsavati nakon poziva na execve Confused

I imali netko iskustva sa ncursesom? Obicni #include <ncurses.h> i clear() mi vraca linker error Sad

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
22 = 24 - 2

PostPostano: 15:48 uto, 25. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Hm!

Kako executat programe iz shella? Poziv na clear bi to rjesio ako bi se uspjelo uvjeriti parent program da se nastavi izvrsavati nakon poziva na execve :?[/quote]

Nastaviti se izvršavati nakon exec je contradictio in adjecto, jer tog procesa tada efektivno više nema. :-)

Ono što tebi treba je system .
system("clear"); , recimo.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Hm!

Kako executat programe iz shella? Poziv na clear bi to rjesio ako bi se uspjelo uvjeriti parent program da se nastavi izvrsavati nakon poziva na execve Confused

Nastaviti se izvršavati nakon exec je contradictio in adjecto, jer tog procesa tada efektivno više nema. Smile

Ono što tebi treba je system .
system("clear"); , recimo.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Marko
Gost

PostPostano: 8:47 sri, 26. 5. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Thanks. 8)
Thanks. Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum